Michael Jackson - King of Pop (2008)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Ładnie, Smooth. I w dodatku, chyba wszystko jest możliwe. Dziś pojawiła się tracklista drugiego CD z Australii i wygląda ona naprawdę nieźle:
Disc 2:
01. Say, Say, Say (Album Version) - 3:58
02. Scream (Album Version) - 4:39
03. State Of Shock (Album Version) - 4:31
04. Got The Hots (Album Version) - 4:27
05. You Can't Win (Album Version) - 7:18
06. Fall Again (Demo) - 4:23
07. Sunset Driver (Demo) - 4:04
08. Someone Put Your Hand Out (Album Version) - 5:25
09. In The Back (Album Version) - 4:32
10. We Are The World (Demo) - 5:21
11. One More Chance (Album Version) - 3:50
12. Thriller Megamix (Album Version) - 9:14
Oczywiście jest okupiona tym co będzie na CD1, a będą to prawdopodobnie same hity. Ale na taki układ możnaby pójść.
Disc 2:
01. Say, Say, Say (Album Version) - 3:58
02. Scream (Album Version) - 4:39
03. State Of Shock (Album Version) - 4:31
04. Got The Hots (Album Version) - 4:27
05. You Can't Win (Album Version) - 7:18
06. Fall Again (Demo) - 4:23
07. Sunset Driver (Demo) - 4:04
08. Someone Put Your Hand Out (Album Version) - 5:25
09. In The Back (Album Version) - 4:32
10. We Are The World (Demo) - 5:21
11. One More Chance (Album Version) - 3:50
12. Thriller Megamix (Album Version) - 9:14
Oczywiście jest okupiona tym co będzie na CD1, a będą to prawdopodobnie same hity. Ale na taki układ możnaby pójść.
Na początku byłam trochę negatywnie nastawiona co do tego projektu,
jednak widząc jakie kombinacje można by tu stworzyć,
coraz bardziej mnie to przekonuje
Ogółem byłabym wstanie przystać na taką koncepcję jak np Australia;
CD pierwsze - oklepane, jednak niezastąpione perły, będące znakiem rozpoznawczym Michaela;
dla ludzi, którzy tak bez zobowiązań chcę posłuchać Króla
(oczywiście tylko tego co dobrze znają )
CD2 drugie - coś dla nas, fanów, którzy mają całą podstawową dyskografię,
a chcieliby uzupełnić kolekcję czymś trudniej dostępnym, np Say.
(mam na myśli siebie ;p)
Jak widać jestem bardzo kompromisowa.
Myślę, że warto by było zachować kilka tych Billie Jeanów
W końcu płyta będzie nosić dumną nazwę 'King of Pop'
i nie można zapominać o utworach,
dzięki którym tak właśnie legalnie może brzmieć.. wg powszechnej opinii.
jednak widząc jakie kombinacje można by tu stworzyć,
coraz bardziej mnie to przekonuje
Ogółem byłabym wstanie przystać na taką koncepcję jak np Australia;
CD pierwsze - oklepane, jednak niezastąpione perły, będące znakiem rozpoznawczym Michaela;
dla ludzi, którzy tak bez zobowiązań chcę posłuchać Króla
(oczywiście tylko tego co dobrze znają )
CD2 drugie - coś dla nas, fanów, którzy mają całą podstawową dyskografię,
a chcieliby uzupełnić kolekcję czymś trudniej dostępnym, np Say.
(mam na myśli siebie ;p)
Jak widać jestem bardzo kompromisowa.
Myślę, że warto by było zachować kilka tych Billie Jeanów
W końcu płyta będzie nosić dumną nazwę 'King of Pop'
i nie można zapominać o utworach,
dzięki którym tak właśnie legalnie może brzmieć.. wg powszechnej opinii.
Na to liczę Smooth ;]Smooth_b pisze:No jakbyśmy sie postarali to możnaby stworzyć Kopa którego by sprowadzala od nas reszta Europy;p
Zdradziłaś moje skryte największe marzenie... ;P
Właśnie a co z tym
Zapomnieliśmy? Świetne nagranie. Moim zdaniem na taką okazję jak znalazł.State Of Shock (Album Version)
Szkoda tylko, że nie z F. Mercurym, bo byłoby zapewne lepiej... mimo wszystko, tuż obok duetu z Paulem byłaby to niezła ciekawostka ;)
Szczerze powiedziawszy - wydaje mi się, że nie można przesadzić z The Jacksons.
