Spekulacje na temat utworu "Monster"

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Czy piosenkę "Monster" śpiewa według Ciebie Michael?

Tak
67
40%
Nie
70
42%
Słyszę tam dwa główne wokale: Michaela i jeszcze czyjś
30
18%

Liczba głosów: 167

Awatar użytkownika
Billie Jean

Post autor: Billie Jean »

Heart-break-er pisze:Ps. Tam śpiewa Michael i nie słuchaj innych - kieruj się swoimi przekonaniami i swoim zdaniem. Nie sugeruj się innymi!
Zastanawiam się, czy wiesz, jak bardzo sobie w tym momencie zaprzeczasz. "Tam śpiewa Michael, ale nie słuchaj mnie". nenene

Dobry jest ten moment, gdzie powklejane zostało "ha" kilka razy obok siebie. Przywodzi na myśl lata '80 i zamiłowanie do kopiowania w kółko jednego tandetnego dźwięku. Wersja albumowa brzmi pod względem produkcji troszkę lepiej, choć dla mnie nadal jest to słabizna. Co do wokalu nie zmieniłam zdania i nadal uważam, że ze wszystkich piosenek cascio Monster najmniej przypomina Michaela. Ewentualnie na równi z All I Need, w którym fałszowanie i amatorskość sięgnęły zenitu i to aż boli.
Obrazek
Awatar użytkownika
kubag02

Post autor: kubag02 »

Tekst piosenki jest momentami dość podejrzany ... Mam dziwne wrażenie, jakby odnosił się do rzeczywistości.

"And you're running
And you're running just to escape it
But they are gunning for the money
So they fake it "

albo

"Why are they never satisfied with and all you give,
You gave them your all
They're watching you fall"

i jeszcze monologu (tak to można nazwać?) 50 centa:

"all hell, run tell, the King has risen
2010 Thriller, there’s nothing iller, it’s killer"

Co myślicie o tych fragmentach? Przecież nie są tylko po to, żeby sobie wybrzmiewać.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

kubag02 pisze:"all hell, run tell, the King has risen
No właśnie on to musiał nagrać teraz no bo niby co śpiewałby o 2010 kilka-kilkanaście lat temu.
P.S. Przetłumaczy mi to ktoś bo niby wszystko rozumiem, a i tak jakoś nie potrafię sobie tego ułożyć.
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Może skoro to
"all hell, run tell, the King has risen
Jest śpiewane przez dogranego 50 Centa, to może to jest taka zachwalająca opinia o tej piosence, że to Thriller 2010r.
Awatar użytkownika
kubag02

marcinokor pisze: P.S. Przetłumaczy mi to ktoś bo niby wszystko rozumiem, a i tak jakoś nie potrafię sobie tego ułożyć.
I uciekasz
i uciekasz po to, aby temu uciec
ale oni są pazerni na pieniądze
więc to przekręcają/oszukują

Czemu oni nigdy nie są zadowoleni wszystkim, co im dajesz
Dałeś z siebie wszystko
A oni patrzą, jak upadasz

Całe piekło idzie obwieścić, król powstał
Thriller 2010, nie ma nic bardziej chorego, to zabójca (tu akurat można zostawić "killer) jako taka wymiatająca piosenka

Man in the mirror pisze: Jest śpiewane przez dogranego 50 Centa, to może to jest taka zachwalająca opinia o tej piosence, że to Thriller 2010r.
Też o tym pomyślałem, ale sam przyznasz, że można to dwojako interpretować.
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Billie Jean pisze:Dobry jest ten moment, gdzie powklejane zostało "ha" kilka razy obok siebie. Przywodzi na myśl lata '80 i zamiłowanie do kopiowania w kółko jednego tandetnego dźwięku.
Droga Billie, ten fragment jest jednym z moich 3 ulubionych w tej piosence.
Jest wspaniały, w sam raz na reklamę syropu wykrztuśnego!
:party:
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

zu
jad wypływa :D

jeju o czym tu gadać. Tep piosenki były niewydane nie dlatego, ze sie podobaly Michaelowi tylko dlatego ze byly niedokończone, nie był jeszcze ich moment albo po prostu zdaniem mistrza były kompletną klapą.

