Estate/Sony: Plany wydawnicze [od 2011] -> BAD25
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
-
- SuperFlyB.
Często to pierwsze wydania CD (z lat 80) nie zostały zmasterowane odpowiednio dla CD (patrz płyty Prince'a). W przypadku MJ'a to raczej chodzi o dodaniu dźwięku głębi, "ostrości". Osobiście tez uważam, że pierwszy master brzmi świetnie, ale nawet na średnim sprzęcie wyczuwam różnicę między masterem 2000^Nigdy nie zrozumiem po co to całe remasterowanie skoro pierwsze wydanie jest dobre. Czy przy kopiowaniu nagrania tracą na jakości?
Walizka ma oszałamiająca cenę 1$
Zaś przesyłka kosztuje około 225zł.
Anialim specjalistko od takich zagramanicznych bajerów napisz proszę oco kaman?...ze niby we wrześniu, że wszystko w komplecie w środku ale 1$???![Głupi głupi... glupija](./images/smilies/glupek2.gif)
Zaś przesyłka kosztuje około 225zł.
Anialim specjalistko od takich zagramanicznych bajerów napisz proszę oco kaman?...ze niby we wrześniu, że wszystko w komplecie w środku ale 1$???
![Głupi głupi... glupija](./images/smilies/glupek2.gif)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Również słyszę różnicę, choć nie odpowiadam w pełni za mój słuch ;)SuperFlyB. pisze:Osobiście tez uważam, że pierwszy master brzmi świetnie, ale nawet na średnim sprzęcie wyczuwam różnicę między masterem 2000
Zremasterowaną wersję odbieram współcześnie, właśnie przez to sięgam zazwyczaj po pierwsze wydanie, ma bardziej wyrafinowane brzmienie ;)
Ostatnio zmieniony śr, 12 wrz 2012, 13:42 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
Specjalistka anialim węszy chochlika na stronie i zwykły błąd... Ale na wszelki wypadek zamówiłam, gdyby jednak Polakom chcieli sprzedać za dolarka coś, co reszcie świata sprzedają za 199$ ;)@neta pisze: Anialim specjalistko od takich zagramanicznych bajerów napisz proszę oco kaman?...ze niby we wrześniu, że wszystko w komplecie w środku ale 1$??? Głupi głupi...
W sumie walizeczka+wysyłka to ok. 250zł
- lost children
To samo mówili w Teleexspresielost children pisze:Właśnie na TVN 24 była informacja, że we wrześniu powraca album BAD z powodu 25 rocznicy jego wydania a będzie do niego dołączony koncert na Wembley ( komentator twierdził, że nagrany specjalnie dla księcia Karola i księżnej Diany - dobre nie?), albowiem został on odnaleziony w archiwach Michaela?
![Obrazek](http://i47.tinypic.com/dljjfl.png)
![Obrazek](http://www.forum.mjpolishteam.pl/images/avatars/7295173104fc60c26a15af.jpg)
- Get_On_The_Floor
Już zmienili na prawie 700zł...anialim pisze:Specjalistka anialim węszy chochlika na stronie i zwykły błąd... Ale na wszelki wypadek zamówiłam, gdyby jednak Polakom chcieli sprzedać za dolarka coś, co reszcie świata sprzedają za 199$ ;)@neta pisze: Anialim specjalistko od takich zagramanicznych bajerów napisz proszę oco kaman?...ze niby we wrześniu, że wszystko w komplecie w środku ale 1$??? Głupi głupi...
Dalej masz w zamówieniu 250 zł? Jak tak to masz niesamowite szczęścieanialim pisze:Specjalistka anialim węszy chochlika na stronie i zwykły błąd... Ale na wszelki wypadek zamówiłam, gdyby jednak Polakom chcieli sprzedać za dolarka coś, co reszcie świata sprzedają za 199$ ;)@neta pisze: Anialim specjalistko od takich zagramanicznych bajerów napisz proszę oco kaman?...ze niby we wrześniu, że wszystko w komplecie w środku ale 1$??? Głupi głupi...
![;-)](./images/smilies/wink.gif)
Same wydawnictwo zapowiada się świetnie tylko szkoda ,że trzeba do września czekać..
o, faktycznie, poprawili cenę na 694 zł. Tyle, że ja (podobnie, jak wielu znajomych) już zapłaciliśmy tyle, ile od nas zażądano - czyli dolara za walizeczkę ;)Detox pisze:Dalej masz w zamówieniu 250 zł? Jak tak to masz niesamowite szczęście
Jestem jednak pewna, że jutro posypią się maile z wyjaśnieniami i będziemy dopłacać do pełnej ceny.
-
Czy ja dobrze wyczytałem ,że Bad rozszedł się już w 45 mln? Z tego co wiem ,to do 2006 roku było 33 mln ,a do 2010 36 mln ....
Cytuje
'' the Bad album
has generated over 45 Million units in sales. BAD was nominated for six Grammys''
Marzą mi się jeszcze reedycje wszystkich singli z Bad ,ale nie takich jakie były w Visionary ,bo one były nudne ,żadnych nowych remixów,lecz coś w stylu obecnego IJCSLY,z jakimś nowym bonusem .To byłaby fajna rzecz ,no i dvd z Making of ,coś w stylu Dangerous the short films.
Cytuje
'' the Bad album
has generated over 45 Million units in sales. BAD was nominated for six Grammys''
Marzą mi się jeszcze reedycje wszystkich singli z Bad ,ale nie takich jakie były w Visionary ,bo one były nudne ,żadnych nowych remixów,lecz coś w stylu obecnego IJCSLY,z jakimś nowym bonusem .To byłaby fajna rzecz ,no i dvd z Making of ,coś w stylu Dangerous the short films.
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706
I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!