kolejne dobre zakupy:)baniakwls pisze:No to kolejne kilka płyt prosto z za Oceanu...from USA.Enjoybaniakwls pisze:Nio przyszedł czas aby nieco zaktualizowac kolekcje:)nio oprócz stałego filmiku http://pl.youtube.com/watch?v=WmjoUlcj9sY dodaje 2 nowe zdjatka ukazujace co przybyło ostatnio do kolekcji.Na niektóre rzezcy jeszcze obecnie czekamy wiec jak cos to wkleje kolejne:)pozdrawiam
Nasze kolekcje
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
"He is my passion..."
wracając do lat mlodzienczych ;)
Moja jedyna fotka z 1 polowy lat 90. Z Michaelowym akcentem. Radosc, ze wreszcie bede miala pamiatke. Ten plakat z Bad'a - to moja pierwsza duma. Mam go do dzis. Inne tez. Wszystkie juz dawno leza w szufladzie.
W sumie nie wiem, po co to robie. Ale tak jakos mnie naszlo. Po prostu jakas tam fanka z tysiecy innych fanow Michaela ;] Oczywiście nie chodzi tu o mnie tylko o to, co za mną...niby kolekcja plakatów na ścianie...
Dawno to było.
EhhhKadia pisze:Ale taka przypinka z facjatą Miśka kusi, nie powiem
Teraz to wystarczy drukarke puscic w ruch i mamy plakat , a dwadziescia lat temu takich mozliwosci (typu home-made ) niestety nie bylo
Ostatnio zmieniony pn, 11 sie 2008, 23:41 przez cicha, łącznie zmieniany 3 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Hej, kolekcja no może skromna, ale za to pogratulować trzeba paru perełek, które zauważyłem:
The Making Of Thriller DVD - wiem że było to na VHS oraz na LD (Laser Disc) ale na DVD to chyba zgrywane?
Singiel In The Closet /Mixes behind door # 2/ w grubym pudełku CD
Przypuszczam, że może to Japońskie wydanie, ale może i USA?
- jak masz taki numer: ESCA 5611 to wydanie japońskie
Jak inny np. zaczynający się od 49K to USA.
Heal The Word – mało zauważalny rarytas przez fanów.
Ale ten egzemplarz z białym paskiem zamiast napisu „MAXI - CD - SINGLE”
różni się tym od zwykłego wydania, że jest Picture Discem CD (CD z obrazkiem okładki)
oraz spisem treści:
HTW 7”Edit
HTW Album Version
She Driver Me Wild
Man In The Mirror – którego nie ma na zwykłych singlach.
Widzę również płytę Jermaine Jackson.
Mam singiel „I Think It’s Love” 12” do sprzedania
oraz CD 3” w kartoniku The jacksons ale bez MJa. „Nothin (That Compares 2 U)”
Tak to z forum i pozwoliłem sobie ukraść okładke juz nie pamietam kto ją wżuciłThe Making Of Thriller DVD - wiem że było to na VHS oraz na LD (Laser Disc) ale na DVD to chyba zgrywane?
To wydanie japońskieSingiel In The Closet /Mixes behind door # 2/ w grubym pudełku CD
Przypuszczam, że może to Japońskie wydanie, ale może i USA?
- jak masz taki numer: ESCA 5611 to wydanie japońskie
Jak inny np. zaczynający się od 49K to USA.
Dokładnie tak.Heal The Word – mało zauważalny rarytas przez fanów.
Ale ten egzemplarz z białym paskiem zamiast napisu „MAXI - CD - SINGLE”
różni się tym od zwykłego wydania, że jest Picture Discem CD (CD z obrazkiem okładki)
oraz spisem treści:
HTW 7”Edit
HTW Album Version
She Driver Me Wild
Man In The Mirror – którego nie ma na zwykłych singlach.
- Liberian Girl
ostatnio do mojej kolekcji dołaczyło
i cos z czego jestem bardzooo zadowolona ;)
Do tych kaset VHS zakupionych na allegro dołączone były materiały również na VHS:
Monwalker po polsku
Pobyt Michaela w Polsce
Wywiad z Michaelem u Oprah również po polsku i
Koncert w Polsce
no to na razie tyle
i cos z czego jestem bardzooo zadowolona ;)
Do tych kaset VHS zakupionych na allegro dołączone były materiały również na VHS:
Monwalker po polsku
Pobyt Michaela w Polsce
Wywiad z Michaelem u Oprah również po polsku i
Koncert w Polsce
no to na razie tyle
Ostatnio zmieniony sob, 09 sie 2008, 21:58 przez viva201, łącznie zmieniany 2 razy.
