Akon & Michael Jackson - Hold My Hand [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Mandey

Post autor: Mandey »

Gdyby ktoś był zainteresowany extended version "Hold My Hand" proszę o atak na priv lub GG.
Dałbym tutaj ale chyba nie można.

Mixował DJ Portishead

...link będzie na mediafire lub megaupload, do wyboru. :mj:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

MJ ma być w teledysku do kawałka Hold My Hand:)

Akon Says He Can Retire Now That He's Worked With Michael Jackson -- But He Won't

NEW YORK — Akon could quit music right now. He's already accomplished his top objective: working with Michael Jackson.

"That was a dream come true," 'Kon said Tuesday. "You know how you come into a career and set your goals as to where you wanna start and where you wanna end? I had a wish list of all the collaborations I ever wanted to do. Mike was at the top. I was saying, 'Well, if ever I get to Mike, then that'll be the sign I can retire.' But I got to Mike 10 years earlier than I expected. So I decided not to make retirement goals anymore.

"I think at the end of the day, it was one of those situations that caught me off guard," he added. "I didn't realize I was working so hard to actually capture his attention. That really showed me. That's the day I realized I made it."

The song MJ and Akon put together is called "Hold My Hand" and it's one of the first records we've heard Mike on in years. The two go back and forth on the verses.

"It's a worldwide smash. It's gonna be huge," Akon promised. "The concept is to bring all the people together as one person linking as one world. At the state of where the world is now, with all these wars and conflict all over the place, I think a record like that is needed. That's the best time when a voice needs to be heard. I felt like, 'What better voice between me and Mike to be able to say something like that at the time we in?' Outside of trying to do a club record or a record we expect to get thousand of [spins], it was more so, 'Let's do a record that fits all formats but also has some meaning to it.' But, of course, for the future, we'll be finishing up the rest of the record."

Which leads to another question: Will we see Michael Jackson wearing a Konvict Music chain to match his sparkling glove? "When the record comes out, read the label," 'Kon hinted.

Akon also said Jackson would be appearing in the video for "Hold My Hand," which is the lead cut from 'Kon's next LP, Acquitted. "He's fully committed," Akon said about MJ being in the video. "We're gonna set up a whole tour around it. It's a big play."

Besides Nelly and Ashanti on "Body on Me" and DJ Khaled on "Out Here Grindin'," Akon's other big guest appearance is Whitney Houston on "Like I Never Left." "I really enjoyed working with Whitney," Akon said. "She was mad cool. Down to earth, yet conservative, polite. She felt like a high school friend. She felt mad approachable, cool as hell. We had a great time working. The chemistry was right on point. The record shows it, because we came up with a smash."

The duo sing about losing love and trying to rekindle a flame like the good old days.

"I want you to hold on," Houston sings on the chorus.

Akon chimes in: "Like I never left."

"I realize I been foolish, I never should have turned my back," Houston sings. " 'Cause it's a cold world when you're out there all alone/ So many times I wanted to pick up the phone and tell you, 'Ooh baby, baby, I miss your loving so.' "

"Do you think we can pick up where we left off before the day/ That I told you it was over, packed my things and moved away?" Akon asks later. "Without you, my world is just an empty place."

"She's not singing about nobody," Akon insisted, knocking down any thoughts that Houston might be singing about her ex Bobby Brown or her rumored current man, Ray J. "She really ain't. Actually, we switched some words around so people don't think she was singing about Bobby. This record is more of a record that anyone going through that situation would be able to relate to. It's just the fact that she got out of a situation is what made it more relevant. I'm doing two records for her album."

Akon's Acquitted comes out in October. He says he's about two songs away from recording and is in the process of whittling down his collaborations. The record with Michael Jackson will definitely be included in the set, though.

"Mike is on the album," 'Kon laughed. "He's already got the prime slot."

http://www.mtv.com/news/articles/159186 ... 0.jhtml%5D

---
Konvict music,ooo,ooo,yeah,yeah :dance:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Maverick

Post autor: Maverick »

Akoniczek tu mówi, że HMH będzie singlem z teledyskiem, w którym wystąpi Michael i mówi też o trasie. W zdaniu mówiącym o zaangażowaniu Michaela Akon mówi i o teledysku i o trasie, mając na myśli na pewno zaangażowanie Michaela w teledysk, a być może chodzi też o zaangażowanie w trasę.

Ale spokojnie, to tylko wywiad. Czekamy.

Jest koniec sierpnia, najwyższy czas żeby coś z HMH się ruszyło.

Album Akona ukaże się w październiku. Piosenka z Michaelem na pewno na nim będzie.
boombell

Post autor: boombell »

Wow extra ;) hahaha MJ w klipie ciekawe jak t owyjdzie ?/
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Bardzom jest ciekawa tego projektu...
Mav, genialne to zdrobnienie Akona xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Little_Lilly

teledysk

Post autor: Little_Lilly »

oj, martwi mnie troche ten teledysk do piosenki. Jesli tam bedzie glownie Akon, to wydaje mi sie, ze nie mozna od niego oczekiwac zbyt wiele. Boje sie, zeby przez to Michael nie stracil dobrej reputacji. Laczac tak inne style i poglad na zycie moze wyjsc wybuchowa mieszanka.
A co do piosenki, bo jeszcze sie nie wypowiadalam na ten temat.... jest w stylu Akona i bardzo nowoczesna. Szkoda tylko, ze tak zadko slychac michaela. Ogolnie... moze byc, nie jest genialna, ale tez nie powiem, ze nie a jej sie sluchac. bardzo sie ciesze, ze moglam uslyszec na nowo jacksona! :-)
jedno mi tylko przeszkadza - hip-hopowy glos Akona...
L.O.V.E. is all what we have...
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Jedyne czego się obawiam to teledysku w którym Akon i Michael trzymają się za rączki śpiewając "Hoooooooold myyyyy haaaand" :surrender:
[*]
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

