Teorie nt. zmiany wyglądu Michaela

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Daiana

Post autor: Daiana »

wiecie co?co do ilosci operacji plastycznych Michaela wystarczy sprobowac sobie policzyc (chociazby ogladajac zdjecia) ile razy zakladal maseczki.Nie mam tu na mysli liczenia ze nosil ja przez caly mieisac i pomnozyc to przez 30 dni.Co to to nie.Faktem jest jednak ze co jakis czas pojawiala sie u Niego maseczka na twarzy i bynajmniej nie chodzilo Mu o "zarazki w powietrzu" jak to tlumaczyl.Jak maseczka znikala juz z Jego twarzy zawsze byly widoczne zmiany,no nie oszukujmy sie.Kilkadziesiat operacji to przesada,ale upieranie sie przy 2 to glupota.
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

Daiana pisze:wiecie co?co do ilosci operacji plastycznych Michaela wystarczy sprobowac sobie policzyc (chociazby ogladajac zdjecia) ile razy zakladal maseczki.
podczas wizyty w Polsce 96 r miał maseczkę a raz jej nie miał
czyli jak interpretujesz?
:surrender:
Ostatnio zmieniony wt, 22 gru 2009, 20:30 przez asiek, łącznie zmieniany 1 raz.
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.

Obrazek
Awatar użytkownika
syberia

Post autor: syberia »

Maseczka miała inny cel, miała go odgradzać od tłumu jak się pojawiał publicznie
Ludzie młodzi sądzą, że za pieniądze wszystko można kupić, gdy już dorosną są tego pewni - Oskar Wilde
Awatar użytkownika
Daiana

Post autor: Daiana »

mi nie chodzi o zakladanie maseczki na jeden dzien badz pare godzin po to tylko zeby potwierdzic swoje slowa.Chcecie naiwnie wierzyc ze On nosil ta maseczke tylko i wylacznie ze wzgledow zdrowotnych - prosze bardzo.Co mnie to tak naprawde interesuje w co Wy wierzycie.Wasza sprawa w koncu.Ja zawsze mowilam i mowic bede ze nie wierze i ze trzeba byc slepcem i naiwniakiem zeby wierzyc w te 2 operacje.Jak mozna bez wielokrotnego uzycia skalpela zmienic sie z "czarnego mezczyzny w biala kobiete"???? Wierze jak najbardziej w Jego chorobe vitiligo ale zmiany w wygladzie Michaela juz w czasach kiedy dawal koncerty z bracmi byly drastyczne.Kiedy tworzono okladke Victory zmienianio ja wielokrotnie i tworzono od nowa,tak zmieniala sie twarz Michaela (osobiscie ogladalam reportaz gdzie na ten temat wypowiadali sie tworcy tej okladki).Wiec prosze....ja rozumiem naiwnosc,wiara w slowa Michaela (choc nie raz mijaly sie one z prawda),ale bez przesady.Jego twarz,Jego sprawa.Ale wciskanie ludziom klamstw ze mial tylko 2 czy 3 operacje i mieszac do tych klamst Boga tlumaczac ze nalezy Jego spytac jak to sie dzieje badz stalo to juz przesada.Mogl powiedziec,tak mialem i to moja sprawa,badz - nie chce o tym mowic,mogl nic nie mowic,ale po co wciskac ludziom takie klamstwa ?
Syberia,odgradzac od tlumu????pierwszy raz cos takiego slysze,heh.Michael byl kojarzony m.inn. poprzez ta maseczke.Wiec jak niby miala Go odgradzac od tlumu???ojejciu na tym forum mozna sie ciekawych rzeczy jednak dowiedziec,hehehe.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

ja nie odnoszę się do operacji, nie twierdzę, ze miał ich tylko 2 i nie interesuje mnie to

chodzi mi o samą maseczkę, która wg mnie nie jest żadnym wyznacznikiem ilości operacji. Służyła do innych celów wg mnie - do tych samych co ciemne okulary - czyli tak jak pisze Syberia -to była swego rodzaju bariera.
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.

Obrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Mike powtarzał , ze robiąc sobie operacje nosa myślał o 2 sprawach:jedną z nich była sprawa vitiligo.Sam przyznał, że by wyglądał śmiesznie , dziwacznei , gdyby zostawił sobie ten ' czarny nos'.Wiadomo , że afroamerykanie i, rasa czarna ma charakterystyczny nos , który jest szerszy i inaczej zbudowany nieco niż białego człowieka.Mike musiał się im poddać , aby zmienić jego kształt na wzót białego człowieka.Drugą sprawą jest fakt , iż dzięki zwężeniu śluzówek Michael mógł wydobywać z siebie jeszcze dłuższe dżwieki.Co do vitiligo , sam koroner stwierdził , że na całej klatce piersiowej , twarzy , dłoniach były ślady depigmentacji skóry.Mam nadzieje , że to tym niedowiarkom zamknie usta , a ja knei to jeszcze jedno : w jego organizmie nie wykryto śladów narkotyków.Mam nadzieję , że ludzie zaczną trochę więcej czytać , zainteresować się Jego osobą , zanim Go oskarżą i uwierzą we wszystko co mówią media
pzdr

-> temat posprzątany 28 grudnia 2009.
mav.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
szymon921

Post autor: szymon921 »

Ehhh.... kłocicie sie co do zmian jego wyglądu.....

Jak dla mnie on sie zmieniał tylko na lepsze. Ostatnio chudo wyglądał, owszem, ale nieporównywalnie dobrze...

Popatrzcie sobie na zdjęcia Mccartney'a Eltona John'a Madonny... To są ludzie którzy się starzeją.

A Michael był jedynym artystą który się nie starzał. Czas dla niego nie płynął, po prostu zmieniał się, ale nie starzał. I mozna sie kłocic co do operacji, viltigo itp. Ale po co ? To bez znaczenia.
Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam
Szymon
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

MacJack50 pisze:Mike powtarzał , ze robiąc sobie operacje nosa myślał o 2 sprawach:jedną z nich była sprawa vitiligo.Sam przyznał, że by wyglądał śmiesznie , dziwacznei , gdyby zostawił sobie ten ' czarny nos'.Wiadomo , że afroamerykanie i, rasa czarna ma charakterystyczny nos , który jest szerszy i inaczej zbudowany nieco niż białego człowieka.Mike musiał się im poddać , aby zmienić jego kształt na wzót białego człowieka.Drugą sprawą jest fakt , iż dzięki zwężeniu śluzówek Michael mógł wydobywać z siebie jeszcze dłuższe dżwieki.Co do vitiligo , sam koroner stwierdził , że na całej klatce piersiowej , twarzy , dłoniach były ślady depigmentacji skóry.Mam nadzieje , że to tym niedowiarkom zamknie usta , a ja knei to jeszcze jedno : w jego organizmie nie wykryto śladów narkotyków.Mam nadzieję , że ludzie zaczną trochę więcej czytać , zainteresować się Jego osobą , zanim Go oskarżą i uwierzą we wszystko co mówią media
pzdr
Gdzie i kiedy powiedzial, że zmienił sobie kształt nosa bo ze swoim naturalnym wyglądałby śmiesznie, mając vitiligo? :wariat: Obejrzałam i wysłuchalam chyba wszystkie dostępne wywiady na YT i takiej wypowiedzi sobie nie przypominam. Pierwszą operację miał w 1979 - tym kiedy kolorem skóry na pewno nie przypominał człowieka rasy białej. Drugą - w okresie "Bad" kiedy choroba już była widoczna, ale nie był jeszcze kredowo biały na twarzy. Nigdy nie słyszałam z jego ust, że chciałby się upodobnić się do białych, zawsze powtarzał "jestem czarny", więc nie powtarzaj (może nieświadomie) zwolenników teorii, że chciał być biały. Chyba, że przytoczysz mi jego własne słowa a propos nosa.
Urszula

Post autor: Urszula »

Margareta pisze:Obejrzałam i wysłuchalam chyba wszystkie dostępne wywiady na YT i takiej wypowiedzi sobie nie przypominam. Pierwszą operację miał w 1979 - tym kiedy kolorem skóry na pewno nie przypominał człowieka rasy białej. Drugą - w okresie "Bad" kiedy choroba już była widoczna, ale nie był jeszcze kredowo biały na twarzy. Nigdy nie słyszałam z jego ust, że chciałby się upodobnić się do białych, zawsze powtarzał "jestem czarny", więc nie powtarzaj (może nieświadomie) zwolenników teorii, że chciał być biały. Chyba, że przytoczysz mi jego własne słowa a propos nosa.
Więc właśnie przeczytałam w " Michael Jackson Król Popu 1958-2009" że pierwsza operacja spowodowana była złamaniem nosa przez Michaela w latach 70tych co skutkowało problemami z oddychaniem.

