MJ Wrocław Dance Team?

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Czołem, pamiętacie mnie jeszcze? nenene

Dawno temu chciałam dołączyć do MJWDT, wybaczcie, że nie wyszło. Problemy osobiste, problemy z nauką... To wszystko nałożyło się na siebie i ku mojemu przerażeniu, nie miałam siły nawet na rozkoszowanie się muzyką MJ'a tak, jak kiedyś. Na szczęście ten okropny okres mam już powoli za sobą i chcę z Wami tańczyć ;-) Czy znajdzie się jeszcze miejsce dla Kadii?

PS: Przydałyby mi się korepetycje z Beat It, bo w tej kwestii jestem kompletnie zielona. Mam nadzieję, że opanowanie tego układu nie zajmie mi zbyt wiele czasu...
[*]
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Kadia,
Beat it nauczysz sie w trymiga, ale musisz to zrobić na własną rękę albo poczekać do naszych okołoczerwcowych powtórek. Dopiero zaczęliśmy Thrillera, więc jak przyjdziesz teraz w sobotę na 10, to będzie good. Zapraszamy!
Awatar użytkownika
KamilMJ

Post autor: KamilMJ »

Z chęcią bym się wybrał, Polkowice to tylko 100km od Wrocławia więc jest mto możliwe ! Pozdrawiam !
Obrazek
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Super, nie mogę przyjść w sobotę :( Rozchorowałam się w środę i ciągle nie mogę się tego syfa pozbyć :rocky:
[*]
Awatar użytkownika
pawlinka

Post autor: pawlinka »

Ci, których nie było ostatnio-mam nadzieję, że teraz się pojawicie bo jest naprawdę fajnie:)
"If you wanna make the world a better place take a look at yourself and then make a change"
"We CAN fly, you know. We just don't know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground"
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Post autor: LiberianGirl1989 »

Cześć!
Mam na imie Olga;) niedawno dołączyłam do tego forum. Czytałam wczoraj troche ten wątek i bardzo mi się spodobała wasza taneczna inicjatywa. Nie chce mi się jednak za bardzo czytać wszystkiego, więc czy ktoś mógłby mi przybliżyć jak wygląda teraz sytuacja z tym MJ Wrocław Dance Team? Z tego co widze to chyba doszło do skutku?;) macie własną sale? długo już tańczycie? jak można do Was dołączyć? Czy coś się za to płaci?
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Droga LiberianGirl1989!

1) Mamy salę- ul. Świdnicka 19 (IV Pietro)- Tropical Dance Studios (tuż koło przejścia podziemnego).
2) Spotkania odbywają sie w każdą sobotę o 10.00 i trwają 1,5 h.
3) Koszt wynajęcia sali to 40 zł za godzinę, czyli w naszym przypadku 60 zł. Składamy sie po równo i płacimy po każdym spotkaniu- więc jak widac koszty są śmieszne, najczęściej wychodzi po 7-8 zł za łebka.
4) Skończylismy układ do Beat It (jest najprostszym Michaelowym układem) i od 2 spotkan ćwiczymy Thrillera. Jesteśmy tak mniej więcej w 1/3 układu, ale spoko, da sie go opanowac ćwicząc w domu, zresztą my powinniśmy ćwiczyć w domu, razem z teledyskiem, wtedy na zajęciach jest łatwiej.
5) Trzeba mieć obuwie na zmianę i jakiś dresik czy coś, by się swobodnie hasało.
i 6) -

DOŁĄCZ DO NAS!!!!! ZAPRASZAMY WSZYSTKICH CHĘTNYCH!

