Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Why ma strasznie banalny tekst i kawałek bardziej pasował do dylematów nastolatków na Brotherhood niż do płyty dojrzałego artysty po przejściach. Ten song ma jednak uwodzicielską, piękną melodię i jak była w NO rozgrywka duetów Michaela spoza jego regularnych płyt, to był dla mnie jeden z pewniaków do zajęcia miejsca w czołówce. Bardzo mnie zdziwiło, że piosenka odpadła szybko i stała się jedną z najmniej ulubionych w tej kategorii wśród fanów. Do oślej ławki też nie miała w ogóle trafić, no ale 3-4 miejsca wstecz nieubłaganie kwalifikowały Why. O dziwo i tutaj szoruje ostatnie rzędy w klasie. Zaskakujące. Fajnie, że teraz odpadnie.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Yyyyyy?SuperFlyB. pisze:M.Dż.* - może i mój głos na Work That Body nie bardzo się liczył, ale no jednak :P
Ja w tej rundzie mam dylemat muszę przyznać, bo naszło mnie na "We be ballin' You". Utwór pod względem instrumentalnym to takie trochę nieskomplikowane rzężenie, ale wokal, zarówno część raperska, jak i nieskazitelny wokal Michael'a (no i znów to vibrato! ) dają mu tyle uroku, że kupuję go w całej linii.
I właśnie odkryłam, że mamy tu jedną ikonkę, która tańczy do tej piosenki:
No, to na tyle zachwytu, a żeby nikt nie powiedział, że jestem marudna to mimo wszystko wesprę swojego faworyta od kilku rund, czyli "Why".
------
I cieszę się bardzo, że w końcu "Why" opuszcza oślą ławkę z ilością głosów 9.
No, bo.... ej! Jakkolwiek by na nią nie narzekać, nie czepiać się i nie kręcić nosem, to przecież została nam tu lista 5 rzekomo najgorszych utworów Michael'a. No, chyba przyznacie, że aż na TAKĄ krytykę ta piosenka nie zasługuje, hę?
- "Girlfriend"- 8 głosów
- "We be ballin' you"- 3 głosy
- "Work that body"i "Trouble"- po 1 głosie
----------------
Girlfriend
Work That Body
Trouble
We Be Ballin' You (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
Głosowanie do niedzieli do 22-ej
Ostatnio zmieniony sob, 31 lip 2010, 9:58 przez M.Dż.*, łącznie zmieniany 1 raz.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
- Agnieszkaaaaa
Tu jeszcze ciotka Home przyjdzie bronić więc powinno być gut.
We Be Ballin' takie troszkę o niczym... Fajnie MJ refren śpiewa ale jako całość mnie ten song nie przekonuje, dlatego śmiało oddaję głos na Girlfriend.
Cukierkowo-lukrowate to ale plus wielki za interpretację jaką MJ zrobił bo oryginał McCartney'a to jest jeden wielki kloc na środku chodnika.
We Be Ballin' takie troszkę o niczym... Fajnie MJ refren śpiewa ale jako całość mnie ten song nie przekonuje, dlatego śmiało oddaję głos na Girlfriend.
Cukierkowo-lukrowate to ale plus wielki za interpretację jaką MJ zrobił bo oryginał McCartney'a to jest jeden wielki kloc na środku chodnika.
- szarlotka92
- Man in the mirror