Wątpię, żeby tak wcześnie wysyłali. Na pewno chcą uniknąć sprzedawania ich na ebayu, itp.
A co w sytuacji, kiedy chciałoby sie kupić bilet z dwóch komputerów o tym samym IP (raczej)? Zwiększam w takim wypadku swoje szanse czy paradoksalnie zmniejszam, bo jest to interpretowane jako jakieś niespójne działanie jednego komputera czy bardziej mi zamula mi łącze albo coś takiego? Jak myślicie, warto tak probować?
Last edited by stranger on Tue, 10 Mar 2009, 17:52, edited 1 time in total.
IP raczej nie bo to można zmienić, zajmując czyjeś z danej sieci.
Poza tym adres IP nie ma aż tak dużego znaczenia jak adres MAC karty sieciowej który jest już trudniej zmienić, aczkolwiek i to nie stanowi dla pewnych ludzi większego problemu
stranger wrote:A co w sytuacji, kiedy chcialoby sie kupic bilet z dwoch komputerow o tym samym IP (raczej)? Zwiekszam w takim wypadku swoje szanse czy paradoksalnie zmniejszam, bo jest o interpretowane jako jakies niespojne dzialanie jednego komputera czy bardziej mi zamula mi lacze albo cos takiego? Jak myslicie, warto tak probowac?
to nie ma żadnego znaczenia. Jeszcze raz powtarzam, że w przedsprzedaży mogą uczestniczyć tylko osoby, które otrzymają na maila lub smsa kod. Kod można wykorzystać tylko RAZ. Jest pula kodów i po wpisaniu danego kodu, jest on wykreslany z puli. Żadne IP nic tu nie zmieni.
Piszecie do mnie PW z pytaniami, ale ja wiem tyle co Wy... (...moglibyście wiedzieć :P) Nie mam żadnej wiedzy ponad to, co już zostało napisane na tym forum, na michaeljacksonlive.com i w FAQ ticketmaster ;]
Nie zabraniam do mnie pisać, ale naprawdę nie mam żadnych wtyków :P Jestem szarym zwykłym skromnym forumowiczem ;P
Last edited by Schmittko on Tue, 10 Mar 2009, 15:28, edited 1 time in total.
Jeanne wrote:Czyli bez tego 3 cyfrowego numeru z tyłu karty ani rusz z kupnem biletów?
Zgłupiałam już.
Tak jak juz pisalismy - ani rusz. Na ticketmaster jest on wymagany w trakcie zakupu.
Moja mama dowiedziała się w banku, że ten numer to kod karty kredytowej. Czyli jest to zupełnie inny numer niż wspomniany wcześniej numer CVV.
I czy tu mowa o wszystkich kartach? Ja mam kartę MasterCard. Robiąc symulację, przy Security Code w okienku "What's this?" pokazało mi, że powinny być to 3 ostatnie cyfry numeru karty. Całkowicie już zgłupiałam, nie wiem co mam tam wpisać Numer CVV to w tym wypadku 4 ostatnie cyfry numeru karty kredytowej, które różnią się od tego 3 cyfrowego kodu na białym tle.
Rejestrując czyjąś kartę, oprócz swojej, wpisujecie danej innej osoby tzn można mieć zarejestrowane np na koncie Jana Kowalskiego w ticketmaster 3 karty w tym każda innego właściciela?
Last edited by Shulamitka on Tue, 10 Mar 2009, 15:49, edited 1 time in total.
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Jeanne wrote:Moja mama dowiedziała się w banku, że ten numer to kod karty kredytowej. Czyli jest to zupełnie inny numer niż wspomniany wcześniej numer CVV.
I czy tu mowa o wszystkich kartach? Ja mam kartę MasterCard. Robiąc symulację, przy Security Code w okienku "What's this?" pokazało mi, że powinny być to 3 ostatnie cyfry numeru karty. Całkowicie już zgłupiałam, nie wiem co mam tam wpisać Numer CVV to w tym wypadku 4 ostatnie cyfry numeru karty kredytowej, które różnią się od tego 3 cyfrowego kodu na białym tle.
Na przyszły tydzien mam referat o bankowosci internetowej, ależ będę obryty ;P
Otóż, właściwie nie wiem o co pytasz, ale to jest tak...
Ticketmaster:
Please have your credit card and billing information ready. You may be asked for your Card Identification Number (CIN), which is the last three digits located on the back of your card in the signature strip. If your credit card is an American Express card the CIN is the four digits on the front of your card. You will have three minutes to review and complete this page.
po polsku:
Miej kartę pod ręką. Będziesz poproszony o numer identyfikacyjny karty, którym są 3 cyfry na odwrocie karty, w polu podpis posiadacza. Jeśli jest to karta American Express, numer ten ma 4 cyfry i znajduje się z przodu karty. Będziesz mieć 3 minuty na wypełnienie tej strony
Numery identyfikacyjne wyglądają tak:
Visa/Mastercard:
American Express:
EDIT:
Shulamitka wrote:Czy ktoś znalazł informację, ile dokładnie będzie kosztowało wysłanie biletów pocztą do Polski (i czy to na pewno obowiązuje overseas customers)? Bo ja nie.
ja awiem tylko tyle, że zbyt częste logowanie na stronie ticketmaster.com z jednego IP powoduje, że wejście zostaje zablokowane i trzeba odczekać. Tyczy sie to odświeżeń strony, logowania i wylogowywania etc. A odczekac trzeba wg tego co piszą chwile, ale ja np musialam sporo ponad godzine.
No chyba, ze takie cudaki to tylko u mnie się dzieją, ale pismo co sie ukazuje glosi, ze chodzi o to by nikt nie blokowal wejścia do serwisu, a co za tym mozliwosci kupowania biletów innym.
...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
Słuchajcie,powiedzcie mi jedno:
w jaki sposob obciążą oni moje konto (mam zwykłą kartę,nie kredytową) skoro nigdzie tam nie podaję nr konta? Nigdy nie robiłam w taki sposób zakupu i nie rozumiem tego.
Faces fill with madness
Miracles unheard of, hold on
Faith is found in the winds
All we have to do is reach for the truth
Kod to tylko początek:
ONLY 2000 PRESALE TICKETS FOR O2 CUSTOMERS AND AT 4 per person that 500 customers for first 3 days and 62 per day for the other 7 thats means they will be only able to serve
2000 customers in total maximum using presale codes... THAT AINT ENOUGH
Ciekawe jaki limit będzie dla nas czyli mailowych użytkowników??
Ci bez kodów- 0% szans na kupienie jutro biletu (plus Ci bez dobrych kart)
Ci z kodzikiem :P- 50%, to już coś, jeśli uda nam się dostać na stronę jutro
I ostatnia grupa to kupno oficjalne - 75% (tyle więcej) bo niekoniecznie się rozejdą tak szybko jak preseal!!
Wszystkim życzę jutro wytrwałośći, bo już słyszałam przypadku o wyrzuconym laptopie z nerwów ;>