Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Frytek pisze:A Michael spiewa do swoich dzieci i je lapie za lapki :)
Nie jestem pewna co do takiego pomysłu.
Na Wielki powrót powinno być coś szałowego w rodzaju teledysku do RTT czy SC,
a do tej piosenki nie da rady moim zdaniem ułożyć teledysku, gdzie Mike by miał coś wspólnego z dziećmi....i to swoimi..
Już widzę ten nagłówek gazet
"MJ molestuje swoje dzieci"....
Dobra, poniosła mnie wyobraźnia. xD
A teledysk powinien być raczej bez udziału Akona i MJ.
Jakaś naturalna historyjka.
Bez przesady, neisadze zeby ktos robił takei wyrzuty. Jesli kiedykolwiek powstane ido tego klip to spece juz sie zajma zeby wygladalo to porzadnie i fabuła była ciekawa;-)
no ja wróciłem do Polski właśnie dzisiaj a że za granicą do internetu dostępu nie miałem, tak więc wchodząc na forum przeżyłem lekki szok ... Szybkie przeczesanie tematu, po paru pierwszych stronach zacząłem podejrzewać, że to może jakiś fake jest albo cuś z tego gatunku, bo takiego pojazdu po piosenkach Jacksona nie widziałem dosyć dawno z naszej strony ... No ale opinię buduje się w końcu na bazie własnych doświadczeń a nie na tym co mówią inni, więc ściągnałem pioseneczkę z mniej lub bardziej legalnych źródeł I jestem pozytywnie zaskoczony :) Hit dekady to napewno nie jest, ale powinna się nuta przyjąć na świecie i chociaż na krótko zagościć w świadomości przeciętnego słuchacza muzyki ... MJ wypadł b.dobrze, głos nadal ma w sobie to coś i miejmy nadzieję, że w tej kwestii nic się jeszcze długo nie zmieni ;)
Lucasso pisze:Hit dekady to napewno nie jest, ale powinna się nuta przyjąć na świecie i chociaż na krótko zagościć w świadomości przeciętnego słuchacza muzyki ...
U mnie na odwrót;) Znowu mnie dopadło sklerozis multiplex i zagubił mi się w pamięci ten utwór.
Nie zgubiłam jakiejś perły od tiffaniego ale jednak warto takie rzeczy pamietac.
To pewnie dlatego że wolę Will.i.am'a i się teraz przyznaje że mam do niego słabośc. Do jego głosu, seplenienia, wyglądu, braku uśmiechu. Nie slucham Black Eyed Peas, nie odpowiada mi, ale Will na mnie dziala dość silnie a wszystko przez Lets Get It Started które w pierwszej wersji mialo być Let's Get Retarded Można porównac róznice w obu tekstach. Mnie wtedy zauroczyło i do tej pory to jeden z lepszych utworow jakie syszlalam, ja po prostu to uwielbiam
Ide o zaklad ze miedzy innymi przez LGIS Michael z nim teraz nagrywa :P
Hold My Hand pamiętam,że będąc na praktykach w bieszczadach,odcięta od internetu dostałam smsa od Erny z wiadomością,że jest nowy kawalek z Akonem :) po powrocie,pierwsze co zrobiłam po odpaleniu kompa to skombinowałam i wysłuchałam tego kawałka.. no i .. niby fajnie bo nowy... miło usłyszeć Michaela.. ale wydało mi się to takie miałkie i bez polotu... generalnie nie przepadam za Michaelem w takim "wydaniu" ... ale to było 1 wrazenie.. później zaczęło mi się to wkręcać i nawet spodobało jak to juz ktoś wspomniał hiciorem rangi Beat it czy chociazby heal the world to ten kawałek nie będzie,ale myślę,że może się podobać :)
mi jest nieco trudniej go przyswoić bo oprócz tego nie słucham i nie orientuję sie za bardzo w typowej komercyjnej muzyce.. bardziej zadowolona byłabym gdyby Michael nagrał jakiś kawałek powracając do swojej historii.. coś z wykopem ,mocnym wykopem,który rozrywałby od środka podczas sluchania.. cos jak dangerous,bad.. chcę usłyszeć znów jego wrzaski,trzaski,jęki,sapania,czuć moc płynącą z jego gardła , sluchajac kawalka niemal widziec jak wije się w pocie i szaleje po scenie.. no ale na to marne szanse..
