Michael Jackson - Visionary (2006)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
4
7%
2
3
5%
3
1
2%
4
2
3%
5
12
20%
6
37
63%

Liczba głosów: 59

Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Dla zainteresowanych:
na stronie, którą uprzednio podał MJJ (www.mjvisionary.com) znajduje się galeria fanów :-)
Można przesyłać swoje zdjęcie- najciekawsze zostaną opublikowane.
Ja już siebie tam umieściłam ;-)
Z Polski na razie marnie, więc.... do dzieła MJówki :dance:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Taaa.... Ino, ze najpierw musi mi ktos zafundowac pudełeczko :cool: a później to juz z górki: przywdziewam pelerynke, wrzucam kły na szczeke, kłade się do mojej sypialnej trumienki pudełeczko w szpony i... DAWAJ SIE FOTOGRAFOWAĆ :smiech:
Tak, Michael- Twoi fani to całkiem normalni ludzie. :smiech:

...pzdr
siadeh_szablozębna_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Najnowsze notowanie najlepiej sprzedających się singli w Hiszpanii:

Na pozycji pierwszej zadebiutował "Rock With You".
Na pozycję drugą awansował "Thriller".
"Don't Stop 'Till Get Enough spadło "aż" na pozycję trzecią.

Niezłe numery wykręcają Michaelowi w tej Hiszpanii :dance:

Michael Jackson’s Visionary has achieved historic results in the Spanish Charts for the third consecutive week.

The week of March 6th - 12th, “Rock With You” has entered the charts at number one with “Thriller” right behind it at number two and “Don’t Stop ‘Til You Get Enough” in the number 3 position.

It certainly isn’t everyday that an artist manages to reach the top three positions simultaneously, and with the recent release of two of Michael's most successful singles, "Billie Jean" and "Beat It", we can only expect greater achievements for the Visionary.

Source: MJFC / www.promusicae.org
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

siadeh_ pisze:Taaa.... Ino, ze najpierw musi mi ktos zafundowac pudełeczko :cool:

Ej no! Ty tu pierdoami się nie martw- zawsze można porzyczyć ;-)
W końcu Polak potrafi- niech się Sony przekona :smiech:
siadeh_ pisze:a później to juz z górki: przywdziewam pelerynke, wrzucam kły na szczeke, kłade się do mojej sypialnej trumienki pudełeczko w szpony i... DAWAJ SIE FOTOGRAFOWAĆ :smiech:
Tak, Michael- Twoi fani to całkiem normalni ludzie. :smiech:
A wiesz co....?
Takie zdjęci by NA PEWNO opublikowali ;-)
Zresztą zerknij na niektóre zdjęcia- jest tam parę takich.... ekhm.... normalnych inaczej :smiech:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

THRILLER pisze:Pośrednio ma to związek z tym tematem, więc napisze tutaj.

Przypadkowo trafiłem na ciekawą stronę:

www.empik.com

Jednym słowem reaktywacja sklepu internetowego empik. Jest to o tyle dobra wiadomość że można uniknąć kosztów pocztowych, odbiór towaru możliwy jest w każdym z salonów Empik. Oferta taka jak wszędzie, jedyna ciekawsza pozycja to GHOSTS BOX - ponoć dostępny.
Ja też uniknęłam tych kosztów zamawiając box w sieci "Piotr i Paweł"gdzie mają sklep muzyczny.DZisiaj musiałam nawet krążyc między półkami bo kasjerowi nie chciał wejść"Billie Jean" z pieciu minut czekania zrobiło się 20 ale "czego oczy nie widzą tego sercu nie żal" nenene
Obrazek

Post autor: Fanka MJ »

Tak dla informacji: empik Katowice: visionary "Rock with you" i "Don't stop.." ;-)
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Fanka MJ pisze:Tak dla informacji: empik Katowice: visionary "Rock with you" i "Don't stop.." ;-)
Dzięki za Info Jutro Jade po Rock With You :happy:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

