Michael żyje [spekulacje]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
-
no to wróćmy do 2005 roku kiedy to wszystkie wiadomości typu fakty, wydarzenia itp karmiły ludzi takimi newsami jak pudelek czy inne tego typu rzeczy. To ma sprawić, że są lepsze od brukowców? Media to media, zawsze wciskają ludziom ciemnotę polecam bardzo dobry artykuł na stronie tvn24 - fala fałszywych śmierci :). Każdy ma swój mózg. Każdy wierzy w to co chce, np. taki wybuch w Czarnobylu :) ostatnio okazało się, że to też ściema wszystkie ziemie z tamtego rejonu są powykupowane cala akcja została zaplanowana i żadnego zagrożenia tam nie ma i nigdy nie było. Manipulowanie człowiekiem i tworzenie mu iluzji zamiast życia. Zamiast negować i zalewać swoim jadem innych nie wchodź na ten temat, omijaj go, szkoda i Twoich i naszych nerwów :)Matie14 pisze:Jak to nie zostaja podjete zadne dzialania? Sama napisalas ze 18 stycznia sprawa bedzie rozpatrywana^^ A wiesz...to ze kazdy portal plotkarski publikowal 'swoje autentyczne' wyniki autposji to nie znaczy ze to prawda^^
p.s. podałam wcześniej linka do źródeł medycznych gdzie w takich samych sytuacjach (kobieta umiera z powodu propofolu podanego w warunkach domowych) lekarz od razu trafił za kratki. A tutaj mija 5 miesiac i idzie nam zaczekać kolejne... to nie są żadne działania... odkładanie wszystkiego w nieskonczoność i tyle!
I'm humbled in Your grace....
Someone tell me why did You have to go and leave my world so cold...
-
może dlatego, że Murray niedawno miał sprawę i wszystko jest przedstawiane na bieżąco (sprawa dotyczyła alimentów) i nie, nie opieram swojej wiedzy na brukowcach ;) na YT są nagrania pracowników z LAPD, którzy odpowiadają na wszystkie pytania :) są to telefony prywatne istnieje coś więcej niż media, można samemu tam zadzwonić i się dowiedzieć :)Talitha pisze:Taki stan określiłabym już paranoidalnym.
Pracujesz w FBI, skąd wiesz jaki jest przebieg śledztwa? Jak bardzo skomplikowana jest sprawa, skoro opierasz się tylko na brukowych i internetowych doniesieniach. Nie wiesz dokładnie co zeznawali lekarze co mają w papierach. Mylisz, że policja sprzedała te szczegóły do mediów? Mylisz się...
p.s. nie tylko Jola R. mówiła, że wierzy, że MJ żyje do tej grupy można zaliczyć Erosa Ramazottiego (mam nadzieję, że nie zrobiłam błędu w nazwisku) a go raczej na jednej półce z Jolą R ustawić nie można ;)
- ula_mihalovic
Witam, zauważyłam w tym wątku powycinane części z mojego artykułu. Nie wiem czy dobrym pomysłem było wycinanie jego punktów z kontekstu dlatego prosiłam o by go nie kopiować. Ale trudno.
Wstawiam linka gdzie jest na bieżąco edytowany oryginał tego tekstu, a także dodatki do niego :
http://www.michaeljacksonhoaxdeath.fora ... i,419.html
Jeśli chodzi o moje stanowisko w tej sprawie to od momentu odkrycia drugiej karetki najbardziej uwierzyłam w hoax. Same 2 ambulanse można wytłumaczyć. Natomiast fakt, że fotograf ukrył przed nami drugą karetkę (montując film) i nie pojechał od razu za pierwszą nie da się już wytłumaczyć w żaden sposób. I to jest chyba najważniejsza rzecz jaka z tego artykułu wynika.
Pozdrawiam Ula
Wstawiam linka gdzie jest na bieżąco edytowany oryginał tego tekstu, a także dodatki do niego :
http://www.michaeljacksonhoaxdeath.fora ... i,419.html
Jeśli chodzi o moje stanowisko w tej sprawie to od momentu odkrycia drugiej karetki najbardziej uwierzyłam w hoax. Same 2 ambulanse można wytłumaczyć. Natomiast fakt, że fotograf ukrył przed nami drugą karetkę (montując film) i nie pojechał od razu za pierwszą nie da się już wytłumaczyć w żaden sposób. I to jest chyba najważniejsza rzecz jaka z tego artykułu wynika.
