Najsłabsze Ogniwo
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- La_Pantera_Rosa
Miałem zagłosować na big bandowe, potężne (I'm A) Mean Ole Lion, ale skorzystam z nadarzającej się okazji i wyeliminuję z @netą Is This What Feeling Gets? (Dorothy's Theme). Piosenka ma przerąbane, bo nie ma realnego umocowania w filmie (jedynie w tekście), nie wzbudza sentymentu i do tego jest reminiscencją właśnie wyeliminowanej Can I Go On? Owszem, ma swoje katharsis, ale ciary w Home i Believe In Yourself w wykonaniu Leny Horne biją ów uniesienia z motywu Doroty na głowę.
Madonnie życzymy wszystkiego najlepszego dziś, prawda?
Madonnie życzymy wszystkiego najlepszego dziś, prawda?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
No to czas na strzał.@neta wrote:sezon polowania na Dianę nadal otwarty
Believe In Yourself (Dorothy)

Bo jak pisze prowadząca, Diana „może i fajnie śpiewa ale nie w tym kawałku”. Z dwóch piosenek mających dodać wiary w siebie, to piosenka Leny Horne jest majstersztykiem. U Diany monotonia.
Is This What Feeling Gets (Dorothy's Theme) tak jakoś fajnie kojarzy mi się ze sposobem śpiewania Barbry Streisand, że nie mogłabym podnieść na nią ręki.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Doing what I’m doing
Korzystając z okazji, ze już wszyscy napisali co mieli napisać 
kończę ten shortfilm
Ojej znowu odpadła Diana i jej tym razem: Is This What Feeling Gets? (Dorothy's Theme)
Pozostało 14 utworów.Koniec coraz bliższy. And the Winner is......
zaraz zaraz najpierw głosujemy.
Pozwolę sobie swój typ podać później dla równowagi w przyrodzie :)
Theresa Merritt - The Feeling That We Have
wrzuta<<
Thelma Carpenter - He's The Wizard
wrzuta<<
Diana Ross - Soon As I Get Home
wrzuta<<
Michael Jackson - You Can't Win
wrzuta<<
Diana Ross & Michael Jackson - Ease On Down The Road
wrzuta<<
Nipsey Russell - What Would I Do If I Could Feel?
wrzuta<<
Ted Ross - (I'm A) Mean Ole Lion
wrzuta<<
Poppy Girls (instrumental)
wrzuta<<
Richard Pryor & The Emergald City Citizens - Emerald City Sequence
wrzuta<<
Mabel King - Don't Nobody Bring Me No Bad News
wrzuta<<
Luther Vandross & Choir - A Brand New Day
wrzuta<<
Diana Ross - Believe In Yourself (Dorothy)
wrzuta<<
Lena Horne - Believe In Yourself (Glinda)
wrzuta<<
Diana Ross - Home
wrzuta<<
Ostatnio grzebiąc tradycyjnie po ebay znalazłam uwaga......
STICKER MICHAEL JACKSON THE WIZ za....Około 4 106,53 zł dla zainteresowanych linka podam na piv

a my mamy Michaela TUTAJ za darmo, bez limitu plus emocje i odczucia artystyczne gratis!!

shamone!!
ps z tyłu za Scarecrowem są sunflowersy

kończę ten shortfilm
Ojej znowu odpadła Diana i jej tym razem: Is This What Feeling Gets? (Dorothy's Theme)
Pozostało 14 utworów.Koniec coraz bliższy. And the Winner is......
zaraz zaraz najpierw głosujemy.
Pozwolę sobie swój typ podać później dla równowagi w przyrodzie :)
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
Ted Ross - (I'm A) Mean Ole Lion
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
Diana Ross - Home
wrzuta<<
Ostatnio grzebiąc tradycyjnie po ebay znalazłam uwaga......
STICKER MICHAEL JACKSON THE WIZ za....Około 4 106,53 zł dla zainteresowanych linka podam na piv

a my mamy Michaela TUTAJ za darmo, bez limitu plus emocje i odczucia artystyczne gratis!!

