MJPT tworzą wszyscy Użytkownicy tego Forum.
Porównać to można do Państwa Polskiego- naród to my wszyscy.
Nie zmienia to faktu, że referenda organizowane są wyłacznie w sprawach kluczowych dla narodu. Podobnie jest na MJPT.
Gwoli ścisłości, ankieta stworzona została przez Moderatora, aby ułatwić decyzję. De facto, nie zawierała ona wszystkich opcji, jakie były tu prezentowane, więc albo należałoby stworzyć kolejną zawierającą 127.... nie, przepraszam.... 128 opcji do głosowania, albo pójść za głosem rozsądku.
W celu zaoszczędzenia czasu i serwera, wybraliśmy opcję drugą.
P.S. Proszę mimo wszystko o powstrzymanie dyskusji z gatunku, kto był niemiły, a kto był niemilsiejszy.
To nie ma sensu- tracimy w ten sposób czas, a i ważne informacje gubią się w natłoku postów.
Dziękuję.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Witam.
Śledzę temat i celowo się nie wychyla, choś mialam swoich faworytów :)
Pomysł świetny, wybór bardzo dobry. Dziękuję Ewie za cierpliwość i wytrwałość.
Ja wpłacę i Siostra (nie jest zarejestrowana) też.
Myślę, że najważniejsze jest to, że każdy z nas, kto stanie przy tej płycie poczuje ucisk w sercu... i łzę w oku... Zapali świecę i zamilknie na chwilę w refleksji. A za kilka lat w tym samym miejscu puści Michaelowi oczko :)
Szacunek wielki za oddanie słusznej sprawie Ewa (oraz Pomocnice).
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
po-cichu pisze:PS: Możliwa jest wpłata większej ilości pieniędzy na jednym przelewie? Znaczy np 50 zł, a w tym wpłata na album, a reszta na płytę?:) Nie pogubicie się w tym?
Nie ma problemu
Napisz tylko w tytule "album + datek" i będzie OK
pilka pisze:Drogi ten album;) Mozna go kupic za 15,50
A dodaj sobie jeszcze podane koszty wysyłki i powiedz nam, czy nadal jest taniej.
19,90 to oficjalna cena wydawcy- wydrukowna na okładce.
aga.mj pisze:a jak sprawa stoi z tą oficjalna zgodą na tą płytę? kiedy m/w będzie ona..hm, uzyskana?
Z pewnością damy znać, jak będziemy mieć papiery w ręku.
Uzyskanie zgody to nie wkonanie jednego telefonu.
O takich sprawach nie decyduje od ręki jedna osoba (a szkoda )
Kadia pisze:Ekstra, kupiłam album dzisiaj w Empiku Jest może jakaś inna opcja dofinansowania?
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
po-cichu pisze:Pieniądze pójdą na utrzymanie serwera MJPT. Też niezły cel:P
Pieniądze na serwer mają iść z pieniędzy z albumu. Nie sądzę aby ponad 2000zł zbiórki na płytę poszło na serwer. Więc ktoś kto wie może odpowiedzieć mi na pytanie?
karolinka70 pisze:Nie sądzę aby ponad 2000zł zbiórki na płytę poszło na serwer. Więc ktoś kto wie może odpowiedzieć mi na pytanie?
Po nawałnicy, któa przeszła przez Forum po śmierci Michael'a serwer, który by nas zadawalał kosztuje 900 PLN.
Mimo wszystko nie sądzę, abyśmy mieli dylemat, co zrobić z pieniędzmi.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Hi my polish MJfriends , it is very nice what you want to do for Mike.
Also I support M.D¿. project of selling books so much.
Other thing is I introduce you later our project of open memorial table and MJ statue in Prague, where opened his HIStory tour in near time, but we hide this before press. We have big troubles Also we prepare big party on Mike´s bithday in Prague, therefore I can not visit Mjowisko2009
And we isssue special nadation as Heal the world, we give money from tickets or so and one in year 25.6. we give money to children, or buy medicin parts, etc. to be make SMILE by children. This Is It, message from fans to next generation to don´t forget of MJ
I have for you any nice text 2in1 WUBT + message from fans to MJ I'll Never Let You Part
For You're Always In Our Hearts
from loving fans
Or in loving memory your fans as I wrote onto Memorial table in London, I was there for 4times in days of concerts
with love Marek
Zainteresowanych informuję, że na tę chwilę, złożono zamówienie na 41 albumów-cegiełek i liczba nadal rośnie
Dodatkowo, nie brakuje życzliwych, którzy bezintresownie wpłacają różne kwoty tylko po to, żeby dołączyć do projektu.
