Dior inspiruje się Michaelem Jacksonem

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

MJowitek

Dior inspiruje się Michaelem Jacksonem

Post by MJowitek »

Czyż to nie miłe?
Ostatnia kolekcja Dior...
Mrrrrrrrrrrrr...

Image

ImageImage

ImageImage

ImageImage

A to chyba lata 70...Nie wiem..to już powoli mi od MJa odbiega...ale niech tam...
Image
Yana

Post by Yana »

Bardzo miłe. Jestem tym zupełnie zaskoczona. Nie spodziewałam się czegoś takiego.
Michael is the best !!!
kate

Post by kate »

świetne :-) mnie się podoba... teraz wszyscy sławni i bogaci będą chodzili ubrani a la Michael Jackson. nice...
MJowitek

Post by MJowitek »

Oj, ale dużo tych fotek..to wklejam dalej...
Nie ma już Pankowych sesji, to chociaż to pooglądajmy...

Tak w ogóle, to zżynam głównie stąd:
http://www.mjjforum.com/forums/index.ph ... 0317&st=50
Ale info jest już na różnych forach...

Może zanim dam kolejne fotki /niektóre są obwieśne.../to dam artykuł, który też zżynam, i którego jeszcze nie zcytałam :wariat: A co.

Jackson Holds Court In Style
Los Angeles
May 26, 2005

Image

Michael Jackson's costume designers, Michael Bush and Dennis Tompkins.
Photo: Wally Skalij/ Los Angeles Times

Michael Jackson never wore the same thing twice and his courtroom clothes were made each day, his costume designers have revealed.

Los Angeles designers Michael Bush and Dennis Tompkins have been making the singer's clothes for more than 20 years.

Bush told the Los Angeles Times this week that he awoke each day at 3am to take the day's outfit - invariably a colourful print vest and a suit with military details - to Jackson's Neverland Ranch, where he dressed the star.

Jackson always thanked him and gave him a hug, Bush said.

"We have two or three tailors around town making jackets because we can't make them fast enough," Bush said.

The pair tried to get to sleep by 9pm, but sometimes were up until 11pm.

"And we photograph everything. That, we learned out of fear because we would make something for Michael and he would call us later to ask for a double. Maybe an outfit goes to the Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland or Madame Tussaud's in London, and he wants one to keep for himself," Bush said.

Jackson, who is facing charges of child molestation, has been criticised by the media for his flamboyant courtroom attire. But the designers said the criticism was unfair.

They create his courtroom wardrobe using a mannequin built to Jackson's dimensions.

Jackson preferred dark suits for his court appearances after his initial appearance in a white suit sparked a media uproar.

Inspiration for the costumes came from magazines the designers examined with the star. Jackson was the final arbiter, Bush said.

Bush said Jackson once issued a challenge to the designers: "This is what the world's wearing. Top it."

Jackson's vests were made with silk from India, elaborate jacquard designs from Europe and faux reptile fabric from downtown Los Angeles, Bush said.

He said Jackson loved military details because they "demand attention . . . have clean lines and they fit almost like dance clothes".

Though Jackson's clothes appeared extravagant, price was an issue, Bush said. "He's a businessman. A lot of people assume money means nothing to him, but that's not true."

Over the years, the designers have used wool, silk, canvas, ripstop nylon, silver, gold, British regalia, police badges and even car parts. They made a jacket with elements crafted from bonnet ornaments and another festooned with badges from European racing car clubs.

Bush said Jackson once called in the middle of the night and asked: "What's the one thing that every man, woman and child in the world knows?"

Mickey Mouse was the first thing that came to Bush's mind. But eating utensils were what Jackson was thinking. "He said, 'How are you going to make that into clothing for me?"'

The result was a jacket with knives, forks and spoons hanging from the front.

"Michael calls it his dinner jacket, that's the humour, the human side that no one knows," Bush said.

The pair said they were aware their client could soon be wearing prison stripes.

- DPA, Los Angeles Times
MJowitek

Post by MJowitek »

Obwieśne :wariat:
ImageImage

To już mi się podoba :-)
ImageImage

I czerrrwone:
ImageImage

Ale on ma wyraz twarzy.. Co on widzi na Boga? I nie chcę znać fryzjera tego po prawej :wariat:
ImageImage

Image
Yana

Post by Yana »

Racja te dwa pierwsze z ostatniego posta chyba są najgorsze.
Michael is the best !!!
kate

Post by kate »

But eating utensils were what Jackson was thinking. "He said, 'How are you going to make that into clothing for me?"'

