Zwrot pieniędzy lub specjalny, pamiątkowy bilet?

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Jak zapatrujesz się na to co zaproponowała firma AEG?

Stanowczo chcę pieniądze za bilet mieć wrócone! Wydam je na płyty MJ.
56
29%
Chcę bilet zatrzymać na pamiątkę... podaruję im pieniądze.
48
25%
Nie wybierałem/am się na koncert MJ.
89
46%

Liczba głosów: 193

Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

mi przyszły dwie transakcje jedna ze zwrotem kasy za after party a druga za bilet ale w tym samym czasie. Ticketmaster wcześniej wysłali maila że oddzielnie bedą oddawać za bilety na koncert i na after party i tak w moim przypadku zrobili.
Obrazek
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

A czy oddają jedynie za bilety, czy również za te całe koszty obsługi?
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Całość...u mnie różnica pomiędzy tym co zapłaciłem a tym co dostałem była 2,33zł , ale to ze względu na inny kurs walut ...
Awatar użytkownika
Amadeusz Jean

Post autor: Amadeusz Jean »

Please enter your Booking Reference Number (eg 25/12345)

Mam pytanko co wpisaliscie tutaj?? ten numer co był z tego maila z kodem do przedsprzedaży czy ten co sie dostawało w zwrotnym mailu po zakupieniu biletów bo nie wiem który:D
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Numer potwierdzenia zakupu biletów, czyli to, co dostawałeś w mail'u wraz z informacją o dacie, rzędzie i numerze miejsca, na które kupiłeś bilet ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
olka_MJ

Post autor: olka_MJ »

a czy ktos dostał maila "Cancellation Information"??

Dear Ticketmaster customer,
We are writing with regards your purchase of tickets for the cancelled Michael Jackson events at The O2.
As announced on 30 June 2009 by AEG Live, Michael Jackson's concert promoters, full refunds are available to you for the ticket(s) you purchased through Ticketmaster for Michael Jackson's 'This Is It' concerts which were to take place at The O2 Arena in London. These refunds will include all ticket service charges and order processing fees.
Also as announced, you have the option of claiming your ticket in lieu of the refund. Images of the specially created tickets will be seen here
Premium Tickets / Ticket Packages only:
For those customers who purchased a premium ticket OR purchased a ticket as part of a ticket package, you also have the option either to:
(a) obtain a full refund for the amount you paid for that premium ticket or ticket package; or
(b) to be sent the actual tickets you would have received to attend the show. If you select this second option to be sent your ticket, you will receive a refund of what you have paid for that premium ticket or ticket package less (only) the face value of that ticket (and the order processing fee and relevant service charge for that face value only).
The special offer to receive your actual tickets will remain valid until 23:59 GMT, 14 August 2009.
Please disregard this email if you have already submitted your request, please do not re-submit as this will only delay the process.
In order to exercise your option, please go to the following website/webpage and click on the relevant button to indicate whether you wish to obtain a full refund OR be sent the actual ticket here
We are now in the process of actioning your refund requests, these are being completed in date order, please allow at least 21 days for the credit to appear in your account. If you opted to be sent the tickets, they will be dispatched as soon as possible. We will contact you again nearer the time to update you further on when the ticket dispatch will begin.
Thank you, for your patience.
"This is the final curtain call"
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Oczywiście, że dostałem chyba nawet 2 razy...
Rozsyłają go wszystkim informując o tym, że show jest anulowane i należy zgłaszać się po pieniążki lub pamiątkowe bilety.
Ważne jest tutaj zdanie:
Please disregard this email if you have already submitted your request, please do not re-submit as this will only delay the process.
Należy maila zignorować, jeśli wysłaliśmy już prośbę o refundację. Ponowne wysłanie prośby o pieniążki wydłuży jedynie proces oczekiwania.
Czas oczekiwania to minimum 3 tygodnie.
ZAQ
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

Mam pytanie, czy ktos z Was dostal swoj bilet? (zwracam sie do osob, ktore wybraly opcje przyslania pamiatkowego biletu)
Bylabym wdzieczna za szybka odpowiedz.
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

U mnie ani widu ani słychu....
Czekam na cztery bilety dla siebie i fanów, ale jakoś się Ticketmaster nie kwapi, żeby zrealizować zamówienie :-/
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Delphi

Bilet..

Post autor: Delphi »

Ja coprawda nie mam biletu na ten koncert, ale gdybym miała, to na pewno bym nie żądała zwrotu pieniędzy, an nie zamieniłabym go na żade inny. Tylko ten prawdziwy bilet się liczy. Płyty można kupić mimo wszystko i każdy może to zrobić, natomiast BILET nie każdy może mieć i uważam, że ma on o wiele większą wartość niż tylko marna kasa.

