Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- majkelzawszespoko
mój głos również na Mariannę, bo tak.
Podsumowanie rundy dogrywkowej!
Głosowało 7 osób, oto wyniki:
Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix) – 1 głos wiadomego pochodzenia.
Maria (you were the only one) (Emile Haynie Remix). – 6 głosów i żegnamy Marysię już papa.
ROUND 8. FIGHT!
01. Skywriter (Stargate Remix)
02. Dancing Machine (Polow Remix)
03. I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix)
04. Forever Came Today (Frankie Knuckles „Directors Cut Late Night Antics" Remix)
05. Dancing Machine (Steve Aoki Remix)
06. I Want You Back (Dimitri from Paris Supa Funk Brakes Remix)
07. Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix)
08. Ain't No Sunshine (Benny Blanco Remix)
19. Maybe Tomorrow (Sturken & Rogers Remix)
10. Ben (Akon Remix)
11. I Want You Back (Kenny Hayes Sunshine Funk Remix)
12. Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix)
13. The Love You Save (DJ Cassidy Remix)
14. I'll Be There (Wayne Wilkins Remix)
Głosujemy do poniedziałku do godziny 21:00!
Podsumowanie rundy dogrywkowej!
Głosowało 7 osób, oto wyniki:
Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix) – 1 głos wiadomego pochodzenia.
Maria (you were the only one) (Emile Haynie Remix). – 6 głosów i żegnamy Marysię już papa.
ROUND 8. FIGHT!
01. Skywriter (Stargate Remix)
02. Dancing Machine (Polow Remix)
03. I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix)
04. Forever Came Today (Frankie Knuckles „Directors Cut Late Night Antics" Remix)
05. Dancing Machine (Steve Aoki Remix)
06. I Want You Back (Dimitri from Paris Supa Funk Brakes Remix)
07. Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix)
08. Ain't No Sunshine (Benny Blanco Remix)
19. Maybe Tomorrow (Sturken & Rogers Remix)
10. Ben (Akon Remix)
11. I Want You Back (Kenny Hayes Sunshine Funk Remix)
12. Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix)
13. The Love You Save (DJ Cassidy Remix)
14. I'll Be There (Wayne Wilkins Remix)
Głosujemy do poniedziałku do godziny 21:00!
Co za szaleństwo.
I'll Be There (Wayne Wilkins Remix). W oryginale piosenka nie porywa. Widać DJ chciał zachować umiarkowanie tego utworu, do bólu popowego. J5 najlepsi byli, gdy zbliżali się do soulu czy funku albo bluesa. Remiks jest podobny. Daleki od ekstrawagancji- tu ekstrawagancji muzyki tanecznej. A brak polotu w sztuce należy ganić.
Goń się, Waynie Wilkinsie!
I'll Be There (Wayne Wilkins Remix). W oryginale piosenka nie porywa. Widać DJ chciał zachować umiarkowanie tego utworu, do bólu popowego. J5 najlepsi byli, gdy zbliżali się do soulu czy funku albo bluesa. Remiks jest podobny. Daleki od ekstrawagancji- tu ekstrawagancji muzyki tanecznej. A brak polotu w sztuce należy ganić.
Goń się, Waynie Wilkinsie!
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Remiksowa odsłona w NO, jest dla mnie najtrudniejsza pod względem pisania uzasadnień moich wyborów.
The love you save (DJ Cassidy remix), bo..... No właśnie. Pasuje mi na jakąś obciachową składankę typu Mallorca Hits - czyli zestaw letnich (w znaczeniu sezonu, ale również odczuć towarzyszących słuchaniu) przebojów. Mogłoby śmiało znaleźć się obok tego kawałka, bo tak mi się jakoś kojarzy motyw z remiksu DJ Cassidy. Plastik i kicz.
The love you save (DJ Cassidy remix), bo..... No właśnie. Pasuje mi na jakąś obciachową składankę typu Mallorca Hits - czyli zestaw letnich (w znaczeniu sezonu, ale również odczuć towarzyszących słuchaniu) przebojów. Mogłoby śmiało znaleźć się obok tego kawałka, bo tak mi się jakoś kojarzy motyw z remiksu DJ Cassidy. Plastik i kicz.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl

www.forumgim6.cba.pl

- majkelzawszespoko
eeeeej to jest właśnie w tym fajne! Taki soundtrack do filmu animowanego Super Mario Bros. I linia basowa fajnie chodzi, to nie jest oryginalna prawda?a_gador pisze:Plastik i kicz.
Nie sądzisz kaem, że jeszcze mniej od swojego oryginału, niż I'll be there, różni się rzekomy remix I Want You Back (Dimitri from Paris Supa Funk Brakes Remix)? Oprócz tempa i powtórek i pętli to tam przecież prawie nic nie słyszę, takiego wyrazistego, że od razu wiadomo. No nic nic nic nic. Jest dużo słabszy niż Kenny Hayes, nie wiem czemu jeszcze nie wyleciał w sumie. No i co z Ain't no sunshine? Lubicie takie amiga-commodore dźwięki jak z niezapomnianej 'Contry'? Mi to średnio w uszach śmiga, się zastanowie poważnie przed tym głosowaniem.
Za to dumać zacząłem ostatnio, kto jest moim faworytem i mam problem, a Wy?
Może Dancing Machine od Polowa, bo to nawet pod Lil Johna momentami podchodzi.
A może jednak I Wanna Be Where You Are za moc dźwięków, które lubię.
Ben nie wygra, bo Akona nie lubimy tak? Taaaaaak!
Kapitalny Steve Aoki i jego Dancing machine?
To moi faworyci, jak tam z Waszymi?
eeeeej to jest właśnie w tym fajne! :D Tych wyraźnych smyków na początku mogłabym spokojnie posłuchać przez jeszcze jedną rundę instrumentala.majkelzawszespoko pisze:No nic nic nic nic.
Mój ranking trochę niepoukładany, ale na pewno ścisła czołówka to dla mnie: Ben, Maybe Tomorrow, Maszyna Polowa, Skywritter też jest niczego sobie...majkelzawszespoko pisze:kto jest moim faworytem i mam problem, a Wy?
I w zasadzie, to mogłabym oddać swój nudny głos już teraz... Ale chcę władzy: poczekam na koniec rundy, a

? A muszą być konieczne jakieś udziwnienia?majkelzawszespoko pisze:rzekomy remix I Want You Back (Dimitri from Paris Supa Funk Brakes Remix)
... I w tych właśnie elementach tkwi siła powyższego remiksu.majkelzawszespoko pisze:Oprócz tempa i powtórek i pętli to tam przecież prawie nic nie słyszę, takiego wyrazistego
Ale, że co wiadomo? Wstęp nie jest na tyle wyrazisty, aby się można było od pierwszych taktów zorientować o jaki utwór chodzi? Przecież I want you back jest tak rozpoznawalnym utworem, że autor remiksu słusznie, jak sądzę, założył, iż sensu żadnego nie ma w zbyt śmiałej ingerencji w oryginał. Wystarczy zapętlić, uwypuklić fragmenty wokalu i słuchacz ma radość.majkelzawszespoko pisze:że od razu wiadomo
... i ja.anialim pisze:Tych wyraźnych smyków na początku mogłabym spokojnie posłuchać przez jeszcze jedną rundę instrumentala.
Moje typy:
... Darling Dear, ale tu się anialim ze mną najpewniej nie zgodzi.anialim pisze:Ben, Maybe Tomorrow, Maszyna Polowa, Skywriter też jest niczego sobie...

"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl

www.forumgim6.cba.pl

anialim vs. a_gador. Hmm. 
Co do faworytów.. Ja tam nic nie mówię, bo co piszę że lubię, to odpada..
Z Dimitrim chętnie się bym rozprawił następnym razem- tym bardziej, że gość nagrał kiedyś świetną płytę, którą mam na półce od przeszło dekady, a tu się nie wysilił. Przewaga jego nad wątpliwym dziełem Wilkinsa jednak jest taka, że chociaż pobawił się długością piosenki i taki mix instrumentalu i właściwego utworu daje jakiś efekt. Nie zabójczy, ale jakiś. Ale następnym razem będzie wykop, a pozostała część dla mnie to już remiksy bez poważnego zarzutu.
A The Love You Save DJ'a Cassidy to bardzo fajna rzecz na lato. Słuchając tego remiksu zapominam, że oryginał dawno mi się znudził, a to dobrze świadczy o robocie DJa. Podobne, letnie remiksy do Scream i This Time Around też lubię bardzo. Pewnie je znacie- są dużo fajniejsze, niż te na BOTD.