Lepiej tą kompilację tylko delikatnie "musnąć" braćmi - dodać jej trochę smaczku.
Wiem, że wybór nie jest łatwy... ale patrząc z marketingowego punktu widzenia --> sama nazwa KOP coś nam sugeruje.
Góra 3-4 utwory z rodzeństwem wystarczą. I to jeszcze przy optymistycznym założeniu, że sprezentują nam 2CD!
Warto skupić się na utworkach energicznych, żeby ludzie nie posnęli - zwłaszcza jeśli potem chcielibyśmy wcisnąć TLIML, HN, czy LG
/ prawda, że byśmy chcieli :] ? / Heartbreak Hotel ma poparcie.
Co jeszcze?
Może... Things I Do For You, All Night Dancing, Lovely One, Walk Right Now. To tylko przykłady... no dobrze niech będzie jedna wolniejsza - balladowa piosenka z braćmi. Blues Away, lub Time Waits For No One na specjalne życzenie kaema
P.S. Maro nie wiem jak inni.
Ja uważam, że nie potrzeba nam żadnych megawypasionych remiksów, bo zajmują megadużo miejsca na płycie
Miejsca mogącego należeć do jakiejś megawypasionej perełki, której nie przebije nawet najlepiej zrobiony mix :]
Od remiksów są single :P
O to dobry pomysł. Jestem tylko ciekawa co na to nasze rodzime SonyonlyKATE pisze: CD pierwsze - te odrobinę bardziej --> dop. Lika oklepane, jednak niezastąpione perły.
CD drugie - coś dla nas fanów, którzy chcieliby uzupełnić kolekcję czymś trudniej dostępnym, np Say.
Ależ my też! Nikt się nie chce rozczarować raczej... fajnie jest czasem sobie "pogdybać"hope pisze:jestem realistka.
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- Michael Jackson
Pomysł ze zrobieniem akiety nie jest zły. Niestety nie wiem, jak zrobić, żeby można zaznaczyć np. 20 tytułów, bo tyle minumum zmieści się na 2- płytowym wydawnictwie.
Ona nie byłaby wyrocznią, ale dowiedzielibyśmy, jakie poza hitami, piosenki by przeważały- bo tu mamy chyba główny spór. Why You Wanna Trip On Me czy Dangerous, We've Had Enough czy Fall Again, The Lady IML czy Whatever Happens, itd.
Rzeczywiście nie ma co przesadzać z głosami na The Jacksons, bo to Michael ma być przede wszystkim. Można streścić się do największych hitów- Blame It OnTB, Can You Feel It i... tyle. Nie upieram sie przy swoich faworytach. Z musów z tego okresu jedynie Be Not Always bym obstawiał. State Of Shock to tylko ciekawostka, przecież kompozycja jest bardzo słaba.
Ona nie byłaby wyrocznią, ale dowiedzielibyśmy, jakie poza hitami, piosenki by przeważały- bo tu mamy chyba główny spór. Why You Wanna Trip On Me czy Dangerous, We've Had Enough czy Fall Again, The Lady IML czy Whatever Happens, itd.
Rzeczywiście nie ma co przesadzać z głosami na The Jacksons, bo to Michael ma być przede wszystkim. Można streścić się do największych hitów- Blame It OnTB, Can You Feel It i... tyle. Nie upieram sie przy swoich faworytach. Z musów z tego okresu jedynie Be Not Always bym obstawiał. State Of Shock to tylko ciekawostka, przecież kompozycja jest bardzo słaba.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Przeczytałeś posta który wykasowałem... i zmieniłem na inny.kaem pisze:Pomysł ze zrobieniem akiety nie jest zły. Niestety nie wiem, jak zrobić, żeby można zaznaczyć np. 20 tytułów, bo tyle minumum zmieści się na 2- płytowym wydawnictwie.
Myślę że Buszmen poradziłby sobie z zadaniem i zrobił coś takiego.
Obrać wszystkie studyjne [EPIC] albumy, plus TUC i inne odrzuty do tego 10 singlowych hitów JACKSONS i mamy zabawę. Jak pisałeś rzuci ona troszkę światła na sprawę.
