Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Gosiaczek

Post autor: Gosiaczek »

No, szału nie ma ale na cos zdecydować sie trzeba i tak :
1. miejsce i 10 punktów Remember The Time - bo lubię uśmiechniętego MJ :mj:
2 miejsce i 9 pkt Give In To Me - lubie MJ lubie Slasha lubie piosenke i tak ma być :) :mj:
3 miejsce i 8 punktów Jam- mi sie ta okładka podoba więc 3 miejsce za grafike , kolorystyke i pozę :mj:
4 miejsce i 7 punktów Heal The World -niby jest przesłanie , jest symbolika a mnie czegoś brak :surrender:
5 miejsce i 6 punktów In The Closet - za oczyska nenene
6 miejsce i 5 punktów Black Or White- idąc tym samym tokiem myslenia-
za oczyska
naturalnie
7 miejsce i 4 punkty Gone Too Soon- Ku Pamięci
8 miejsce i 3 punkty Black Who Is It White (C&C) - nic specjalnego , nuda
9 miejsce i 2 punkty punkty Will You Be There- tylko za czerwień w tle bo za nic więcej
10miejsce i 1 punkt Who Is It - bo MJ wygląda tutaj jakby miał problem z żoładkiem co zreszta nasuwa mi sie równiez przy Will You Be There ale tu jest zdecydowanie bledszy wiec juz jakis czas to trwa ........... :surrender:
Awatar użytkownika
Pank

instytucjonalne formy rozwiązywania konfliktu

Post autor: Pank »

Nie pytaj.

Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz, 05 cze 2011, 21:10 przez Pank, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

boże Piotr nic nie rozumiem, nic nie kumam...ale kocham cię :*

EDIT;

no dobrze mili Państwo znamy już wyniki, dowiedzieliśmy się też co kwiat polskiej młodzieży robi na nudnych wykładach.

pierwszy etap za nami.
mam nadzieję, że uszeregowanie okładek pomogło trochę każdemu przypomnieć sobie wszystkie single wraz z oprawą wizualną.

oto wasza lista:

10. Black Or White (C&C) [25 pkt.]

9. Will You Be There [34 pkt.]

8. Who Is It [49 pkt.]

7. Black Or White [51 pkt.]

5. Give In To Me [57 pkt.] oraz In The Closet [57 pkt.]

4. Gone Too Soon [70 pkt.]

3. Heal The World [80 pkt.]

miejsce pierwsze ex aequo;

Obrazek oraz Obrazek
każdej z nich daliście w sumie po 91 punktów.

słuszny wybór towarzysze, w swej słuszności niepodważalny.

a jeśli w liczenie wdarł się jakiś błąd wybaczcie, ponownie liczyć nie mam zamiaru, bo i tak resztek cierpliwości ledwo co starczyło mi na pierwszy raz ;]

teraz już nie będzie tak łatwo, sama jeszcze nie wiem jak ma wyglądać moja lista, czy górę wezmą sentymenty i wspomnienia, czy obiektywna ocena reżyserii, pomysłu, zdjęć, współgrania z muzyką.
a może w czyjejś głowie zmagać się będą "paluszek story" versus "krocze extended version", w to już nie wnikam byle argumentacja była konkretna i ciekawa :)

dopieszczajcie swoją klawiaturę, pojedynek jednych z najlepszych klipów lat 90tych już w następnej odsłonie.

stay tuned, bądźcie czujni i nie oddalajcie się od monitorów.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

W przeciwieństwie do kfm do piosenek z Bad, tu nic nie wiadomo. Obstawiam pierwszą trójkę: Black Or Wite-Remember The Time-In The Closet plus Who Is It, ale nie mam pojęcia, co wybierzemy na lidera. Co obstawiacie?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Chlip, nie zdążyłem zagłosować na okładkę...

kaem pisze:Co obstawiacie?
Liderem będzie pewnie 'Who is it'. To najbardziej zwyczajny teledysk Michaela, co paradoksalnie oznacza, że jest niezwyczajny. Drugie miejsce to BoW albo RTT, najbardziej popularne z tej płyty. Trzecie miejsce dla 'In the Closet'. Wszyscy chyba doceniają Herb Ritts'a :)
Na ostatnim miejscu wylądue pewnie WYBT, Jam, GIM, Heal i GTS.
Gdyby istniał Dangerous, to może mielibysmy cos lepszego jeszcze niż Who is it.
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Ja obstawiam, że będzie dużo głosów, tudzież eliminacji, przez stylizacje samego gwiazdora, nie zwracając uwagi na konteksty historyczne, techniczne czy fabularne. Również sama sympatia do piosenek odegra dużą rolę, także nie spodziewałbym się żadnych uczciwych rozgrywek ; )

Przewiduję podobnie jak kaem, z tym, że Who Is It w mojej opinii wysoko nie zajdzie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Najwyższy czas!

