No też się przyłączę. Nr 7 to przecież woskowa figura Frnkenstein'a który ukradł ciuchy MJ'owi i złożył jakąś tandetną perukę.majkelzawszespoko wrote:Waląc zdjęcia i porównania, walmy dalej i posuwajmy się.
Najsłabsze Ogniwo
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- marcinokor
Fryz na topielca i pierwiastek Homo neanderthalensis ma w sobie niejeden, przez co podobny też i do figury nr 11.

I nawet kapelusz się przydarzał.

Michael kiedyś na koncertach chwytał się za krocze, a on posunął się o krok dalej - zakładał tamże skarpetki;). A i niewinne zdjęcie z tygryskiem też znajomo wygląda.

Więc za te skojarzenia z Anthony Kiedisem z Red Hot Chili Peppers głos na nr 11.
Istnieją też przypuszczenia, że jednak lokalne grupy Homo sapiens po "pożegnaniu z Afryką" krzyżowały się z neandertalczykami, więc kto wie czy te pramatki postafrykańskie nie widziały w nich czegoś… bo patrząc na…triniti wrote:ponoć pramatka afrykańska z neandertalami nie zdążyła się skrzyżować, bo wymarli…

Ciąg dalszy majkelowo-neandertalsko-indiańskich skojarzeń: Michael kiedyś na koncertach rozrywał koszule, a ten pan posunął się dalej.majkelzawszespoko wrote:Waląc zdjęcia i porównania, walmy dalej i posuwajmy się.

I nawet kapelusz się przydarzał.

Michael kiedyś na koncertach chwytał się za krocze, a on posunął się o krok dalej - zakładał tamże skarpetki;). A i niewinne zdjęcie z tygryskiem też znajomo wygląda.

Więc za te skojarzenia z Anthony Kiedisem z Red Hot Chili Peppers głos na nr 11.
Last edited by anja on Mon, 21 Nov 2011, 19:15, edited 1 time in total.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Ja wiem, że można oślepnąć od podziwiania tego nieskończonego piękna ale wzrok wam odjęło??? ?!! jakie 11??!! że niby Indianie byli prześladowani w Ameryce jak Michael Jackson??
Zwrócicie uwagę na kandydata nr 3
Te natchnienie na twarzy, ten złoty kostium, układ rysów twarzy.Lekko dezorientują zamknięte oczy ale właśnie może śpiewa she out of my life??
Trochę trwała im się za mocno skręciła ale w porównaniu do reszty to pikuś.
Michael przeżywający ( co... to sobie każdy dopasuje:) i prawie ideał.
13 jest ok tylko oprócz rekwizytów to nic mi tam Michaela nie przypomina a raczej męża mojej sąsiadki.
Zdecydowany głos na 3

Zwrócicie uwagę na kandydata nr 3
Te natchnienie na twarzy, ten złoty kostium, układ rysów twarzy.Lekko dezorientują zamknięte oczy ale właśnie może śpiewa she out of my life??
Trochę trwała im się za mocno skręciła ale w porównaniu do reszty to pikuś.
Michael przeżywający ( co... to sobie każdy dopasuje:) i prawie ideał.
13 jest ok tylko oprócz rekwizytów to nic mi tam Michaela nie przypomina a raczej męża mojej sąsiadki.

Zdecydowany głos na 3
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Nr 6
Podobnie jak piątka błądzi gdzieś wzrokiem. Widać staranność wykonania - to nie żaden maszkaron, ale bardzo przyzwoita kopia mistrza.
Podobnie jak piątka błądzi gdzieś wzrokiem. Widać staranność wykonania - to nie żaden maszkaron, ale bardzo przyzwoita kopia mistrza.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl

www.forumgim6.cba.pl

- Sephiroth820
- Site Admin
Głos oddaję na Pana z nr 11
Wyraz twarzy ma jak po ostro zakrapianym weekendzie,ale patrząc na te inne maszkarki to już wolę Pana przypominającego Zaldy Goco bez "dziewiczego wąsa"

EDIT:Anialim tak się mówi,gdy chłopak zapuszcza sobie pierwsze wąsy,które wyglądają dość komicznie
Wyraz twarzy ma jak po ostro zakrapianym weekendzie,ale patrząc na te inne maszkarki to już wolę Pana przypominającego Zaldy Goco bez "dziewiczego wąsa"

