Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

The Way You Make Me Feel - kolejne pudło, jeśli chodzi o sposób zachowania się Jacksona w teledysku. Rozumiem zamysł, całkiem był fajny. Mocno jednak irytujące jest to zachowanie i niektóre gesty, powtarzane zbyt często, wzmagając moją irytację. Jeśli było to celowe nabijanie się z dresów i dziwek, tym gorzej dla Jacksona, bo wtedy całość interpretacyjna tekst+melodia+video nie ma dla mnie sensu.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Nasze uwielbienie dla Another Part Of Me- zwycięstwo w jednym z poprzednich NO prowadzonym przez tancerza pokazuje nasze uwielbienie dla Michaela spontanicznego, nawet jak niewiele tam na scenie kombinuje. Byle inaczej i na żywo. Rozumiem i przyklaskuję. Jednak w dziedzinie filmowej ten fragment promocji płyty Bad jest żaden i Man In The Mirror robi znacznie większe wrażenie. To, że fani mdleją w piosence mającej ambicję bycia utworem moralizującym nie przeszkadza na moje niczemu. Od przesłania był oficjalny kfm, który- przypominam- zaistniał w mediach wcześniej. Tutaj miano pokazać potęgę Michaela- artysty scenicznego. Oczywiście zamiast tego Michael mógł wrzucić Billie Jean.. :ziew:
Fragmenty z kręcenia Moonwalkera w końcowych napisach, przy The Moon Is Walking sprawiają wrażenie, że fragmenty z MITM były dokręcane specjalnie i wcale nie podczas koncertu, zatem mamy do czynienia z rasowym krótkim filmem muzycznym. Oglądanie tego to czysta przyjemność i o ile nie jest to ten pułap małego dzieła, którym dla mnie jest Leave Me Alone, Smooth Criminal, Bad czy Liberian Girl- moja osobista złota czwórka tego zestawu, to jednak stawianie APOM nad MITM w tej wersji jest dla mnie niezrozumiałe.
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

The Way You Make Me Feel.

Liberian Girl odpadło to teraz już najwyższy czas.
nie będę po raz wtóry się uzewnętrzniać na temat tego klipu, prócz tego co wcześniej, to zwykły banał, który nudzi się szybko.
'the road's gonna end on me.'
szaranagajama

Post autor: szaranagajama »

Najmniej przemawia do mnie The Way You Make Me Feel Pseudosamcze zachowanie Michaela i tak bardziej podoba mi się tutaj, niż w You Rock My World, ale teledysk najsłabszy z pozostałych w NO. Podoba mi się w nim ten klimat miasta nocą. Wcale nie jawi się ono, w moim odczuciu, jako niebezpieczne czy wrogie. Kfm to dla mnie zapis tańca godowego ssaków.
Ostatnio zmieniony wt, 01 lut 2011, 23:53 przez szaranagajama, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Be yourself, tak?
Za takie "bycie sobą" to ja uprzejmie dziękuję, jeśli opiera się ono li i jedynie na tokowaniu na tle stada innych tudzież na podkreślaniu swoich co poniektórych możliwości. Mam odczucia identyczne jak anja:
anja pisze:Gdyby przede mną jakiś facet wykonał taki gest, to jak nic dostałby w pysk. Nie pomogłoby mu nawet to, że jest Majkelem Dżeksonem.
I jeszcze ten hydrant na końcu. Pff!

The Way You Make Me Feel.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
who.is.it

Post autor: who.is.it »

Ja też kiedyś byłam mocno zniesmaczona zachowaniem Michela w The Way You Make Me Feel. No bo jak to tak? Najpierw śpiewa o wiecznej miłości a tu takie szczeniackie zaczepki, te ruchy ciemną nocą... Ja bym pewnie nieźle pękała ze strachu gdybym na swojej drodze spotkała takich typków. Na dawanie po pysku wolałabym nie tracić czasu. Lepiej brać nogi za pas bo wiadomo co takiemu tak naprawdę po głowie chodzi... Teraz już jednak do tego klipu podchodzę z przymrużeniem oka. Gołym okiem widać, że Tatianie cały ten podryw się podoba i również prowadzi tam swoją grę. Sama kokietuje i czeka na więcej. Oboje dobrze się tym bawią więc niech im będzie nenene

I w obronie (jednocześnie też zgodnie z dotychczasowym wyborem) tego kfmu oddaję ponownie głos na Man In The Mirror - Moonwalker/concert version. W końcu coś ten głos (mam nadzieję) będzie znaczył :knuje: Uzasadnienie niezmiennie to samo.