Obrazek

Runda I.

Ta i każda kolejna trwać będzie w mniejszym lub większym przybliżeniu 3 dni, godziny podsumowań mogą być różne jak różny jest tryb mojej pracy.
Głosujemy do soboty.
Używamy głowy, uzasadniamy i walczymy jak lwy o swoich faworytów.

Wybieramy najsłabsze ogniwo.

Black Or White
Obrazek

Remember The Time
Obrazek

In The Closet

Obrazek

Jam
Obrazek

Who Is It
Obrazek

Heal The World
Obrazek

Give In To Me
Obrazek

Who Is It (US version)
Obrazek

Will You Be There
Obrazek

Will You Be There (Free Willy version)
Obrazek

Gone Too Soon
Obrazek

Gone Too Soon (Vision version)

Obrazek
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Will You Be There (Free Willy version)- Chciałem najpierw zagłosować na Who Is It (US version), ale uznałem, że choć jest to zlepek różnych innych clipów i występów MJ'a to jest on ciekawszy. Potem myślałem nad Gone Too Soon, ale uznałem, że jest to bardziej poruszające choć nie do końca ciekawe. Ten kfm jest najnudniejszy. Przedstawia tylko fragmenty filmu oraz jednego z koncertów MJ'a z DWT. Nic ciekawego i myślę, że można by to było zrobić lepiej.
Obrazek
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Czemu tak rozmnożyliśmy to WII?

Stawiam na US version - do takiej piosenki dawanie takiego teledysku jest śmieszne (MJ obraził się na kogoś?). Zlepek takich tam występów i teledysków, które z piosenką wspólnego mają tylko Jacksona.

WYBT (Free Willy) ratuje sie tylko tym faktem, że jest na potrzeby promocji filmu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Mój głos na Give In To Me, dla mnie jest gorsze niż Dirty Diana, a to zbliżone teledyski, a, że Dirty Diana z Bad, moim teledyskiem number 1# nie jest więc głos na Give In To Me. Inne teledyski, są fajnie wyprodukowane, lub mam do nich sentyment,

Nie lubię takich koncertowych klipów..
Awatar użytkownika
Ola2003

Post autor: Ola2003 »

Who Is It (US Version)
Mam awersję do tego typu wtórnych produkcji; męczacy kolaż migających przed oczami obrazków, nijak mających się do treści utworu, który ilustrują
Obrazek
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Give In To Me
Najsłabsza piosenka i kilp nie wychodzący poza schemat klipów koncertowych.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Post autor: TheMajkeL »

Who Is It (US Version)
Tfu, tfu i jeszcze raz tfu.
męczacy kolaż migających przed oczami obrazków, nijak mających się do treści utworu, który ilustrują
Otóż to...
Obrazek
Awatar użytkownika
martina

Post autor: martina »

Who is it ( wersja US).
Nie wiem czemu zbanowali oryginalna wersję, na rzecz tego tragicznego zlepku, ale jedno jest pewne - wysokiego miejsca to ten potworek nie zajmie.
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

Zdecydowanie Who Is It (US version) bo to nie jest klip a jakiś zwykły zlepek ,który prawie każdy potrafi zrobić.
męczacy kolaż migających przed oczami obrazków, nijak mających się do treści utworu, który ilustrują
Zakładam ,że po prostu wklejali po kolei jakieś klipy i od razu wyrenderowali nawet bez dostosowania ruchów do rytmu piosenki... Dla porównania tutaj macie także zlepek do Cheatera jednak tutaj poświęcili chociaż te parę godzin i dostosowali ruchy do rytmu.. To już znacznie lepiej wygląda.
Zablokowany