50 Cent był dograny po śmierci Michaela, czytałam wywiad :)
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
kubag02

La_Pantera_Rosa pisze: 50 Cent był dograny po śmierci Michaela, czytałam wywiad :)
Tym bardziej dziwią mnie słowa

"the king has risen".
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Weszłam tutaj dzisiaj z ciekawości, co sądzicie o tej piosence... Dla mnie to AAAAAAAAA!!! i HA!!! wymiata. Czy to jest Michael czy nie tego nigdy się nie dowiemy. Wiadomo, ze nigdy niedojdzie do czegoś takiego, ze wszystkim się spodoba to samo, zawsze zdania będą podzielone bo każdy z nas jest inny. Dla mnie to Michael ale może dlatego tak twierdze, że jestem trochę przygłuchawa i czegoś do końca nie słyszę :knuje: melodia strasznie porywcza, noga mi sama tika do rytmu i cała reszta chce potańczyć chociaż w ciąży trochę mi ciężko i nie bardzo sie da powywijać.
Słucham na okrągło i nie wiem czego się tu czepiać. Ok, jednym się bardziej podoba ta piosenka innym inna, jak dla mnie to nr.1 na tej płycie. Much too soon mi kompletnie niei pasuje do tej płyty...To jakieś country czy co?? ta harmonijka...normalnie mój dziadek w święta przy piecyku węglowym. Jak by to zaśpiewał Robby Ray Stuart to by mi siadło, od razu go widzę na wysokim krześle w dżinsach koszula w kratkę odpięta spod spodu wystaje biały podkoszulek słomiany kapelusz na czole gitara w ręce kowbojskie buty i pas i słomka w busiuchnie, ale w wykonaniu Mj'a ....ale to tylko moje skromne zdanie :P
50 cent...uwielbiam gościa.
Nie popadajmy w paranoję, że to Michael - nie Michael. Czy to ma jakiś sens? każdy będzie i tak obstawał przy swoim zdaniu i będzie uważał że on ma rację a nie ten drugi, nic nam to nie da i takie gdybanie...
Chociaż w sumie...$ony się cieszy, że wzbudziło takie zainteresowanie. Większość ludzi zakupi płytę, żeby się przekonać czy to On czy nie On, i o to przecież chodzi w tej maszynie biznesowej. Rozgłos= większy popyt= wiecej zarobionej kasy.
Z drugiej jednak strony nei wydaje mi sie aby $ony sobie pozwoliło na wydanie płyty MJ'a jeśli by to nie był On...za to grożą przecież ogromne kary... :szepcze:
Obrazek
Awatar użytkownika
daisy

Post autor: daisy »

Właśnie przeczytałam na MJJC, że "Monster" będzie następnym singlem.
Niby ma powstać teledysk zawierający materiały, na których widać, jak śpiewa Michael (lub już powstał), singiel ma być wydany w styczniu.

Potwierdziły to dwie osoby, które mają informacje z pewnego źródła (jeśli chodzi o wydanie singla), ciekawe o co chodzi z tymi materiałami video.
triniti

Post autor: triniti »

Jeżeli okaże się, że jest to mocny dowód ( w przypadku Monster) to ...
Dlaczego dopiero w styczniu ten dowód, ha??? :snajper:
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

/pisałam to w koszu, ale przeniosę jednak tutaj. jak wróci do kosza to wróci, trudno.;)/

daisy pisze:Właśnie przeczytałam na MJJC, że "Monster" będzie następnym singlem.
Niby ma powstać teledysk zawierający materiały, na których widać, jak śpiewa Michael (lub już powstał), singiel ma być wydany w styczniu.

Potwierdziły to dwie osoby, które mają informacje z pewnego źródła (jeśli chodzi o wydanie singla), ciekawe o co chodzi z tymi materiałami video.