W imieniu MJ Wrocław Dance Team-

Kasia
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

1. no to super!;D faktycznie koszty niewielkie;) tylko wątpie czy jesli grupa osób będzie się powiększać to czy cena za wynajem wciąż pozostanie niezmienna;] ale to najwyżej bedziemy się martwic potem;)

2. no ja beat troche tańczyłam w domu, thrillera zreszta też, ale to tylko tak troszke i już prawie nic nie pamiętam;]
w sumie to dla mnie nawet thriller jest łatwiejszy niż beat it, tylko w thrillerze jest więcej do zapamiętania;)

3. Ale cholera! ja w soboty pracuje więc nie dam rady:( chociaż jak będę miała same drugie zmiany tak jak np. w tym miesiacu to dam rade:) wiec zobacze jeszcze. Kurcze ale bardzo bym chciała do Was dołączyć...

4. a spotykacie sie tylko w tym jednym dniu? żaden inny nie wchodzi w gre?

5. więc jakbym sie już do Was wybierała to dobrze by było żebym mjuz miała opanowana ta 1/3 thrillera prawda?;)

6. i jeszcze jedno: czy na świeta robicie przerwe czy też normalnie sie spotykacie w ta świąteczna sobote?
Awatar użytkownika
give_in_to_me

1) Nic nie wksazuje na to, by cena miała się zmienić.
2) Kazdy ma swoje upodobania, ale zachęcam, by trenowac w domu :)
3) Jak będziesz miała wolne, to przyjdź, czekamy :)
4) Mało prawodpodobne, by wybrać inny dzień, niż sobota. U nas jest towarzystwo szkolno-studiująco-pracujące i w dni powszednie większośc się uczy lub pracuje albo łączy jedno z drugim (na przykład ja) i żadne popołudnia nie wchodza w grę. Niedziele również nie. To jest jednak dzień "rodzinny" a poza tym właściciel szkoły tańca, który nam otwiera salę chyba też musi kiedyś odpocząc, co nie?
5) Tak, ale spokojnie. Nawet jak nie będziesz umieć zupełnie nic, to przy nas opanujesz :)
6) Nie spotykamy sie w Wielką Sobotę. Pierwsze kwietniowe spotkanie odbędzie się 10.04.
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

no ja też się własnie jednocześnie uczę i pracuję. Zobaczę, jak będę miała w tą sobote 10.04 na 14 do pracy, to przyjdę do Was:)
W ogóle fajnie że jesteś w moim wieku give_in_to_me:)))
Dziękuję bardzo za wszystkie informację i mam nadzieję do zobaczenia!
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Hejka, ja tak tylko z luźną propozycją...

Skład nam się już w miarę ustalił, wiemy od dzisiaj że zajęcia będą trwały dwie godziny, czyli i koszt sali zmienny nie będzie - w sumie 80zl. No i Kasia jest "oficjalnie" odpowiedzialna. I głównie stąd moje poniższe dywagacje...

Może wynajmować z góry nasza salę, na cały miesiąc?
Owszem, nie zawsze każdy może przyjść, ale np jeśli mi się zdarzy wypad z Wrocławia to trochę nieswojo się będę czuła wiedząc, że reszta płaci więcej, bo mnie akurat nie ma. Mea culpa, moja strata, a i motywacja większa żeby przyjść.

Przykładowo: w kwietniu mamy trzy soboty tańczące.
3x80=240zl

Jak dotąd (poza kuriozalnym dzisiaj) stałą grupę tworzy 10 osób:
240:10=24 zeta za miesiąc od łebka.

I tu pytanie: czy stałą grupę tańczącą stać na to, żeby z góry zapłacić 10 kwietnia, kiedy się spotykamy, swoja dolę w wysokości 24zeta? Kasia by miała z głowy złe sny, a my z głowy wieczne rozliczanie i rozmienianie przez resztę kwietnia.

I teraz kwestia ewentualnych dochodzących (dwóch-trzech?) psujących mi rachunki :wariat: W ich przypadku cena za zajęcia w kwietniu jest taka sama jak dla stałych bywalców czyli 8zeta ale nadwyżka mogłaby pójść na szczytny cel w postaci:
a) Heal The World w jakiejkolwiek postaci :mj:
b) integrowania nas
c) inny

Jakby nie wypaliło, możemy zrezygnować z pomysłu w maju.
Nie wiem jak Wam się to podoba?
Awatar użytkownika
give_in_to_me

MJowitek, dobrze prawisz, sala mogłaby być płacona z góry, tym bardziej że Pan Rafael chce wystawiać rachunki za cały miesiąc (choć mimo tego mówił, że jeśli chcemy płacić co tydzien, to spoko, tylko po prostu formalnie ma być za miesiąc).

