Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

MJowitek

Post by MJowitek »

To ja widzę, że nie mam się co przejmować, że się zawieruszyłam. Zrobiłam to - jak poprzednio :)

I teraz nie wiem na co głosować, znowu LaGear? Coś niekonsekwentnie mam ochotę zrobić :knuje:
kaem

Post by kaem »

LA Gear

Dość bura i niewyraźna. Tyle zarzutów. Mocny plus za nawiązanie oczywiste do Black Or White (tylko wychodzi mi na to, że reklama była wcześniej - ktoś wie jak było dokładnie?). I mały żarcik. Nieco zwietrzały dziś może, ale mały dystans do siebie widoczny.
Wszystko ładnie, ale pozostałe reklamy można chwalić nieco dłużej.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
SasiaxD

Post by SasiaxD »

LA Gear- nie głosowałam na nią, bo ten uśmiech Michaela na końcu jest rozwalający ale całość jest taka nijaka. Trochę tułowia, trochę butów, jakaś kałuża, jakaś latarnia. Nic tu mi nie pasuje ;D Wybacz Michael'owy uśmiechu ;* Będę tęsknić.
Jeśli chcesz naprawić świat,
najpierw musisz przyjrzeć się sobie i
zmienić się. Zacznij od tego gościa,
którego widzisz w lustrze [...]
TheMajkeL

Post by TheMajkeL »

LA Gear
Na tym etapie wg. mnie można odrzucić już tylko reklamę BJS lub LA Gear.
Mój głos na pada na tą drugą opcję.
Image
Paulina_

Post by Paulina_ »

LA Gear Oglądając inne reklamy wiem o czym to jest. Oglądając tę reklamę nie wiedziałam po pierwszym obejrzeniu. Poza tym W porównaniu z innymi ta jest najbardziej niewyraźna.
Image
marcinokor

Post by marcinokor »

LA Gear jednogłośnie! Ogólnie lubię patrzeć jak MJ tańczy, ale przy pozostałych reklamach to ta jest nijaka. Poza tym nie podoba mi się też to, że pomysł wzięli z końcówki Black Or White, zamiast samemu wymyślić coś oryginalnego.
Image
TheMajkeL

Post by TheMajkeL »

marcinokor wrote:Poza tym nie podoba mi się też to, że pomysł wzięli z końcówki Black Or White, zamiast samemu wymyślić coś oryginalnego.
Nie przesadzajmy. Na tym polega reklama. W dodatku taka forma (pomysł) plusuje tym, że zostaje na długo w pamięci. Nawet jeżeli jest denna. : )
Image
kamiledi15

Post by kamiledi15 »

pomysł wzięli z końcówki Black Or White, zamiast samemu wymyślić coś oryginalnego
Ktoś tam wcześniej pisał, że najpierw była reklama, a Black or White dopiero potem :)
Oglądając inne reklamy wiem o czym to jest
Ja z kolei mogę to samo powiedzieć o Chase. Michael ucieka przed fanami samochodem, helikopterem, nawet na nartach (!) i jak to się ma do Pepsi? To już łatwiej bym skojarzył właśnie te buty ;-) Zwłaszcza, że jest kilka wyraźnych zbliżeń na nie.
Last edited by kamiledi15 on Fri, 27 Apr 2012, 20:46, edited 1 time in total.
Image
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
MJowitek

Post by MJowitek »

Nie mam pojęcia jaka była historia reklamy LaGear, ale odkryłam, że ta dziewczynka to Brandie, córka Jackiego.

Pod tym linkiem więcej do poczytania na temat reklamy:
link

Image

Reklama LaGear z 1988:
http://www.youtube.com/watch?v=GwQBTF85OEg
triniti

Post by triniti »

No niech będzie La Gear. :knuje: Owszem, reklama ponura. Ale czy reklama musi być zabójczo kolorowa.? Nie zawsze.

Tutaj do poczytania o symbolice koloru w reklamie (krótki, acz treściwy tekst)
kaem wrote:HIStory world promo. (…) Tylko czemu spot jest czarno - biały, skoro koncerty były tak bardzo kolorowe?
w odpowiedzi
cyt z artykułu
od razu zainteresujemy się czarno-białym spotem w kolorowej telewizji tylko z powodu jego inności i kontrastu w stosunku do otaczających go reklam.
Być może była to nieudolna próba wyróżnienia się?
kaem wrote:LA Gear

Dość bura i niewyraźna. Tyle zarzutów.
Inną ciekawą specyfiką naszych czasów jest postrzeganie ciemnych odcieni błękitu, granatów jako barw symbolizujących prestiż, elegancję, wysoką pozycję społeczną, klasę i smak.
W La Gear dominują błękity z mocnym akcentem czerwieni..
Uważam również, że ta reklama wizualnie jest dość "ciężka", nawet jeśli dobór barw miał symbolizować prestiż..

Mam najwięcej uwag do montażysty. nenene

Notabene, czy Mike nie mógł wcisnąć się w te buty, dać się sfilmować jak w nich paraduje, udobruchać zleceniodawcę, żeby uniknąć procesu?

MJowitek wrote:że jak mnie nie ma to nie próżnuję - mój pierwszy w życiu namalowany Michael, z dedykacją dla wszystkich z ogniwa:)
Dzięki Mjowitku za dedykację dla nas :)
@neta

Post by @neta »

Vma 2009 tak bardzo mnie wzruszyła kiedy ją zobaczyłam pierwszy raz.Nie ma w niej Michaela, ale jej wymowność spowodowała łzy.

Oddaje głos na LaGear.Michael nie przepadał za sportowym obuwiem.( tak czytałam ;-))
Jest w niej zabawna nutka.On się tak produkuje i produkuje, a dziewczynka z góry jakoś tak ironicznie klaszcze :smiech:.Mam takie wrażenie...no mam i już.Fakt- uśmiech i spojrzenie w górę jak milion dolarów...ale to za mało.Buty okropne prawie ortopedyczne.Nie, nie, nie.
Mjowitku obraz super( jak majtaski zaznaczone :)).Pamiętam jak powaliło mnie Twoje dziecko w sieci ma pewnej imprezie
triniti chyba 42..ale głowy nie dam ;-)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
MJowitek

Post by MJowitek »

Normalnie brawa dla mnie! Tylko 14 godzin opóźnienia! :)

Odpada LaGear, wolimy Michaela na bosaczka najwyraźniej.

Kolejne głosowanie czas zacząć! Do niedzieli, 21.00 (orientacyjnie :wariat:)

The Chase
Image
[1][2]

Billie Jean street
Image

Dreams
Image

Pepsi I'll Be There
Image

Dangerous TV Commercial Desert
Image

VMA 2009
Image
kamlox

Post by kamlox »

The Chase jak dla mnie jest jednak gorsza od VMA 2009, przede wszystkim za długa lekko. Po drugie zbyt abstakcyjna
kamiledi15

Post by kamiledi15 »

Ja też ponawiam Chase :D
Image
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
SasiaxD

Post by SasiaxD »

VMA 2009 - Z jednej strony interesująca, bo inna a z drugiej co to za reklama bez Michaela. Cała fabuła polega na tym, że rękawiczki spadają z nieba niby zachęcające a jednak na mnie działają słabo ;) W końcu i tak nie mam czego się uczepić ale wybiorę deszcz rękawiczek.
Jeśli chcesz naprawić świat,
najpierw musisz przyjrzeć się sobie i
zmienić się. Zacznij od tego gościa,
którego widzisz w lustrze [...]
Locked