WoW! Jesteście niesamowici!
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Cieszę się, że album się podoba i że Poczta Polska nas (tym razem ) nie zawodzi
Pieniąchy wpłacać mozna cały czas- na pewno do końca sierpnia, a może i dłużej
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Wybaczcie, ale Illeytonowa ma racje. Padaly baaardzo luzne propozycje forumowiczow co do miejsca plyty, ale konkretow nie bylo. Teraz Ewa napisala, ze sa dwie propozycje ktore beda przestawiane wladzom, ale nie podala zadnych infomacji. Sama po tym poscie chcialam sie zapytac gdzie w takim razie to ma byc, ale po tym jak ostatnio zostalam tu potraktowana to mi sie odechcialo.
Ale chyba i ja jednak sie musze zapytac - jakie konkretne lokalizacje beda przedstawiane wladzom? Niestety ten watek nie zawiera takiej informacjie, prosze wiec o konkretna odpowiedz.
Z gory dziekuje :)
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Powiem tak....
Mamy informacje, że niektóre sprawy przedstawiane na tym forum były wynoszone poza nie, dorabiano do nich teorie oraz plotki i wywiązały się niemiłe sytuacje wynikające z "życzliwości" niektórych obecnych tu osób. (Pozdrawiamy xyz bardzo serdecznie!)
Dlatego, ucząc się na błędach, nie chcielibymy podawać informacji odnośnie lokalizacji i sposobu załatwiania sprawy póki nie jest to potwierdzone lub póki nie będziemy mieć choćby solidnych podstaw, aby liczyć na powodzenie.
W kwestii finansowej jesteśmy najbardziej przejżyści, jak to tylko możliwe- na bierząco podawana jest przez Ewa78 kwota, jaką udało się zebrać.
Wybacz lleytonowa, ale screen-shot'ów z wyciągami konta wraz z danymi wpłacających podawać tu nie będziemy.
Pisząc o braku jakiejkowliek informacji i sugerując machloje finansowe z naszej strony stąpasz, bo bardzo cienkiej linii.
Rozumiem jednak, że po uzyskaniu przez nas odpowiednich pozwoleń i zaprezentowaniu ostatecznego projektu, możemy liczyć na pokaźną kwotę od Ciebie?
Super!
Ciesze się w takim razie i obiecuję najbardziej szczegółowe informacje z możliwych, jak tylko bedą potwierdzone.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Tak sobie czytam i sie zastanawiam czy to prawda czy ja moze juz czytac nie umiem. Ale chyba jednak umiem, więc dyskusja powyżej jest - jak najbardziej prawdziwa - a zatem tym bardziej dziwna.
Nikto nikogo nie zmusza do tego, zeby sie dołączyl do projektór MJ PT tudziez przez nas promowanych. Nikto tez nikomu nie każe wierzyc, ze od siedmiu czy wiecej lat mało komu by sie chcialo siedziec w ukryciu, by nagle wyskoczyc, jak przyslowiowy Filip z konopii, zarzucic temat na forum, a później zwiac ze zdefraudowana kasa do Pcimia Dolnego (zważywszy na kwotę , o ktorej tu mowa to naprawde dalej sie nie da....).
Oczywiście nie twierdze, ze ktokolwiek kogokolwiek tu oskarża celowo. Moze tylko wydźwięk taki jest w postach, bo to przeciez tylko słowo pisane. Może bledna interpretacja? Może nieumiejetność znalezienia faktycznego brzmienia? Może... ale niemilo czyta sie posty, z których wynika brak zaufania. A tak wlasnie jest tutaj.
