Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- SuperFlyB.
thewiz: W piosenkach liczy się dla mnie przede wszystkim wokal. Musi być interesujący, niebanalny (czasem odpuszczam :)). [Muszę przyznać, że powoduje to dość duże rozbieżności, z jednej strony MJ, z drugiej Marilyn Manson :)]
I właśnie dlatego lubię Nite Line, za ten piskliwy wokal.
Trzeba również przyznać, że kiczowatość całej piosenki również dodaje jej uroku, ach te 80s...
W Work that Body troszeczkę zbyt dużo tego Work that body.
I właśnie dlatego lubię Nite Line, za ten piskliwy wokal.
Trzeba również przyznać, że kiczowatość całej piosenki również dodaje jej uroku, ach te 80s...
W Work that Body troszeczkę zbyt dużo tego Work that body.
MJowitek został zindoktrynowany przez . Jego głosów słuchać nie można, ponieważ w poprzednim poście ewidentnie znajdował się w stanie hipnozy.
Kolejny argument : WTB ma i tak bardziej ambitny tekst jak na piosenkę do tańca niż kolejny światowy shit w stylu Put your hands in the air, put your hands up in the air względnie Put your ass in the air.....
Kolejny argument : WTB ma i tak bardziej ambitny tekst jak na piosenkę do tańca niż kolejny światowy shit w stylu Put your hands in the air, put your hands up in the air względnie Put your ass in the air.....
No własnie głosy koalicji mi tu bardzo przeszkadzają, bo tak to bym sobie była jedyna oryginalna. A zresztą pal licho oryginalność, to moge podarować, ale ja wymiękam przy argumentach. Jako jedyna osoba za Nite Line mogłabym sobie pisac co chcę, a tak to musze uważać, żeby nie dublować. Zresztą, mi niedawno nawet w teście wyszło, że plastyka, sztuka, literatura - jak najbardziej, ale o muzyce to ja sobie nie pogadam i męczę się w tym ogniwie niemilosiernie. Nite Line mnie rusza, wzbudza emocje, łączy cos w mózgu. I tyle. Podoba mi się, ale tak po prostu, szczerze od serca, bez argumentów, z dala od rozumu.thewiz pisze:MJowitek został zindoktrynowany przez
- majkelzawszespoko
Hold My Hand to jest disco-polo przecież. Tandetny podkład i Akon ze swoim irytującym wokalem, mam nadzieję, że nie będzie więcej takich piosenek a ten gniot zaszczyci swoją obecnością pierwszą trójkę największych szitów.
głos na Nite Line. Za połamaństwo i szaleństwo okraszone piskiem.
Nigdy w życiu nie postawię disco-polo-popu ponad funk, bo to jest dziwne.
swoją drogą, dziwny jestem i ja, bo bardzo lubię One More Chance...
głos na Nite Line. Za połamaństwo i szaleństwo okraszone piskiem.
Nigdy w życiu nie postawię disco-polo-popu ponad funk, bo to jest dziwne.
swoją drogą, dziwny jestem i ja, bo bardzo lubię One More Chance...
Pff. A ja postawię na Hold My Handmajkelzawszespoko pisze:Nigdy w życiu nie postawię disco-polo-popu ponad funk, bo to jest dziwne.
Całkiem możliwe, że na nowej płycie dostaniemy wersję solową Michaela. Przyznam, Akon irytuje mnie niemiłosiernie, jego głos kojarzy mi się z rudą, wielką wiewiórą (jeśli wiewióry wydają jakieś odgłosy, to na pewno podobne do tych akonowych;p) Swoją wersją solo Akon zabił tę piosenkę. A to naprawdę przyjemny utwór. Jak poznamy wersję Michaela, wypomnę Wam te szity;>
ja też, ja też... Jeszcze tylko jedna, dwie rundy...majkelzawszespoko pisze:swoją drogą, dziwny jestem i ja, bo bardzo lubię One More Chance...
Ostatnio zmieniony pn, 05 lip 2010, 16:00 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałam ponownie głosować na finezyjne I'm In Love Again, ale na obecnym etapie, jak widać, nie ma ten utwór szans na opuszczenie oślej ławki, a szkoda. Przyłączam się więc do obrońców Gone Too Soon. Piosenka piękna, wzruszająca, jak napisała anja "...hołd dla przyjaciela. Dla wszystkich bliskich, którzy odchodzą.", wyśpiewana z niezwykłym uczuciem przez Michaela.