Kiedy ten kawałek wypłynął, zrobiłem na blogu ankietę na jego temat.
Padło pytanie Czy Podoba Ci Się Utwór "Hold My Hand" AKONA & MJ?
Głosowanie zakończyło się dziś... wyniki:
Tak Bardzo! - 21%
Dobry - 39%
Przeciętny - 24%
Słaby - 12%
Pod Wszelką Krytyką - 3%
Ja już nawet nie pamiętam jak on leci. Nie mam też najmniejszego zamiaru sobie przypominać. Jednak wyniki ankiety pokazały że się podoba(ł)
No... yyyyyyyy 34.
A od tego momentu, tzn dodania ankiety odwiedziło bloga 547 osób z różnym IP. Większość nie zna kawałka, albo nie chce go poznać, lub zna ale nie głosowało. Dużo ludzi prosiło o link do ściągnięcia na GG. Tak to wygląda.
Prawdopodobnie to jakieś moje (niepokojące) halucynacje dźwiękowe, ale sami oceńcie.
Otóż słuchając po raz pierwszy tego czegoś, zwanego potocznie nową piosenką Akona i Michaela, wyczułem uderzające (jak się teraz okazuje - nie aż tak boleśnie ) podobieństwo do wcześniej słyszanego utworu. Dzisiaj przypomniało mi się (przypadkiem - a jakże) do jakiego!
Co ja tam będę się rozpisywał, sami looknijcie:
Oczywiście Whitney to zupełnie inna klasa i styl niż Akon i z całą pewnością Hold My Hand nie można nazwać plagiatem ale wydaje mi się, że pewne dźwięki/nuty są pokrewne (dla przykładu - 1:28-1:33 w My Love Is Your Love, wydają mi się tym powtarzającym się motywem w piosence Akona & MJa).
Dobra - wiem, że przesadzam ale jednak coś jest na rzeczy...
Masz racje, z tym że pewne podobieństwo w niektórych wersach jest ... Ale w dzisiejszych czasach pewne zwroty są w piosenkach notorycznie powtarzane i gdyby za każdym razem miano robić z tego wielkie halo, to niedługo wszyscy popadliby w paranoje ;) Więc nie ma wogóle co zwracać uwagi na takie drobiazgi ;)
MJwodzuMJ pisze:Prawdopodobnie to jakieś moje (niepokojące) halucynacje dźwiękowe, ale sami oceńcie.
Otóż słuchając po raz pierwszy tego czegoś, zwanego potocznie nową piosenką Akona i Michaela, wyczułem uderzające (jak się teraz okazuje - nie aż tak boleśnie ) podobieństwo do wcześniej słyszanego utworu. Dzisiaj przypomniało mi się (przypadkiem - a jakże) do jakiego!
Co ja tam będę się rozpisywał, sami looknijcie:
Oczywiście Whitney to zupełnie inna klasa i styl niż Akon i z całą pewnością Hold My Hand nie można nazwać plagiatem ale wydaje mi się, że pewne dźwięki/nuty są pokrewne (dla przykładu - 1:28-1:33 w My Love Is Your Love, wydają mi się tym powtarzającym się motywem w piosence Akona & MJa).
Dobra - wiem, że przesadzam ale jednak coś jest na rzeczy...
Według mnie każdy znajdzie w każdym utworze podobieństwo do dziesiątki innych. Ja tu momentami słyszę... Let it beBeatlesów