MJ: HIT CHARTS (Po Zawodach)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
-
Na forum jest coś takiego jak Wielka Gra <<<, pamiętam jeszcze jak czytałem to forum tylko. Sam uważam że taki wątek umarłby szybko śmiercią naturalną, na początku jest szał a później susza.akaagnes pisze:Mandey, może załóż nowy temat, wątek np. ZGADUJ ZGADULA O JAKĄ PIOSENKĘ CHODZI .
widzę,że może być dobra zabawa. ktoś coś powie pokrętnie jaką piosenkę ma na myśli, a reszta będzie główkować. jesteś świetny na przewodnika! Smile
Co wy na to, people?
Z drugiej strony nie umiecie tak prostych zagadek zgadnąć to
wyobraź sobie jakby inni fani MJ z długim stażem i masą mniej znanych szerszym odbiorcom faktów zaczęli sypać tutaj zagadkami... Strach się bać. Ale zawsze to jakieś poszerzanie wiedzy o swoim idolu.
Zawsze można odkopać. Nikt Nie broni.
10 okt SMOOTH CRIMINAL
9 pkt WHO IS IT
8 pkt GIVE IN TO ME
7 pkt DIRTY DIANA
6 pkt BEAT IT
5 pkt MAN IN THE MIRROR
4 pkt STRANGER IN MOSCOW
3 pkt THEY DON'T CARE ABOUT US
2 pkt BILLIE JEAN
1 pkt WANNA BE STARTIN' SOMETHIN'
9 pkt WHO IS IT
8 pkt GIVE IN TO ME
7 pkt DIRTY DIANA
6 pkt BEAT IT
5 pkt MAN IN THE MIRROR
4 pkt STRANGER IN MOSCOW
3 pkt THEY DON'T CARE ABOUT US
2 pkt BILLIE JEAN
1 pkt WANNA BE STARTIN' SOMETHIN'
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 121#220121
za wszystko co mi dałeś i dajesz <3
za wszystko co mi dałeś i dajesz <3
Przyznam się,że po mojej dłuugiej przerwie z MJ przydaje mi się takie coś, Ciągle czegoś się uczę, dowiaduję się o jakimś kawałku, którego jeszcze nie słyszałam. Kiedyś jedynym źródłem info o MJ było MTV i gazety muzyczne, wiesz sam, era kaset, internet był jak odległa planeta i nie było playlist.com ani Last FM,Mandey pisze:Z drugiej strony nie umiecie tak prostych zagadek zgadnąć Jęzor to
wyobraź sobie jakby inni fani MJ z długim stażem i masą mniej znanych szerszym odbiorcom faktów zaczęli sypać tutaj zagadkami... Strach się bać. Ale zawsze to jakieś poszerzanie wiedzy o swoim idolu.
potem poszłam w inną stronę na jakiś czas. Szczerze Ci powiem,że jeśli chodzi o odrzuty i mniej znane kawałki zarówno sprzed Thrillera oraz z Invincible, MJ Numer Ones itd.,to czasami nie mam pojęcia skąd ten kawałek lub widzę nazwę na oczy po raz pierwszy. Często kawałki pojawiające się na liście brzmią obco i najpierw muszę kilka razy odsłuchać,czy zagłosować. Ale lubię to nadrabianie zaległości i Twoje zagadki.
Możesz mi więcej na GG zadawać, być moim tutorem hehe
Ale wcale mi nie jest glupio,że czegoś nie wiem. No tak wyszło, ileś lat o MJ przeleciało mi koło nosa. Byłam młoda, głupia, mansoniasta...
...
Ano i wiesz że to były najlepsze czasy? Przynajmniej według mnie. Dziś w internecie jest wszystko. Kiedyś by coś zdobyć, singla CD itp. trzeba było się napocić. Dziś klikasz i masz (zamawiasz lub download). Takie bez płciowe to. Z wiadomościami było podobnie. Kanały TV z satelity, wyczekiwanie na Euro Top 20 od momentu albumu Dangerous a tam zawsze jakaś ciekawostka (słownik w łapie) zapodana przez prowadzącego. Nagrywanie na video. Ja pitole ile bym dał by przeżywać to jeszcze raz. Piękna sprawa.akaagnes pisze:Kiedyś jedynym źródłem info o MJ było MTV i gazety muzyczne, wiesz sam, era kaset, internet był jak odległa planeta i nie było playlist.com ani Last FM,
akaagnes pisze:Możesz mi więcej na GG zadawać, być moim tutorem
Się pomyśli.
Ty masz LastFM?
Tak, .... o latach 90' i muzyce i tej całej duszy rozpisałam się prawie w całości w 'Pogaduszki nie o MJ' - Muzyka Music ..itd. Poza tym,...stare dobre MTV bez tych durnych amerykanskich niemuzycznych sweet sixteen itd... z carolyn liparly w mtv news i w ogóle.. Się pamięta.... Bardzo bardzo brakuje mi tamtych klimatów.... Stos kaset, niemieckich i brytyjskich gazet z Peweksu albo od kumpla mojego ojca,który to przywoził, .... chociaż nawet w rodzimym Popcornie (ah..) i Bravo były wtedy sensowne artykuły, można było się czegoś dowiedzieć.Mandey pisze:akaagnes napisał:
Kiedyś jedynym źródłem info o MJ było MTV i gazety muzyczne, wiesz sam, era kaset, internet był jak odległa planeta i nie było playlist.com ani Last FM,
Ano i wiesz że to były najlepsze czasy? Przynajmniej według mnie. Dziś w internecie jest wszystko. Kiedyś by coś zdobyć, singla CD itp. trzeba było się napocić. Dziś klikasz i masz (zamawiasz lub download). Takie bez płciowe to. Z wiadomościami było podobnie. Kanały TV z satelity, wyczekiwanie na Euro Top 20 od momentu albumu Dangerous a tam zawsze jakaś ciekawostka (słownik w łapie) zapodana przez prowadzącego. Nagrywanie na video. Ja pitole ile bym dał by przeżywać to jeszcze raz. Piękna sprawa.
