Zwrot pieniędzy lub specjalny, pamiątkowy bilet?

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Jak zapatrujesz się na to co zaproponowała firma AEG?

Stanowczo chcę pieniądze za bilet mieć wrócone! Wydam je na płyty MJ.
56
29%
Chcę bilet zatrzymać na pamiątkę... podaruję im pieniądze.
48
25%
Nie wybierałem/am się na koncert MJ.
89
46%

Liczba głosów: 193

Amel

Post autor: Amel »

tancerz pisze: Z CZESKIEGO FORUM : głównie chodzi oto że fani nie zgadzają się na traktowanie ich w ten sposób i piszą w tej sprawie petycje przeciw takiej manipulacji naszymi uczuciami i warunkami jakie postawili im AEG.

Tu można ją podpisać jeśli nie zgadzacie się na warunki AEG i chcecie aby oddali nam pieniądze i dali za darmo bilet.

http://www.petitiononline.com/06252009/petition.html

Czy ktoś z Was mógłby te petycję zapodać na mjjcforum głównym forum Michaela Jacksona? Nie mogę się tam zarejestrowac ;/ petycja powstała dziś w Czechach wiec na razie jest tylko 107 głosów ale jak wyląduje tam to będą dziesiątki tysięcy ;) i zrobi się o tym głośno z góry dziękuje :)
Na razie jest ponad 900. Mam tylko pytanie - czy to jest w jakiś sposób oficjalne, tj. ważne od dajmy na to 1000 podpisów, tudzież czy ktoś ma to zamiar dostarczyć odpowiednim... hmm, władzom? Czy jest ważne w świetle prawa itd.? Podpisać podpisałam, miło by było gdyby to coś dało.
Awatar użytkownika
kojanik

Post autor: kojanik »

Wpłacili mi kasę z ticketmaster. Jakie mieliście różnice w zwrocie? Ja jestem w plecy 146 zł. Czemu ta kwota jest tak duża ??
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

A zamawiałeś również tez after party ? Bo te pieniadze były wysyłane odzielnie. A poza tym Funt spadł na łeb ok 40 groszy od czasu jak zamaiwalismy bilety, wiec na 100 funtów to ok 40 zł mniej a jakby jeszcze odliczyc te afterparty to by było ok 140 cos zł.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
vivi

Post autor: vivi »

Ja jeszcze w lipcu dostalam zwrot i wtedy bylo w miare korzystnie.Moje bilety kupowałam z dwóch kart,z visy i z mastercard,ten zwrot z mastercard byl chyba nawet o kilkadziesiat zlotych wiekszy niz z visy.
Awatar użytkownika
kojanik

Post autor: kojanik »

nie nie brałem afterparty, płaciłem 180 funtów
A-n-a

Post autor: A-n-a »

Czy ktoś oprócz Kamili dostał bilet???
Awatar użytkownika
Ola2003

Post autor: Ola2003 »

A-n-a pisze:Czy ktoś oprócz Kamili dostał bilet???
Tak, 3 dni temu kurier dostarczył mi pamiątkowe bilety :smutek:
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Ups przez pomyłke nacisnąłem zgłos post zamiast cytuj przepraszam, prosze moderatorów aby zniesli te zgłoszenie z tego postu.....

Miałem napisać
Ola2003 pisze:Tak, 3 dni temu kurier dostarczył mi pamiątkowe bilety
Widzę, że jesteś w niebowzięta tym stanem.. dlatego też nie chciałem tego kawałka papieru.. dla takiej własnie mini na mej twarzy gdybym go dostał
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Malwina27

Post autor: Malwina27 »

Ola2003 pisze:
A-n-a pisze:Czy ktoś oprócz Kamili dostał bilet???
Tak, 3 dni temu kurier dostarczył mi pamiątkowe bilety :smutek:
Pokaż jak one wygladają jeśli możesz ?! PLZ
Ja też z nich zrezygnowałam ... ale zobaczyć choć ich foto bym chciala ... ja zrezygnowalam aby nei plakać na ich widok !
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

tancerz pisze:Widzę, że jesteś w niebowzięta tym stanem.. dlatego też nie chciałem tego kawałka papieru.. dla takiej własnie mini na mej twarzy gdybym go dostał
Moja mina również nie była najradośniejsza, ale widząc zwrot pieniędzy na koncie, raczej też nie tryskałabym szczęściem. Indywidualny wybór.

Dodam jeszcze, że do biletu dołączony był "album", zawierający zdjęcia Michaela, a na nich podziękowania/ wspomnienia rodziny i przyjaciół.
Podejrzewam, że to ten sam, jaki ludzie otrzymywali podczas uroczystości pogrzebowych w Staples center.
Załączam zdjęcia dla zainteresowanych kawałkiem papieru.

Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
natalia2418

Post autor: natalia2418 »

Cóż, moja siostra wraz ze swoim przyszłym mężem kupili bilety na ostatni koncert w pierwszym rzędzie pod sceną (miejsca vip) wraz z after party. Wydali na to sporą sumkę (na szczęście nie kupili od razu biletów lotniczych) i do tej pory pieniądze nie zostały im zwrócone... Są trochę zawiedzeni.
"W świecie pełnym nienawiści ciągle musimy mieć nadzieję. W świecie pełnym zła, wciąż musimy być pełni otuchy. W świecie pełnym rozpaczy, nadal musimy mieć odwagę, by marzyć. W świecie zanurzonym w nieufności, my ciągle musimy mieć siłę, by wierzyć."
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Widzę onlyKate że nie do konca poszli na łatwiznę i na bilecie masz numer rzędu i miejsca.A czy jest on trójwymiarowy tak jak MJ go zaprojektował?Prezpraszam już zauważyłam na drugiej focie że chyba coś trójwymiarowego tam jest.Ogólnie gdybym kupiła ten bilet miałabym niesasamowite wyrzuty sumienia że ktoś z mojej naiwności nabija sobie kabze keszem.Podsumowując nic szczególnego.Ale to oczywiście każdego wybór indywidualny.
Obrazek

Post autor: onlyKATE »

natalia2418 pisze:(...) i do tej pory pieniądze nie zostały im zwrócone... Są trochę zawiedzeni.
Nie jestem pewna czy Twoja wypowiedź stanowi bezpośrednie nawiązanie do mojej, jeśli tak to źle mnie zrozumiałaś. Bynajmniej nie chodziło mi o zignorowanie należytych pieniędzy (bez wątpienia jeśli wybrałabym tę opcję, ubiegałabym się o nie). Raczej o to, że nie sam bilet powoduje tu zły humor a ogólnie wydarzenia z 25.06 i bez względu na to czy ujrzałabym ten papierek czy pieniądze, nastrój byłby równie marny.
Jeanny100 pisze:A czy jest on trójwymiarowy tak jak MJ go zaprojektował?Prezpraszam już zauważyłam na drugiej focie że chyba coś trójwymiarowego tam jest.
Stroną trójwymiarową jest strona widoczna akurat na pierwszym zdjęciu.
Jeanny100 pisze:Ogólnie gdybym kupiła ten bilet miałabym niesasamowite wyrzuty sumienia że ktoś z mojej naiwności nabija sobie kabze keszem.Podsumowując nic szczególnego.Ale to oczywiście każdego wybór indywidualny.
Ja tylko nie rozumiem dlaczego wybór tego biletu jest jednoznaczny naiwności. To nie telezakupy, gdzie cecha ta ma pełne pole do popisu, od wiary w urządzenia odchudzające po kremy odmładzające w 5minut. Transakcja była całkowicie jasna, a ja na nią świadomie przystałam.
Obrazek
Awatar użytkownika
natalia2418

Post autor: natalia2418 »

onlyKATE pisze:
natalia2418 pisze:(...) i do tej pory pieniądze nie zostały im zwrócone... Są trochę zawiedzeni.
Nie jestem pewna czy Twoja wypowiedź stanowi bezpośrednie nawiązanie do mojej, jeśli tak to źle mnie zrozumiałaś. Bynajmniej nie chodziło mi o zignorowanie należytych pieniędzy (bez wątpienia jeśli wybrałabym tę opcję, ubiegałabym się o nie). Raczej o to, że nie sam bilet powoduje tu zły humor a ogólnie wydarzenia z 25.06 i bez względu na to czy ujrzałabym ten papierek czy pieniądze, nastrój byłby równie marny.
Właściwie nie nawiązywałam tego do Twojej wypowiedzi a jedynie chciałam podzielić się własnymi doświadczeniami (no może nie do końca własnymi), w każdym badź razie zgodzę się z Tobą całkowicie. Żaden papier czy też pieniądze nie zrekompensuje koncertu na żywo (jeżeli to masz przez to na myśli).
"W świecie pełnym nienawiści ciągle musimy mieć nadzieję. W świecie pełnym zła, wciąż musimy być pełni otuchy. W świecie pełnym rozpaczy, nadal musimy mieć odwagę, by marzyć. W świecie zanurzonym w nieufności, my ciągle musimy mieć siłę, by wierzyć."
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Jeden bilet zostawiony, a 2 zwrócone zostały.... nie wie niestety jak to z różnica pieniędzy, bo mój brat w London mieszka (biletów też niestety nie widziałam, zobacze na swięta jak brat przyjedzie)

Jeśli chodzi o odczucia to zgadzam się z przedmówczynią. Nic ani nikt nam nie zrekompensuje żalu, który czujemy....było tak blisko żeby zobaczyć Michaela :(
Ain't no sunshine when he's gone :(
ODPOWIEDZ