Akon & Michael Jackson - Hold My Hand [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

A dla mnie Michael jest nijaki w tym utworze, tylko jego nieliczne wstawki przypominaja, że ona tam wogóle spiewa?!?! Już sobie wyobrażam kogoś młodego jak słucha, że utwór wykonuje dwoje ludzi a on słyszy tylko jednego :wariat: To skandal, najzwyklejszy kicz, kolejny(jeden z wielu) charakterystyczny utwór Akona i doczepione do niego nazwisko "Króla emeryta"?tak to wyglada, nie takiego MJ-a oczekuje. Wole już zeby nic nie wydawał, niż taka chałturę.
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Ok. To ja z bloga też usuwam, zostawię tylko do posłuchania w music boxie z którego targać nie idzie.
Ciekaw co teraz? Czyja to była zagrywka? Wydaje mi się że ktoś ze stajni Akona lub Jacksona puścił to w neta. :knuje:

Może po to by zobaczyć jakie będą reakcje. Nie wiem. :-/
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Jeżeli piosenka jest usuwana z takich serwisów jak YouTube i pośrednich,to może znaczyć tylko że będzie wydana na singlu.Nie wiem jak Akon ale Michael nie usuwa żadnych kawałków swoich z YouTuba.

A tak z ciekawości wkleiłem na google o tym duecie aby poszukać na jakich plotkarskich stronach czy innych się już to pojawiło:

http://muzyka.onet.pl/0,1780258,newsy.h ... K=45527093

http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570 ... wrotu.html

i jest jeszcze na kozaczku,ma ktoś jeszcze jakieś ciekawe linki?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

zu pisze:Źródło?
wpisując na youtube "hold my hand" MJ i Akon wyskakuje:
"Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania zgłoszenia o posiadaniu praw autorskich przez stronę trzecią."
chyba wystarcza... ;-)
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Na MJJC donoszą że pan Akon jest niezadowolony ponoć z wycieku do sieci jego nowego kawałka z Michaelem.
E! Entertainment pisze:AKON ASKED ABOUT OPINION ON THE LEAK

Akon was spotted in a night club last night and was asked by paparazzi what his opinion about the leak of 'Hold My Hand' with him and Michael Jackson. He responded. "No comment, I'm not gonna give it more attention than it's all ready getting. They know it's wrong. They even played clips on the radio.... I'm done.. Back up."
Żródło ...post 2338

Może jednak zrezygnuje z wydania singla :knuje:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Tak czy siak kawałek mamy,Michael również jest zapewne nie zadowolony... ;-) pewnie siedzi na forach i czyta komenty i się podnieca:D
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Jakbym byla Akonem to też bym byla niezadowolona ze ktogolwiek utwór uslyszal.
Chcialabym się cieszyc z nowego kawalka jak niektorzy, że piosenka fajna, przyjemna, że MJ wraca i tak dalej, ale niestety. Dla mnie to utwor porażka.
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

A kto byłby zadowolony z wycieku?
Chcieli zaskoczyć, a wyszło jak zawsze.
Jak dla mnie mogą go nie wydawać.
Może następny prezentowałby się lepiej...
Może ktoś wpadł na taki cudowny pomysł, aby przejrzeć opinie ludzi, które nie są jednogłośne...
Może...

Utwór już mamy, czekam na inny do wydania.
A nóż znów coś wycieknie :diabel:

W tym momencie wyłazi ze mnie ludzka zachłanność.
A gdzie szacunek do pracy innych?
Już się ogarniam ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Ja właśnie wracam z wczasów a tu taka niespodzianka :-) Wita mnie anielski głos :love: .Michael brzmi wspaniale,ale to co Michael upiększa Akon szpeci.Na razie tyle ,bo dalej jestem w szoku :wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
777

Post autor: 777 »

Hehe, widzę że jak zawsze zdania podzielone co do tego songa.
A mnie się podoba ten utwór, mimo że Akona nie znam ze słyszenia (jego muzyki)
I jak dotychczas byłem przerażony całą tą współpracą MJ + Akon i inni nad nowym albumem MJa.
Szczególnie Wanna Be Startin’ Somethin’ – co jest dla mnie totalną porażką, jedynie wersja klubowa tego kawałka wszystko mi wynagradza (zakup CD i vinyla) ;-)
Ale słuchając tego songa, Hold My Hand, aż nie mogę się doczekać zakupu singla na CD lub vinylu, bo z mp3 choćby nie wiem jakiej jakości by było zawsze będzie tym utworem mp3 z kompa
:siesta:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Maro pisze:YES YES YES Kuwa YES aż mi łezka poleciała :happy: wreszcie coś nowego kuwa mć:D
Maro ja się solidaryzuję z Tobą :smiech:

W ogóle chciałam powiedzieć, że tak jak Megi1975 jestem w szoku!
Ostatnio tak było, że mnie tu nie było...
Wracam... nieświadoma niczego zaglądam sobie na 4um i widzę/słyszę... TAKIE COŚ :-o
Jeśli to tak działa, to ja nawet jeszcze dzisiaj mogę wyjechać na jakąś Alaskę, żeby znów móc tu wrócić... ;)

MJowitek pisze:
lama_louie pisze:Michael śpiewa...
No właśnie... Bo ja się, kiedy byl proces, obawiałam, że już śpiewać nie będzie.
Czy poza tym, że ma ochotę, będzie jeszcze mógł?
Ta, wiem, dwuznaczne.