Ja jak zwykle na ostatnią chwilę ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

No, walka byłą zacięta. 10 do 8.

Michael pokazujący jak się robi dzieci vs. Michael na widok którego dzieci mdleją (bo te niektóre nastolatki padające w tłumie to tak naprawdę jeszcze dzieci, ile to-13, 14?)- oto jest pytanie!

No cóż, bardziej Wam wciąż odpowiada Michael kopulujący z powietrzem niż Michael w otoczeniu historycznych postaci. Therefore:

Odpada Man In The Mirror Moonwalker/ concert version.

Pozostały nam:
1) Bad- długa wersja (Daryl)
2)The Way You Make Me Feel
3) Dirty Diana- official video
4) Another Part Of Me
5) Smooth Criminal (Moonwalker version)
6) Leave Me Alone

Kończymy głosowanie w czwartek wieczorem, o 23.00.
Ostatnio zmieniony czw, 03 lut 2011, 23:10 przez give_in_to_me, łącznie zmieniany 1 raz.
Detox

Post autor: Detox »

Głos na Another Part Of Me. Kolejny (i wreszcie ostatni) filmik koncertowy ,który jest co prawda najlepszy z nich jednak to i tak za mało nawet na The Way You Make Me Feel a już tym bardziej na Leave Me Alone o pozostałych 3 już nawet nie wspominając.

Mam nadzieję ,że nie odpadnie żaden z "pełnych" kfm'ów na koszt jakiegoś koncertowego czegoś ;-)
Awatar użytkownika
doman1

Post autor: doman1 »

Ponownie Another Part Of Me bo teledysk do tej piosenki uwazam za najgorszy z tego całego zestawienia. pozniej pozostanie mi juz tylko Bad, kiedy to odpadnie wycofam sie z zabawy bo nie bede mial serca glosowac na cos innego...
Zapraszam na zajęcia taneczne 'Michael Jackson Style' w szkole tańca Smooth Moves Unique w Gdyni. Zajęcia odbywają się we wtorki i czwartki o 17. Dalsze info moge podać na gg <12707580>
marcinl884

Post autor: marcinl884 »

Leave Me Alone
uzasadnienie takie jak ostatnio.
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

Eh, nie odzywałam się w poprzedniej rundzie, bo zwyczajnie coraz trudniej mi wybierac ;d Szkoda, że odpadł Man in the mirror... ale cóż poradzić.
Tymczasem głos na Another part of me. Nie wiem, jakoś najmniej do mnie przmawia z tego całego zestawienia.
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

A ja głosuję na Dirty Diana - official video, bo skoro już koniecznie trzeba wywalić klip koncertowy, to ja milion razy wolę spontaniczne i śpiewane naprawdę na żywo Another Part Of Me od wyreżyserowanej koncertowej Diany.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

The Way You Make Me Feel
Jak już jest nawiązanie do motywu z Thrillera, to na początku powinna też pojawić się formułka, tylko tym razem: "Dziewczyny nie róbcie tego u siebie w mieście".

Cieszę się że na ulicach amerykańskich miast jest nocą tak bezpiecznie, że dziewczyna może wskoczyć w kusą sukienkę i kręcąc tyłkiem przeparadować samotnie przez zaułki, w których rządzą nieznajome typki i do tego naraża się w najgorszym wypadku na oglądanie tańca godowego w ich wykonaniu. Może nawet spotkać miłość swojego życia. Bajka...

Mam jakieś niejasne przeczucie, że w moim mieście to by nie przeszło
"Mijaj zdrów otwarte okna"
Obrazek
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

agusiaa_w pisze:A ja głosuję na Dirty Diana - official video, bo skoro już koniecznie trzeba wywalić klip koncertowy, to ja milion razy wolę spontaniczne i śpiewane naprawdę na żywo Another Part Of Me od wyreżyserowanej koncertowej Diany.

:rocky: :rocky: :rocky:
Jak możesz?! Przecież On jest tam taki przepięknisty man! Te kości policzkowe :love:

Ja głosuje na The way you make me feel, ta Tatiana mnie wpienia, Michael piękny, ale jej nie zniosę! :D

TWYMMF giń! :snajper:
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Ponownie The Way You Make me Feel.
billiejean89 pisze: ta Tatiana mnie wpienia, Michael piękny, ale jej nie zniosę!
Haha! To Ona jest tutaj mocnym punktem klipu! Mniam.
ObrazekObrazek
Zablokowany