EDIT:Anialim tak się mówi,gdy chłopak zapuszcza sobie pierwsze wąsy,które wyglądają dość komicznie

Last edited by Sephiroth820 on Mon, 21 Nov 2011, 21:45, edited 2 times in total.
to po wąsach poznajemy dziewice? Hm.Sephiroth820 wrote:"dziewiczego wąsa"
Ode mnie głos na 14 - skoro sam Model się do niej przyznawał, to nie mogła być aż taka zła... na jaką wygląda, co?
Się człowiek naogląda takich pustych w środku Jacksonów i od razu docenia oryginał!
Przy okazji rwania koszulek - zwracam uwagę na wielkiego nieobecnego tej rozgrywki, którego całkiem przypadkiem odkryłam ;) :

I chciałam tylko jeszcze dodać, że artyści naprawdę czerpali garściami inspiracje z jednego Bogu ducha winnego Jacksona...
My też potrafimy upiększać inaczej. Sami zobaczcie. Grzyb udający brodę- cieszmy się, że Michael przez 90% swojego życia pokazywał się bez zarostu.
Przy okazji naszego kraju- wpisałem w wyszukiwarkę "michael jackson figura woskowa" i wyskoczyła mi... Justyna Steczkowska.
Numer trzy przypomina na mój gust Wylie Drapera.

Skoro tatuś Michaela nie odróżnił sobowtóra od własnego syna na pomniku, który odsłaniał, to kto wie, czy twórcy wiedzieli, że w An American Dream aktor grający Michaela to nie Michael Jackson we własnej osobie.
Wybieram figurę numer 7. Tutaj jedynie autor nie krył trupio bladej karnacji Michaela. Nie ma tabu bielactwa i wyrównywania kosmetycznego plam (co z tą tajemniczą maścią, o której świat miał się nie dowiedzieć, btw?). Słowo trupia jest tu zresztą kluczowe. Skoro Michael umarł po Thrillerze, to mamy tu go naprawdę, wykopanego. Nawet ubranie jakby z trumny wyjęte. Co za okrutny dowcip! Mnie przeraża. Prawdziwie.
Przy okazji naszego kraju- wpisałem w wyszukiwarkę "michael jackson figura woskowa" i wyskoczyła mi... Justyna Steczkowska.

Numer trzy przypomina na mój gust Wylie Drapera.

Skoro tatuś Michaela nie odróżnił sobowtóra od własnego syna na pomniku, który odsłaniał, to kto wie, czy twórcy wiedzieli, że w An American Dream aktor grający Michaela to nie Michael Jackson we własnej osobie.
Wybieram figurę numer 7. Tutaj jedynie autor nie krył trupio bladej karnacji Michaela. Nie ma tabu bielactwa i wyrównywania kosmetycznego plam (co z tą tajemniczą maścią, o której świat miał się nie dowiedzieć, btw?). Słowo trupia jest tu zresztą kluczowe. Skoro Michael umarł po Thrillerze, to mamy tu go naprawdę, wykopanego. Nawet ubranie jakby z trumny wyjęte. Co za okrutny dowcip! Mnie przeraża. Prawdziwie.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
zu wrote: Kandydat nr 7: Pochodzenie - NN

Uploaded with ImageShack.us
On naprawdę CI się podoba?????z tym wysokim liniejącym czołem i opadającymi oczami???z miną przytul kropka?nawet loczek mu się z wrażenia rozprostował.Wybieram figurę numer 7. Tutaj jedynie autor nie krył trupio bladej karnacji Michaela. Nie ma tabu bielactwa i wyrównywania kosmetycznego plam (co z tą tajemniczą maścią, o której świat miał się nie dowiedzieć, btw?). Słowo trupia jest tu zresztą kluczowe. Skoro Michael umarł po Thrillerze, to mamy tu go naprawdę, wykopanego. Nawet ubranie jakby z trumny wyjęte. Co za okrutny dowcip! Mnie przeraża. Prawdziwie.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
też się zastanawiam, bo mówiąc dosadnie to największa beka tego rankingu, dał mi minimum pół godziny szyderczej radości. aż mi wskazujący zdrętwiał i nie mogłam pomiziać myszki, żeby zjechać w dół strony.On naprawdę CI się podoba?
może za ciepło było w sali i wosk zaczął topnieć.

na podium!
'the road's gonna end on me.'