Zostałyśmy z Olą z nim chwilę i oto, co zostało ustalone:

1) Mamy upoważnienie na klucz do sali. Ja lub Ola. Klucz będę odbierać ja a jeśli zdarzy się, że mnie nie będzie na zajęciach, to wtedy Ola. Klucz jest na większą salę, bo w tej, co ćwiczymy zawsze, już dziś się od siebie odbijaliśmy.

2) Ale jest jeszcze jedna sprawa. Ta sala jest droższa. Kosztuje 50 zł za godzinę, co oznacza 100 zł za dwie. A to oznacza stówę do podziału. No ale chyba jesli koszty dance teamu wzrosną o parę złotych na łebka (bo z 8 zrobi się 10 czy 11), to chyba nie będzie wielkiej tragedii? Pomysł Jowity, by płacić z góry jest dobry, ale w tym układzie koszt wzrasta o 6 zł., bo:

3 kwietniowe soboty- 3x100 zl, co daje 300 zl. Do podziału na 10 stałych osób (300:10), to wychodzi 30 zł. Piszcie, co o tym myślicie.

And another thing:

Dziękuję, że sie zgodziliście, bym była "mamusią" tego teamu :P Jest matka forumowa, musi byc też i teamowa, choć ja od razu oficjalnie deklaruję:

Będę matką liberalną i postaram się wychowywać swoje "dzieci" bezstresowo (czego w "normalnym" życiu zwolennikiem nie jestem :P), tak więc.... niewiele się w naszej tanecznej grupie zmieni. Ja będę jedynie władzą wykonawczą , ale wy będziecie ustawodawczą, czyli decyzje podejmujemy WSPÓLNIE I DEMOKRATYCZNIE. Przypominam, że ja odpowiadam jedynie za organizację tego zespołu a nie za to, co się dzieje na zajęciach, czyli choreografia, wybór piosenek do układów, itd. O tym musimy decydowac razem- jak tańczymy i co chcemy robić na nastepnych zajęciach. Co po Thrillerze i tak dalej... Bardzo dziękuje Paulinie i Arkowi, bo to głównie oni wprowadzają nas w tajniki właściwego wymachiwania nogmai i rękami. Ale każda uwaga się przydaje, dlatego jestem wdzięczna każdemu z Was za każdy komentarz rzucony podczas zajęć, bo właśnie o to chodzi, byśmy się wymieniali różnymi spostrzeżeniami- ktoś dobrze liczy, ktos zauważy błąd, ktoś pokaże komuś, jak robić dany krok, itd.

Zasady organizacyjne Michael Jackson Wrocław Dance Team są jasne, ale dla przypomnienia przedstawię je tu jeszcze raz:

1) Na salę w cenie 50 zł od godziny, czyli 100 zł za dwie godziny naszych zajęć wszyscy składają się po równo i nie ma od tego żadnych wyjątków.
2) Upoważnienie na klucz do sali mam ja, a kiedy mnie nie ma, to ma je Ola.
3) Jeśli ktoś nie może przyjść na zajęcia, proszę mnie poinformować o tym do piątku do północy. Nie musicie się tłumaczyć, dlaczego Was nie będzie, tylko dać cynk, że w tą sobotę nie przyjdziecie i już. W przypadku niemożności poinformowania mnie (mam wyłączony tel., raport sms-a wam nie doszedł, itp), prosze poinformować o tym Olę, także do piątku do północy, bo zawsze musimy wiedzieć, ile osób przyjdzie na spotkanie. Na nastepnym spotkaniu upewnię się, czy do wszystkich mam właściwy numer telefonu.
4) Wszystkie sprawy dotyczące naszego teamu przedstawiamy przed p. Rafaelem (szefem szkoły tańca) po uprzednim przedyskutowaniu ich w naszym gronie. Ergo: żadnych osobistych wycieczek do p. Rafaela za plecami innych członków zespołu- coś się komuś nie podoba, jakieś pomysły, zmiany, itd.- najpierw dyskutujemy o tym między sobą a dopiero potem wspólnie udajemy sie na rozmowę.