A ja za to napisze wreszcie coś na temat :P
Moja kolekcje jest teraz znacznie większa niż ta o której pisałam na początku
- Off the Wall
- Bad
- Dangerous
- History
- Jam ( singiel )
- They Don't Care About Us ( singiel )
- Jeden plakat
- I troche wydrukowanych zdjęć które wiszą na tablicy korkowej
Nie jest powalająca, ale powiększyła się już znacznie
Moja kolekcje jest teraz znacznie większa niż ta o której pisałam na początku
- Off the Wall
- Bad
- Dangerous
- History
- Jam ( singiel )
- They Don't Care About Us ( singiel )
- Jeden plakat
- I troche wydrukowanych zdjęć które wiszą na tablicy korkowej
Nie jest powalająca, ale powiększyła się już znacznie
[*]
Wraz z Mandeyem oczyściliśmy wczoraj ten stary temat. Z dwudziestu trzech do siedmiu stron. Przejrzałem przy okazji niemal wszystkie kolekcje i - jak kiedyś Kinga - zadumałem się. Nawet zerknąłem na tą swoją. Kilkanaście płyt CD, kilka DVD. Żadnej składanki, poza dziwnym The Ultimate Collection. I cztery książki, z których wypadło - ku mojemu zdziwieniu - nawet parę pocztówek. Odkąd popularny stał się youtube, przestałem też ściągać gigabajty plików wideo - a to, co zdążyłem uzbierać, uporządkowane i zarchiwizowane zostało na kilkunastu płytach DVD. Leży gdzieś na dnie szuflady. Jest wygodniej.
Nie żałuję. Nie wiem zresztą gdzie i po co miałbym trzymać wszystkie kubki, puszki, naklejki i dziesiątki singli, po które i tak pewnie bym nie sięgał. Dla remiksów? Okładki z wyretuszowanym portretem Jacksona? Nawet obecność aż dwóch Thrillerów na półce wydaje mi się zdecydowaną przesadą, ale - póki co - starszej reedycji jeszcze nie oddałem na licytację. Cieszę się nawet, że kiedyś sprzedałem tyle zbieranych miesiącami singli - bo dzięki zebranym pieniądzom mogłem zainwestować w wiele interesujących płyt innych artystów. To niewątpliwie spora zasługa Michaela w tym, że rzeczywiście muzykę mogę włączyć do swoich zainteresowań. Ale też nie neguję tego typu kolekcjonowania - raczej podziwiam za wytrwałość.
Nie żałuję. Nie wiem zresztą gdzie i po co miałbym trzymać wszystkie kubki, puszki, naklejki i dziesiątki singli, po które i tak pewnie bym nie sięgał. Dla remiksów? Okładki z wyretuszowanym portretem Jacksona? Nawet obecność aż dwóch Thrillerów na półce wydaje mi się zdecydowaną przesadą, ale - póki co - starszej reedycji jeszcze nie oddałem na licytację. Cieszę się nawet, że kiedyś sprzedałem tyle zbieranych miesiącami singli - bo dzięki zebranym pieniądzom mogłem zainwestować w wiele interesujących płyt innych artystów. To niewątpliwie spora zasługa Michaela w tym, że rzeczywiście muzykę mogę włączyć do swoich zainteresowań. Ale też nie neguję tego typu kolekcjonowania - raczej podziwiam za wytrwałość.
Za parę dni do mojej kolekcji dołączy Moonwalk i tak jak kolega Pank za singlami nie przepadam. Po co wydawać pieniądze na płytkę z utworem który już mam na innej, na których jest ich 10? Gdybym miała nadmiar kaszlu, oddałabym go głodującym dzieciom a nie na kolejne pudełko z singlem. Składanki DVD też nie są mi specjalnie potrzebne - na youtube znajdę wszystkie teledyski i to za darmo. Jeśli ktoś lubi zbierać i go na to stać - proszę bardzo Mi wystarczy jeszcze tylko dokupić Off The Wall, HIStory, BOTDF i Invincible, więcej mi nie potrzeba Ale taka przypinka z facjatą Miśka kusi, nie powiem
[*]
Ja mam płyte:
The Essential
BAD - Special Edition ( )
Inviciable
Number Ones
Dangerous - Special Edition
Kasete:
HIStory
Film:
Moonwalker
Artykuł z TeleTygodnia i białe skarpetki
The Essential
BAD - Special Edition ( )
Inviciable
Number Ones
Dangerous - Special Edition
Kasete:
HIStory
Film:
Moonwalker
Artykuł z TeleTygodnia i białe skarpetki
Ostatnio zmieniony pt, 12 wrz 2008, 22:51 przez Martyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Teraz to mogę coś napisac.
Thriller
Bad
Dangerous
History
BOTDF
invincible(niebieska okładka :)
kilka wycinków
duzy blakat z trasy Bad
duża tzw. karteczka ( takie jak się zbierało w podstawówkach)
hm....i kilka druków z komputera.
wszystkie płytki są z roku ich oryginalnego wydania, prócz Thrillera i Bad.
Następnym elementem w kolekcji to będzie singiel HMH xD i nowa płyta MJ. Chyba, że nawinie się coś jeszcze...
Thriller
Bad
Dangerous
History
BOTDF
invincible(niebieska okładka :)
kilka wycinków
duzy blakat z trasy Bad
duża tzw. karteczka ( takie jak się zbierało w podstawówkach)
hm....i kilka druków z komputera.
wszystkie płytki są z roku ich oryginalnego wydania, prócz Thrillera i Bad.
Następnym elementem w kolekcji to będzie singiel HMH xD i nowa płyta MJ. Chyba, że nawinie się coś jeszcze...
- Liberian Girl