Patrząc na Mj wywlekanego ze szpitala, na MJ nadajacego się na rehabilitację a nie do studia, zastanawiałam się, czy po tak długim czasie bez ćwiczeń głosu (kiedy by mógł mieć na to czas?) będzie w stanie wydawać z siebie TEN głos. Uważałam, ze w pełni zasłużył sobie na emeryturę. Ma z czego żyć w końcu. Zapewne pociułal sobie trochę grosza w skarpetkach.

Ale prosze - zaśpiewał.

Zaśpiewał na wysokim poziomie, udowadniając, że może.
A nie że tylko ma na to ochotę ;-)
Jowitka... :calus:

kaem pisze:W wersji zremixowanej brzmi lepiej, ale co najwyżej jak hit na lato sezonowej gwiazdki, o którym się zapomni już w następne wakacje.
Privacy pisze:Universal Music podjęła decyzję o usunięciu piosenki z internetu.
Akon nagrywa dla Universal?
Skoro tak, nie ma się czym przejmować. Michael dopasował się stylem do kolegi. Może właśnie o to chodzi.
Może razem planują wypromować lekki i przyjemny letni hit ;)
Swoją drogą ciekawe... ledwie parę sekund świeżutkiego Michaelowego wokalu w WBSS 2008.
Kolejna - już bardziej szczodra odsłona przy okazji "Hold My Hand"
Napięcie rośnie. Michael co dalej... co dalej...? :knuje:

Ależ sobie z nami pogrywasz :party:

Dysponuje ktoś z Was tą zremiksowaną wersją?
Nie załapałam się. Mogę prosić linka przez PW.
Bardzo proszę o pomoc jakąś MJówkę dobrej woli ;) Z góry dzięki!

Jeśli chodzi o clip. Pomyślałam sobie, że mógłby być animowany. Coś takiego, jak ten teledysk Britney.
Wtedy "trzymanie się za rączkę" przybrałoby mniej inwazyjną formę ;]

Póki co nie chcę się zastanawiać, czy mi się HMH podoba, czy też nie.
Pomyślę o tym potem... Jak na hit wakacyjny i przedsmak tego co ( miejmy nadzieję... ) później się wydarzy, jest OK!
Na razie pragnę tylko jednego. Cieszyć się świadomością, że to naprawdę JEGO głos. Jego i nikogo innego...
Nie Jasona Malachi, nie Justina Timberlake'a, ale Michaela Josepha Jacksona we własnej i niepodważalnej osobie :happy: Akon to przy nim pikuś, bo... :wariat:

...kurcze JAK Michael CUDNIE śpiewa! :muzyka:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Frytek

Post autor: Frytek »

Piosenka spoko ;) zadna rewelacja ale fajna - i wydaje mi sie ze to jest ok - michael juz nie musi niczego udowadniac - jest Krolem i juz i tak zostanie do konca - wiec tutaj taki lightowy utworek fajny na lato - taki duzy dystans do siebie wreszcie ma, nie tak jak wczesniej ze 'niezwyciezony' itd itp - po prostu sobie spiewa i sprawai mu to przyjemnosci nam w sluchaniu - i to jest git :)
Tak naprawde to jednak chcialym zeby na plytce michaela byly utworu bardziej w stylu Ne-Yo - Closer , ten utwor jest rewelacyjny taki na maxa michaelowy szkoda ze to nie on go spiewa, no jeszcze moglo by byc cos w rodzaju Pussycat Dolls - when i grow up - duzo poweru

Ale fajnie jest michaela sobie posluchac ;) podoba mnie sie to
:happy: :happy: :mj: :dance: :mj:
Invincible

Post autor: Invincible »

Krecik to nie chodzi o to, że Michael w tym utworze brzmi nijak tylko o to, że mamy tu doczynienia z mistrzem, który doskonale wie jak śpiewać (Michael) i z jednosezonową gwiazdką, która o śpiewaniu ma raczej marne pojęcie (Akon) i po prostu natarczywie się wydziera zagłuszając Michaela. To jest utwór w stylu Akona mdły, banalny jednosezonowy i nijaki. Trochę się Michaelowi dziwię, że ,,szarga" swoim talentem dla pana ,,nijakiego". Takie jest moje zdanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

Invincible pisze: Trochę się Michaelowi dziwię, że ,,szarga" swoim talentem dla pana ,,nijakiego". Takie jest moje zdanie.
Może taka była ich umowa za thrillera, przysługa za przysługe. ;-)
Obrazek
Canario

Post autor: Canario »

Im dluzej tego slucham tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze to moze byc hit. Teraz pierwsze dziesiatki list przebojw to pewnik, raczej mozna sie zastanowic w ilu krajach bedzie "Hold My Hand" na pierwszym miejscu.
O zgrozo coraz bardziej zaczyna mi sie to podobac. Mozna sie pobujac :-) . Po prostu jest to lepiej podany plastik od tych obecnynie puszczanych piosenek w radiu.

Jesli Madonna przy pomocy Justina mogla szczytowac z czterema minutami
to dlaczego Akon z Michaelem by nie mogli. Jednak mimo moich uwag co do "Hold My Hand" jest to utwor o niebo lepszy od wypocin Madonny. Jesli tylko promocja bylaby porownywalna to jestem spokojny o duet naszych molestatorow :diabel1:
ODPOWIEDZ