Pozdrawiam Ula
Murray'u przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki bądź skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą.
sedno
http://www.youtube.com/watch?v=wB3JB8ZOJto
3:52 wszystko wyjaśnia ....
na początku w to nie wierzyłam ale myślę że niektóre dowody są wiarygodne :)
3:52 wszystko wyjaśnia ....
na początku w to nie wierzyłam ale myślę że niektóre dowody są wiarygodne :)
- invincible_girl ;)
Wiecie co... Ja nie byłam ani trochę za spiskiem ani za upozorowaiem... Ale to zdjęcie, to mnie przeraziło. To słynne, gdzie reaimują MJa. OK, Michael miał prawdopodobnie największą dłoń, jaką widziałam w swoim życiu u normalnego mężczyzny, ale ten, co go reanimuje to ma większą dłoń jakieś 3 razy od Michaela. To niemożliwe...
I to, co mnie najbardziej nurtuje... "więc uważasz, że to, co się przydarzyło Beatlesom, to fakt, że się rozeszli. To właśnie im zapewniło długowieczność, bo nagle boom! i ich nie ma, więc nie można się nimi znudzić? Bo nagle zniknęli?"
MJ"Tak, Marilyn Monroe zmarła młodo[...].Myślę, że to tajemnica Jamesa Deana" James Dean-zmarł w wieku 24 lat, był gejem/biseksualistą
I dalej kontrowersji... "Czy byłby to dla ciebie jakiś argument, by pewnego dnia powiedzieć "To koniec" (a może po prostu This is it? ) i rzycić to?
MJ:"Yeah, chciałbym w jakiś sposób zniknąć, tak, by w pewnym momencie nikt mnie nie widział i po prostu robić swoje [...] Zniknąć-to bardzo ważne[...]"
"[...]Nie chcesz broń Boże, zniknąć w sposób, jak zrobiły to inne gwiazdy?[...]Nie chcesz umrzeć modo?"
"Um, zadajesz interesujące pytania. Jesteś pewnien, że chcesz usłyszeć moją odpowiedź?"
"Tak"
(umiejętne obieganie tematu )
"OK.[...]To, co trzyma mnie przy życiu, to dzieci[...]Gdyby nie było dzieci, wybrałbym śmierć. Naprawdę tak czuję.
"Powiedziałeś, że chcesz zniknąć. To ważne?"
MJ"Nie chcę długiego życia [...] starzenie się to najbrzydsza rzecz[...]
"Nie wolałbyś umrzeć wcześniej, nim to się stanie?"
MJ"Um... nie chcę się zestzreć... Chciałbym.
[...]
Tak, chciałbym (widzieć Princea i Paris i Blanka) jak dorastają"
I gadanie o starzeniu się i tym jak xiało zawodzi i o wierze w reinkarnację.
Czyli, że chciałby zniknąć, widziweć jednocześnie swe dzieci jak dorastają i pozostać młody duchem... To wszystko jakieś pogmatwane...
I to, to też ejst przegięcie... Patrzcie na tą lampę? Albo ja jest zacofana, albo lampy-ufo to normalka ;-/
I to, co mnie najbardziej nurtuje... "więc uważasz, że to, co się przydarzyło Beatlesom, to fakt, że się rozeszli. To właśnie im zapewniło długowieczność, bo nagle boom! i ich nie ma, więc nie można się nimi znudzić? Bo nagle zniknęli?"
MJ"Tak, Marilyn Monroe zmarła młodo[...].Myślę, że to tajemnica Jamesa Deana" James Dean-zmarł w wieku 24 lat, był gejem/biseksualistą
I dalej kontrowersji... "Czy byłby to dla ciebie jakiś argument, by pewnego dnia powiedzieć "To koniec" (a może po prostu This is it? ) i rzycić to?
MJ:"Yeah, chciałbym w jakiś sposób zniknąć, tak, by w pewnym momencie nikt mnie nie widział i po prostu robić swoje [...] Zniknąć-to bardzo ważne[...]"
"[...]Nie chcesz broń Boże, zniknąć w sposób, jak zrobiły to inne gwiazdy?[...]Nie chcesz umrzeć modo?"
"Um, zadajesz interesujące pytania. Jesteś pewnien, że chcesz usłyszeć moją odpowiedź?"
"Tak"
(umiejętne obieganie tematu )
"OK.[...]To, co trzyma mnie przy życiu, to dzieci[...]Gdyby nie było dzieci, wybrałbym śmierć. Naprawdę tak czuję.
"Powiedziałeś, że chcesz zniknąć. To ważne?"
