Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- Man in the mirror
Margareta pisze:No nareszcie:). Może wreszcie ocalimy doskonałą piosenkę z doskonałej płyty :).
Może w następnej rundzie, lepiej teraz ocalić You are my life .cudowną piosenkę z cudownej płyty

W czym jest lepsze Girlfriend od The girl is mine?
Mi osobiście bliżej do głosowania na TGIM tak jak Pank niż dorzucenie się do was.
piosenka The Girl is mine jak dla mnie jest przynajmniej zabawna, a Girlfriend to taka piosenka bez polotu.taka normalna pioseneczka.
Nikt z nas nie powiedział, że "The Girl Is Mine" jest gorsza od "Girlfriend" - przynajmniej ja. A to, że głosuję na "Girlfriend", nie oznacza, że w przyszłości nie zagłosuję na "The Girl Is Mine". "Girlfriend" jest piosenką z wyjątkowym polotem i głosuję teraz właśnie na nią.Man in the mirror pisze:Margareta pisze:No nareszcie:). Może wreszcie ocalimy doskonałą piosenkę z doskonałej płyty :).
Może w następnej rundzie, lepiej teraz ocalić You are my life .cudowną piosenkę z cudownej płyty![]()
W czym jest lepsze Girlfriend od The girl is mine?
Mi osobiście bliżej do głosowania na TGIM tak jak Pank niż dorzucenie się do was.
piosenka The Girl is mine jak dla mnie jest przynajmniej zabawne, a Girlfriend to taka piosenka bez polotu.
- Man in the mirror
Ale nie o to mi chodzi
Chce się dowiedzieć dlaczego głosujecie na Girlfriend, a nie na The girl is mine.Chcę wiedzieć co decyduje, ze jednak ją wolicie.
Dla mnie to jest głos bardziej na ratowanie Off The wall niż na ratowanie dobrej piosenki, ale to wasz wybór i go uszanuje:)
Etam. Margareta taka odpowiedź mnie nie zadowala, więc
nie pytam.
Jak dla mnie to głosowanie na płyte, żadna to młodziencza radośc.
Ale głosujcie to wasz wybór, nie chce w niego ingerować.
To takie moje nie ważne zdanie.
Jak zachwyca skoro nie zachwyca...
Shamone
Ludzie głosujemy na You Are my Life
Dziękuje: homesick
, o to mi chodziło
ps:Mam nadzieje, że M.Dż* wybaczysz mi te agitacje :
The Girl is mine, jest dla mnie piosenką, która mnie pobudza, i rozśmiesza, kiedy słucham tej piosenki momentalnie mam
dobry humor, Michael i Paul kłocący się o dziewczyne :D,
dobry kabaret xD
TGIM jest pełna pozytywnej energii, i staruszkowateg głososu Paula.
Girlfriend - jest taka ... za dużo lukru
jest ona mało wyrazista, a ,,tururututu'' brzmi jakby od nie chcenia.
ale dobrze skończmy temat
Takie Keep the Faith
Genialne
Po Off the Wall powstawały lepsze piosenki jak dla mnie...
PS:ciekawi mnie na kogo uradowana Lika zagłosuje... ,Gone too soon odpadło :D

Chce się dowiedzieć dlaczego głosujecie na Girlfriend, a nie na The girl is mine.Chcę wiedzieć co decyduje, ze jednak ją wolicie.
Dla mnie to jest głos bardziej na ratowanie Off The wall niż na ratowanie dobrej piosenki, ale to wasz wybór i go uszanuje:)
Etam. Margareta taka odpowiedź mnie nie zadowala, więc
nie pytam.
Jak dla mnie to głosowanie na płyte, żadna to młodziencza radośc.
Ale głosujcie to wasz wybór, nie chce w niego ingerować.
To takie moje nie ważne zdanie.
Jak zachwyca skoro nie zachwyca...
Shamone

Dziękuje: homesick

ps:Mam nadzieje, że M.Dż* wybaczysz mi te agitacje :

Zgadzam się. I nie dyskutuje tylko byłem ciekaw opini, to chyba nic złego...?songbird pisze:A możesz powiedzieć, w czym jest lepsze The girl is mine od Girlfriend ? Uzasadnienie, że TGIM jest zabawna, a Girlfriend bez polotu, jakoś mnie nie przekonuje o wyższości pierwszej nad drugą. Poza tym wszystko jest kwestią gustu, a o gustach się nie dyskutuje.Man in the mirror pisze:W czym jest lepsze Girlfriend od The girl is mine?
The Girl is mine, jest dla mnie piosenką, która mnie pobudza, i rozśmiesza, kiedy słucham tej piosenki momentalnie mam
dobry humor, Michael i Paul kłocący się o dziewczyne :D,
dobry kabaret xD
TGIM jest pełna pozytywnej energii, i staruszkowateg głososu Paula.
Girlfriend - jest taka ... za dużo lukru

ale dobrze skończmy temat

Mi tam w Dangerous niczego nie brakuje...Margareta pisze:songbird pisze: Dobrze powiedziane chociaż wiele późniejszych piosenek Michaela jest świetnych. Niektórym piosenkom z "Dangerous" brakuje tak powalających melodii, są w zamian eksperymenty z aranżacjami i wokalizą które nie zawsze wychodziły mu na dobre.
Takie Keep the Faith