MAM!
Weszłam dziś do EMPiKu... Błąkam sie pomiędzy póleczkami, szwędam sie, oglądam i nagle słyszę takie ciche, błagajace:"Weź mnie, proszę...weź..." Rozglądam się więc, czy to do mnie, czy na pewno, czy to aby nie urojenia maniakalne jakies. Patrze...a to Visionary łypie na mnie Michaelowym okiem i cichaczem, krok po kroczku coraz bliżej siadeh_...
No to co? Michaelowi miałam odmówić?? :glupi:

Obrazek

* * *
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Zaraz, zaraz czyli single z Visionary można normalnie kupić w Empiku?! :knuje:
A czy pudełko też jest do kupna? Jak tak, to za ile? :nerwy:
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

dzina pisze:Zaraz, zaraz czyli single z Visionary można normalnie kupić w Empiku?! :knuje:
Są. Sam się zdziwiłem. W "Empiku" na Ostrombramskiej, małym potwornie, widziałem całe dwa pudełka. Za 49,90 PLN. W Media Markt na tej samej ulicy było tego dużo więcej, ale ceny nie sprawdzałem. I parę singli też było, po 29,90 PLN. W tym momencie pomyślałem sobie, że Michael na mnie tym razem nie zarobi, bo najwyraźniej za tę cenę to mogę sobie kupić jakiś album. :]
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

U mnie na peryferiach też się na te single z Visionary w jednym sklepie z płytkami natknęłam, leży sobie tam to to i chyba nikt nie kupuje. Wychodzi na to, że wszędzie tego pełno, a miała być to taka "bardzo limitowana wersja" :wariat:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Wygląda na to, że Sony tym razem zależy- po raz pierwszy chyba, wydanie kolekcjonerskie Michael'a można dostać bez większego trudu w zwykłym sklepie muzycznym.
siadeh_ pisze:MAM!
No, to Kiniu, dołączyłaś do grupy normalnych inaczej.
Witaj w Klubie :diabel:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

M.Dż.* pisze:No, to Kiniu, dołączyłaś do grupy normalnych inaczej.
Witaj w Klubie :diabel:
Taaaaaa... bo zanim kupiłam VISIONARY to byłam na wskroś przesiaknięta normalnością :smiech: :glupi: :smiech:

* * *
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Pank pisze:
dzina pisze:Zaraz, zaraz czyli single z Visionary można normalnie kupić w Empiku?! :knuje:
Są. Sam się zdziwiłem. W "Empiku" na Ostrombramskiej, małym potwornie, widziałem całe dwa pudełka. Za 49,90 PLN. W Media Markt na tej samej ulicy było tego dużo więcej, ale ceny nie sprawdzałem. I parę singli też było, po 29,90 PLN. W tym momencie pomyślałem sobie, że Michael na mnie tym razem nie zarobi, bo najwyraźniej za tę cenę to mogę sobie kupić jakiś album. :]
Dzięki za info, no cóż pudełko sporo kosztuje i 30 złoty za singiel też nie mało ale warto zrobić rozeznanie w innych sklepach, bo może będzie gdzieś taniej, ja liczę na media, bo empik jak zwykle ma boskie ceny :wariat:
SUNrise pisze:Wychodzi na to, że wszędzie tego pełno, a miała być to taka "bardzo limitowana wersja" :wariat:
To nie ma większego znaczenia czy rzecz, która jest limitowana, jest powszechnie dostępna czy na odwrót. Sęk w tym jak długo będzie można sobie to kupić od tak, w każdym sklepie muzycznym. Podobnie było z Deluxe Collector Box Set, ten zestaw był, w niemal każdym sklepie muzycznym, dobrze to pamiętam bo sama sobie kupiłam nie w empiku tylko u takiego gościa co miał małą "klitkę muzyczną", która zresztą już nie istnieje :wariat:. Obecnie Deluxe Collector Box Set jest nie dostępny i trzeba się nieźle napocić, aby to jeszcze, gdzieś zdobyć, oczywiście mam na myśli sklepy internetowe, bo w zwykłych już od kilku lat nie ma. Co do Visionary myślę, że będzie podobnie, jakieś trzy lub cztery lata i będzie wielki problem ze skompletowaniem całego pudełka. ;)
blender

wiecie

Post autor: blender »

w katowicach jest SATURN, a tam ceny łatwiótkie. Pudełko 30 zł a skidgle po 26 zł
ODPOWIEDZ