Katherine Jackson zaginęła

Prince, Paris, Blanket, Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, LaToya, Marlon, Randy, Janet, 3T, Joseph, Katherine i pozostali członkowie rodziny Jackson - wiadomości i rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Jeżeli nie wiadomo o co chodzi, chodzi o pieniądze. Najczęściej też ten któremu nie brakuje (rodzina) pragnie posiadać jeszcze więcej.

Prawo do opieki nad wnuczętami, przyznano TJ Jacksonowi.
Jestem zdruzgotana, że w czasie kiedy mnie nie było, moje wnuczęta zostały mi odebrane. Po prostu potrzebowałam krótkich wakacji
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
miki44

Post autor: miki44 »

Z twittera Randy'ego
https://twitter.com/randyjackson8/statu ... 3766138881
Randy Jackson (@randyjackson8)
1) When TJ asked my mother if he should ask for temporary guardianship, my Mother told TJ NO – twice.

2) The Estate denied Rebbie, Janet and Jermaine access to the house when they returned to home to Calabasas with a letter written by Howard Weitzman, attorney for the Estate, who is not a resident of the home.

3) The Estate is trying to isolate my Mother from her family JUST LIKE THEY DID TO MICHAEL, in order to propagate their lies, financial agendas and to protect a fraudulent will.

4) The same people that are trying to manipulate my mother are the same people that were involved with my brother when he died.

5) In order to obtain temporary guardianship, TJ lied to the court. Rebbie, Janet, Jermaine and I would never harm our mother and we are doing our best to protect her and the Estate knows that. I want to know why Perry Sanders would consider a negotiation based on lies.

6) It is clear that anyone who stands up against the Executors of the Estate - John Branca, John McClain and their attorney Howard Weitzman - is denied access to my mother.

7) It is my fear and belief, that they are trying to take my mother’s life.
Posted Friday 27th July 2012 from Twitlonger
irka

Post autor: irka »

A z jakiego powodu mieli wejść do domu w Calabasas ? Już wystarczająco długo przebywali z matką w czasie jej "urlopu". Wystarczająco długo też mama utrzymywała byłą żonę Jermaina z jego dziećmi w poprzednim domu z Michaela pieniędzy. Estate musiało Alejandre kupić czy wynająć inny dom aby tylko się wyprowadziła. Po tym wszystkim co się wydarzyło mogą teraz zapraszać mamę do siebie na spędzenie wspólnego czasu jeżeli nagle zaczęli troszczyć się o matkę.
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

Przyznam się szczerze, że po tej wiadomości Randy'ego, to ja już nic nie kumam, poza tym, co wiedzą wszyscy: że to wszystko jest chore.

Z ciekawości, jak znajdzie się ktoś chętny wyjaśnić te zawiłości i swoją ich interpretację w wątku o Estate, to nie pogardzę przeczytaniem... :szepcze:

P.S. Na przykład jaki miałby mieć hipotetycznie motyw TJ, aby kłamać.
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
irka

Ja pamietam tylko tyle, że po śmierci Michaela ujawniono dwa testamenty. Liczy się ostatni testament i ten właśnie testament według, którego obecnie wypełniana sie wolę Michaela, od momentu jego ujawnienia cała rodzina bez wyjątku kwestionowała jego wiarygodność i twierdziła, że musi być jeszcze jeden. Chodziło o datę podpisu. Prawnicy tłumaczyli, że to tylko była jakaś pomyłka z tą datą. Nie kwestionowali natomiast uwag rodziny co do nieobecności Michaela w tym dniu w Los Angeles ponieważ były dowody na to, że Michael właśnie tego dnia był w Nowym Jorku. Na dzień dzisiejszy rodzina nadal kwestionuje wiarygodność testamentu i poddaje również w wątpliwość wybór przez Michaela obecnych wykonawców testamentu. Oczywiście nikt w rodzinie nie wierzy, że Michael pominął w testamencie rodzeństwo i ojca. Jeżeli chodzi o datę to pamiętam, że sama byłam trochę zdziwiona tłumaczeniem prawników i uważałam, że jest to jednak poważny błąd w testamencie w kontekście niemożności podpisania w danym dniu z powodu nieobecności. Nie oznacza to jednak, że odnaleziony hipotetycznie jeszcze następny w kolejności testament byłby korzystniejszy dla rodzeństwa Michaela, a tego rodzina się spodziewa. Jacksonowie nie mogą uwierzyć w to, że Michael wszystko zostawił tylko swoim dzieciom. Osobiście uważam, że jednak ojciec zasłużył sobie chociażby na małe "co nie co", ale taka była wola Michaela i przyjmuję to do wiadomości.
triniti

Post autor: triniti »

znalezione dzisiaj na Twitterze:

This the media have done to Michael his whole live!!

