Książki Michaela i o Michaelu

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Dostałem coś takiego na maila z innego forum o Michaelu.Maja to być wszystkie zdjęcia z wydawnictwa Opus.Chciałem wypróbować megaupload na USDownload ale się muliło i zostawiłem to na wieczór.
First part
(parte1): http://www.megaupload.com/?d=OWSVIU8E
(parte2): http://www.megaupload.com/?d=G15G3RAY
(parte3): http://www.megaupload.com/?d=6J39A1JZ

Second part
(parte1): http://www.megaupload.com/?d=9GVJUGIK
(parte2): http://www.megaupload.com/?d=4HJEPCD1
(parte3): http://www.megaupload.com/?d=YK3GW5XK
(parte4): http://www.megaupload.com/?d=O1TV2RL0
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Malwina27

Post autor: Malwina27 »

wlasnie sciagnelam sa to wszystkie fotki zrobione aparatem ale w mega jakosci po obrobce mozna spokojnie wydrukowac co mnie bardzo cieszy bo np . sa tam super zrobione fotki jako C.Chaplin :))) oczywiscie jutro drukuje LOL no i generalnie caly book na fotach .
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
bj

Post autor: bj »

insomniaof pisze:Jones Aphrodite; Mesereau Tom Michael Jackson Conspiracy
Absolutnie rewelacyjna książka!!!

Moim marzeniem jest przetłumaczenie i wydanie w Polsce. Jak mi kiedyś finanse pozwolą, to zrobię to na 100%
Z jednej strony, po przeczytaniu masz ochotę wsiąść w samolot do USA i skopać tyłki całej rodzinie Arvizo (to delikatnie mówiąc), a w drugiej kolejności mediom, nie tylko z USA. Ja mam ogromne poczucie niesprawiedliwości, że prawda jest między kartami tej książki, a fałszywe oskarżenia wciąż pokutują w opiniach o MJ, pomimo, że w zasadzie ten proces i w ogóle oskarżenie nie powinno mieć miejsca, a Arvizo powinni być oskarżeni o wyłudzenie pieniędzy podatników na ten proces.
KONIECZNIE DO PRZECZYTANIA.
Po tej książce utwierdzam się w przekonaniu, że MJ to nie anioł, to archanioł!!! :mj:
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

Czy ktoś może udzielić informacji na temat tej książki? Co tam jest i czy warto?

Obrazek

Michael Jackson Vault: A Tribute to the King of Pop 1958-2009
David Lifton
Michael Jackson is the greatest musical superstart the world has ever known. He is, and always will be, the King of Pop. His untimely death on June 25, 2009, cannot dim our memory of the man whose breathtaking musical talent changed the airways and whose unique moved changed the way the world danced.
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

SILENTIUM, proszę bardzo, tutaj są fotki w tym temacie: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... ht=#207942
Poczytaj, coanialim pisze o tej książce, bo widzę, że to kolekcjionerka z prawdziwego zdarzenia :) Ma sporo książek i zawsze ładnie opisze :)
Obrazek
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Książka niejakiego Kita Culkina w pdf po angielsku.
http://download337.mediafire.com/j1sigi ... -final.pdf
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

bj pisze:Ja właśnie wpadłam na ten pomysł, ale na razie z kasą krucho jak na takie przedsięwzięcie
nie chcę niczego zapeszyć, powiem tylko - poczynione są pewne starania w tej sprawie ;-)
----
Od jakiegoś czasu zachwalano na forach książkę Shawna Henninga Michael Jackson: The book the media doesn't want you to read
Obrazek Obrazek

