Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Czas powiedzieć goodbye remixowi Never Can Say Goodbye (Neptunes Remix), chociaż tytuł co innego podpowiada. ;-)
Słuchanie remixu męczy, tak samo jak zmęczył jego twórcę, co słychać wyraźnie w refrenie. :smiech:
Nie wiem, czy to wina moich głośników, nie mam jakiś wypasionych, ale u mnie ten remix odbiera jak słabo dostrojone radio. Czas chyba zainwestować w lepszy sprzęt ;).
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Głos na Skywriter (Stargate Remix) , przecież Never Can Say Goodbye (Neptunes Remix), to czołówka :wariat:
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Zakręcona jestem ostatnio - nawet nie zauważyłam, że mi dogrywka uciekła i nowa runda w pełni ;-)

Co prawda już po ptokach chyba jest - cóż, najwyżej SzanPan Prowadzący głosu nie uzna ;-)

Trzy remiksy sobie wytypowałam do tej bitwy, każdy z nich mogłabym odstrzelić z czystym sumieniem. I powiem tak - o ile w remiksie "I'll Be There", który też wymyślny nie jest odnaleźć potrafię jakiś sens (jak dla mnie bazuje on na oszczędności, której zadaniem było nie przyćmić wokalu) o tyle w kawałku, który sobie wybrałam już to ani do mnie nie przemawia, ani wiarygodne nie jest. No niby też oszczędnie, niby ten rytm wyraźnie zaznaczony, niby buja (ale to wokal buja, a nie remiks) - ale jak ja sobie będę chciała poklaskać w rytmie to się zapiszę na korepetycje do naszego rodzimego mistrza symfonicznej muzyki klaskanej.
Głos na I Want You Back (Element Remix)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Podsumowanie rundy piątej (przepraszam za opóźnienie ale to siła wyższa zwana miłością była):

Swój cenny głos oddało 10 osób, poniżej wyniki!

Dancin Machine (Paul Oakenfold Remix),
I’ll Be There (Wayne Wilkins),
Darling Dear (Rejuvinated by Muro Remix),
I Want You Back (Kenny Hayes Sunshine Funk Remix),
Skywriter (Stargate Remix),
I Want You Back (Element Remix) – wszystkie utwory dostały po jednym głosie, co znaczy, że ktoś tu się nie zna.

Never Can Say Goodbye (Neptunes Remix) - 4 głosy

Mariurzka pisze:Co prawda już po ptokach chyba jest - cóż, najwyżej SzanPan Prowadzący głosu nie uzna

No widzisz, chociaż jedna osoba skorzysta z gamoństwa prowadzącego ; )

ROUND 6. FIGHT!
01. Skywriter (Stargate Remix)
02. Dancing Machine (Polow Remix)
03. I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix)
04. Forever Came Today (Frankie Knuckles „Directors Cut Late Night Antics" Remix)
05. Dancing Machine (Steve Aoki Remix)
06. I Want You Back (Dimitri from Paris Supa Funk Brakes Remix)
07. Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix)
08. Ain't No Sunshine (Benny Blanco Remix)
09. Maria (You Were The Only One) (Emile Haynie Remix)
10. Maybe Tomorrow (Sturken & Rogers Remix)
11. Ben (Akon Remix)
12. I Want You Back (Kenny Hayes Sunshine Funk Remix)
13. Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix)
14. The Love You Save (DJ Cassidy Remix)
15. I'll Be There (Wayne Wilkins Remix)
16. I Want You Back (Element Remix)

Głosujemy do… niedzieli po zlocie, jak prowadzący wytrzeźwieje i będzie widział na oczy klawiaturę... czyli gdzieś tak do godziny 21:00!
Ostatnio zmieniony sob, 28 sie 2010, 9:20 przez majkelzawszespoko, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek
Canario

Post autor: Canario »

