Problem z forum/Polskie znaki diakrytyczne
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
Problem z forum/Polskie znaki diakrytyczne
Polskie znaki diakrytyczne
Mam problem z polskimi znakami diakrytycznymi. Nie wy?wietlaj? si? literki z ogonkami (oprócz "ó") w postach i tematach postów. W interfejsie ogonki wy?wietlaj? si? w?a?ciwie.
System windows xp professional. Przegl?darki Firefox 3 (stabilna) i Internet Explorer 7.
Domy?lne ustawienia przegl?darek odno?nie kodowania.
Wygl?da na problem z kodowaniem bd.
Mam problem z polskimi znakami diakrytycznymi. Nie wy?wietlaj? si? literki z ogonkami (oprócz "ó") w postach i tematach postów. W interfejsie ogonki wy?wietlaj? si? w?a?ciwie.
System windows xp professional. Przegl?darki Firefox 3 (stabilna) i Internet Explorer 7.
Domy?lne ustawienia przegl?darek odno?nie kodowania.
Wygl?da na problem z kodowaniem bd.
- Jacksomanka
Mnie przy wysylaniu posta z okinka na dole pojawia sie:
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
SQL Error : 1271 Illegal mix of collations for operation ' IN '
INSERT INTO f_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 93848, word_id, 0 FROM f_search_wordlist WHERE word_text IN ('fotka', 'pogrzebu', 'pamietam', 'kogo', 'jakiego?', '?yda')
Line : 251
File : functions_search.php
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
SQL Error : 1271 Illegal mix of collations for operation ' IN '
INSERT INTO f_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 93848, word_id, 0 FROM f_search_wordlist WHERE word_text IN ('fotka', 'pogrzebu', 'pamietam', 'kogo', 'jakiego?', '?yda')
Line : 251
File : functions_search.php
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Erna Shorter
- Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Wszyscy tak maj?!
Zauwa?cie jednak,?e to nie jest jedyny problem.
Na g?ównym przegl?dzie forum nie s? odnotowywane nowe posty.
np.
huczek za?o?y? ten temat w Pon, 23 Cze 2008, 19:33, Maro dopisa? posta w Pon, 23 Cze 2008, 23:40, a na g?ównej stronie, w dziale "O forum i o stronie" wida? Majkela, który napisa? posta w Pi?, 06 Cze 2008, 7:53.
O co kaman??
Zauwa?cie jednak,?e to nie jest jedyny problem.
Na g?ównym przegl?dzie forum nie s? odnotowywane nowe posty.
np.
huczek za?o?y? ten temat w Pon, 23 Cze 2008, 19:33, Maro dopisa? posta w Pon, 23 Cze 2008, 23:40, a na g?ównej stronie, w dziale "O forum i o stronie" wida? Majkela, który napisa? posta w Pi?, 06 Cze 2008, 7:53.
O co kaman??
- Erna Shorter
- Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Faktycznie werronika ma 16777215 postów.jolene_ pisze:i nasza nowa kole?anka, która ma o oko?o 200 razy wi?cej postów ni? posiada ca?e forum :)
Zaden z modów tyle nie napisa? w ci?gu 3 lat.
To dopiero jest wej?cie smoka.
Brawo.
A mo?e to jaki? wiru? Kurde ja ju? nie wiem.jolene_ pisze:dobra, nie przeci??a? serwera i spada? z forum, mo?e za du?o osób tu siedzi i zaraz nam ca?kowicie padnie ;D Majkel miejmy nadziej? jutro zrobi nam reaktywacj?.
Wyst?pi? jeszcze jeden problem, na poczt? przesta?y przychodzi? maile z powiadomieniami o odpowiedziach na dany temat.
I jeszcze co?, nie nabijaj? si? posty danemu u?ytkownikowi i ju? w ogóle przesta?y si? wy?wietla? nowe wiadomo?ci w danym temacie.
-
-
A co podejrzewasz mlody czlowieku, he?Pank pisze:To raczej nie przypadek,
Mam prosbe.
Czy ktos z tegorocznych maturzystow moze mi powiedziec, kiedy beda podane wyniki matur pisemnych? 27 czy 30 czerwca? Jeszcze kilkanascie lat temu do matur ustnych nie mozna bylo podchodzic, jesli ktos nie zaliczyl matury pisemnej pogubilam sie juz w tej reformie egzaminow maturalnych.
Dzieki!!!Pank pisze:30 czerwca, choc teoretycznie sa juz pewnie od jakiegos czasu sprawdzone - najwyrazniej OKE nie chce sie pograzac jeszcze bardziej ewentualnymi spoznieniami. Aktualnie egzaminy ustne zdaje sie od razu po lub miedzy sprawdzianami pisemnymi, o ile te wypadaja w drugim tygodniu matur.
Ostatnio zmieniony wt, 24 cze 2008, 17:12 przez cicha, łącznie zmieniany 2 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
30 czerwca, choc teoretycznie sa juz pewnie od jakiegos czasu sprawdzone - najwyrazniej OKE nie chce sie pograzac jeszcze bardziej ewentualnymi spoznieniami. Aktualnie egzaminy ustne zdaje sie od razu po lub miedzy sprawdzianami pisemnymi, o ile te wypadaja w drugim tygodniu matur.cicha pisze:27 czy 30 czerwca?
Obawiam sie, ze reforma sama w sobie sie pogubila. :(cicha pisze:pogubilam sie juz w tej reformie egzaminow maturalnych