"Hold My Hand" (singiel) [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Jak oceniasz oficjalną wersję "Hold My Hand"?

1
12
6%
2
14
7%
3
20
10%
4
35
17%
5
75
37%
6
47
23%

Liczba głosów: 203

Awatar użytkownika
Vesna

Post autor: Vesna »

Michael Jackson’s ‘Hold My Hand (Duet With Akon)’ single is changing release date in the UK, following unprecedented positive feedback from both media and fans.

In order to maximize this support and generate as much excitement for the album ‘Michael’, the download will now be available from SUNDAY 5TH DECEMBER.

więcej: http://mjstar.co.uk/?p=4019
Obrazek
Zając Poświąteczny ;)
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Hold My Hand również na FaN.pl
Cena: 12,99 zł
Ostatnio zmieniony śr, 01 gru 2010, 8:08 przez Abe, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Z informacji, które posiadam, singiel HMH będzie dostępny jedynie w merlin.pl !!
Sklep ten będzie jedynym polskim sklepem gdzie owy singiel będzie można zakupić. Wszelkie inne polskie sklepy posiadające w swojej ofercie singla, nie będą w stanie wywiązać się z realizacji zamówień ... :-/
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

Słyszałam dziś HMH w radiu. Ehh... No ładnie. Radiowa piosenka jakich wiele, bez wyrazu, ale wpadająca w ucho. Jedyne co ją wyróżnia to głos Michaela. Ale jak na Michaela to słabiutka.
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Słyszałam dziś HMH w radiu.
Utwór jest wciąż nadawany na różnych stacjach radiowych. Może wydawać nam się słaby, ale reakcje np wielu moich znajomych są bardzo pozytywne.
Gdy widzę takie zasłuchanie, na dodatek lekkie kołysanie się przy HMH rzucam w przestrzeń, że to i tak jest kiepski utwór Michael'a i w swym dorobku ma istne arcydzieła, które zcinają z nóg. Zawsze wtedy słyszę: "Przydałoby się posłuchać tego Jacksona".

Szkoda, że Trójka nie puszcza Michael'a. Z tego co widzę HMH nie widać nawet w poczekalni LP3. Może Hirek Wrona w Czarnej Nocy choć napomknie o singlu (chociaż tam Akon raczej nielubiany).
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Amelia pisze:Utwór jest wciąż nadawany na różnych stacjach radiowych. Może wydawać nam się słaby, ale reakcje np wielu moich znajomych są bardzo pozytywne.
No tak. Widzę także po reakcji moich znajomych, że utwór dobrze się przyjął. Wczoraj chyba, siedząc w pracy, z radia poleciało właśnie HMH . Koleżanka zapytała mnie, czy to Michael. Odparłam, że tak. Ona na to, że "fajnie buja".
Amelia pisze:Szkoda, że Trójka nie puszcza Michael'a. Z tego co widzę HMH nie widać nawet w poczekalni LP3. Może Hirek Wrona w Czarnej Nocy choć napomknie o singlu (chociaż tam Akon raczej nielubiany).
W 3, to raczej będzie ciężko. Za to, HMH pojawiło się dzisiaj na POPliście w RMF FM. Zadebiutowało na miejscu 13. Oby szczęśliwym. Głosujmy zatem :-) .

-----------------------------
m.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

tutaj można posłuchać fragmentów wersji singlowych oraz obejrzeć poligrafię.

Od początku zakładałam, że wersja orkiestrowa będzie moją ulubioną :)

tutaj preview video
pushu

Post autor: pushu »

anialim pisze:tutaj preview video
Teledysk naprawdę zapowiada się bardzo dobrze. Ciesze się, że jednak zobaczę w nim Michaela. Myślę, że świat przyjmie ciepło ten videoclip.
Gość

Post autor: Gość »

tutaj teaser w lepszej jakości ;)

LINK
daria3891

Post autor: daria3891 »

...
Ostatnio zmieniony pn, 16 kwie 2012, 20:52 przez daria3891, łącznie zmieniany 2 razy.
cut that out!
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Mam już singiel! I jest super. nic specjalnego, ale cieszy fakt, że nie ma dennych remixów.

anialim: wersja z orkiestrą szczególna nie jest. Taki wyczyszczony utwór po prostu. Choć dzięki temu staje się łagodniejsza (ale nie wygładzona).

Aletrnative mix - jeszcze nie odkryłem w czym :)

EDIT: Alt. mix ma inny mastering, jest troszkę dłuższy, ma chyba parę innych dźwięków
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

SuperFlyB. pisze:anialim: wersja z orkiestrą szczególna nie jest.
W końcu przesłuchałam - wciąż mi się podoba:) Nie ma bitu, zamiast tego są smyczki, momentami a'la stacatto, dzięki czemu można bardziej skupić się na wokalu, a piosenka przestaje być taka mechaniczna - od bitu do bitu. Poza tym uwielbiam dźwięk fortepianu :)

Alternate mix faktycznie wiele się nie różni od wersji albumowej, ale bardzo podoba mi się to zakończenie - pianino i później ładny akord na koniec - idealnie na zakończenie kmf-u do tego utworu, moim zdaniem.
I bardzo cieszę się z wersji instrumentalnej, bo na każdym singlu taka powinna być. Dopiero tu słuchać, jak świątecznie brzmią te dzwoneczki:)

Świadoma wielu krytycznych opinii na temat "Hold My Hand", bardzo się
cieszę, że mamy nowy singiel Michaela Jacksona :)
Awatar użytkownika
makeAchange

Post autor: makeAchange »

Dochodzę do wniosku, ze 90% osób na forum chyba musi znac się o wiele bardziej na muzyce niż ja. Mnie osobiście Hold My Hand bardzo się podoba. Nie wiem z czego to wynika, podejrzewam, że jakakolwiek piosenka Michaela nie zyskałaby mojej dezaprobaty. Nie twierdzę, że to jest wielkie arcydzieło, nie co, to to nie, ale chyba w moich oczach ma o wiele większe znaczenie.
Mam jeszcze pytanie, czy singiel można kupić tylko i wyłącznie przez internet, czy spotkaliście go gdzieś w sklepie?
http://www.youtube.com/watch?v=p22SnJej ... r_embedded

Jeśli słyszysz jakieś kłamstwo dostatecznie często, zaczynasz w nie wierzyć. MJ
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

makeAchange pisze:Mam jeszcze pytanie, czy singiel można kupić tylko i wyłącznie przez internet, czy spotkaliście go gdzieś w sklepie?
Ten akurat tylko na merlin.pl ---. ja już zamówiłem i czekam aż mi do domu przyniosą. Wszystko masz na http://www.michaeljackson.com
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
ODPOWIEDZ