Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Heal The World
we are the world teraz odpadnie, więc zagłosuję inaczej sugerując kolejny utwór do usunięcia z listy: Earth Song - bo ta piosenka powinna odpaść po WATW.
Dla wszystkich Keep The Faith "haters". Pamiętajcie tu głosują "melomani" Przysłuchajcie się. To jest jedno z lepszych dokonań wokalnych MJ. Moim zdaniem absolutny finał.
edit: keam dzięki za cynk
Dla wszystkich Keep The Faith "haters". Pamiętajcie tu głosują "melomani" Przysłuchajcie się. To jest jedno z lepszych dokonań wokalnych MJ. Moim zdaniem absolutny finał.
edit: keam dzięki za cynk
Ostatnio zmieniony śr, 15 gru 2010, 19:16 przez huczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale Heal The World już odpadło. W poprzedniej rundziehuczek pisze:więc zagłosuję inaczej sugerując kolejny utwór do usunięcia z listy: Heal The World
-------------------------------------------------------------------------
We Are The World już raczej szans nie ma, a szkoda troszeczkę, bo to piękny song jest. Może i naiwny, ale w tym przypadku w naiwności jest jego siła. I mimo naiwności wdrukowanej w tekst, a może i w kompozycję, całość wymiata. Zamykasz oczy i śpiewasz, a muzyka cię niesie. I naprawdę na tych kilka chwil czujesz się dzieckiem.
Po przeciwnej stronie barykady mam Earth Song. To jest dopiero killer. Delikatność przeradzająca się w moc, przesłanie i bunt. W którymś momencie tej mocy i buntu jednak zaczyna być za dużo.
A we mnie czasem więcej jest z małego naiwnego dziecka, niż ze zbuntowanej matki natury i wolę, żeby zamiast niepewności zawartej w pytaniu what about us? ktoś optymistycznie zapewnił mnie, że jesteśmy światem i jesteśmy dziećmi
W związku z powyższym kompletnie nie pasujący do reszty głos na Earth Song.
Ostatnio zmieniony wt, 14 gru 2010, 18:15 przez Mariurzka, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
- Michael FOREVER!!!
Równie dobrze ja mogłabym spytać o to samo odnośnie "We Are The World" bo wyrafinowaniem muzycznym bije "We've Had Enough" na głowę.Michael FOREVER!!! pisze:w tym zestawie zdecydowanie najsłabiej prezentuje się We Are The World
ale dlaczego aż tyle głosów na We've Had Enough???
dostaje takiego kopa po przesłuchaniu...a wy do wykasowania...
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Koniec Rundy V
Wyniki
Earth song – 1 głos
Keep the faith – 4 głosy
We’ve had enough – 6 głosów
We are the world – 9 głosów.Tym samym wszystkie kompozycje ze słowem “świat” w tytule mamy z głowy. Swoją drogą Heal the world, to tak naprawdę wezwanie do uzdrowienia samych siebie, skoro We are the world.
Runda VI
Wybieramy spośród:
Man In The Mirror
Will You Be There
Keep The Faith
Earth Song
We've Had Enough
Głosujemy do 19-tej w czwartek.
Kontynuując myśl z poprzedniej rundy, obstawiam teraz do wyautowania Earth Song, choć powtarza się tam wciąż pytanie What about us?, jak zauważyła Mariurzka, pełne niepewności i takie trochę retoryczne, bowiem odpowiedź, albo przynajmniej próba jej udzielenia, kryje się w innych kompozycjach.
Wyniki
Earth song – 1 głos
Keep the faith – 4 głosy
We’ve had enough – 6 głosów
We are the world – 9 głosów.Tym samym wszystkie kompozycje ze słowem “świat” w tytule mamy z głowy. Swoją drogą Heal the world, to tak naprawdę wezwanie do uzdrowienia samych siebie, skoro We are the world.
Runda VI
Wybieramy spośród:
Man In The Mirror
Will You Be There
Keep The Faith
Earth Song
We've Had Enough
Głosujemy do 19-tej w czwartek.
Kontynuując myśl z poprzedniej rundy, obstawiam teraz do wyautowania Earth Song, choć powtarza się tam wciąż pytanie What about us?, jak zauważyła Mariurzka, pełne niepewności i takie trochę retoryczne, bowiem odpowiedź, albo przynajmniej próba jej udzielenia, kryje się w innych kompozycjach.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
www.forumgim6.cba.pl
We’ve Had Enough bo mam dość, niech już odpadnie!
Ostatnio zmieniony wt, 14 gru 2010, 21:33 przez Margareta, łącznie zmieniany 1 raz.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
We've Had Enough. Piszę uzasadnienie od 5 minut, ciągle usuwając tekst i pisząc od nowa. Znaczy nie mam weny, krytyk wewnętrzny i zewnętrzny też zakasłał i się zakatarzył i co najwyżej może zrobić ekhe ekhe i aaapsik!
Potem głosujemy na Man In The Mirror, prawdaaa?
Potem głosujemy na Man In The Mirror, prawdaaa?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
No nie ma to jak z braku natchnienia bawić się w podpuszczkę.kaem pisze:Potem głosujemy na Man In The Mirror, prawdaaa?
Proszę nie słuchać kaema. Przeziębienie Go dopadło, a jasność myślenia opuściła!
Pank: proszę nie krzyczeć.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
www.forumgim6.cba.pl
- Man in the mirror
Ja nie krzyczę. Ja wyraźnie artykułuję.Pank: proszę nie krzyczeć.
<----- I uwaga, bo moce nieczyste są ze mną.
www.forumgim6.cba.pl
www.forumgim6.cba.pl