shamone!!

ps z tyłu za Scarecrowem są sunflowersy

Last edited by @neta on Sun, 21 Aug 2011, 18:44, edited 1 time in total.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
- La_Pantera_Rosa
Jak już strzelać do Ross, to do Teda Ross.
(I'm A) Mean Ole Lion. Nasuwa mi skojarzenia z Meat Loafem, jeżeli ktoś jeszcze pamięta- a to nie jest miłe skojarzenie dla mnie.
Uwielbiam big band, instrumenty dęte, ale ten typ aranżu piosenki nie komponuje mi się z nastrojem filmu, a wręcz go psuje. A tyrada lwa jest, jak wiemy, trefna. Na szczęście na końcu chrząka.
(I'm A) Mean Ole Lion. Nasuwa mi skojarzenia z Meat Loafem, jeżeli ktoś jeszcze pamięta- a to nie jest miłe skojarzenie dla mnie.
Uwielbiam big band, instrumenty dęte, ale ten typ aranżu piosenki nie komponuje mi się z nastrojem filmu, a wręcz go psuje. A tyrada lwa jest, jak wiemy, trefna. Na szczęście na końcu chrząka.
Rossów ci u nas dostatek ale i tego ustrzelimy
głos na (I'm A) Mean Ole Lion.
Ekhm ..bo ja się umówiłam z Kaemem, że najpierw on mi a potem ja jemu….
Dlaczego ten kawałek??
Skomentuje słowami Michaelowego stracha a właściwie cytatem z Szekspira Niewygodnie głowie, co nosi koronę.
Lew nieźle udaje wyśpiewując swoją tyradę. Sprawdza się inne polskie powiedzenie: krowa co dużo ryczy mało mleka daje.:)
Chwalipięta i tyle.
Skoro Lew (który nazywa się Fleetwood Coupe de Ville- wypowiada skrót NNSNK ("Nie nadaję się na króla") to ja decyduję, że nie nadaje się na dalsze NO.
Tedd Ross ma przeuroczy głos, niestety odszedł w 2002r.
W jednej ze scen w The Wiz wypowiada kwestię Strachliwego Lwa (scena- Trujące Maki), by prochy po jego śmierci zostały rozsypane. Słowa te stały się prorocze. Jego ciało zostało spalone, a prochy rozsypane.
żródło mjpt
na okrasę tradycyjnie zdjęcia.Czymś muszę wypełniać tą komiksową edycję NO.

głos na (I'm A) Mean Ole Lion.
Ekhm ..bo ja się umówiłam z Kaemem, że najpierw on mi a potem ja jemu….

Dlaczego ten kawałek??
Skomentuje słowami Michaelowego stracha a właściwie cytatem z Szekspira Niewygodnie głowie, co nosi koronę.
Lew nieźle udaje wyśpiewując swoją tyradę. Sprawdza się inne polskie powiedzenie: krowa co dużo ryczy mało mleka daje.:)
Chwalipięta i tyle.
Skoro Lew (który nazywa się Fleetwood Coupe de Ville- wypowiada skrót NNSNK ("Nie nadaję się na króla") to ja decyduję, że nie nadaje się na dalsze NO.
Tedd Ross ma przeuroczy głos, niestety odszedł w 2002r.
W jednej ze scen w The Wiz wypowiada kwestię Strachliwego Lwa (scena- Trujące Maki), by prochy po jego śmierci zostały rozsypane. Słowa te stały się prorocze. Jego ciało zostało spalone, a prochy rozsypane.
żródło mjpt
nie nie nie!! Ona tam tak pięknie śpiewa, ta melodia unosi i w tle harmonijka rodem zgapiona od Steviego Wondera i delikatne plumknięcia na koniec.I wish....La_Pantera_Rosa wrote:Soon As I Get Home nie moge po prostu tego sluchac kompletnie nie moj styl no i we wczesniejszej rundzie glosowalam na to samo ;
na okrasę tradycyjnie zdjęcia.Czymś muszę wypełniać tą komiksową edycję NO.

Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
- La_Pantera_Rosa
A ja poproszę to samo co w rundzie poprzedniej czyli Ross w wersji żeńskiej [Believe In Yourself (Dorothy)]. W tej piosence nic się nie dzieje.
Ja czasami bardzo lubię posłuchać jego mocnego głosu.
Bo mocno deptał po piętach Michaelowi jeśli chodzi o sprzedaż Thrillera?kaem wrote: Nasuwa mi skojarzenia z Meat Loafem, jeżeli ktoś jeszcze pamięta- a to nie jest miłe skojarzenie dla mnie.
Ja czasami bardzo lubię posłuchać jego mocnego głosu.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Doing what I’m doing
w tej serii strzelaliśmy do Rossów.2;2
Odpada tym razem Pan Ross z (I'm A) Mean Ole Lion.
Edycja mi przypomina grę w karty "wojna"
No cóż aby toczyło się dalej trzeba znaleźć sojusznika
Nie wiem jak Meat Loaf ale Kurt Cobain z Nirvany był wielkim fanem Michaela.To jego rysunek.

"Ta historia ma wszystko - słupki, napięcie, moc, śmierć, dobro i zło, niewinność i zagrożenia. Nie mogę tego znieść. I nie mogę przestać oglądać.
Co się stanie dalej?
Nawet jeśli wiesz co to jest, nie wiesz jak i kiedy ".
włączmy pozostałe dźwięki malujące historię
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
Diana Ross - Home
wrzuta<<

Hi Hi Aowh
nu strielaj!
ps ja już zaczynam nucić te kawałki pod prysznicem
Odpada tym razem Pan Ross z (I'm A) Mean Ole Lion.
Edycja mi przypomina grę w karty "wojna"
No cóż aby toczyło się dalej trzeba znaleźć sojusznika
Nie wiem jak Meat Loaf ale Kurt Cobain z Nirvany był wielkim fanem Michaela.To jego rysunek.

"Ta historia ma wszystko - słupki, napięcie, moc, śmierć, dobro i zło, niewinność i zagrożenia. Nie mogę tego znieść. I nie mogę przestać oglądać.
Co się stanie dalej?
Nawet jeśli wiesz co to jest, nie wiesz jak i kiedy ".
włączmy pozostałe dźwięki malujące historię
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
Diana Ross - Home
wrzuta<<