Przyznam, że słucham tego utworu niechętnie, przywołuje zbyt wiele złych wspomnień, działa jak sól na otwartą ranę, ale nie mogę odmówić mu wartości, tej szlachetności, jaką posiada. Na pewno nie zasługuje na podium w tym NO.
Przyznam, że słucham tego utworu niechętnie, przywołuje zbyt wiele złych wspomnień, działa jak sól na otwartą ranę, ale nie mogę odmówić mu wartości, tej szlachetności, jaką posiada. Na pewno nie zasługuje na podium w tym NO.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Hold My Hand.. bo mimo, że mało tam strasznie Michaela, ale jak jest, to jaki jest Czaruje!! Jak cudownie byłoby usłyszeć całość zaśpiewaną przez Michaela.. Na miejscu Akona, zostawiłabym króla na koniec, bo tak to kto tam go później słucha, no może słuchają, ale nie z takim skupieniem A może po prostu poddałam się manipulacji zu ... bo to tiramisu...
Głos na Hold My Hand.
Nawet nie wiecie jaką radość sprawił mi ten utwór, gdy po raz pierwszy go usłyszałem. Oznaczało to, że Michael nagrywa i że zbliża się nowy album. Mam nadzieję, że wersja zaśpiewana w całości przez Michaela znajdzie się na najnowszym albumie. Utwór jest świetny, pamiętam jak słuchałem go cały czas, na okrągło zaraz po tym jak wyciekł. Do tej pory mam do niego szczególny sentyment. Dla niektórych minusem może być to, że w piosence śpiewa Akon. Ja tam Akona nawet lubie i cieszy mnie, że Michael z nim nagrywał.
Nawet nie wiecie jaką radość sprawił mi ten utwór, gdy po raz pierwszy go usłyszałem. Oznaczało to, że Michael nagrywa i że zbliża się nowy album. Mam nadzieję, że wersja zaśpiewana w całości przez Michaela znajdzie się na najnowszym albumie. Utwór jest świetny, pamiętam jak słuchałem go cały czas, na okrągło zaraz po tym jak wyciekł. Do tej pory mam do niego szczególny sentyment. Dla niektórych minusem może być to, że w piosence śpiewa Akon. Ja tam Akona nawet lubie i cieszy mnie, że Michael z nim nagrywał.
Przede wszystkim, kaem, thewiz i Pank- przywołuję do porządku
Cisza wyborcza wprawdzie minęła, ale oficjalnie protestuję przeciwko indoktrynacji oraz wypowiadania się na tematy ulotne, kontrowersyjne i dyskusyjne na zasadzie oczywistej oczywistości!
Proszę mi tu MJówek nie zakrzykiwać i nie straszyć
O "Girlfriend" będę walczyć również, ale może nie teraz jeszcze....
Swoją drogą.... No zaskoczyłaś mnie homesick
Do "najgorszego" mam tylko jednego kandydata i paradoksalnie nie znajduje się i nigdy się nie znalazł na tej liście
I ja tego nijak nie rozumiem, bo to był JEDYNY utwór Michael'a, który w trakcie przesłuchiwania wywołał u mnie reakcję WTF
-------
Ja sobie na nowo przesłuchałam wszystkie utwory z tej listy i na tę chwile, w cudowny sposób zauroczyło mnie "Hold my Hand"
Gargamel. A ja lubię Gargamele
Uzasadnienie?
A proszszsz....
Po pierwsze, cudownie jest usłyszeć w końcu głos Michael'a z ostatnich lat i na dodatek w aranżacji, która trąca nowością.
Jest komputerowa- to prawda, ale komputery nie są tu zbyt nachalne, albo jak kto woli są, ale nie mają szansy przebicia ponad doskonały wokal.
Wokal.... Vibrato Michael'a zawsze rzucało mnie na kolana. Tym bardziej tak doskonale dopracowane. Zniewala mnie i nic na to nie poradzę.
Chórki są przepiękne i nic mnie nie obchodzi, że to robota komputerowa. Lubię chórki boys-band'owe, bo zwykle dopracowane są do perfekcji i tak też odbieram chórki w "Hold my Hand".
Głos Akona uważam nie kontrastuje za bardzo klasą z głosem Michael'a- uważam, że to godny kompan do tego utworu.
Zakończenie klasyczną partią klawiszową dodatkowo udowadnia, że nie wszystko złoto, co ... komputer
Ogólnie kompozycja wyważona, unosząca, dająca sporą dawkę optymizmu i radości.