Może troszkę zbyt pesymistycznie do tego podchodzę, ale od jakiegoś czasu [a dokładnie - od momentu kiedy zaczynała się pierwsza edycja polskiego Big Brothera i pewna pani u fryzjera (związana z TVNem) powiedziała, kto ją wygra - oczywiście po kilku miesiącach się sprawdziło - wierzcie lub nie] nie mam kompletnego zaufania do wszelkich plebiscytów, konkursów, sond itp. itd.
Znając naszych rodaków (syndrom Polaka ), to plebiscyt będzie tylko przykrywką a oni sami wybiorą coś na wzór wspaniałej niemieckiej edycji.
Oczywiście próbować zawsze można i Wasze propozycje są bardzo ciekawe - jednak (bez względu na to czy mamy zaufanie do wiarygodności tego głosowania czy też nie) poczekajmy na oficjalną listę z której przyjdzie nam wybierać.
Ja sam z przyjemnością przyłączę się do projektu wielkiego mjówczego głosowania (bo jak widzę będzie to propozycja godna rozważenia), bo nigdy nic nie wiadomo - są na świecie także uczciwi przedsiębiorcy [co ja gadam? ].
Znając naszych rodaków (syndrom Polaka ), to plebiscyt będzie tylko przykrywką a oni sami wybiorą coś na wzór wspaniałej niemieckiej edycji.
Oczywiście próbować zawsze można i Wasze propozycje są bardzo ciekawe - jednak (bez względu na to czy mamy zaufanie do wiarygodności tego głosowania czy też nie) poczekajmy na oficjalną listę z której przyjdzie nam wybierać.
Ja sam z przyjemnością przyłączę się do projektu wielkiego mjówczego głosowania (bo jak widzę będzie to propozycja godna rozważenia), bo nigdy nic nie wiadomo - są na świecie także uczciwi przedsiębiorcy [co ja gadam? ].
Jest przesadzona... w drugą stronę. Ideą tej składanki powinno być, prócz zaprezentowania raz kolejny bilidżinów i smutów, ukazanie utworów mniej lub bardziej wybitnych - które z różnych powodów nie stały się w swoim czasie popularne. Pytanie tylko, gdzie do wybitności niedopracowanym wokalnie Fall Again czy We are the world? Albo One more chance (chociaż... teoretycznie należy, tak jak Say Say Say, do utworów ciężej dostępnych - wszak dostępny wyłącznie jako dodatek do kompilacji ) ... a nawet State of Shock? To tylko utwory - ciekawostki, które raczej nie zainteresują przyszłego potencjalnego sympatyka muzyki Michaela Jacksona. Bardziej widzę na tym miejscu perełki z pełnowymiarowych albumów. Właśnie wszelkie Whatever Happens, Blues Away, The lady in my life... a nie odrzuty z The Ultimate Collection. Nawet jeżeli dla wielu z nas mają one pewną wartość.Maverick pisze:Dziś pojawiła się tracklista drugiego CD z Australii i wygląda ona naprawdę nieźle
... Tak, ankieta bardzo by się przydała. Ale zauważyliście, że jeżeli połączymy wszystkie albumy The Jacksons (poza Live i 2300 Jackson Street), dorosłego Michaela Jacksona (wraz z 'nowymi' utworami z The Ultimate Collection i bez remiksów z Blood on the Dance Floor), to wyjdzie liczba nieco większa niż 122? Ciekawe, czego w głosowaniach brakuje.
Kurcze, narobiliscie mi smaku tym KOP-em
A w ankiecie stanowczo zaznaczylam odpowiedz "nie"
Wie ktos moze, ile mniej wiecej bedzie to kosztowac?
I dostepne ma byc w sklepach typu Empik?
Mnie okladka sie podoba, szczegolnie ten napis: "Przeboje wybrane przez polskich fanow"
Jesli cena bedzie przystepna, to bez wzgledu na to, jakie znajda sie na tym utwory, jade zakupic!
Moja kolekcja jest niewielka i takie "cacko" z pewnoscia mnie zadowoli
A w ankiecie stanowczo zaznaczylam odpowiedz "nie"
Wie ktos moze, ile mniej wiecej bedzie to kosztowac?
I dostepne ma byc w sklepach typu Empik?
Mnie okladka sie podoba, szczegolnie ten napis: "Przeboje wybrane przez polskich fanow"
Jesli cena bedzie przystepna, to bez wzgledu na to, jakie znajda sie na tym utwory, jade zakupic!