FREKWENCJA
REKORD
majkelzawszespoko pisze: frekwencji, która jest gorzej niż marna.
majkelzawszespoko pisze:Głosowało 14 osób - mamy tendencję zwyżkową
majkelzawszespoko pisze:Głosowało 8 osób jezus maria rekord chyba!
majkelzawszespoko pisze:Głosowało 8 świadomych i autonomicznie myślących osób
majkelzawszespoko pisze: w tak marnie frekwencyjnej edycji NO
Mandey pisze:No jestem zaskoczony, że tak mało ludzi się udziela.
kaem pisze: Fachowcy od remiksów już się ukonstytuowali, reszta się nie zna

Protestuje przed określeniem rekord.
Rekordowe NO było to:

tu w skrócie:
Canario pisze:Popularnosc tego najslabszego ogniwa przebija wszystko co znane i nie znane we wszechswiecie
homesick pisze:nie jest najgorzej, nie mowimy jeszcze o polityce
Maverick pisze:A słyszeliście mowę Obamy na inauguracji?
Canario pisze:Nie tylko my ja slyszelismy i widzielismy
http://fakty.interia.pl/ciekawostki/new ... my,1248655
homesick pisze:nienawidze was!
a mozeby tak ktos zaglosowal, he?
pasozyty ;p
A tu całość: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 60&start=0

Homesickowe NO było rekordowe pod względem frekwencji.I trudno będzie je przebić.Trudno , aczkolwiek nie jest to zadanie niewykonalne.
Drodzy użytkownicy sprężcie się , skupcie i przeczytajcie poniższą instrukcje jak do tego doprowadzić.

Otórz w następnej rundzie NO doprowadzcie do takiej sytuacji , żeby głos oddał tylko!:
kaem pisze: Atos i Portos
i Aramis
wtedy będzie :
majkelzawszespoko pisze: śmiesznie
a nie :
kaem pisze: Nuuuuda. :ziew:
Dobranoc
:smiech: :smiech: :smiech:
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

majkelzawszespoko pisze:jak prowadzący wytrzeźwieje
Śmiem twierdzić, że jakiś napój wysokoprocentowy w organizmie prowadzącego już płynie, bo ABC (Verde remix) i Hume along and dance (Morales Giamsta remix) już zostały wyeliminowane, a wciąż widnieją w zestawieniu.
A głos oddaję na I Want You Back (Element Remix). Wywołuje u mnie obojętność, co uważam, jest niebezpieczne w odbiorze muzyki. Ani mnie specjalnie nie ujmuje, ani nie odstręcza. Ot taka sobie piosnka radosna. Inne remiksy wzbudzają jednak zaciekawienie i zawsze posiadają jakiś powtarzany motyw, jakieś rozwiązanie w brzmieniu, które pieści ucho lub wręcz przeciwnie, ale przynajmniej powoduje jakąś reakcję, bardziej wyrazistą niż wzruszenie ramion.
W pierwszym odruchu miałam zagłosować na Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix) , bo pierwsze takty przypominały mi znienawidzony przeze mnie niemiecki band Scooter. Na szczęście Paul Oakenfold powstrzymał się od zapędów à_la_tleniony_antypatyczny_blondyn_po_solarium i w dalszej części podążył już inną ścieżką muzyczną.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
lazygoldfish

Post autor: lazygoldfish »

głos na I want you back (Element Remix). Kompletnie nieudana próba stworzenia nowego aranżu przy utrzymaniu charakterystycznych cech oryginału. Mało intrygujący, zachowawczy i bez pomysłu.

Jeżeli z szacunkiem do oryginału to ewentualnie tak jak Dimitri from Paris w I Want You Back, a jeżeli z zupełnie nowym brzmieniem, bez przyspieszania tempa piosenki, to tak jak DJ Cassidy w The Love You Save.
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

majkelzawszespoko pisze:Głosujemy do… niedzieli po zlocie, jak prowadzący wytrzeźwieje i będzie widział na oczy klawiaturę... czyli gdzieś tak do godziny 21:00!
W niedzielę po zlocie to ja będę twardo w podróży powrotnej z małą przerwą w Warszawie, więc wolę profilaktycznie zagłosować już teraz.
Ponownie I Want You Back (Element Remix).
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Mandey

