I have this dream - singiel charytatywny

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Pank

Re: Nowy singiel, na co najpierw spojrzysz?

Post autor: Pank »

Frytek pisze:Moim zdaniem to po pierwsze (sorry nie obraz sie) ale naucz sie pisac. Ja rozumiem ze to jest forum, net itd itp i sie nie chce pisac polskich liter
A gdzie są Twoje polskie litery, gdzie poprawna interpunkcja, dlaczego użyłeś zapożyczenia mając do dyspozycji polski odpowiednik? I jeszcze zwracasz uwagę naszemu Mike'owi? Wiesz co?! :]

Witaj na forum po za tym, widzę, że masz jednak sporo ciekawego do przekazania (a to już nieirocznie), a to cieszy po paru (?) ostatnich postach! :>

---

Tak to już jest, że jako Polak uczący się dopiero języka angielskiego, raczej najpierw zwracam uwagę na muzykę, a później na tekst. W przypadku singla, o którym nic nie wiadomo, raczej inaczej nie będzie.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Ku pokrzepieniu serc...Tych wrazliwych...
:-)
Dla mnie nie jest wazne, kiedy ten singiel sie pojawi! To naprawde nie jest takie istotne! Wazny jest Michael! Zeby On byl szczesliwy i wiedzial o tym, ze ma fanow, ktorzy sa z Nim calym sercem! Tacy, ktorzy nie krytykuja, nie wymagaja, nie robia Mu wyrzutow. Owszem. Sa wsrod nas chlodni realisci, ktorzy moga zrobic profesjonalny i rozwlekly wyklad na temat ostatnich poczynan Michaela, ktore [rzekomo ?] prowadza do tendencji in minus...Ale tak, jak pisala MatisseJ, raczej podyktowany dobra wiara...

A odnosnie pytania: muzyka No1; tekst no2...;)
--------------------------
I jeszcze taki off top Michaelowy...
Pamietacie wywiad MJ z Barbara Walters z Ery History? Przypomne Wam pewien fragment :]...tylko uprzedzam to bylo dawno czyli 1996/97?...

BW: If your son shows any talent - by the way does he show any talent at nine months?
MJ: Well, I'll tell you this much...when he's crying, to keep him from crying, I have to do one thing.
BW: What?
MJ: I have to stand in front of him...and dance.
BW: Really?
MJ: Yes. And he stops crying. His tears turn to laughter, and he's happy. (claps his hands) He smiles.
BW: And do you do your moonwalk with him?
MJ: Yeah. I do all kind of movements (imitates his dancing) (laughs)
BW: And then he stops crying?
MJ: And then he stops crying!
BW: You must do a lot of dancing.
MJ: (laughs) I do a lot of dancing, yes.
BW: Jesli w Twoim synie objawi sie talent...a wlasnie, czy zaobserwowales jakis talent u syna?
MJ: A wiesz? Musze Ci cos powiedziec! Kiedy On placze, musze zrobic jedna rzecz.
BW: Jaka rzecz?
MJ: Musze stanac przed Nim i...zatanczyc.
BW: Naprawde?
MJ: Tak! I On przestaje plakac. Jego buzka zaczyna sie smiac i jest szczesliwy. [MJ uderza w dlonie/klaszcze]. Usmiecha sie.
BW: Robisz z malym moonwalk?
MJ: Tak! Robie wszystkie te taneczne ruchy. [MJ imituje swoj taniec, smiejac sie].
BW: I wtedy On przestaje plakac?
MJ: I wtedy przestaje plakac!
BW: Musisz duzo tanczyc [dla malego].
MJ: [smiejac sie] Tak! Ja naprawde duzo tancze.
Ostatnio zmieniony ndz, 18 gru 2005, 18:29 przez cicha, łącznie zmieniany 2 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

cicha pisze: Dla mnie nie jest wazne, kiedy ten singiel sie pojawi! To naprawde nie jest takie istotne! Wazny jest Michael! Zeby On byl szczesliwy i wiedzial o tym, ze ma fanow, ktorzy sa z Nim calym sercem! Tacy, ktorzy nie krytykuja, nie wymagaja, nie robia Mu wyrzutow. Owszem. Sa wsrod nas chlodni realisci, ktorzy moga zrobic profesjonalny i rozwlekly wyklad na temat ostatnich poczynan Michaela, ktore rzekomo prowadza do tendencji in minus...Ale tak, jak pisala MatisseJ, raczej podyktowany dobra wiara...
I trzeba, to chyba będzie napsiac pod kazdym, ale to każdym chłodnym, pesymistycznym postem napisanym nadkleić, aby Ci co myślą, tak chłodno i podejzewaja, że G bedzie, powinni, tak też na to wszystko spojżeć. A ja nadal myślę, że Michael go wyda, szybciej czy później, ale zrobi to, z 2 powodów, w.g. Mnie: 1. Pomoc 2. Miłość
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
whoisit1