Uploaded with ImageShack.us
ewentualnie gdyby Michael ekscentrycznie postanowił dla odmiany nosić maseczkę na oczach dla podkreślenia rysunku ust to może....może....taka piąta woda po kisielu ?
WIEM!!! napięcie ze spodni przepełzło mu do szyiMaverick wrote:Tylko wtedy powstaje pytanie co mu się stało w szyję. Czyżby połknął rurę PCV?

albo wydęło mu się od śpiewania po śmierci skoro to ma być wykopany.
To pewnie ta, przez którą śpiewał "Monstera"Maverick wrote:Czyżby połknął rurę PCV?![]()

A wracając do głosowania.
Wam się numer 11 kojarzy z Indianinem tudzież neandertalem, a ja natomiast przy pierwszym podejściu ujrzałam to:

Podobieństwo daje po oczach. Mimo wszystko zgadzam się również z cechami prymitywa i nadal utrzymuję, że po naprostowaniu i lekkim tuningu fryza wyszedłby na ludzi ;) No i te usssssta... ]:>~~
... więc tym razem oddaję głos na neandertala z numerem 11. Kręci mnie ten zwierzęcy magnetyzm, ta dzikość spojrzenia, nieokrzesanie, prymitywność i brutalność... odruchów

Kandydat numer 3 jest dziwnym ewenementem, któremu za Chiny nie potrafię przypisać wieku. Mamy tu twarz z ery Bad, włosy z trasy Dangerous, a kostium z History. No i masz babo placek. Pewnie miało wyjść ponadczasowo...
A numer 13 nie jest w ogóle niczyją podobizną. No, ewentualnie laleczki Chucky.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Ja oddaje swój głos na Pana nr 14.
Z sentymentu - przypomniał on mi dawne czasy , kiedy brat mój wracał z "akademików" gdzie był się 'uczyć z kolegami " Ta sama twarz pozbawiona złudzeń , te oczy tęskniące za rozumem ,rozczapierzone palce trzymające sie kurczowo futryny.Te włosy zmierzwione a jednak przyklapnięte .Piękne czasy . Choć sam oryginał też sie chyba cieszy ze stoi obok takiego przystojniaka w kazdym bądz razie wydaje sie byc zadowolony fakt ,że te czarne okulary przysłaniaja mu ostrość widzenie i moze z tego jest zadowolony ...?
Z sentymentu - przypomniał on mi dawne czasy , kiedy brat mój wracał z "akademików" gdzie był się 'uczyć z kolegami " Ta sama twarz pozbawiona złudzeń , te oczy tęskniące za rozumem ,rozczapierzone palce trzymające sie kurczowo futryny.Te włosy zmierzwione a jednak przyklapnięte .Piękne czasy . Choć sam oryginał też sie chyba cieszy ze stoi obok takiego przystojniaka w kazdym bądz razie wydaje sie byc zadowolony fakt ,że te czarne okulary przysłaniaja mu ostrość widzenie i moze z tego jest zadowolony ...?
majkelzawszespoko wrote:Głos na kandydata nr 14.
Toś sygnowany przez samego Mistrza.
Myślę, że to, co Model miał na myśli, jest ewidentne... Być może w tym właśnie momencie podjął decyzję, że już czas na wykonanie kolejnego telefonu do dra Kleina.anialim wrote:Ode mnie głos na 14 - skoro sam Model się do niej przyznawał, to nie mogła być aż taka zła... na jaką wygląda, co?
Trzeba być albo do cna niewinnym, albo zdrowo pieprzniętym, żeby wybrać akurat taką pozę/minę Michaela na figurę woskową. No nic tylko jeszcze postawić przed nim 12-letniego chłopca i "Mamo, zrób mi zdjęcie z Michaelem!".@neta wrote:Michael przeżywający ( co... to sobie każdy dopasuje:) i prawie ideał.
(Byłby kolejny dowód w sprawie)
Kandydat nr 13. Po namyśle. Za outfit. No postarali się (eee...). Mimo kwadratowych rysów i "Made in China" na lewej stopie (imaginuję).