Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Lubię chilloutowy klimat ale akurat ostatnio potrzebuję czegoś co doda mi energii więc chillout OUT. Ponownie głos na Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix).
No co Ty. The Love You Save (DJ Cassidy Remix) save for 2 rounds.
Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix)- ładne zakończenie imprezy albo kołysanka na dobranoc. I lubiany przeze mnie dub w przyprawach tego dania. I, co ważne, aromat inny od oryginału. Dużo bogatsze nagranie, niż Ben (Akon Remix), którego największy atut to fortepianowe wstępniaki. Na tyle emocjonalnie silne (bo do tego wieńczące płytę), by piosenka w moim zestawieniu aż dotąd dotarła, ale jednak DD ma bardziej wykwintny wachlarz remiksowych smaków.
Głos na Ben (Akon Remix).
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix).
Jeśli chodzi o Bena, to mam mieszane uczucia. Na początku nie przypadł mi do gustu, jakoś tak za bardzo działał na emocje ten fortepianowy początek, teraz uważam, że to chyba dobrze, że Akon za bardzo nie szalał ze wzbogacaniem utworu. Co tu jeszcze można dodać aby nie utracić klimatu piosenki?
Na tym etapie rozgrywki będzie ode mnie więcej chwalenia niż krytykowania, bo utwory które zostały rzeczywiście na te pochwały zasługują.
Chyba jesteśmy zgodni co do tego, że Akon dał radę. Wtrącił swoje "trzy grosze" nie po to, aby odcisnąć na piosence własny styl i osobowość, ale po to aby jeszcze bardziej podkreślić piękno i emocje tej kompozycji. Dlatego z tych wszystkich minimalistycznych remiksów, jakie mieliśmy ten Akona brzmi najszczerzej i wydaje się być najbardziej przemyślanym.
Głos na Ben (Akon Remix) - bo w tym przypadku emocje przegrywają u mnie z muzyką (Darling Dear [Rejuvenated by Muro Remix])
Czy mnie się wydaje, że ta runda miała się skończyć w czwartek, czy też mam już na starość omamy wzrokowe? Ja się tu wczoraj wstrzymuję z oddaniem głosu, bo już po czasie, a dzisiaj się okazuje że nie po czasie?
Wiem, że jestem w mniejszości, ale szkoda mi Darling Dear. Rozumiem, że chillout, że już było, ale ten kawałek przynajmniej wywrócił ten utwór do góry nogami. Podium to dla niego za wiele, ale jeszcze trochę mógł tu zostać.
Głos na The Love You Save (DJ Cassidy Remix), bo poza fajnym intro i smykami nie znajduję tam niczego więcej, co by mnie szczególnie porwało. Jakieś takie... fajne i nic więcej. Mną nie targa.
[mało ambitne to uzasadnienie, wiem ]
A mnie mój pieniek mówi jednak- oddaj głos na Bena. Oddaj głos na Benjamina. Pieniek zna Bena i to bardzo nieporządny człowiek. Ben (Akon Remix)
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you