Genialne

Po Off the Wall powstawały lepsze piosenki jak dla mnie...
PS:ciekawi mnie na kogo uradowana Lika zagłosuje... ,Gone too soon odpadło :D
Ostatnio zmieniony ndz, 11 lip 2010, 0:09 przez Man in the mirror, łącznie zmieniany 10 razy.
po raz nie ma w niej Paula ;pMan in the mirror pisze:Chce się dowiedzieć dlaczego głosujecie na Girlfriend, a nie na The girl is mine.
po dwa obie piosenki maja glupi tekst i infantylna melodie,
ale bardziej lykam swiezosc wykonania Girlfriend od przekomarzania sie piernika z podlotkiem o wyimaginowana dziewczyne, ktora zapewne juz dawno z przestrachu przed obydwoma panami dala noge
po trzy mam lepsze wspomnienia zwiazane z Girlfriend ;]
i o!
'the road's gonna end on me.'
Homesick jak zwykle dosadna.
Ja nie uważam, że mają głupie testy i infantylne melodie bo melodie mają piękne.
W obu piosenkach jest świeżość, przymrużenie oka (zwłaszcza w "The Girl Is Mine"). Są doskonale zaśpiewane i zagrane. Każdy instrument jest na swoim miejscu, doskonale buduje klimat. I są po prostu sympatyczne.

Ja nie uważam, że mają głupie testy i infantylne melodie bo melodie mają piękne.
W obu piosenkach jest świeżość, przymrużenie oka (zwłaszcza w "The Girl Is Mine"). Są doskonale zaśpiewane i zagrane. Każdy instrument jest na swoim miejscu, doskonale buduje klimat. I są po prostu sympatyczne.
Po prostu, to przecież Michael Jackson, tylko dwa i aż dwa słowa i wszelkie inne zbędneMargareta pisze:Jak on to robi, że wieloma coverami bije na głowę oryginalne wykonania?

Cieszy mnie, że nie jestem odosobniona w miłości do Off The Wall, że jest takich szaleńców więcej

No proszę, jest więcej chętnych do obrony Girlfriend, tak trzymać

A możesz powiedzieć, w czym jest lepsze The girl is mine od Girlfriend ? Uzasadnienie, że TGIM jest zabawna, a Girlfriend bez polotu, jakoś mnie nie przekonuje o wyższości pierwszej nad drugą. Poza tym wszystko jest kwestią gustu, a o gustach się nie dyskutuje.Man in the mirror pisze:W czym jest lepsze Girlfriend od The girl is mine?
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Dobrze powiedziane chociaż wiele późniejszych piosenek Michaela jest świetnych. Niektórym piosenkom z "Dangerous" brakuje tak powalających melodii, są w zamian eksperymenty z aranżacjami i wokalizą które nie zawsze wychodziły mu na dobre.songbird pisze:Po prostu, to przecież Michael Jackson, tylko dwa i aż dwa słowa i wszelkie inne zbędneMargareta pisze:Jak on to robi, że wieloma coverami bije na głowę oryginalne wykonania?Geniusz artystyczny i niebanalna osobowość, takie zwierzę sceniczne, które potrafi wszystko.
Cieszy mnie, że nie jestem odosobniona w miłości do Off The Wall, że jest takich szaleńców więcejuznających tę płytę za niekwestionowany numer jeden w dyskografii dorosłego Michaela, kwintesencję funky, soulu i dobrego disco szalonych lat 70-tych na takim poziomie, że nawet MJ nie było łatwo dorównać sobie samemu. Doceniam legendarnego Thrillera, jestem pełna uznania dla Bad czy Dangerous, ale to Off The Wall kocham miłością bezwarunkową.
No proszę, jest więcej chętnych do obrony Girlfriend, tak trzymać![]()
A ja obstaję przy Trouble i już. I w ten sposób pogodziłam moje wewnętrzne rozdarcie między The girl is mine czyli

a Girlfriend . Trouble to efekt obu tych songów. Podlotek wygrał z piernikiem i zdobył dziewczynę, ale że miał zasady, to skutecznie zachęcił pannę do wyjawienia piernikowi, że jest z innym. Tylko, że teraz młodociany amant sam ma z dziewczęciem problem.
homesick pisze:przekomarzanie się piernika z podlotkiem o wyimaginowana dziewczynę, która zapewne już dawno z przestrachu przed obydwoma panami dala nogę

a Girlfriend . Trouble to efekt obu tych songów. Podlotek wygrał z piernikiem i zdobył dziewczynę, ale że miał zasady, to skutecznie zachęcił pannę do wyjawienia piernikowi, że jest z innym. Tylko, że teraz młodociany amant sam ma z dziewczęciem problem.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl

www.forumgim6.cba.pl