Generalnie COŚ SIĘ DZIEJE, ale jeszcze nie wiem co.
Ekipa This Is It (tancerze) znów połączyli siły i pracują nad czymś - jest zdjęcie ekipy na treningu /facebook/ ( http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 1179794763 )
Poza tym ten klip do Monster...
W tym momencie mam pytanie - skoro istnieje już/od dawna nagranie Michaela śpiewającego ten kawałek, to dlaczego Casciowie nie udostępnili chociaż ścinka tego, żeby od razu rozwiać wątpliwości? a skoro niczego takiego do tej pory nie ma, to jak zrobią ten klip? no chyba, że zrobią tak samo jak np. z WBSS na This Is It, połączenie kilku scen, niby z prób (3), ale piosenka i tak mogła być podłożona nawet z trasy HIStory ;-)
bardzo to ciekawe, nie powiem.
czekam z niecierpliwością na rozwój wydarzeń.

viva201 pisze:Dla mnie to AAAAAAAAA!!! i HA!!! wymiata.
Ha, i krzyk, bridge i wszystko :-)
viva201 pisze:Chociaż w sumie...$ony się cieszy, że wzbudziło takie zainteresowanie. Większość ludzi zakupi płytę, żeby się przekonać czy to On czy nie On, i o to przecież chodzi w tej maszynie biznesowej. Rozgłos= większy popyt= wiecej zarobionej kasy.
dokładnie tak samo myślę i do kurki nędzy pisałam już o tym. dzięki! :)

Z drugiej jednak strony nei wydaje mi sie aby $ony sobie pozwoliło na wydanie płyty MJ'a jeśli by to nie był On...za to grożą przecież ogromne kary... Szeptanie
To tak jakby Rolex albo Svarowski sprzedawali podróby swoich produktów (na przykład).
/j.w./
Detox

Post autor: Detox »

daisy pisze:Właśnie przeczytałam na MJJC, że "Monster" będzie następnym singlem.

Tak - początkowo 2 singiel był planowany na 14 grudnia ale $ony postanowiło "coś" dopracować i wyjdzie w styczniu.

Info od mojego informatora z $ony.
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

Właśnie trzymam w rękach książeczkę płyty "Michael"
Przy piosence "Monster" jest wyraźnie napisane
Vocals: Michael Jackson, James Porte

dla ciekawostki - wokale nie są wpisane przy "Hold My Hand", "Hollywood Tonight", a nawet "Much Too Soon"... dziwne ...

Ktoś chce jeszcze coś powiedzieć???? To dziękuję, do widzenia
ObrazekObrazek
triniti

Post autor: triniti »

viva201 napisał:
Chociaż w sumie...$ony się cieszy, że wzbudziło takie zainteresowanie. Większość ludzi zakupi płytę, żeby się przekonać czy to On czy nie On, i o to przecież chodzi w tej maszynie biznesowej. Rozgłos= większy popyt= wiecej zarobionej kasy.
dokładnie tak samo myślę i do kurki nędzy pisałam już o tym. dzięki! :)
Jeżeli byłby to rodzaj promocji, to bardzo, bardzo ryzykowny. Reklama poprzez antyreklamę i poprzez kwestionowanie jakości własnych produktów?
Czy słyszeliśmy o czymkolwiek podobnym? Kontrowersja, owszem, ale nie podważanie własnej wiarygodności, a potem prostowanie wszystkiego i naprawianie już wyrządzonej szkody. Czasami takie naprawianie może się nie udać i co wtedy?
Tak - początkowo 2 singiel był planowany na 14 grudnia ale $ony postanowiło "coś" dopracować i wyjdzie w styczniu.

Info od mojego informatora z $ony.
:ziew:

w takie bajki nie uwierzę. Mogli pokazać chociaz fragment filmiku z piwnicy Cascio., ale nie, czekali, aż wszyscy się wzajmeni pozagryzają. Tutaj, na MJPT, to spokojnie jest ...

edit: a jeśli o tancerzach już mowa to tak twittuje Chucky Klapow:

ChuckyKlapow: Sony is making so much money now that Michael Jackson's dead

ChuckyKlapow: Lakers better pull it together.. They kinda remind me of MJ circa June 2009...

ChuckyKlapow: Carolwood

ChuckyKlapow: I just hugged Katherine Jackson...

ChuckyKlapow @shannonholtz I'm wearing my This Is It shirt right now. The one with the dead Thriller Michael on it that says "This Is It" in blood.
Ostatnio zmieniony śr, 14 lis 2012, 19:02 przez triniti, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