Moi drodzy. Musicie zdawac sobie sprawę z tego, ze czasem profesjonalzym nie rowna sie "kawie na lawę". To jest forum publiczne, a pewne inwestycje wymagaja przemilczenia szczegółow wlasnie na takim forum. Nie zyjemy w lepiankach, z których wlazimy na klepisko, zeby posluchac co szaman ma do powiedzenia. są PW, sa miale, sa telefony. Jesli ktos naprawde chce sie zaangazowac w jakiś projekt - raczej nie na forum bedzie się dowiadywał, ale juz konkretnie u odpowiednich osób. na forum mozna podać info, ale nie niuanse zwiazane z konkretnymi dzialaniami, zwlaszcza jesli chodzi o pozwolenia, meandry urzedowych podpisów, pieczatek etc etc.
Może i osoby, ktore sie zajeły tym pomyslem nie maja zbyt wielkiego doswiadczenia i moze też nie sa profesjonalnymi, rozumiejac to jako pełną swiadomośc działań krok po kroku wg wyuczonego schematu przypisanemu takiej organizacji. To jednak nie ma nic wspolnego z zapałem i ich uczciwoscią. W wiekszosci przypadków bardzo daleka droga dzieli pomysł od wykonania. Tutaj skrócono ja do minimum i za to wielkie dzieki.
ja sie podpisuje pod projektem wszytskimi rekami , nogami i czym bym tam jeszcze mogła sie podpisać. Nigdy bym nie wpadla na pomysł, by dopytywać "Jak?" bo nie wazne jak sie dociera do celu, byle do niego dotrzec, a nie ma powodów , by sądzic, ze mój (Wasz?) cel jest inny od tego, do ktorego dążą osoby, ktore prosza o ździebko zaufania.
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga
ps. przepychanki słowne są żenujace... "ty mi nie sugeruj","ja nie insynuuje","wypraszam sobie"... cytaty jak z rynku... kłotnia o metr miejsca za skrzynke z cebulą, na którym kto inny chce postawic stojaczek z papryką. Niech kazde weźmie po pol metra, ale niech zapanuje błoga cisza....
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
editt pisze:Ktoś celowo nie chce dopuścic do powstania tej płyty?
Dokładnie tak.
Ale na tym poprzestańmy, bo szkoda energii, żeby to rozpamiętywać.
A energia jest nam potrzebna, żeby dopiąc ten projekt
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Moi drodzy. Zapraszam do kolejnej aukcji albumu na Allegro.
Tym razem ja jestem sprzedającym. Ustaliłyśmy z Kasią, że łatwiej będzie zarządzać sprzedażą i kontem bankowym.
Wprowadziłam drobne modyfikacje kosztów wysyłki. Wystawiając pierwszą aukcję, Kasia nie zdawała sobie sprawy w wagi książki. Przy pierwszej wysyłce okazało się, że album waży ponad 900 gram. Znacznie podniosło to koszty wysyłki. Myślę, że każdy, kto chce dorzucić swoją cegiełkę do projektu jest w stanie ponieść koszt dodatkowy- 2,50.
Nr konta pozostaje bez zmian:
49 1140 2017 0000 4902 1020 6250
M.J.[*] pisze:jaki napis na plycue upamiętniającej Michaela zostal uzgodnony ?
"I'm Gonna Make A Change, For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .
As I, Turn Up The Collar On My Favourite Winter Coat
This Wind Is Blowin' My Mind
I See The Kids In The Street, With Not Enough To Eat
Who Am I, To Be Blind?
Pretending Not To See Their Needs
A Summer's Disregard,
A Broken Bottle Top
And A One Man's Soul
They Follow Each Other On The Wind Ya' Know
'Cause They Got Nowhere To Go
That's Why I Want You To Know..."
Przepraszam, że odgrzewam temat tekstu, ale jedna rzecz po prostu nie daje mi spokoju... Czy cytat naprawdę urwie się na "that's why I want you to know..."?
Gdybym nie znała tekstu (a przecież - nie oszukujmy się - większość z tych, którzy będą czytać ten napis, znać go nie będzie), zastanawiałabym się: "want you to know WHAT?!"...
Pytam, bo może jednak ten wielokropek zakłada jeszcze obecność refrenu... (pewnie złudna nadzieja).
Pozdrawiam :)