Post autor: Mandey »

a_gador pisze:I Want You Back (Element Remix)
lazygoldfish pisze:I want you back (Element Remix)
Mariurzka pisze:I Want You Back (Element Remix)
No kobitki drogie, toż to nie jest aż tak złe. Może nie czołówka czy Top 10 ale chyba znalazłoby się parę gniotów gorszych od tego mixu.
Ja pozostaje nadal przy Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix). ;-)

Kopeć wybacz, że w poniedziałek ale w niedzielę to ja jeszcze dochodziłem do siebie.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Mandey pisze: Kopeć wybacz, że w poniedziałek ale w niedzielę to ja jeszcze dochodziłem do siebie.
Z tego właśnie powodu głosowanie przedłuży się do jutra (wtorek) do godziny 12:00. Niektórzy dochodzą do siebie, odsypiają, trzeźwieją.
Mi się coś z okiem stało i nie wiem co jest grane, ale lecze się po swojemu póki co ;d
Odezwę się jutro, a Wy głosujcie! Jedziemy dalej.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

a_gador pisze:Śmiem twierdzić, że jakiś napój wysokoprocentowy w organizmie prowadzącego już płynie
śmiem twierdzić, że jeszcze ;-)

W sumie nie mam nic mądrego do powiedzenia, więc: :wariat:
anialim pisze:To ja też pozostaję przy swoim nic i tak w rozgrywce nie zmieniającym typie: Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix).
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Marcin, słyszałem, że pkp dzięki Tobie zarobiło na złomowisku puszek niezłą sumkę jeszcze przez zlotem. True or false? ;-)

I Want You Back (Element Remix) Bez głębi dźwięków. Nie znam się, szkoły nie skończyłem, ale którejś tonacji czy czegoś tam brakuje. Tych miękkich dźwięków sprawiających że muzyka wydaje się głębsza.
Ostatnio zmieniony wt, 31 sie 2010, 9:43 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

Kolejny raz (nie oczekuję zrozumienia, wcale a wcale) głos na I Want You Back (Kenny Hayes Sunshine Funk Remix). Ten cały sanszajn wprowadza mnie w lekki stan depresyjny.
"Mijaj zdrów otwarte okna"
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

majkelzawszespoko pisze:Mi się coś z okiem stało i nie wiem co jest grane
Ja też mam ten problem, a nic, mocnego, nie piłam na MJowisku, z wyjątkiem lamki szampana po północy (nooooo dwóch).
Mandey pisze:a_gador napisał:
I Want You Back (Element Remix)
Mandey pisze:ale chyba znalazłoby się parę gniotów gorszych od tego mixu
Nie uważam, by wytypowany przeze mnie remiks był "gniotem". Wywołuje raczej u mnie atrofię uczuć. Zaspokoiłam moją ciekawość słysząc jak brzmi, ale bez żalu go mogę zapomnieć.
To chyba ze względu na radykalność Twoich opinii bałam się podejść do Ciebie na zlocie. ;-)
anialim pisze:W sumie nie mam nic mądrego do powiedzenia
... Bo jak można wybrać tak pięknie dźwięczący, zaaranżowany mix.
Anialim, że ja Cię nie zlokalizowałam na zlocie. Gdzieś przy wejściu zadźwięczał mi w uchu Twój nick, ale postaci mój wzrok już nie dosięgnął. Jaka szkoda.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

a_gador pisze:... Bo jak można wybrać tak pięknie dźwięczący, zaaranżowany mix.
Anialim, że ja Cię nie zlokalizowałam na zlocie. Gdzieś przy wejściu zadźwięczał mi w uchu Twój nick, ale postaci mój wzrok już nie dosięgnął. Jaka szkoda.
nie, nie, nie! IMO, droga Darling Dear została rozjechana. Zapowiada się faktycznie cudnie, ale pierwsze uu a - uuu -a burzą nastrój oczekiwania na to, co będzie dalej. A dalej nie ma nic.
Poczekaj, poczekaj... na następnym zlocie się zlokalizujemy i podyskutujemy nad wyższością jednego remixu nad drugim ;-)
Zablokowany