Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
martina

Post autor: martina »

Strength of One Man. Wywalmy w końcu tego potworka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Cieszę się, że Dreamer nie odpadł :happy:

i... ponownie oddaję na niego głos :hahaha:, przy całym moim olbrzymim sentymencie - nie da się dłużej maskować słabości tego ogniwa.
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Strength of One Man, nie ma nic ciekawego w sobie, w przeciwieństwie do Dreamera...
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Rany wywali najlepszą po Blues Away balladę. :-P
Dreamer
Obrazek
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Obrona Dreamera to jak bronienie Heal The World na Dangerous. Jak bronienie I Just Can't Stop Loving You na Bad. Jak trzymanie się The Girl Is Mine na Thrillerze, przy jednoczesnej próbie wyrzucenia np. Human Nature. Można po trochu sobie dawkować. I tylko po trochu. Nadmiar grozi głupawką a jego dobrowolne przyjęcie sugeruje coś bardzo złego.
Pitrzel pisze:nie ma nic ciekawego w sobie,
Misie, siłą Strength Of One Man jest z znacznie, znacznie dojrzalszy tekst. I chociażby sama zabawa z jego brzmieniem, tak bardzo widoczna przy końcówce. I dużo smaczków... a przynajmniej dużo więcej niż na drimierze. :> Do tego stężenie cukru w cukrze wciąż w normie. No proszę Was.
Dreamer.
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

zu pisze:Good Times odpada jako najsłabsze ogniwo tej rundy.
:-o
Dreamer ponownie. Dreamer tuż za podium na niekorzyść Good times to niesmaczny żart jakiś. Żart, który okaże się prawdą, a do Prima Aprilis jeszcze kilka dni pozostało.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Pank trafił w sedno. Bronicie przeciętniaka na tle utworów świetnych.
Dajcie już mu odejść - głos na Dreamer.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
natuskka

Post autor: natuskka »

nic dodać nic ując , mój głos niewiele zmieni ale co tam:]
dreamer - lubie lubie lubie.
wiec niech już będzie jak ma być

głos na Strength Of One Man
Celem mojego życia jest dać światu to, co ja szczęśliwie dostałem – ekstazę boskiego zjednoczenia przez moją muzykę i mój taniec.

Annie are you okey?.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

^Jesteś po raz 1. w NO, przypominam o uzasadnieniu głosu. Czas zresztą na brzytwę Mandeya, bo widziałem agitację w SB.

Pank już napisał wszystko.. Ponoć płytę poznaje się po jej najsłabszym nagraniu. A skoro najsłabsza kompozycja cieszy się takim poparciem, to tylko dobrze świadczy o The Jacksons, która jest rewelacyjna. Nie wierzcie Prowadzącej.
To co? Głos na Dreamer.
Madzia

Post autor: Madzia »

Strength Of One Man

Specjalnie mnie nie rusza, żeby nie mówić że wcale. Słucham jednym uchem, wylatuje drugim. To taki mały potworek, jak wspomniała martina.
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Głos na Strength Of One Man, piosenka naprawdę dobra, ale pozostały lepsze, miałem głosować na Bluesa.., ale chyba jeszcze nie teraz. Mój głos nic by nie wniósł. Szkoda, żegnać się z Dreamer'em. Ach, a moim marzeniem było podium... :surrender:
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Ojej. Bardzo lubię Marzyciela. I gdybyście tylko zestawili go z którymś z pozostałych utworów, pewnie stanęłabym w jego obronie. Ale w starciu w Strength of one man nie mogę inaczej. Głos na Dreamera. Bu.
Awatar użytkownika
Ola2003

Post autor: Ola2003 »

kaem pisze:To co? Głos na Dreamer
Na tym etapie jak najbardziej.
W osłupienie wprawił mnie skomasowany atak na Strength Of One Man, bowiem to kompozycja z najwyższej półki, zarówno na płaszczyźnie wokalno-instrumentalnej, jak i tekstowej. Tej rangi piosenka w pełni zasługuje na miejsce na podium.
Usatysfakcjonowana jego wysoką lokatą składam broń i głosuję na Dreamera. Pomimo nieskrywanego uwielbienia, jakim darzę ten kawałek przyznaję, iż pozostałe ocalałe utwory są po prostu lepsze.
Obrazek
Awatar użytkownika
martina

Post autor: martina »

Ola2003 pisze: W osłupienie wprawił mnie skomasowany atak na Strength Of One Man.
Jeżeli za skomasowany atak uznajesz dwukrotnie mniejszą liczbę głosów na w/w piosenkę...

Większość głosuje tutaj na Dreamera, a zatem stwierdzenie iż to piosenka Strenght of... obrywa po czapie mija się z prawdą. Nie siejcie propagandy :D
Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

Draemer jest moją ulubioną piosenką na tym albumie, ale niestety słabszą od pozostałych na liście. Nie oferuje zbyt wielu zaskoczeń ;) Kojarzy mi się z dobrze rozpalonym ogniskiem - miło ogrzewa i hipnotyzuje, a potem łagodnie wygasa. No ale w tej zabawie niestety już czas.
Zablokowany