Post autor: whoisit1 »

Moim zdaniem Michael już go niewyda,już od paru mioesięcy sie o tym mowi a singla jak niebyło tak nie ma i najprawdopodobniej niebędzie,no ale mam nadzieje ,że sie myle i zostanie wydany w niedługim czasie...Gdyby został wydany to napewno niepat5rzyłbym na cene i okładke ,lecz na tekst ,nawet jeżeli byłby najbardziej tandetnym tekstem piosenki ze wszystkich utworów MJ to i tak bym sie na niego szarpnął,bo zawsze to coś nowego z mICHAELEM ...

WHAT MORE CAN J GIVE
Awatar użytkownika
mrpiter

Post autor: mrpiter »

HHmmmm. Wiesz Mike to jest trudne pytanie. Zgadzam się z Tobą, że tekst jest bardzo ważny. Niesie, bowiem główne przesłanie piosenki i poprzez niego Michael się w pewien sposób z Nami kontaktuje. Ale... z marketingowego punktu widzenia to choćby nie wiem jak wspaniały i szlachetny był tekst, to jeśli muzyka będzie kaszaniarska i nie wpadająca w ucho to singiel nie odniesie odpowiedniego sukcesu. Wręcz przeciwnie. Zostanie szybko zapomniany. Kto bowiem lubi słuchać nudnej piosenki o wspaniałym tekście?? Podejrzewam, że nikt... A chyba wszystkim nam zależy by Michael wrócił na szczyty (o ile to jeszcze możliwe). Tak więc ja, tak jak chyba większość osób zwrócę uwagę w pierwszej kolejności na muzykę.
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Ja to najpierw spojrze na wykonawców,potem na okładke glupija
i oczywiście co to jest za typ muzyki :mj:
Ostatnio zmieniony wt, 20 gru 2005, 8:23 przez Maro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
req

Post autor: req »

Ja spojrze na jakosc wykonania plyty, pozniej sprawdze z centymetrem czy pudelko zostalo dobrze odlane, na koniec wsadze plyte do cdromu i sprawdze bledy odczytu.

ludzie, litosci :D
Awatar użytkownika
tadeyro

Post autor: tadeyro »

Mike pisze:Hej, wiecie, co na Jacksonworld, jakoś tak, źle mi jest ostatnio, bo jakos niecierpliwi tam ludzie są, nawet bym wymienił, ale nie.
Sam się przyznam.
Jestem jednym z tych niecierpliwych.
Jestem niecierpliwy, bo uważam, że czas za bardzo nie działa na jego korzyść.
Mike pisze: tam poziom zaczyna gwałtowanie spadać
Możesz rozwinąć myśl?
Dlaczego uważasz, że gwałtownie spada?
Czy to, że mamy odmienne zdanie jest złe?
Zazwyczaj poprawnie formułujemy swoje opinie, podpierając je logicznymi wywodami.
Mike pisze:więc, zapytam was a także, i siebie: Na co najpierw spojżycie w singlu? Muzyka, słowa, ludzi, okładka, cena?
Wszystkie wymienione elementy będą miały znaczenie.
Jednak, to chyba podkład dźwiękowy będzie ogrywał najistotniejszą rolę.
Awatar użytkownika
dariodavis

Post autor: dariodavis »

Ja także się przyznaję... Ale nie mam ochoty mówić tego, z czym się nie zgadzam a pewne osoby to boli... Pozatym niski poziom mają często Twoje wypowiedzi z tego co widzę i są okraszone wspaniałymi błędami ortograficznymi i literowymi... Pozdrawiam

Ps: A jak tu Ci się nie spodoba to gdzie pójdziesz???
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Ja też jestem Jedną z tych
niecierpliwych osób z Jacksonworld,
mnie już to denerwuje że Jackson się tak
spóźnia z Tym kawałkiem...ale cóz
On zawsze taki był
Awatar użytkownika
mjfan1000

Post autor: mjfan1000 »

a ja sprawdze cene.
eljiah

Okładka nowego singla - przypuszczenia

Post autor: eljiah »

Macie jakies pomysly jak moze wygladac nowa ogladka do singla? Moze maly konkurs... nenene
Every day creates your HIStory...
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

co Ty na to?
Obrazek
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

NO COMENT...
Awatar użytkownika
Witold

Post autor: Witold »

A tak na serio to może być to prosta szata graficzna albo zdjęcie zniszczeń jakie spowodował huragan....
ODPOWIEDZ