MJ"Nie chcę długiego życia [...] starzenie się to najbrzydsza rzecz[...]
"Nie wolałbyś umrzeć wcześniej, nim to się stanie?"
MJ"Um... nie chcę się zestzreć... Chciałbym.
[...]
Tak, chciałbym (widzieć Princea i Paris i Blanka) jak dorastają"
I gadanie o starzeniu się i tym jak xiało zawodzi i o wierze w reinkarnację.
Czyli, że chciałby zniknąć, widziweć jednocześnie swe dzieci jak dorastają i pozostać młody duchem... To wszystko jakieś pogmatwane...
I to, to też ejst przegięcie... Patrzcie na tą lampę? Albo ja jest zacofana, albo lampy-ufo to normalka ;-/
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
-
na tym pogrzebie w FL został wykorzystany cały sprzęt, który widzimy przy produkcji this is it, na cmentarzu mieliśmy reflektory z culver city i balon do green screenu (nie wiem czy dobrze to napisałam ;))Goya pisze:Jaka lampa? Mowisz o tym czarnym na drugim obrazku u gory??? Co to wlasciwie jest?
A przepraszam po jaka cholerke balon do green screenu ??? No bo lampy i inne takie to OK ale po cholere ten balon ?girlonthebridge pisze:na tym pogrzebie w FL został wykorzystany cały sprzęt, który widzimy przy produkcji this is it, na cmentarzu mieliśmy reflektory z culver city i balon do green screenu (nie wiem czy dobrze to napisałam ;))Goya pisze:Jaka lampa? Mowisz o tym czarnym na drugim obrazku u gory??? Co to wlasciwie jest?
Jak nigdy dzis caly dzien poświęciłam i przeczytalam cale 12 stron jak i naciskalam na kazdy link , kazdy odnosnik .... no i ja sama nei wiem co o tym mysleć :( co do akcji THIS IS NOT IR to mialam wyrobione zdanie i w sumie chyba wyszlo na moje ale co do tej sprawy to ja juz sama nic nei wiem i nie chce tu powiedziec iz wierze w to ze MJ zyje gdzies ale o to jak duzo niedomówień i sprzeczności w calej tej styuacji jest .....
Najbardziej zdziwily mnie sprzeczności w wypowiedziach Janet . Ja pamietam KAZDA SEKUNDE tego dnia jak sie dowiedzialam co sie stalo moglabym odtworzyc to co do milisekundy bez bledu a Ona ( z calym szacunkiem dla niej ) raz mowi jedno potem juz co innego ....
No i Jeremine ktory tez dziwnie gada ... ale czy Jemu mozna ufać ? Wątpie !
Nastepnie te karetki i to za nie ma fotek prawie wcale .... jesli macie to prosze dajcie wszelkie zdjecia spod szpitala i domu .... bo ja nie mam ani jednej a che zobaczyc jak to wygladalo . Ja bylam w Londynie przez 2 tygodnie wlaśnie w czasie kiedy MJ odszedl ( bo nie moge pisać inaczej ) i nie bylam ani a stanie technicznie ani psychicznie tego wszystkiego śledzić . Dlatego tez ten temat duzo mi pokazuje i bardzo sie ciesze ze jest w HP a nie koszu . W Londynie byla masa info w gazetach i magazynach jednak szczerze wam napisze ze jesli mi kolezanki nie przeczytaly to ja nie bylam w stanie tego czytac ... teraz mam 23 kg gazet nawet nadal sa w walizce .... a juz tyle czasu minelo !!!
wiele jest rzeczy , ktore sklaniaja do myślenia ja siedze po środku bo nie mam jeszcze zdania ostatecznego na ten temat .... za dużo sprzeczności mi sie tu ukazuje . I nie chce napisać iż MJ żyje jednak moze dzieki tym dociekliwym fanom ( czy fanatykom ) czegoś sie dowiemy o sprawie czy o jej okolicznościach !!
Twitter @Malwi27
nie sądzę, to kwestia z jakie pozycji było filmowane i pod jakim kątem, wystarczy popatrzeć na cmentarz na google earth i dla mnie wszystko się zgadzaViola. pisze:Nie wnikam co to jest.. 'Martwi' mnie raczej widok tego budynku czy czegoś na 1 fotce.. Na drugim zdjęciu się samo zburzyło? i brak alejek.. i drzew.. Kurcze to naprawdę wygląda jakby było zrobione komputerowo ..