Hi Hi Aowh

ps ja już zaczynam nucić te kawałki pod prysznicem

Anju, mnie Meat Loaf jednak bardziej kojarzy mi się z klipową wersją musicalu Upiór w Operze w I'd Do Anything for Love, stąd pewnie analogia.
Tym razem zgadzam się z Tobą. Głos na Believe In Yourself (Dorothy). To jeden z bardziej wzruszających momentów w filmie. To wtedy Dorota urealnia symbolikę poszukiwań przyjaciół uświadamiając im, że szukali całe życie czegoś, co mieli pod nosem, a właściwie w sobie. Ilu z nas może się pod tym podpisać? Obstawiam, że każdy. Ja na pewno. Życie zwykle doprowadza nas do punktu wyjścia. Dochodzimy do czegoś, o czym już dawno wiedzieliśmy.
Z wizją trudno nie czuć ścisku w sercu przy Believe In Yourself w wersji Diany. Mnie wtedy zwykle lecą łzy, a potem to już w ogóle. No właśnie. Na płycie jednak wersja Diany brzmi jak niewiele ponad wstęp do prawdziwie wzbudzającej ciarki wersji Leny Horne. I ma to sens, bo nauczyciela trzeba wstrząsnąć bardziej, niż ucznia.
Czy to się nazywa forma szkatułkowa, drodzy forumowi poloniści?
Tym razem zgadzam się z Tobą. Głos na Believe In Yourself (Dorothy). To jeden z bardziej wzruszających momentów w filmie. To wtedy Dorota urealnia symbolikę poszukiwań przyjaciół uświadamiając im, że szukali całe życie czegoś, co mieli pod nosem, a właściwie w sobie. Ilu z nas może się pod tym podpisać? Obstawiam, że każdy. Ja na pewno. Życie zwykle doprowadza nas do punktu wyjścia. Dochodzimy do czegoś, o czym już dawno wiedzieliśmy.
Z wizją trudno nie czuć ścisku w sercu przy Believe In Yourself w wersji Diany. Mnie wtedy zwykle lecą łzy, a potem to już w ogóle. No właśnie. Na płycie jednak wersja Diany brzmi jak niewiele ponad wstęp do prawdziwie wzbudzającej ciarki wersji Leny Horne. I ma to sens, bo nauczyciela trzeba wstrząsnąć bardziej, niż ucznia.
Czy to się nazywa forma szkatułkowa, drodzy forumowi poloniści?
- Man in the mirror
Głos na Diana Ross - Believe In Yourself (Dorothy), bo z dwójki wersja Leny bardziej mnie odpowiada bo se tak uważam .
Poruszająca i chwytająca za serce wersja Leny warta jest wysokiej lokaty.
Doskonałymi możliwościami intonacyjnymi i interpretacyjnymi dodaje tej piosence uroku i charakteru, Diana nudzi w takich melodiach, taka stara panna z kotem siedzi i ględzi.
hahaha, co najlepsze napisałem posta z przekonaniem, że zagłosuję sam, a tu Kaem na to zagłosował.
ps:wiedziałem , że o czymś zapomniałem, a tu No beze mnie
edit: Widzę, że ktoś nie zrozumniał mojego postu, choć pod spodem tak było na co głosuję
Last edited by Man in the mirror on Wed, 24 Aug 2011, 1:29, edited 1 time in total.
- La_Pantera_Rosa
Bardzo proszę rozwijajcie swoje uzasadnienia do eliminacji a nie tylko
Nie będę oryginalna i przyłącze się do reszty.
Oddaje głos na Believe In Yourself (Dorothy)
Kiedy ją słucham jest w porządkum ale kiedy zaraz po niej włączam Believe In Yourself (Glinda) Leny Horne to jak porównywanie szklanki mleka do kieliszka szampana.
Diana Ross gładko i ciepło śpiewa ale brak w tym utworze emocji i bogactwa.Ciepło, domowo i można zasnąć z ciasteczkiem w ustach.
Kiedy To Samo śpiewa Lena.... omg mam ciary, kręci mi się w głowie a bąbelki szczypią w gardło i grzeją w przełyk ....po chwili osiągam błogi stan.
Koniec rundy niebawem! Robi się ciekawie bo zostają już same perełki.
ps La_Pantera_Rosa rozumiem, że miałaś na myśli Lenę ale dla dopełnienia formalności proszę o drobne sprostowanie.
I tak z powodu "specjalnego traktowania tematu" większość zasad została złamana ale Drodzy Państwo......więcej kreatywności.Nie róbmy totalnej parodiiMan in the mirror wrote:), bo z dwójki wersja Leny bardziej mnie odpowiada bo se tak uważam .
Nie będę oryginalna i przyłącze się do reszty.
Oddaje głos na Believe In Yourself (Dorothy)
Kiedy ją słucham jest w porządkum ale kiedy zaraz po niej włączam Believe In Yourself (Glinda) Leny Horne to jak porównywanie szklanki mleka do kieliszka szampana.
Diana Ross gładko i ciepło śpiewa ale brak w tym utworze emocji i bogactwa.Ciepło, domowo i można zasnąć z ciasteczkiem w ustach.
Kiedy To Samo śpiewa Lena.... omg mam ciary, kręci mi się w głowie a bąbelki szczypią w gardło i grzeją w przełyk ....po chwili osiągam błogi stan.
Koniec rundy niebawem! Robi się ciekawie bo zostają już same perełki.

ps La_Pantera_Rosa rozumiem, że miałaś na myśli Lenę ale dla dopełnienia formalności proszę o drobne sprostowanie.