Krótka książka, niecałe 100 stron (3cia część brytyjskiego KOPa przygrywająca w tle wystarcza w zupełności na przeczytanie;-) , napisana przez fana i zdaję się tylko dla fanów. Spodziewałam się czegoś więcej. A czytając ją, miałam wrażenie, jakbym czytała siebie, czy setki nas tutaj, wyrzucających mediom ich krucjaty przeciwko Michaelowi. Zdaje mi się jednak, że nam to nawet lepiej wychodzi...
Autor zaczyna od dzieciństwa Michaela - dyskredytuje tu jednak nieco wypowiedzi MJa dotyczące Josepha, bardziej wskazując na czasy, w których żyli, obyczaje wtedy panujące i generalnie wyobrażenia MJa o tym, jak dzieciństwo wyglądać powinno. Dalej, mowa jest o oskarżeniach - i 1993 i 2003 - dla nas nic nowego tam nie ma. W książce, przy wyliczaniu krzywd, jakie media wyrządziły Michaelowi bardzo często pod koniec pojawia się i może dlatego tak bardzo chciał zasnąć - autorowi nie chodzi jednak o żadne insynuacje nt. śmierci samobójczej - ostatecznie stwierdza, że MJ cieszył się życiem, chciał powrotu na scenę. Te słowa odbierać chyba należy bardziej jako wyrzut fana wobec tego, czego MJ doświadczył ze strony dziennikarzy...? Mnóstwo uwagi poświęcone jest Bashirowi; Henning wskazuje na brak dowodów w sprawach - jak mówię: dla nas nie nowość. Autor przedstawia dalej Michaela jako filantropa, podając listę organizacji dobroczynnych, które przez lata wspierał. Jest też rozdział o Neverlandzie - tu pojawiają się wypowiedzi Larry'ego Nimmera - to jedyna osoba wypowiadająca się bezpośrednio dla potrzeb tej książki, jedyne źródło.
Przez kolejne rozdziały przewijają się zarzuty wobec mediów. Jest o operacjach, o stanie zdrowia - autor twierdzi, że przełomowym rokiem w sprawie MJ vs. media był 1986, kiedy to Michael miał poddać się terapii na vitiligo i tocznia, które miały zmienić Jego wygląd i czego skutki miał odczuwać w przyszłości - i co zostało zupełnie zniekształcone przez media, rysujące od tego czasu postać "wacko".
Czego tu brakuje to porządek i korekta - wyraźnie można oczuć, w jakich okolicznościach powstawała książka. Wyraźnie czuje się rozgoryczenie autora - w czym go doskonale mogę zrozumieć.
Ale bardzo dobrze, że takie książki powstają, bardzo dobrze.
I jeszcze jedna książka z dzisiejszej paczki ;-) Michael Jackson: A life in pictures Nie wiem, może to dlatego, że za dużo tych albumów teraz powstało - ten, mimo szumnych zapowiedzi, jest przeciętny. Po wstępie, w którym nie brak powszechnych opinii z tabloidów, mnóstwo zdjęć - wszystkie już wcześniej znane. Spodziewałam się czegoś lepszego.
Poniżej kilka zdjęć zawartości.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony pt, 15 sty 2010, 22:40 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

Phoenix pisze:SILENTIUM, proszę bardzo, tutaj są fotki w tym temacie: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... ht=#207942
Poczytaj, coanialim pisze o tej książce, bo widzę, że to kolekcjionerka z prawdziwego zdarzenia :) Ma sporo książek i zawsze ładnie opisze :)
Wielkie dzięki Phoenix.

Skusiłam się na Michael Jackson Treasures, zdjęcia, dodatki i oprawa znakomite, jak to już opisała anialim, natomiast tekst momentami bardzo mnie razi. Nie czytałam całości tak więc nie wiem jak to wygląda ostatecznie, ale stwierdzenia w rodzaju 'dokumenty sądowe udowadniają, że MJ nie jest ojcem swoich dzieci', pisanie, że ostatnie tygodnie spędził naćpany demerolem i morfiną... tudziez inne kwiatki, pozostawiają u mnie duży niesmak.
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Mam nadzieję, że to odpowiednie miejsce na tę informację. Chyba nie ma sensu zakładać nowego tematu. W razie czego proszę o przeniesienie posta.

