Freddie Mercury / Queen

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

Co sądzisz o twórczości grupy Queen?

Doceniam wkład w muzykę i szanuję to wszystko...
213
88%
Znam tylko z kilku radiowych hitów...
16
7%
Nie przepadam...
6
2%
Królowa Anglii jest brzydką, starszą panią!
7
3%

Liczba głosów: 242

Awatar użytkownika
Cheater

Post autor: Cheater »

Nie znam wszystkich płyt, dlatego wybrałem opcję drugą, ale to był fenomenalny zespół i doceniam jego wkład w muzykę rockową. Bardzo mi się podobał głos wokalisty. Talent na milion!
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Kto oglądał na Canal+ Hungarian Rhapsody? Genialny koncert i to w jakiej jakości.
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

http://www.rollingstone.com/music/news/ ... t-20140919
Pięknie zrobiona piosenka, choć liczyłem na coś nieznanego jak Victory.
Obrazek
Awatar użytkownika
michael mckellar

Post autor: michael mckellar »

Wydali " There Must Be More To Life Than This"  bo jej autorem jest tylko FM. PozostałychdPozostalychdwoch Michael jest autorem lub współautorem dlatego raczej na płycie Queen nigdy się nie pojawia.
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Zaznaczyłam: ,,Doceniam wkład w muzykę i szanuję to wszystko." Niestety nie ma w tej ankiecie wyboru, bo z chęcią zaznaczyłabym zdanie: ,,Znam, kocham, szanuję, słucham." A.. chociażby coś w tym guście. ;-) Queen w pewnym momencie bardzo mnie podniósł, w połączeniu z Michaelem było to niesamowite. Zespół jest dla mnie ważny również ze względu na przekaz i mam sentyment do wielu utworów, które kierowałam do swojego mężczyzny, gdy nie byliśmy jeszcze razem. Queen tworzył cudowną muzykę i cieszę się, że tak wybitnie uzdolnieni ludzie pozostawili swój ślad w muzyce.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
ODPOWIEDZ