-> temat posprzątany 7 lutego 2010
mav.
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Te wszystkie plotki wziely sie stąd , oczywiscie od bielactwa , ale take przez nos . Wiadomo jesli zmienisz cos w wygladzie twarzy nawet jedna rzecz juz wygladasz inaczej.
Tak samo jak np zmienisz ksztalt brwi tez juz mamy ciut inny wyraz twarzy.
Michael mial czasami roznie podkreslone usta , oczy i brwi + dodajac operacje nosa to mogliby powiedziec ze mial ich tysiąc.
Sztuczki makijazystów by kogos wyszcuplic, pogrubic itp

Idąc dalej fryzura takze wplywa na to. Ludzie przyzwyczaili sie do loków a on pozniej proste krotkie wlosy ,rozne uczesania i juz tez inaczej wygladal niz w latach 80 więc co kolejna operacja//

Poza tym nikt przeciez nie bral pod uwagę tego ze MJ jest normalnym człowiekiem i wg niektorych nie mial prawa sie zestarzeć a jego skóra zwiotczeć. Nie mial prawa schudnąć , przytyc ani zapuscic wąsów /zarostu bo już było to dziwne ze pojawil sie z zarostem na twarzy i kolejny raz wzieli to za operacje -przeszczep zarostu lol .
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Maria, ja nie mówię, że on miał kilkadziesiąt operacji. I wiem, że układ kości z biegiem lat się zmienia. Ja napisałem tylko, że przez pewien czas jego szczęka wyglądała trochę dziwnie, a potem wróciła do dawnego wyglądu. Wystarczy spojrzeć na zdjęcie z podpisu polishblacksoul - w This is it wygląda identycznie, oczywiście jest chudszy, ma dłuższe włosy i węższy nos, ale poza tym wygląda tak samo. I na tym zdjęciu ma taką szczękę, jak w This is it, a nie taką wystającą i ostro zarysowaną, jaką miał przez pewien okres.
polishblacksoul: ja wierzę, że miał tylko dwie operacje. Obejrzyj sobie ten film: http://www.youtube.com/watch?v=e8mcNw3Q ... re=related
Pierwsza operacja 0:12, druga 0:20.
Na tym filmie widać, że Michael nie miał operacji (poza 1 operacją nosa i wgłębienie w brodzie) od 1983 roku: http://www.youtube.com/watch?v=fhCgJh9H67M
Przyznam szczerze, że po tym moim fotomontażu miałem pewne wątpliwości, ale ten prosty filmik mi uświadomił, że tak naprawdę poza nosem i kolorem skóry nic się nie zmieniło (choć widać na tym drugim zdjęciu z filmiku tą dziwnie wystającą szczękę, o której pisałem, a która wystawała tak tylko przez pewien czas).
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

polishblacksoul przypuszczalnie, drogą dedukcji i obserwacji uważam, że tak, ale nie bronie Tobie mieć innej teorii :-) no i wspominam o plastyce, bo wszelkie inne zabiegi zdrowotne czy jakie tam mogły zaistnieć, któż to wie - pomijam, bo sami wiecie, że różne są wzmianki/plotki na ten temat.
Natomiast z realistycznym podejściem sądzę, że kosmetyczne, drobne przeróbki ( będące zabiegami, a nie operacjami) mogły mieć miejsce ( pewnie i miały) - stąd może czasem nieco odmieniony wygląd itp. - jego decyzja, jego wybór, jego twarz...
Był moment, że trochę zaczęłam się obawiać o to co się dzieje z MJ, ale kiedy zobaczyłam TII jakby lżej zaczęłam oddychać, bo oprócz tego, że taki trochę mizerny to wyglądał na pierwszy rzut oka całkiem ok :-)

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Ostatnio zabrałam się za łączenie zdjęć, po połączeniu tych dwóch zdjęć:
ObrazekObrazek

Wyszło mi to :
Obrazek
Wszyscy którzy w jakichkolwiek gazetach, książkach pisali o zmianie wyglądu ust Michaela powinni się zapoznać z tym połączeniem. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Ja dostrzegam zmianę w jego ustach, dokładniej chodzi mi o górną wargę. Przyjrzyj się a też dostrzeżesz różnicę. W młodości miał tę wargę taką hm prostą a później w kształcie serca. Więc sama mu się raczej nie zmieniła.
Obrazek
Awatar użytkownika
Noemi.best

Post autor: Noemi.best »

Eva pisze:W młodości miał tę wargę taką hm prostą a później w kształcie serca.
Przeciez ma makijaz permanentny na ustach. Cala tajemnica zmiany ksztaltu jego ust ;-)
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
ODPOWIEDZ