Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Koniec rundy III
Przepraszam za ten poślizg w podsumowaniu głosów, ale jak kobieta idzie do fryzjera, to pojęcie „upływającego czasu” traci rację bytu. Żeby jeszcze było widać znaczącą różnicę w koafiurze po wizycie w tym przybytku próżności...
Wyniki:
Will you be there & Keep the faith – 1 głos
We’ve had enough – 3 głosy
Heal the world – 4 głosy
What more can I give, pytają stłoczone przy mikrofonach gwiazdy. A nic już, bo nadąsani słuchacze Państwu już podziękowali. 10 głosów.
Aleście tu uniesienia poetyckie z cielesnymi wymieszali, wkręcili jeszcze modowe frustracje i inne abnegacje oraz dywagacje nad dandysowatością, tudzież jej brakiem oraz licytacje nad poziomem jęków i ich wpływem na strefy erogenne. I co to będzie dalej!?
Runda IV
Wybieramy spośród:
We Are The World
Man In The Mirror
Heal The World
Will You Be There
Keep The Faith
Earth Song
We've Had Enough
Na głosy czekam do 19-tej w niedzielę.
Proszę uczestników o wyróżnianie w postach tytułów wytypowanych piosenek. Dziękuję.
Przepraszam za ten poślizg w podsumowaniu głosów, ale jak kobieta idzie do fryzjera, to pojęcie „upływającego czasu” traci rację bytu. Żeby jeszcze było widać znaczącą różnicę w koafiurze po wizycie w tym przybytku próżności...
Wyniki:
Will you be there & Keep the faith – 1 głos
We’ve had enough – 3 głosy
Heal the world – 4 głosy
What more can I give, pytają stłoczone przy mikrofonach gwiazdy. A nic już, bo nadąsani słuchacze Państwu już podziękowali. 10 głosów.
Aleście tu uniesienia poetyckie z cielesnymi wymieszali, wkręcili jeszcze modowe frustracje i inne abnegacje oraz dywagacje nad dandysowatością, tudzież jej brakiem oraz licytacje nad poziomem jęków i ich wpływem na strefy erogenne. I co to będzie dalej!?
Runda IV
Wybieramy spośród:
We Are The World
Man In The Mirror
Heal The World
Will You Be There
Keep The Faith
Earth Song
We've Had Enough
Na głosy czekam do 19-tej w niedzielę.
Proszę uczestników o wyróżnianie w postach tytułów wytypowanych piosenek. Dziękuję.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
![Obrazek](http://img69.imageshack.us/img69/7966/dsc01851kopia.jpg)
www.forumgim6.cba.pl
![Obrazek](http://img69.imageshack.us/img69/7966/dsc01851kopia.jpg)
- Man in the mirror
- blackvarnish
martina, ty też? A ja ci na czat kanapki przynosiłam, teraz już się nie pamięta :D
Ulala, coraz ciężej. W tej rundzie poproszę Heal the world do odstrzału. Nie żebym nie lubiła. Lubię i słucham, choć nie za często...song ma to do siebie, że przez swoją troszkę nudnawą kompozycję szybko może się osłuchać, znudzić.
No po prostu nie mogę się rozpisać, bo wyliczyłabym 34682 zalet i szkoda byłoby mi głosować. Moje uzasadnienie? Boję się podnieść ręki naa pozostałe kawałki![:nerwy:](./images/smilies/nerwy.gif)
Ulala, coraz ciężej. W tej rundzie poproszę Heal the world do odstrzału. Nie żebym nie lubiła. Lubię i słucham, choć nie za często...song ma to do siebie, że przez swoją troszkę nudnawą kompozycję szybko może się osłuchać, znudzić.
No po prostu nie mogę się rozpisać, bo wyliczyłabym 34682 zalet i szkoda byłoby mi głosować. Moje uzasadnienie? Boję się podnieść ręki naa pozostałe kawałki
![:nerwy:](./images/smilies/nerwy.gif)
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
Ja tam rozumiem Marcina. Słowacki rządzi. Był zestawiany z upierdliwym Mickiewiczem. No ale Norwid jeszcze lepszy, fakt.
A najlepszym dandysem i tak jest Prince.
![Obrazek](http://i1.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/-1/lens5981852_1247989743heal_the_world_sm.jpg)
Nie!
Nie wiem jak pogrubić zdjęcie, no to.. Pogrubię "nie".
A najlepszym dandysem i tak jest Prince.
![Obrazek](http://i1.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/-1/lens5981852_1247989743heal_the_world_sm.jpg)
Nie!
Nie wiem jak pogrubić zdjęcie, no to.. Pogrubię "nie".
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- majkelzawszespoko
Wiadomo, że Norwid niepodzielnie i bezdyskusyjnie.
A co z Michaelem? Nie był taki dandys trochę? Bardzo? Bardzo bardzo?
Heal The World, bo obserwując moich znajomych płci żeńskiej, wolą śpiewać i bujać się zdecydowanie nawet przy You Are Not Alone. Bardziej chyba trafia pocieszenie w samotności, niż naprawianie świata w 'dziecinny' sposób.
A za głosy na We've Had Enough to powinno się zabierać na wycieczkę do stacji kostnica-lodówka. I potrzymać tak z dobę.
A co z Michaelem? Nie był taki dandys trochę? Bardzo? Bardzo bardzo?
Heal The World, bo obserwując moich znajomych płci żeńskiej, wolą śpiewać i bujać się zdecydowanie nawet przy You Are Not Alone. Bardziej chyba trafia pocieszenie w samotności, niż naprawianie świata w 'dziecinny' sposób.
A za głosy na We've Had Enough to powinno się zabierać na wycieczkę do stacji kostnica-lodówka. I potrzymać tak z dobę.
Heal The World - przyjemne dla ucha, cieplutkie, słodkie i takie grzeczne. Właśnie, za grzeczne i za słodkie jak na protest song, który z założenia powinien poruszać wszystko w środku. Niestety, HTW nie ma tej siły, przynajmniej dla mnie. Na jego tle We've Had Enough to prawdziwa bomba. Tu jest pasja, tu jest protest, tu są emocje. To porusza, jednych zachwyca ( na przykład mnie), innych wkurza, ale nie pozostawia obojętnym, co niestety dzieje się w przypadku HTW. No i ten głos Michaela, jak dzwon, tu słychać tę moc, jest ostro, jest drapieżnie, czuje się ten gniew. W HTW są miłe dzieciaki i miły Michael, a to za mało żeby sprowokować do zastanowienia się i do działania. Fajnie się słuchało i to by było na tyle, posłuchamy sobie następnego utworu.
Zgadzam się w tym przypadku z wypowiedzią kaema
Zgadzam się w tym przypadku z wypowiedzią kaema
Zdecydowanie wystarczy.kaem pisze:Michael miał zamiłowanie do słodkich popowych hymnów (...) W tej kategorii We Are The World wystarczy- HTW jest zbyt podobne i brzmi jak ewidentny sequel.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...