A ja jestem ciekaw jak Michael będzie wyglądał na klipie. Ogółem cieszę się że Michael w piosence HMH śpiewa w swoim stylu , wydaję się że jeśli wyda płytę (wszystko na to wskazuję) to nie powinno być kombinowania w stylu ''2000 watts'' ;-)
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

Może i kombinował z 2000 watts, ale dzięki tej piosence mogłam usłyszeć jakby inny, nowy głos Michaela, cały czas słysząc, że to jednak on. Nie powiem ale jeden utwór z takim eksperymentem głosowym bardzo by mi się spodobała.

Sorka za OT
Obrazek
Canario

Post autor: Canario »

nudno tu jakos nenene ,, to kiedy w koncu na singlu wychodzi?
We Francji w okresie okolo 20-25 lipca "Hold My Hand " byla grana w SKYROCK ale puszczali ta piosenke albo bez zadnej zapowiedzi albo poprostu krotko ze to nowy utwor Akona w towarzystwie Michaela. Brzmial troche inaczej niz w przecieku w necie,tzn. byl dodany element muzyczny w refrenie ale zabijcie mnie nie wiem jak ten element nazwac , no takie piszczace skrzypce ale skrzypce to nie byly :-) no i koncowka byla troche skrocona,ale wyciete bylo tylko to co spiewal Akon. To tak tylko w ramach ciekawostek przytaczam. Co do SKYROCK to potezna stacja radiowa we Francji ,konkurent NRJ. Ale nazwa jest troche mylaca z rockiem ma malo wspolnego.Podejrzewam zreszta ze w USA to radio tez jest obecna bo watpie zeby tylko dla francuskiej stacji takie gwiazdy jak "Kanye West, Akon" i jeszcze paru innych przerabiali swoje "hity" w wersji takiej ze w refrenie wyspiewuja nazwe tej stacji.Wyobrazacie sobie American Boy z powtarzanym parokrotnie w refrenie np. -radio zet,radio zet- ja nie a tam taka wersja byla puszczana czesciej niz orginal ,oczywiscie ze skyrock a nie radiem zet ;-)

A tak swoja droga jestem ciekaw ilu ludzi tych nie lubiacych Akona kupi jego plyte tylko i wylacznie z powodu Michaela. Akon niezle to sobie wykombinowal.Spryciarz :ziew:
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Wlasnie zobaczylem okladke singla Hold My Hand. I won't hold Akon's hand ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
eworrra

Post autor: eworrra »

Erna Shorter pisze:nadal jest w dobrej formie
Ten kawałek jest dla mnie dowodem na to, że jest w formie fatalnej. Po przesłuchaniu tego kawałka jestem przerażona perspektywą nowej płyty. Jeżeli znajdą się na niej utwory pokroju HMH to mam nadzieję, że stanie się cud i wszystkie nagrane płyty znikną z powierzchni ziemii.
Erna Shorter pisze:Nareszcie coś nowego i z tego powodu powinniśmy skakać ze szczęścia
Ja mam ochotę skoczyć, ale z okna niestety mieszkam na parterze.
Sorry, ale mnie to nie cieszy. Kolejna jednosezonowa szmira. Od MJ'a oczekuję czegoś więcej.
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

eworrra pisze:
Erna Shorter pisze:nadal jest w dobrej formie
Ten kawałek jest dla mnie dowodem na to, że jest w formie fatalnej. .

ekhm... Fatalna forma? pffff. to że kawałek nie jest hitem pokroju Beat it to nie znaczy że Michael jest w fatalnej formie , może lepiej wsłuchaj się w wokal a następnie oceniaj możliwości Michaela a nie piosenki Akona w której występuje
Awatar użytkownika
eworrra

Post autor: eworrra »

Wiśnia pisze:piosenki Akona w której występuje
No właśnie i to jest dla mnie dowód na to, że jego forma nie jest najlepsza.
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

W najnowszej MACHINIE jest art. o Akonie (Maro, coś dla Ciebie?). Dziennikarz brał udział w przepremierowym odsłuchu płyty. Ogólnie pisze, że to taka konfekcja r'n'b i że nawet płyta ma parę przebojów.
Na koniec zapuścili im najbardziej wyczekiwany song- Hold My Hand.
Oto cytat:

Na samym końcu usłyszeliśmy to, na co wszyscy czekali: singlowe "Hold My Hand" z Michaelem Jacksonem. To, który z nich jest bliższy tytułu Króla Popu, pozostawmy bez odpowiedzi- bylaby dość smutna. Gdy panowie spotkali się po raz pierwszy, szalony Jacko w samej piżamie zabrał Akona do kina. Podekscytowany piosenkarz tak opowiada o tym spotkaniu: "Wziął tylko szal i owinął go wokół głowy. Więc zrobiłem to samo i poszliśmy". Najwyraźniej obaj zasłonili uszy.
Jan Mirosław
Machina 30 (09.2008)

Oby Hold My Hand nie zajął kiedyś w NO miejsca w pierwszej dziesiątce, jak będziemy wałkować najnowszy album.
Ostatnio zmieniony wt, 09 wrz 2008, 23:26 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
ODPOWIEDZ