"The hunt went as far as making an announcement in the press of a 50,000 pound reward to the one who found him first."

Michael Jackson’s DEPOSITION in Mexico in 1993
irka pisze:Estate musiało Alejandre kupić czy wynająć inny dom aby tylko się wyprowadziła.
żródło tej informacji?
irka pisze: ujawniono dwa testamenty
Więc jaki sens w podważaniu testamentu z 2002, skoro jak podają media, testament z 1997r jest identyczny z tymi samymi wykonawcami i nie ma tylko Blanketa.(może Randy chce się pozbyć Blanketa :wariat: ) Nie powinno być też w takim razie Paris, bo urodziła się w 1998r.
Paris Michael Katherine Jackson, born April 3, 1998
Widzisz jak można wierzyć mediom? nenene
Ktoś widział w ogóle ten testament?
Shulamitka pisze:P.S. Na przykład jaki miałby mieć hipotetycznie motyw TJ, aby kłamać.
Fajnie że pytasz ;-) . Trudno jest odgadnąć motywy nie znając człowieka i nie wiedząc, co właściwie tam się dzieje. Nie mam bladego pojęcia.. glupija Może ktoś inny znajdzie jakieś wytlumaczenie.. :wariat:
irka

Triniti ! Oczywiście, że źródłem byla prasa zagraniczna i chyba nie tylko ja to pamietam, jeżeli chcesz abym się cofnęła w czasie i grzebała w internecie mogę to zrobić. Mam przed oczyma nawet zdjacia Alejandry pokazywane w związku z tą sprawą. Ostecznie zawsze cała dyskusja opiera się na wiadomościach z prasy. W wielu przypadkach rozmowy zaczynają sie na forum od zdania " media donoszą". Czy o to Ci chodziło w momencie gdy mnie zacytowałaś ?
A jeżeli chodzi o testamenty nikt poza prawnikami, sądu i rodziną nie ma dostępu do testamentu i skoro Blanket urodził się poźniej nie można się dziwić, że Michael sporządził nowy aktualny testamet uwzgledniając Paris i Blanketa. Reszta bez zmian.
Edit:
Ja w swoim poprzednim poście opisałam to co pamietałam.
Ostatnio zmieniony sob, 28 lip 2012, 16:10 przez irka, łącznie zmieniany 1 raz.
triniti

Post autor: triniti »

irka pisze:chyba nie tylko ja to pamietam
Ja tego nie pamiętam, dlatego pytam…Tak to możemy sobie pogadać ja 2 sąsiadki po dwóch stronach płotu.

irka pisze:A jeżeli chodzi o testamenty nikt poza prawnikami, sądu i rodziną nie ma dostępu do testamentu i skoro Blanket urodził się poźniej nie można się dziwić, że Michael sporządził nowy aktualny testamet uwzgledniając Paris i Blanketa. Reszta bez zmian.
więc po co Randy podważa testament z 2002r? Przecież to nie ma sensu
irka

triniti pisze:Ja tego nie pamiętam, dlatego pytam…Tak to możemy sobie pogadać ja 2 sąsiadki po dwóch stronach płotu.
Z Twojej odpowiedzi wnioskuję, że mam Ci podać żródło mojej wiedzy.
irka

triniti pisze:więc po co Randy podważa testament z 2002r? Przecież to nie ma sensu
Nie wiem do czego konkretnie zmierza rodzeństwo Michaela, ale mam podstawy przypuszczać, że chodzi wyłącznie o pieniądze.
miki44

Wygląda na to, że w rodzinie Jackson wszystko wróciło do normy skoro Paris tak świetnie bawiła się na wczorajszym koncercie wujów.
Kevin FrazierZweryfikowany ‏@KevinFrazier
#ParisJackson danced the night away at her Uncle's concert in LA. Family sources I talked w said Mrs Jackson was just fine and never missing
https://twitter.com/KevinFrazier/status ... 4822267904
Talitha

