Co dobrego leci w TV?
- BlackDimension
- Liberian Girl
Dziś na Cinemax o 20.00 będzie "Purple Rain". Przyznam się że jeszcze nigdy tego nie oglądałam i sama jestem ciekawa czy jest dobry.
Film jest quasi-autobiograficzną historią młodości i kariery geniusza rocka lat 80 - Rogersa Nelsona, znanego jako Prince. Osią fabularną filmu jest konflikt między zespołami The Time i The Revolution. Nagrodzony został Oscarem za muzykę.
Film jest quasi-autobiograficzną historią młodości i kariery geniusza rocka lat 80 - Rogersa Nelsona, znanego jako Prince. Osią fabularną filmu jest konflikt między zespołami The Time i The Revolution. Nagrodzony został Oscarem za muzykę.
http://plac.zbawiciela.filmweb.pl/
Plac Zbawiciela
Wtorek, 3 czerwca
22:05 TVP 2
Obrazek o relacjach miedzyludzkich na tle rodzinnych wiezi...
Plac Zbawiciela
Wtorek, 3 czerwca
22:05 TVP 2
Obrazek o relacjach miedzyludzkich na tle rodzinnych wiezi...
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
14.06 (sobota) godz. 23.15 TVN.
Myślę, że warto wtedy włączyć ten kanał.
Dzień świra
Gorzka komedia o życiu współczesnego polskiego inteligenta. Nauczyciel polskiego, 49-letni Adam Miauczyński, mieszka samotnie na jednym z szarych, anonimowych blokowisk, jakie można spotkać w każdym większym mieście. Praca w szkole i zwykłe obowiązki są dla niego prawdziwym piekłem. Ma wszelkie możliwe fobie i obsesje, a do tego nie akceptuje ani siebie, ani otaczającej go rzeczywistości. Codzienna rutyna i kontakty z ludźmi wywołują u niego napady agresji i pogłębiają frustrację.
Świetna rola Marka Kondrata, tytułowego Świra.
No i akcja z Miśkiem (Koterskim ;)
Osobiście polecam, jeśli tylko ktoś lubi tego typu filmy.
Myślę, że warto wtedy włączyć ten kanał.
Dzień świra
Gorzka komedia o życiu współczesnego polskiego inteligenta. Nauczyciel polskiego, 49-letni Adam Miauczyński, mieszka samotnie na jednym z szarych, anonimowych blokowisk, jakie można spotkać w każdym większym mieście. Praca w szkole i zwykłe obowiązki są dla niego prawdziwym piekłem. Ma wszelkie możliwe fobie i obsesje, a do tego nie akceptuje ani siebie, ani otaczającej go rzeczywistości. Codzienna rutyna i kontakty z ludźmi wywołują u niego napady agresji i pogłębiają frustrację.
Świetna rola Marka Kondrata, tytułowego Świra.
No i akcja z Miśkiem (Koterskim ;)
Osobiście polecam, jeśli tylko ktoś lubi tego typu filmy.
TVP2 dziś 'Jak rozpętałem II wojnę światową' POLECAM, dziś część pierwsza.
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*
I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...
FOREVER! Thank You My King!
I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...
FOREVER! Thank You My King!
Myślę, że dla tego filmu warto przełamać niechęć. Moim zdaniem jedna z najlepszych polskich komedi. Jedyne , co mnie odrzuca to lektura napisow końcowych, gdzie jak byk stoi :"wyprodukowano we współpracy z wytwórnią MOSKWA". Ale cóż, w takich, a nie innych czasach film powstawał. Przepraszam, że piszę po fakcie, ale tak na przyszlość serdecznie polecam.Smooth_b pisze:Ojej znowu.I znowu na 2ce. Znowu nie obejrze bo nadal nie lubie polskich filmow
How does it feel
When you're alone
And you're cold inside?
When you're alone
And you're cold inside?
hehe alenia:) dzieki. Zdarza mi sie ogladac filmy do ktorych jestem uprzedzona chociazby po to zeby wiedziec co lubie a czego nie. Co wiecej jak juz mi ktos cos poleci to ogladam raczej do konca nawet jak nie w moim stylu. JR2WS dawno nie ogladalam tak samo jak "samych Swoich" bo to chyba nie jest humor z ktorego moge sie smiac za kazdym razem. Ale moze ja tak dawno nie ogladalam ze sie mylę
Pokombinuje z druga czescia tego filmu bo chyba ma leciec i sprobuje obejrzec:)

Pokombinuje z druga czescia tego filmu bo chyba ma leciec i sprobuje obejrzec:)