Przeczytane na innym forum poświęconym Michaelowi. Chodzi o książkę Dave'a Marsh'a i Jamesa Bernarda The Book of Rock Lists z 1981 roku. Podobno jedna z list zawartych w tej książce została stworzona przez Jacksona i nosi tytuł "Top 10 Songs Michael Jackson wishes he had written", czyli 10 piosenek, których Michael żałuje, że nie nie napisał (ktoś to ujmie ładniej po polsku?). I wygląda ona tak:

1. "Respect"
2. "Bridge Over Troubled Water"
3. "Walk On The Wild Side"
4. "Moon River"
5. "For The Good Times"
6. "Living For The City"
7. "You Send Me"
8. "Yesterday"
9. "Eleanor Rigby"
10. "The Fool On The Hill"

Czy ktoś może posiada ten tytuł i mógłby potwierdzić informację?
Obrazek
Awatar użytkownika
Fanka MJ'a

Post autor: Fanka MJ'a »

Czy ktoś może wymienić wszystkie książki po polsku o MJ'u. Mam 3, ale może są jeszcze jakieś...? A może ktoś coś mi poleci, wartego uwagi...?
Z góry dziękuję i pozdrawiam :-)
"In the promise of another tomorrow
I'll never let you part
For you're always in my heart."

You rock my world, Michael!!!
Awatar użytkownika
Mjpolsat

Post autor: Mjpolsat »

Fanka MJ'a pisze:Czy ktoś może wymienić wszystkie książki po polsku o MJ'u. Mam 3, ale może są jeszcze jakieś...? A może ktoś coś mi poleci, wartego uwagi...?
Moonwalk
Geniusz czy szarlatan?
Superstar
Sekrety Raju Utraconego
Czesław Czapliński
Moja HIStoria, czyli jak fotografowałem króla
Życie i Śmierć Króla Popu
Krol Popu 1958-2009
Życie Legendy 1958-2009
Jako bohater mityczny
Sławomir Szyszka MJ
Obrazek
Malwina27

Post autor: Malwina27 »

Fanka MJ'a pisze:Czy ktoś może wymienić wszystkie książki po polsku o MJ'u. Mam 3, ale może są jeszcze jakieś...? A może ktoś coś mi poleci, wartego uwagi...?
"Moonwalk" 3 wydania 91 , 96 i 2009 rok
"Superstar" z 96
"Geniusz czy szarlatan"
" Sekrety raju utraconego", Kevin J. Fox
".Życie i Śmierć Króla Popu" tez Fox
"Michael Jackson 1958-2009. Życie Legendy"
no i ten czarny album Michael Jackson 1958 - 2009 mozna tez doliczyc pozycje La Toyi "Naga Prawda o mojej rodzinie " jesli cos pominelam to poprawiajcie
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
Fanka MJ'a

Post autor: Fanka MJ'a »

A którą z tych pozycji wymienilibyście jako najlepszą, oczywiście pomijając Moonwalk, wiadomo dlaczego... ;-) (Tak dla mnie, żebym wiedziała co pierwsze kupić)
"In the promise of another tomorrow
I'll never let you part
For you're always in my heart."

You rock my world, Michael!!!
Awatar użytkownika
Gosia1975

Post autor: Gosia1975 »

Fanka MJ'a pisze:A którą z tych pozycji wymienilibyście jako najlepszą, oczywiście pomijając Moonwalk, wiadomo dlaczego... ;-) (Tak dla mnie, żebym wiedziała co pierwsze kupić)
Ja nie polecę ci żadnej polskiej książki bo uważam że najlepsze są po niemiecku i angielsku i to tylko wybrane tytuły takie jak Dancing The Dream czy Before He Was King itp
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Ja polecam książkę Sławomira Szyszki. Jestem świeżo po jej lekturze i naprawdę warto poświęcić jej czas. Książka z bogatą bibliografią i opierająca się na naprawdę imponującej ilości materiałów zródłowych (autor podaje przypis do niemalże każdej informacji). Rzetelne spojrzenie na wiele aspektów kariery MJ i jego wpływ nie tylko na muzykę, że zacytuję spis treści:
Dojrzewanie artysty
Wideopromocja (Amerykańska kultura masowa przed okresem wideo. Dreszczowiec. Wpływ wideopromocji na muzykę rozrywkową. Budowanie kariery muzycznej w oparciu o wideoklipy.)
Przebudowa koncepcji koncertu muzycznego.
Wpływ na segregację rasową w muzyce rozrywkowej.
Kreowanie wizerunku.
Dzieci.
Ostatnio zmieniony ndz, 24 sty 2010, 19:39 przez a_gador, łącznie zmieniany 2 razy.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
ODPOWIEDZ