The result was a jacket with knives, forks and spoons hanging from the front.
:wariat: :wariat: i może jeszcze glupija
SUNrise

Post by SUNrise »

Ogólnie rzecz biorąc poza skarpetkami i butami resztę jestem w stanie zaakceptować. Chyba bym padła, gdybym pewnego dnia wyszła na ulicę, a tam wszyscy faceci w lakierkach, mokasynkach i białych skarpetkach. Jak dla mojego gustu i pojęcia elegancji i dobrego smaku to koszmar!
ImageImage
Willy

Post by Willy »

W sumie to takie wdzianko można sobie samemu tanio skompletować ,jakieś przykrótkie i przyciasne spodnie ,białe skarpetki i czarne mokasyny tudzież koszulka z młodszego brata ,krawacik czy szelki. Możesz mówić ze ubierasz się u Diora. Wychodzisz na ulice i jesteś gość.
lunatyczka

Post by lunatyczka »

Trochę to dziwacznie wygląda. :wariat: Niektorzy z tych facetów wygladają :smiech: śmiesznie. W takich strojach to chyba tylko Michael dobrze wygląda.
Poza tym nawet Michael nie byl chyba nigdy tak chudy jak niektorzy z tych...anorektyków. glupija
Pozdrawiam wszystkich!!!
Image
Michael is a beautiful soul.
Agata**

Post by Agata** »

A niech mnie dundel... :wariat: :smiech: :wariat:
Nie no bomba poprostu- Kochani: Michael wraca!!!!!!!!!!!!!!!!
(i to w pięknym stylu białych skarpetek 100% cotton i z czerwonymi lamówkami na spodniach) ja nie moge... od dzisiaj ubieram się u Diora!!
KASIA

Post by KASIA »

MJowitek wrote: Nie ma już Pankowych sesji, to chociaż to pooglądajmy...
Właśnie, Pank się zgubił. Jakoś tak smutno i "pusto" tu bez niego :smutek:

A kolekcja obleśna :-P Może jakieś pojedyńcze cuichy dałoby się nośić, ale takie komplety, jak ci modele :wariat:
Fuuuuuuuuuuuuuj :-P
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
kate

Post by kate »

Pank niedługo wróci. Przebywa teraz w Siedlcach gdzie babcia wmusza mu obiad. Często wpada do kafejek i podgląda ekrany innych ludzi :-) mam nadzieję, że to nie były informacje poufne i Pank się nie obrazi. A właściwie to był na forum tyle że nic nie napisał. Niesamowite :-) Pank - wracaj szybko japrosic
siadeh_
V.I.P.

Post by siadeh_ »

Byłabym nawet w stanie znieśc faceta w czyms takim (o ile wybrałby te zestawy czarno - czerwone, bo inaczej to: "Przykro mi kochanie. Dzis spisz na kanapie! " :smiech: ), ale nie znioslabym na pewno TAKIEGO faceta, jak Ci panowie... to maja być modele?? To jakis koszmar! Ja lubię wampiry, a one jak wiadomo problemów z nadwaga nie maja,ale jednak meżczyzna to powienien byc meżczyzna , a nie takie chuchro wynędzniałe! :wariat: Litości! jak do takiego podejśc? Dotknac? Toz sie rozsypie! Ja lubie szczupłych chłopców- przyznaje się bez bicia nenene ale to to już dla mnie jakieś zombie. W takich kategoriach jestem w stanie przyjąc ich wygląd, ale jak mi sie takie cuś :wariat: podaje za modela to nie wiem- smiac się czy płakac? glupija
...a tak wogóle to bardzo się ciesze, że taka kolekcja powstaje. Pomijam jej wartośc estetyczną (ja tam akurat gustu MJa czesto nie rozumiem :surrender: ) - wazny jest fakt, ze Michael powraca, jako inspiracja dla - bądź co bądź - wielkiego kreatora mody. To jest COŚ! :-)

...pzdr
siadeh_co_zna_sie_na_modzie_jak_swinia_na_kompasie_ :wariat:
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
THRILLER

Post by THRILLER »

Co do wartości estetycznych owej kolekcji nie będę się wypowiadał. Od zawsze takie kolekcje w małym stopniu nawiązują do tego co się później na ulicy spotyka, są raczej pokazem finezji kreatora i powinno się je traktować w ramach „dopatrujmy się piękna w brzydocie”
Po za tym jest tam kilka ciekawych ciuszków ale pewnie i tak nigdy bym się w nich nie odważył wyjść na ulicę.

Modele faktycznie wyglądają jak z innej planety, pewnie w takich ciuchach widziano własnie takie chudziny ale mnie najbardziej dobijają ich fryzury. Taka fryzura to jest według mnie oszpecanie własnego ciała. Dziwne fryzury – jestem na tak, ale brzydkie fryzury do mnie nie przemawiają.

P.S.
Image

Nie wydaje wam się że ta czerwona kurtka z kolekcji Dior’a wygląda jak tandetna podróba z rynku kurtki Michaela? No ale to może przez tych modeli mam takie złudzenie. Michael przy nich wygląda jak zapaśnik.
Post Reply