kaem pisze:Jak masz trouble Kasiu, głosuj na Trouble. Wprawdzie dawizzy Ci kit wciśnie, że lepiej popracować nad tym ciałem, ale ona czarownica, nie wierz jej.
Oj nie nie Krzysiu
Po pierwsze primo, ja lubię czarownice- czuję z nimi jakąś dziwną więź
Po drugie primo, przesłuchałam sobie oba utwory ponownie, bez obrazu, w ciszy i:
"
Work that Body" powoduje, że może nie na długo, ale unosi mnie z kanapy i napędza do wywijania nogami- choćby kozaczka. Beznadziejnie, ale jednak działa
Poza tym, ten wokal Michael'a to kolejna malinka techniczna- uwielbiam Go w takiej wersji- ochrypnięty, krzyczący, ale nadal bardzo melodyjny.
No co poradzę?
"Trouble".... w moim odczuciu to taka sobie pioseneczka do hasania po łączce- do teledysku dałabym film z kilkoma źrebaczkami. Nie wiem dlaczego, ale taki obraz mi się nasuwa
Niewątpliwie wokal Michael'a sympatyczny, czysty i przyjemny dla ucha, no ale znając Jego możliwości, mam wrażenie, jakby nagrał tę piosenkę gdzieś pomiędzy garderobą a sceną.
Twór taki jakiś mało wysilony.
Poza tym, skoro już o "pierdziawkach" zostało wspomniane to intro stanowczo przywołuje mi na myśl wersję karaoke do "Threatened" którą kiedyś otrzymałam od naszej Matki Mjówki, a która została skomentowana, jako "jakby ktoś kibel przepychał". No więc mi to się właśnie jakoś tak kojarzy
Ale to w zasadzie nie ma żadnego znaczenia, co ja tutaj wymaluję, bo i tak, w ostatniej rundzie odpada "
Trouble" (13 głosów), co powoduje, że demokratyczną decyzją MJówek, badziewiem nad badziewia okrzyknięto
"Work that Body"
....i ja znów nie rozumiem....
--------
Zatem kilka liczb na koniec:
- mieliśmy w tym głosowaniu 19 rund
- dogrywka potrzebna była 3 razy
- najwięcej głosów w jednym głosowaniu podstawowym, bo aż 17 uzyskała w IX rundzie piosenka "Can't let her get away"
- najwięcej głosów w jednym głosowaniu wogóle uzyskał w dogrywce VIII rundy, utwór "It's the falling in Love".
- najwięcej, bo aż dwukrotnie, do dogrywki stawał utwór "Nite Line"
- w sumie najmniej głosów, bo tylko 10, uzyskała piosenka "I'm in love again"- zmasowany atak przypuściliście tylko raz i wystarczyło to, żeby utwór odpadł
- najwięcej głosów w całym głosowaniu.... "It's the fallin' in Love" (74)- piosenka dzielnie broniona przez zwolenników, choć długo nie dawaliście rady jej wyautować (dopiero w VIII rundzie)
I to na tyle, znów się nie zgadzam z demokracją, więc idę poszukać pocieszenia w kieliszku Bailey'sa