Ah w ogóle, nie budź tych wspaniałych wspomnień Mandey, zaraz sobię włączę New Kids On The Block albo Shanice "I Love Your Smile" i zacznę płakać. ..............
A jeśli chodzi o MJ... szał. Na vhsach mam większość jego teledysków, filmy typy Moonwalker, Jacksonowie,... ah
Dobra, zaraz sie rozczulę, a dzisiejsze nastolatki i tak nie wiedzą o co kaman.
Co do zabawy - co zapropozujesz, będzie OK, Mandey .
Pamiętam czasy podstawówki kiedy musiałam mieć każdy numer Bravo i Popcornu. Były jeszcze inne gazety muzyczne, i te bardziej ambitne i mniej. Nie ukrywam że w tamtym czasie główną wiedzę o Michaelu i innych gwiazdach czerpałam właśnie z Bravo. Korespondowałam z kilkoma osobami, wymienialiśmy się artykułami, plakatami. Kto dziś by się w to bawił? Jako że człowiek jednak dorasta, wraz z końcem podstawówki skończyło się moje zainteresowanie prywatnym życiem gwiazd i zakończyła się bezpowrotnie trwająca ze 3 lata jak ją określam Era Bravo w moim życiu.akaagnes pisze:chociaż nawet w rodzimym Popcornie (ah..) i Bravo były wtedy sensowne artykuły, można było się czegoś dowiedzieć.
Kasety, kasety, mój pierwszy walkman, pamiętam że był czerwony.akaagnes pisze:era kaset
Kurcze ile ja się na nagrywałam, głównie na radiomagnetofon. Kiedy Michael przyjechał do Polski śleńczałam przy moim kasetowcu i nagrywałam wiadomości, reportaże, komentarze. A ile ta wstrętna maszyna mi tych kaset wciągnęła i ile musiałam się taśmy nawyciągać .Mandey pisze:Nagrywanie na video. Ja pitole ile bym dał by przeżywać to jeszcze raz. Piękna sprawa.
Ja na przykład ciesze się że jest tak jak jest. Cieszę się że mam możliwość obejrzeć to o czym kiedyś marzyłam, jak również to o czym nawet nie śniłam że istnieje. Poza tym dostęp do wiedzy, informacji, muzyki. Wszystko jest na wyciągnięcie ręki, wszystko jest natychmiastowe. Ma to zapewne swoje plusy jak i minusy, ale to już temat na inną dyskusję.Mandey pisze:to były najlepsze czasy? Przynajmniej według mnie.
A w tym temacie ponoć głosujemy, więc:
Billie Jean - 10
Beat It - 9
Who is it - 8
Dirty Diana - 7
Give In To Me - 6
Smooth Criminal - 5
Break Of Dawn - 4
Stranger In Moscow - 3
Wanna Be Startin' Somethin - 2
Man In The Mirror - 1
Aaa, to tylko takie pogłoskiAisha pisze:A w tym temacie ponoć głosujemy
Mandey, Akaagnes, Aisha - jak ja Wam zazdroszczę takich wspomnień... Mnie to już właściwie ominęło. Jak już w jednym temacie pisałam: "z punktu widzenia melomana urodziłam się stanowczo za późno"...
Może to głupie, ale tęsknię do starych czasów, których tak naprawdę nie miałam okazji poznać na własnej skórze ani przeżyć... Czy rzeczywiście słusznie?
Załóżmy może jakiś wątek wspominkowo-sentymentalny i tam poopowiadacie mi, jak to kiedyś zabawnie było Bo off-topujemy za bardzo, a już głosowałam w tym notowaniu, więc nie mam nawet jak poudawać, że gadam na temat xD
Ja tak samo myślę o sobie. Ale stranger, możemy być tylko z siebie dumne, że słuchamy tylko dobrej muzykistranger pisze: "z punktu widzenia melomana urodziłam się stanowczo za późno"
Pamiętam te czasy kaset, a właściwie końcówkę tych czasów. Co to było, jak mama zdecydowała mi się kupić jakąś kasetę. Albo to ślęczenie przy radio... Również nagrywałam różne piosenki (niestety wtedy jeszcze Michaela nie znałam ) popowe i rockowe, które były puszczane na liście przebojów jakiegoś radia. I nie ważne, czy piosenka była od połowy, czy była w połowie przerywana... Te emocje, nerwy! To było bardzo ważne dla mnie w tamtym okresie, mama hurtowo kupowała czyste kasety. Jeszcze leżą... Teraz kto by pomyślał nagrywać coś na kasetę z radia, skoro nastała era CD i "download"
-
haha, ja też głosowałamstranger pisze:Załóżmy może jakiś wątek wspominkowo-sentymentalny i tam poopowiadacie mi, jak to kiedyś zabawnie było Bo off-topujemy za bardzo, a już głosowałam w tym notowaniu, więc nie mam nawet jak poudawać, że gadam na temat xD
jest temat w "pogaduszki nie o mj", "muzyka music muzika" ,ale ... to nie to. zakładam więc temat ... wspomnienia lat 90. .... może Mandey wtedy przeklei część tej dyskusji tam..
ahh..
dobra ludzie, głosujcie, głosujcie
wanna be staring something potrzenuje waszej 10tki !!