Jeśli ktoś chciałby zwrotu pieniedzy, to bardzo prosiłabym o kontakt - z chęcią odkupię bilet.. Pozdrawiam

-> edycja postów, proszę nie pisać jednego pod drugim!
mav.
Awatar użytkownika
tancerz

Re: Bilet..

Post autor: tancerz »

Delphi pisze:Ja coprawda nie mam biletu na ten koncert, ale gdybym miała, to na pewno bym nie żądała zwrotu pieniędzy, an nie zamieniłabym go na żade inny. Tylko ten prawdziwy bilet się liczy. Płyty można kupić mimo wszystko i każdy może to zrobić, natomiast BILET nie każdy może mieć i uważam, że ma on o wiele większą wartość niż tylko marna kasa.
Ja za pieniądze za bilet poleciałem do Londynu i wpisałem się na ścianę płaczu, więc nie chodzi tu tylko o pieniądze ale o cel jaki chce się osiągnąć myślę że dobrze wybrałem oddałem w ten sposób hołd naszemu Michaelowi. Jak napisałaś każdy może sobie kupić płyty a nie każdy bilet nie sadze by ktoś kto się zdecydował kupić ten bilet sprzedałby go teraz ... no chyba że w celach czystego biznesu ale ja teraz mówię o fanach. Jesteś skłonna za niego zapłacić nawet 2000 zł?
A jeśli chodzi o przysłanie Biletu faktycznie coś się guzdrala z tym. Oby nie zadali kolejnego pytania jak było ze zwrotem pieniędzy.." Czy chcesz sam sobie po niego przyjechac i odebrac bilecik czy może dopłacisz 25 kolejnych Funtów na przesyłke :surrender:
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
thewiz

Post autor: thewiz »

Ja wybralam zwrot kasy i za te pieniadze spelnilam jedno ze swoich malych marzen ;-) . Dzieki temu cale to wydarzenie bedzie mi sie mimo wszystko w pewien sposob pozytywnie kojarzylo.
Delphi

Re: Bilet..

Post autor: Delphi »

tancerz pisze:
Delphi pisze:Ja coprawda nie mam biletu na ten koncert, ale gdybym miała, to na pewno bym nie żądała zwrotu pieniędzy, an nie zamieniłabym go na żade inny. Tylko ten prawdziwy bilet się liczy. Płyty można kupić mimo wszystko i każdy może to zrobić, natomiast BILET nie każdy może mieć i uważam, że ma on o wiele większą wartość niż tylko marna kasa.
Ja za pieniądze za bilet poleciałem do Londynu i wpisałem się na ścianę płaczu, więc nie chodzi tu tylko o pieniądze ale o cel jaki chce się osiągnąć myślę że dobrze wybrałem oddałem w ten sposób hołd naszemu Michaelowi. Jak napisałaś każdy może sobie kupić płyty a nie każdy bilet nie sadze by ktoś kto się zdecydował kupić ten bilet sprzedałby go teraz ... no chyba że w celach czystego biznesu ale ja teraz mówię o fanach. Jesteś skłonna za niego zapłacić nawet 2000 zł?
A jeśli chodzi o przysłanie Biletu faktycznie coś się guzdrala z tym. Oby nie zadali kolejnego pytania jak było ze zwrotem pieniędzy.." Czy chcesz sam sobie po niego przyjechac i odebrac bilecik czy może dopłacisz 25 kolejnych Funtów na przesyłke :surrender:
Myślę, że cenę da się zawsze uzgodnić.. Jednak zdecydowanie poza forum.
Awatar użytkownika
kojanik

Post autor: kojanik »

Mam pytanie, czy wypełnialiście tylko ten formularz, skąd wezmą dane konta, na które mają wpłacić pieniądze, bo nigdzie nie prosili mnie o te dane?

Ja formularz wysłałem ponad miesiąc temu, no i nie wiem co dalej.
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Pieniądze wysyłają na Numer konta, z którego otrzymano zapłatę za bilety tak więc spokojnie jeśli podałeś dane osoby która jest zapisana w ticketmasters i ma tam założone konto przez które zakupiła bilety to mają oni w swojej bazie numer bankowy tejże osoby i TYLKO na ten są wstanie wysłać zwrot pieniędzy ( chyba, że chcesz na inne ale to już musisz tam zaznaczyć chyba albo skontaktować się z nimi w celu zmiany konta ale to już za dużo zamieszania proponuje zwrot tą samą droga bankową w jaką przeszły pierwszy raz). Pamiętaj, że w formularzu muszą być podane dokładnie te same dane co dane osoby zapisanej na ticketmasters.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
ODPOWIEDZ