Post autor: Talitha »

miki44 pisze:Wygląda na to, że w rodzinie Jackson wszystko wróciło do normy
Za to na wszelkiego rodzaju forach poświęconych pewnie bardziej życiu Jacksonów "od kuchni" niż samemu Michaelowi Jacksonowi, jeszcze długo nie dojdzie do normy :D

Edit: A to było, rzeczywiście. Paris świetnie bawiła się na koncercie gdy Katherine była jeszcze na urlopie.
Ostatnio zmieniony sob, 28 lip 2012, 16:42 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
1978

Post autor: 1978 »

miki44 pisze:Wygląda na to, że w rodzinie Jackson wszystko wróciło do normy skoro Paris tak świetnie bawiła się na wczorajszym koncercie wujów.
#ParisJackson danced the night away at her Uncle's concert in LA. Family sources I talked w said Mrs Jackson was just fine and never missing
Spójrz na datę tego wpisu - 23/07
miki44

Ja natomiast spotkałam się z wersją dr A. Kleina, który twierdzi, że były dwa testamenty. Pierwszy dokument powstał w styczniu lub lutym 2003r. na Florydzie. Według Kleina testament został dlatego zmieniony ponieważ Michael bał się o przyszłość swoich dzieci ponieważ ten dokument został podpisany w Los Angeles, a w tym dniu Michael był faktycznie w Nowym Jorku z Pastorem Al'em Sharpton.
Prawnicy mieli uznać to za rażący błąd. Klein zaznacza, że wszystkie osoby związane z tym testamentem zostały przez Michaela zwolnione.
Wykonawcami nowego testamentu byli Al Malnik, jego nowy doradca i znany biznesmen i były prawnik podatkowy oraz John McClaine, długoletni Partner Biznesowy i przyjaciel. Ponadto, nowy prawnik David LaGrand i nowy księgowy Allan Whitman, zostali mianowani szefami fundacji Michaela Jacksona. Fundacja miała zachować Neverland dla jego dzieci.
Poza tym Al Malnick miał zostać opiekunem Blanketa, a Prince i Paris mieli trafić do rodziny Cascio.
Marc Shaffel, który pracował wtedy dla Michaela, był obecny przy ustaleniach. Spotkanie miało odbyć się u Al'a Malnika w Boyton Beach na Florydzie.
Po trzech miesiącach Michael miał zmienić testament. Usunął David'a LaGrand i Al'a Whitman z szefa swojej fundacji. Miał zostawić szczegółowe instrukcje, dla niektórych ważnych osób, którym ufał, którzy mają konkretne zadania związane z prowadzeniem imperium nad, którym pracował tak ciężko aby je zbudować. Dodatkowo zapisał konkretne sumy dla około 10 osób, w tym jego asystent Evvyie, Miko Brando i Debbie Rowe (!?). Kwoty te wynosiły aż do $ 1.000.000,00 każda.
Michael miał pokazać nawet jednemu z jego najbliższych przyjaciół kopię testamentu i inni też widzieli ją, ale kopie tajemniczo zniknęły po jego śmierci.

To tyle jeśli chodzi o Kleina. Niestety nie zapisałam sobie linka do tych rewelacji, ale mam tytuł .... "The Story Chapter 2 The True Story Arnold W. Klein (c) 2012"
miki44

1978 pisze:
miki44 pisze:Wygląda na to, że w rodzinie Jackson wszystko wróciło do normy skoro Paris tak świetnie bawiła się na wczorajszym koncercie wujów.
Spójrz na datę tego wpisu - 23/07
Racja. To stary post. Ale wczoraj Paris była obecna na koncercie wujków.
Ejacobs29Justice4MJ ‏@ejacobs29Jst4MJ
@mimik6 She is there too. They are seated a few rows back from her, Paris was crying of and on to her dad's songs.
https://twitter.com/ejacobs29Jst4MJ/sta ... 8287341568

Prince i Blanket .... Prince and Blanket at the Unity Tour last night.
https://twitter.com/justice_4mj/status/ ... 9436991488
http://desmond.yfrog.com/Himg814/scaled ... &ysize=640

Przyjazd Katherine z dziećmi na koncert
http://www.tmz.com/2012/07/28/katherine ... ert-video/
Ostatnio zmieniony sob, 28 lip 2012, 18:15 przez miki44, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