Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

mikela pisze:w ktorym roku Michael wydal piosenke ESCAPE ??
W żadnym. Wyciekła do Internetu gdzieś koło roku 2002. Nagrana została podczas sesji "Invincible".
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

drewno23 pisze:Czy w Warszawie jest sklep, antykwariat z winylami Michaela w znośnym stanie i nie dużej cenie? Nie stać mnie na kupowanie nowych winyli w Media Markt czy Saturnie
.
Myślę, że nawet jakby był to winyle będą tam droższe niż w samum Media Markt. Co wiecej, radzę szukać na allegro... Tylko tam mozesz dostac je najtaniej. Ale nie znam Warszawy, może jest gdzieś taka nibylandia.
Obrazek
drewno23

Post autor: drewno23 »

Dzięki. Szukałem na allegro ale koszt przesyłki jest często porównywalny z kosztem płyty. Chyba poczekam na promocję typu "wszystko bez vat", "drugi produkt gratis" itp.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Czytalam w książce "Katie Jackson - Moja rodzina", że jak przyjechała do Janet by zobaczyć jak kręci teledysk -mozliwe, że do Rythm Nation" to udzieliła wtedy wywiadu. Byl tam też MJ.
Może ktoś dać ten wywiad?
Justine1304

Szukam We Are The World - śpiewaną TYLKO przez MJ'a i To jak MJ opowiada historie E.T. do pobrania
Obrazek
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Justine1304, takie demo jest na Michael Jackson The Ultimate Collection.

Jakie utwory były wykonywane na żywo podczas 30th Anniversary Celebration w MSG?
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Nie wiecie czy w jakimś normalny sklepie nie ma koncertu z Victory Tour. Bardzo chciałbym mieć ten koncert.
Obrazek
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

marcinokor w Polsce nie ma oficialnie w sklepach. O ile wiem jest dostępny ale za granicą i chyba tylko w usa
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Damianos60 pisze:marcinokor w Polsce nie ma oficialnie w sklepach. O ile wiem jest dostępny ale za granicą i chyba tylko w usa
Kurcze :smutek:

Amelia daję Ci linkahttp://www.geniuswmichaeljackson.com/30thac.html
Obrazek
Justine1304

Pamiętacie jak w wersji więziennej TDCAU był pokazany moment kiedy na środku drogi stał człowiek z zakupami i nacierał na niego czołg? Może ktoś wrzucić ten filmik?
Awatar użytkownika
ManInTheMirror23

Post autor: ManInTheMirror23 »

http://www.youtube.com/watch?v=AcVt6yMi ... re=related
Chodzi mi o fragment 0:49 - 0:58. Z czego ten materiał jest, rozbudowany teledysk Bad? Nie wiem czy takie coś istnieje ale strasznie mi tu Bad zalatuje.
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

ManInTheMirror23: Jasne, że BAD.

Już szukam linku do pełnej wersji... I mam

Part 1

Part 2
Ostatnio zmieniony śr, 22 wrz 2010, 18:28 przez SuperFlyB., łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Justine1304

Mam jeszcze jedno pytanie. Podczas oglądania tego filmu natykam się na sceny gdzie pokazani sa kucharze i pokojówki witające gości przed wejściem do domu MJ'a w Neverland. Jak jedna z pokojówek daje cukierki i popcorn a kucharze robią coś w kuchni. Gdzie mogę znaleźć ten filmik? Od rozu zaznaczam, że nie interesują mnie sceny z udziałem policji ktora przeczesuje jego dom.
http://www.youtube.com/watch?v=1igQeHW_ ... re=related
Obrazek
Awatar użytkownika
filip

Co to za wersja

Post autor: filip »

Czy ktoś wie co to za wersja SC ??
http://www.youtube.com/watch?v=fzmOdqwpS34 .

chodzi mi głównie o ten kawałek który słyszymy przed tym jak koleś się pochyla. z góry dzięki.
Obrazek

It's all for love... L.O.V.E
Awatar użytkownika
madisson

Post autor: madisson »

czy ktoś wie gdzie można zdobyć wersję "smooth criminal" ale tą co miał tancerz na występie na Bemowie?? :D:D bardzo mi sie podobała i nie moge jej nigdzie znależć ;/ to była wersja instrumentalna- genialna :)
to jest chyba ta sama wersja o która nade mna pisze filip ;-)

a i jeszcze jedno: co to był za kawałek też z wystepu tancerza: pierwsza piosenka z całego mixu tzn w tle muzyka (bodaj że 'stranger in moscow')a słowa piosenki są mówione Michaela.. jak ktoś wie to prosze o odpowiedź :D
ODPOWIEDZ