MJ: HIT CHARTS (Po Zawodach)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
-
-
Piosenka jest autorstwa Michaela oraz Grega Phillinganesa. Nagrywana była podczas sesji do albumu "Bad" w 1987 roku. Z tego co mi wiadomo, żaden inny artysta nigdy wcześniej czy później jej nie nagrywał.Smooth jazz pisze:Cheater kojarzy mi się z jakimś innym utworem,tak jakbym słyszała kiedyś inne wykonanie.Czy ta piosenka jest autorstwa Jaksona?
Yeah Yeah. You've got a friend. W uwadze- że można, ale nie w jej treści. Bo cholera, gadajmy o muzyce.Maverick pisze:ktoś uważa piosnkę
01. Get On The Floor /10
02. Farewell My Summer Love /9
03. Come Together /8
04. Will You Be There /7
05. Another Part Of Me /6
06. Human Nature /5
07. Shout /4
08. Whatever Happens /3
09. Thriller /2
10. Earth Song /1
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Pierwszym celem mojego posta było aby narzucić wszystkim na przyznanie "Thrillerowi" 4 punktów.Smooth jazz pisze:Czy chcesz coś nam narzucić?Ten temat to zabawa to po pierwsze.Po drugie nie uwazam Thrillera za piosenke z przytupem.kazdy z nas tutaj ma swoich faworytów a twórczość Jacksona przez pryzmat "modnych kawalków"to oceniają raczej przypadkowi słuchacze a nie faniMaverick pisze:Thriller-sriller. Ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś uważa piosnkę tę z przytupem za lepszą od całego Invincible i History i Blooda razem wziętych, bo to w modzie. Ale lepsze od Will You Be There? Od Get On The Floor? Gdzie, jak, w którym miejscu?
Drugim celem mojego posta była próba zrozumienia fenonemu umieszczenia "Thrillera" na pierwszym miesjcu tego zestawienia piosenek. Czy - innymi słowy - chciałabym się dowiedzieć co konkretnie się w 'Thrillerze' może podobać. Mnie się podoba łobuzerski tekst dla dzieciaków i kipiący zadziorną radością wokal, w muzyce natomiast nie żadnego interesującego fragmentu nie ma. Zdecydowanie najsłabsza kompozycja z piosenek o duchach, strachach i potworach w karierze Michaela.
Kaem, rozumiem, że się ze mną zgadzasz i jednocześnie mnie za coś opieprzasz, ale nie wiem za co...kaem pisze:Yeah Yeah. You've got a friend. W uwadze- że można, ale nie w jej treści. Bo cholera, gadajmy o muzyce.Maverick pisze:ktoś uważa piosnkę
-
U mnie znów na odwrót, jeśli chodzi o "straszne piosenki" Jacksona.
Tekst "Thrillera" jest jak dla mnie dziecinny, ale za to muzycznie powoduje dreszcz. Bas jest wyborny. Sekcja dęta, tego już później nie ma. Vocal, racja zadziorny. Według mnie jest to jedna z najtrudniejszych pozycji Jacksona do zaśpiewania, co pokazywał później playback na trasach od 1992. Vincent Price, też robi swoje. Z dwójki podobnych tekstowo "Ghosts" i "Is It Scary" wole to pierwsze za ciekawe brzmienie. Drugi jest dla mnie nie do przetrawienia. Ciekawe jak sobie tutaj poradzi... sądzę że przejdzie bez echa. A "Threatened"? Uf, jakoś nigdy nie mogłem się przekonać. Ciężki song, za dużo mechaniki, sztuczności. Ale tekstowo chyba najlepszy... ukazujący przerażenie w innym wymiarze.
Tekst "Thrillera" jest jak dla mnie dziecinny, ale za to muzycznie powoduje dreszcz. Bas jest wyborny. Sekcja dęta, tego już później nie ma. Vocal, racja zadziorny. Według mnie jest to jedna z najtrudniejszych pozycji Jacksona do zaśpiewania, co pokazywał później playback na trasach od 1992. Vincent Price, też robi swoje. Z dwójki podobnych tekstowo "Ghosts" i "Is It Scary" wole to pierwsze za ciekawe brzmienie. Drugi jest dla mnie nie do przetrawienia. Ciekawe jak sobie tutaj poradzi... sądzę że przejdzie bez echa. A "Threatened"? Uf, jakoś nigdy nie mogłem się przekonać. Ciężki song, za dużo mechaniki, sztuczności. Ale tekstowo chyba najlepszy... ukazujący przerażenie w innym wymiarze.
- Dangerous_Dominika
1.Thriller -10pkt.
2.WHATEVER HAPPENS -9pkt.
3.REMEMBER THE TIME -8pkt.
4.GHOSTS -7pkt.
5.WILL YOU BE THERE -6pkt.
6.EARTH SONG -5pkt.
7.GET ON THE FLOOR -4pkt.
8.Farewell My Summer Love -3pkt.
9.SHOUT -2pkt.
10.COME TOGETHER -1pkt.
2.WHATEVER HAPPENS -9pkt.