Pamiętajcie, że jak ktoś będzie miał jakieś uwagi, to trzeba walić do siebie nawzajem prosto z mostu, by uniknąć nieporozumień.

Aha, i jeszcze jedno pytanie: co z tymi jednymi zajęciami "wyrównawczymi", które miałyby się odbyć w Wielkim Tygodniu albo pomiędzy Wielkanocą a 10 kwietnia? Kto chce przyjść i kiedy ma czas? Pisać. Ja dysponuję wieczorami, ale nie w Wielki Piątek oczywiście.

A poza tym co mam jeszcze dodać... Dziękuję jeszcze raz za zaufanie, wiem, że będzie z Wami łatwo i przyjemnie i proszę o wsparcie w różnych naszych przedsięwzieciach. Porozmawiamy o tym szerzej na naszym pierwszym spotkaniu w kwietniu.

A na razie dobranoc and God Bless You :P

Chwilami aż nie moge uwierzyć, że się wszyscy spotkaliśmy... Thanks!!!! :love:
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

give_in_to_me pisze:3 kwietniowe soboty- 3x100 zl, co daje 300 zl. Do podziału na 10 stałych osób (300:10), to wychodzi 30 zł. Piszcie, co o tym myślicie.
Dla mnie okay. I tak je zapłacę i tak, to wolę jednorazowo. Wezmę 30 zeta na następne zajęcia, zobaczymy jak się sprawy potoczą.
Młodzieży ucząca się - dacie radę?
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Ja co prawda jeszcze do Was nie dołączyłam, ale noszę się z takim zamiarem, dlatego myślę, że mogę wyrazić własnie zdanie w sprawie tej pieniężnej rewolucji;)
no to dla mnie nie było by chyba dużym problemem płacenie z góry za miesiąc, ale póki co nie znam jeszcze mojego grafiku na kwiecień, dlatego bez sensu żebym płaciła z góry, skoro może sie okazać, że w całym miesiacu mogę przyjsc np. tylko jeden raz...
Generalnie według mnie jednak bardziej fair było by żeby każdy płacił za siebie. Oczywiście nie mówie o przypadkach losowych, że np. ktoś zadeklaruje sie najpierw że bedzie na wszystkich spotkaniach w jednym miesiacu, a potem nagle coś mu wypadnie i nie przyjdzie na jedno z zajęć. Wtedy faktycznie powinien wziąć to na własną odpowiedzialność - jemu coś wypadło, to jego strata. Ale jeśli ktoś wie z góry że bedzie mógł przyjść tylko na jedno albo 2 spotkania w miesiacu to czemu ma płacic dodatkowo na korzyść innych?

i jeszcze do tego co pisała MJowitka o tych 2 lub 3 dochodzących, którzy psują rachunki;P Bo nie do końca rozumiem;] jak ja bym się pojawiła tego 10 kwietnia to mam płacić jednostkowo czy z góry? i o co chodzi z tą nadwyżką? przecież jak dochodzący płaciliby najpierw tylko za 2h zajęć to nie będzie chyba żadnej nadwyżki?...
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Jestem za!

Ale ponieważ mają do nas dołączyć nowe osoby, chyba lepiej wprowadzić ten system dopiero w maju, żeby zdecydowały się czy im się podoba czy nie.

I tak pewnie zrobimy głosowanie na spotkaniu, jako ze nie wszyscy są na forum.

Fajnie że mamy dużą salę! Wreszcie kwiatek na który wpadałam będzie mial spokój, a za okno też nie wylecę;)
ODPOWIEDZ