Ludzie młodzi sądzą, że za pieniądze wszystko można kupić, gdy już dorosną są tego pewni - Oskar Wilde
Ja tez sadze ze to wszystko jest OK tylko zalezy jak sie patrzy na to ... troche wyobraźni przestrzennej i juz bedzie OK !syberia pisze:nie sądzę, to kwestia z jakie pozycji było filmowane i pod jakim kątem, wystarczy popatrzeć na cmentarz na google earth i dla mnie wszystko się zgadzaViola. pisze:Nie wnikam co to jest.. 'Martwi' mnie raczej widok tego budynku czy czegoś na 1 fotce.. Na drugim zdjęciu się samo zburzyło? i brak alejek.. i drzew.. Kurcze to naprawdę wygląda jakby było zrobione komputerowo ..
PS ...Janet ciąge mowi w czasie teraźniejszym o MJju :(
Twitter @Malwi27
Ja od razu jak to zobaczyłam miałam wątpliwości. Zresztą mam je cały czas.ImOnlyHuman pisze:Nie wiem czy już ktoś o to pytał, ale czy braliście pod uwagę konferencję z Londyny?
Chociażby moment, w którym wyskakuje z samochodu - wgl nie w MJowym stylu. Tak samo później, jak idzie na scenę jak nie on.
Rozważałam jeszcze fakt, że to może być Casanova czy ktoś.. ale raczej nie Michael nie narażałby się w taki sposób, wystawiając sobowtóra. Co wy o tym sądzicie?
Michael nie machał tak pięścią, nie wywijał nia do góry, nie robił takich dziwnych gestów.
"...In my anguish and my pain
Through my joy and my sorrow
In the promise of another tomorrow
I'll never let you part
For you're always in my heart ..."
MJ FOREVER!
Through my joy and my sorrow
In the promise of another tomorrow
I'll never let you part
For you're always in my heart ..."
MJ FOREVER!
Dla mnie był pod wpływem leków po prostu... człowiek po alkoholu też inaczej się zachowuje niż zwykle...Ginger MJ pisze:Ja od razu jak to zobaczyłam miałam wątpliwości. Zresztą mam je cały czas.ImOnlyHuman pisze:Nie wiem czy już ktoś o to pytał, ale czy braliście pod uwagę konferencję z Londyny?
Chociażby moment, w którym wyskakuje z samochodu - wgl nie w MJowym stylu. Tak samo później, jak idzie na scenę jak nie on.
Rozważałam jeszcze fakt, że to może być Casanova czy ktoś.. ale raczej nie Michael nie narażałby się w taki sposób, wystawiając sobowtóra. Co wy o tym sądzicie?
Michael nie machał tak pięścią, nie wywijał nia do góry, nie robił takich dziwnych gestów.
Ludzie młodzi sądzą, że za pieniądze wszystko można kupić, gdy już dorosną są tego pewni - Oskar Wilde
-
rodzina (idąc za Randym, który udzielił wywiadu) chce wydać pogrzeb na DVD więc może chcieli sobie trochę drzewek tam podostawiać (taki mój żarcik) ja nie rozumiem tej rodziny i nie rozumiem po co im to wszystko jest (było) można to było załatwić po ludzku a nie odstawiają cyrk, 3 pogrzeby może jeszcze do 10 dolecą, bo przecież jak mówią osoby obecne na pogrzebie w FL nikt nie widział momentu chowania trumny, Joe Jackson udzielił wywiadu, że trumna na FL jest pusta... gdybyśmy mieli analizować zachowanie każdego członka rodziny Michaela Jacksona, czy tego co robili na pogrzebie to wierzcie mi wylądowalibyśmy w psychiatryku. Dla mnie to jest cyrk, tragikomedia, wszystkie ich wypowiedzi i zachowania, milion wersji wydarzeń, każdy sobie zaprzecza. Okej skoro jest to przykrycie zabójstwa, zatajenie czegoś co miało uśmiercić Michaela to znaczy, że rodzina jest w to zamieszana, w co szczerze wątpię... no chyba, że są naprawdę potworami pozbawionymi uczuć.Malwina27 pisze:A przepraszam po jaka cholerke balon do green screenu ??? No bo lampy i inne takie to OK ale po cholere ten balon ?girlonthebridge pisze:na tym pogrzebie w FL został wykorzystany cały sprzęt, który widzimy przy produkcji this is it, na cmentarzu mieliśmy reflektory z culver city i balon do green screenu (nie wiem czy dobrze to napisałam ;))Goya pisze:Jaka lampa? Mowisz o tym czarnym na drugim obrazku u gory??? Co to wlasciwie jest?