Tak, to moje odczucia - głuchej jak pień miłośniczki gargamelizacji
---------
....i wogóle malkontenci nie mają nic do gadania, bo "Hold my Hand" wygrywa tę rundę z ilością głosów 8
Na dalszych miejscach uplasowały się:
- "You are my Life" i "Gone Too Soon"- po 5 głosów
- "Nite Line"- 3 głosy
- "Girlfriend"- 2 głosy
- "The Girl is Mine"- 1 głos.
.... i wogóle bez sensu, bo wiele z tych utworów nie powinno być na tej liście. Protestuję, składam dymisją, żądam satysfakcji... Obojętnie co byleby sobie pomarudzić!
Do kolejnej rundy wchodzą zatem:
Girlfriend
The Girl Is Mine
You Are My Life
Gone Too Soon
One More Chance
Work That Body
Nite Line
Trouble
I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
Why (& 3T)
We Be Ballin' You (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
Do dzieła!
Cisza wyborcza wprawdzie minęła, ale oficjalnie protestuję przeciwko indoktrynacji oraz wypowiadania się na tematy ulotne, kontrowersyjne i dyskusyjne na zasadzie oczywistej oczywistości!
Proszę mi tu MJówek nie zakrzykiwać i nie straszyć
O nie nie nie- bardzo proszę o uzasadnieniehomesick pisze:oj tam widze, ze z moim Girlfriendem sie tu nijak nie przepcham, ale wszystko co typujecie odrzuca mnie od monitora, z wyjatkiem Tiramisu od zu ;p
O "Girlfriend" będę walczyć również, ale może nie teraz jeszcze....
Swoją drogą.... No zaskoczyłaś mnie homesick
Bo jak lujnę!majkelzawszespoko pisze:Hold My Hand to jest disco-polo przecież.
Dobra dobra!Pank pisze:Ależ thewiz, nie w skrajność w drugą skrajność!... Work That Body, ten nieokrzesany potworek, ten gargamel, te nie-wiadomo-co, pretenduje do bycia najgorszym utworem Michaela J. w ogóle - a Ty byś wrzucała to na Blooda? Ohesusku!
Do "najgorszego" mam tylko jednego kandydata i paradoksalnie nie znajduje się i nigdy się nie znalazł na tej liście
I ja tego nijak nie rozumiem, bo to był JEDYNY utwór Michael'a, który w trakcie przesłuchiwania wywołał u mnie reakcję WTF
-------
Ja sobie na nowo przesłuchałam wszystkie utwory z tej listy i na tę chwile, w cudowny sposób zauroczyło mnie "Hold my Hand"
Gargamel. A ja lubię Gargamele
Uzasadnienie?
A proszszsz....
Po pierwsze, cudownie jest usłyszeć w końcu głos Michael'a z ostatnich lat i na dodatek w aranżacji, która trąca nowością.
Jest komputerowa- to prawda, ale komputery nie są tu zbyt nachalne, albo jak kto woli są, ale nie mają szansy przebicia ponad doskonały wokal.
Wokal.... Vibrato Michael'a zawsze rzucało mnie na kolana. Tym bardziej tak doskonale dopracowane. Zniewala mnie i nic na to nie poradzę.
Chórki są przepiękne i nic mnie nie obchodzi, że to robota komputerowa. Lubię chórki boys-band'owe, bo zwykle dopracowane są do perfekcji i tak też odbieram chórki w "Hold my Hand".
Głos Akona uważam nie kontrastuje za bardzo klasą z głosem Michael'a- uważam, że to godny kompan do tego utworu.
Zakończenie klasyczną partią klawiszową dodatkowo udowadnia, że nie wszystko złoto, co ... komputer
Ogólnie kompozycja wyważona, unosząca, dająca sporą dawkę optymizmu i radości.
Tak, to moje odczucia - głuchej jak pień miłośniczki gargamelizacji
---------
....i wogóle malkontenci nie mają nic do gadania, bo "Hold my Hand" wygrywa tę rundę z ilością głosów 8
Na dalszych miejscach uplasowały się:
- "You are my Life" i "Gone Too Soon"- po 5 głosów
- "Nite Line"- 3 głosy
- "Girlfriend"- 2 głosy
- "The Girl is Mine"- 1 głos.
.... i wogóle bez sensu, bo wiele z tych utworów nie powinno być na tej liście. Protestuję, składam dymisją, żądam satysfakcji... Obojętnie co byleby sobie pomarudzić!
Do kolejnej rundy wchodzą zatem:
Girlfriend
The Girl Is Mine
You Are My Life
Gone Too Soon
One More Chance
Work That Body
Nite Line
Trouble
I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
Why (& 3T)
We Be Ballin' You (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
Do dzieła!
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me