Co do faworytów.. Ja tam nic nie mówię, bo co piszę że lubię, to odpada..

Z Dimitrim chętnie się bym rozprawił następnym razem- tym bardziej, że gość nagrał kiedyś świetną płytę, którą mam na półce od przeszło dekady, a tu się nie wysilił. Przewaga jego nad wątpliwym dziełem Wilkinsa jednak jest taka, że chociaż pobawił się długością piosenki i taki mix instrumentalu i właściwego utworu daje jakiś efekt. Nie zabójczy, ale jakiś. Ale następnym razem będzie wykop, a pozostała część dla mnie to już remiksy bez poważnego zarzutu.
A The Love You Save DJ'a Cassidy to bardzo fajna rzecz na lato. Słuchając tego remiksu zapominam, że oryginał dawno mi się znudził, a to dobrze świadczy o robocie DJa. Podobne, letnie remiksy do Scream i This Time Around też lubię bardzo. Pewnie je znacie- są dużo fajniejsze, niż te na BOTD.
Eeee. A o to w miksowaniu czasem nie chodzi?a_gador pisze:A muszą być konieczne jakieś udziwnienia?
- lazygoldfish
Po raz kolejny głos na I'll Be There (Wayne Wilkins Remix) - tym razem już bez kalkulacji.
Podoba mi się ta rzecz. Kiczu w niej nie dostrzegam, raczej lekkość, przyjemne bujanie no i doceniam, że Cassidy zaoferował zupełnie nowe brzmienie tej piosence. Nie faworyt, ale na pewno pierwsza 10.a_gador pisze:The love you save (DJ Cassidy remix)
Dla mnie to taka bardziej extended version tego utworu niż remix. Wszystko co wspaniałe w I Want You Back jest tutaj x2. Dlatego bardzo lubię i na razie nie myślę o wyrzucaniu tej wersji ze stawki.majkelzawszespoko pisze:I Want You Back (Dimitri from Paris Supa Funk Brakes Remix)
Przecież to zwycięzca tej edycji NO! ;)majkelzawszespoko pisze:No i co z Ain't no sunshine?
Przekornie nie będę o swoich pisać, bo przez to zimno większość remiksów przestała mi się podobać i narastają we mnie uczucia wybitnie mordercze.majkelzawszespoko pisze:To moi faworyci, jak tam z Waszymi?
Lubicie. Naprawdę. I macie jakiś taki irracjonalny sentymentmajkelzawszespoko pisze: No i co z Ain't no sunshine? Lubicie takie amiga-commodore dźwięki jak z niezapomnianej 'Contry'?

No to sobie oddam swój przewidywalny głos.
Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix)
Powiedzmy, że poważne argumenty już były, teraz będą mniej poważne - bo to zimno mnie wkurza, a ten remiks nie rozgrzewa. A powinien.
No i gdzie jest Mandey? Byłyby dwa głosy

Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
najpewniej niea_gador pisze:ale tu się anialim ze mną najpewniej nie zgodzi. Nenenene

Nie żadne hmm, tylko proszę się ustosunkować do sporu o Darling Dear ;)kaem pisze:anialim vs. a_gador. Hmm.
Po komisyjnym przesłuchaniu obu liczących się w stawce utworów, mój głos na Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix). Głos swój motywuję chęcią jego niezmarnowania poprzez zagłosowanie na wiadomy utwór;)
To jak teraz? Decyzja w rękach mzs'a?:)
Darling Dear in the mix to najlepszy subtelny remiks w zestawie, moim zdaniem.anialim pisze:proszę się ustosunkować
Eeeeej! Żeby dobre przegrało z tandetą? Stosunkowo słabe Forever Came Today w miksie out i owszem, rozumiem, bo to młócka jak między Kasią i Tomkiem tudzież na znienawidzonej części remiksowej BOTD, ale DM Oakenfolda? Klasyczne, szlachetne techno. Można lubić, można nie lubić, ale docenić należy. To przecież top 5! Mój osobisty #4. Jak ABC w wersji reagae, moje #6 jeszcze mogę wybaczyć, to... No kurde. Kurde, kurde, kurde. Skandal! Posiłki!!
- Man in the mirror