Moja kolekcja jest niewielka i takie "cacko" z pewnoscia mnie zadowoli
Ostatnio zmieniony sob, 16 sie 2008, 0:39 przez Basia1992, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Konkrety pojawią się raczej dopiero wtedy, jak będzie już oficjalnie podany wykaz utworów, na które można głosować.Mandey pisze:No to kiedy pojawią się jakieś konkrety?
Teraz możemy sobie pisać, że chcemy np: SHOUT - potem okaże się, że w ogóle go nie uwzględnili...
Maro przyciśnij odrobinkę tego swojego informatora.
Tak dla ogólnego - MJówczego dobra ;)
Znamy już okładkę, więc niech nam jeszcze zdradzi, co kryje się pod tą tajemniczą magiczną liczbą --> 122 :)
Nikomu nie powiemy, tylko... się przygotujemy...
Tak wiesz, jak do ważnego egzaminu, żeby go nie oblać
Ankieta dobry pomysł. Zrobiłby ją ktoś? Buszmen?
Myślę, że przeforsowanie kilku perełek naprawdę może się udać!
Trzeba to wszystko dobrze rozplanować. Może właśnie ankieta, by nam nieco rozjaśniła sytuację.
Chętnie zobaczyłabym moją "czerwoną-krwawą czwórkę" na urodzinowej MJowej kompilacji, ale tak naprawdę jestem otwarta na propozycje i gotowa do negocjacji. Bezkrwawych ;)
Jeśli na podstawie ankiety, czy rozmów w tym wątku udałoby nam się stworzyć - taką optymalną listą... Np. kryształową superdziesiątkę!! / celowo nie napisałam złotą, czy platynową - bo bez tych wszystkich SC, BJ, BI, BoW właśnie! / Można byłoby podrzucić ją na inne Polskie MJfora - z gorącą prośbą o uwzględnienie w/w kawałków podczas głosowania. Są tu osoby, które działają na kilku forach. Prawda Mandey ?
Sądzę, że sporą część. Przynajmniej 40-50% głosujących mogą stanowić właśnie "aktywni netowo" fani MJa.
Z prostego powodu. Ta sprawa jest dla nas ważna. Co może mieć istotny wpływ na wyniki!
Wątpię, żeby nagle... czytelnicy kozaczka, fani Dody, Feela, czy nie wiem... Presleya, albo Janis Joplin - rzucili się masowo do klikania z powodu wydania KOP-a jakiegoś tam "upadłego Króla"
Oni nawet nie będą o tym wiedzieć :]
Tak samo jak ja nie wiedziałabym, gdyby zorganizowano podobną akcję np. fanom Mariah Carey.
Może i przeceniam Naród MJówczy, trudno mi to teraz z całą odpowiedzialnością stwierdzić...
Jeśli jednak MJówki mają trochę "oleju w głowie", a zakładam raczej optymistyczny wariant ;P - powinny być świadome, że tylko wspólnymi siłami można coś osiągnąć! Ile ludzi, tyle gustów, wiadomo! Wszystkim się nie dogodzi!
Z tego właśnie powodu warto czasem wsadzić swoją ambicję do kieszeni, żeby ostatecznie zyskać "COŚ" pożytecznego :]
Jestem bardzo ciekawa na ile utworów z zestawienia będzie wolno głosować
To też nie jest bez znaczenia.
Kaem a nie wolałbyś obu tych kawałków zamienić na jedno Heartbreak Hotel? Ja bym wolała. Zupełnie serio.kaem pisze: Rzeczywiście nie ma co przesadzać z głosami na The Jacksons, bo to Michael ma być przede wszystkim. Można streścić się do największych hitów- Blame It OnTB, Can You Feel It i... tyle.
Zwłaszcza CYFI... nie żebym nie lubiła, ale taki hicior, że... aż boli.
Z tego co widzę HH jest raczej dobrze odbierany :)
P.S. Maro w porównaniu do zagranicznych edycji mamy naprawdę fajną okładkę! Podoba mi się.
Czerwony dobrze wróży :]
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
- Michael Jackson
- Michael Jackson
Najprościej się umówić, że kazdy z nas będzie głosował na jedną nie- popularną piosenkę, którą tu ustalimy. Albo 2, jak głosów ma być 6, tak?
Ja bym nalegał na Be Not Always. I może być Heartbreak Hotel. Resztę niech sobie każdy wybierze.
Ja bym nalegał na Be Not Always. I może być Heartbreak Hotel. Resztę niech sobie każdy wybierze.
Bitter you'll be if you don't change your ways