Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Problem polega na tym, że Ty nie wiesz, co ja wiem, a ja już wiem, że Ty nic nie wiesz o tutejszej Społeczności.

Jakbyś był dobrym Sherlockiem, to byś sobie wydedukował po wypowiedziach towarzystwa wzajemnej adoracji co nieco, a nie brnął dalej w pułapkę.

PS. czemu się nie bawisz z nami?
PS2. naprawdę myślisz, że ktoś w moim wieku może nie wiedzieć do to hemofilia?
LittleDevil pisze:Rozumiem, że oznacza to, że też głosujesz na Kasię.... czy nic nie rozumiem?
Taaaak!
@neta pisze:ten film jest taki świeży i radosny.Kiedy go oglądam kupuje Michaela w całości.
Hola hola hula hop!
My się nie bawimy w najsłodszego Michaela na ekranie, tylko w klipy! Klip jako całość jest tandetny i mógł wyglądać lepiej. Kropka ;P A po kropce jeszcze taka uwaga, że świeżość i radość to tylko i wyłącznie zasługa kapitalnego utworu i zestawienia ze sobą chyba wszystkich pozytywnych instrumentów świata.

Jakbyśmy głosowali na Michaela, to You Rock My World już dawno wystrzeliłoby tam gdzie jego miejsce, czyli na Planetę Małp.

; )

Edit: Złapałem się na czymś teraz. Facebook to zło, jak czytam niektóre fajne posty na forum, to mam ochotę kliknąć w 'Lubię to' i przez ułamek sekundy jestem w trybie poszukiwania znacznika. Też tak macie? Już po mnie? Akurat dzisiaj?

Pozdrawiam wszystkie brunetki!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
alice_225

Post autor: alice_225 »

majkelzawszespoko pisze:Jakbyśmy głosowali na Michaela, to You Rock My World już dawno wystrzeliłoby tam gdzie jego miejsce, czyli na Planetę Małp.
Hahah, biedny Mike, napracował się a teraz jego fani bezkarnie się nad nim pastwią :hahaha: Oczywiście nie mam niczego złego na myśli, po prostu fajnie poczytać żarty na temat idola, pisane przez ludzi którzy potrafią znaleźć granicę ;-)
majkelzawszespoko pisze:Pozdrawiam wszystkie brunetki!
Czemu tylko brunetki? :smutek: Być może nie pojęłam tego, bo jestem blondynką ... :hahaha:
Zanim go osądzisz, spróbój naprawdę go pokochać. Spójrz w swoje serce, a potem zapytaj: Czy widziałeś jego dzieciństwo?
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

majkelzawszespoko pisze:Też tak macie? Już po mnie? Akurat dzisiaj?
Macie.
Foch. :-P

Pozdrawiam rudych.
Talitha

Post autor: Talitha »

LittleDevil pisze:Margareta, Seph, nati, homesick, Talitha.... gdzie Wasz głos? Aż tak trudno kogoś sprzedać?
Nie utrzymuję żadnej pozaforumowej więzi z nieudzielającymi się członkami tegoż.
Myślałam, że uda mi się kogoś wziąć tak z ulicy... i nagibać, ale zaledwie zacznę... ^%$^$##^#^ :nerwy:

Instrukcja była niedokładna. Jak to "bierzesz i...", dosłownie?
Dziękować.
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

majkelzawszespoko pisze:
Jakbyśmy głosowali na Michaela, to You Rock My World już dawno wystrzeliłoby tam gdzie jego miejsce, czyli na Planetę Małp
No może mi się trochę zapomniało co oceniamy, ale…
Jak się nie ma fizis to może lepiej byłoby iść w psyche. A tu co? Klepanie babki (i to najładniejszej w całym ekhm ekhm biznesie) po tyłku.

Film akcji nie najgorszy, ale główny bohater źle obsadzony. Niewiarygodny.
Gdyby to był pastisz to ok. Ale nie jest.

Czasami aktorzy grają wbrew warunkom i pięknie się wszystko klei, jednak gdyby tak Artura Barcisia obsadzić w roli Bohuna…
Ani magia nazwiska Michael Jackson, ani taniec nie są w stanie tego zmienić. Ekran rządzi się swoimi prawami. Facet nie musi być piękny, ale nie może wyglądać jakby chwilę wcześniej wstał z grobu.
To znaczy może tak wyglądać, jednak teledysk powinien wtedy nosić nazwę Thriller albo Ghosts.

Ja wczoraj w oczekiwaniu na wydarzenie o randze, bądź co bądź, światowej farbowałam włosy. I kurka co? Końca świata nie było. Pozdrowień od moderatora nie otrzymałam.
Bo wyszedł mi blond.
Gorzej, koniec świata przełożyli o jakieś 50 lat, więc … znowu trzeba będzie farbować.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

To i ja przychylam się do obalenia litery W. Czyli podwójna V jak Vendetta na
Whatzupwitu i We are the world.
W niebie nie ma dziewczyn, bo słoń jest symbolem męskiej siły, choć sądząc z pierwszego wersu, jego dni są policzone. Toteż trzeba się zintegrować w męskim towarzystwie i pohasać sobie na wyżynach i trzymać głowę dumnie wysoko, to nic, że z powodu spadających okularów (mam takie wrażenie patrząc na Eddiego). A ja się nie solidaryzuję z tą męską schyłkowością.
Podobnież wzrokowe WATW mię odstręcza, choć mamy tu przegląd modowo-koafiurowy z połowy lat 80-tych, od minimalizmu dajmy na to Paula Simona do rozpasania wiadomego indywiduum. Choć w zasadzie nic w kwestii odzieżowej, i nie tylko, się od tego czasu nie zmieniło, pisząc to patrzę na twarz Magdy Jethon na okładce "Trójki z dżemem", którą pakuję (książkę, nie Magdę) na prezent pod choinkę. Jej fryzura to łagodna wariacja na temat Cyndi Lauper. Wracając do WATW: słuchać lubię, z patrzenia takiej przyjemności nie czerpię. Ale musieli jakoś utrwalić ten moment, kiedy wszyscy, z wyjątkiem jednego, swoje ego zostawili za progiem i wsparli szczytny cel.
alice_225 pisze:Świetnie się z Wami bawię. Pasjonujące rozmowy o Członku itd...:)
No proszę, co polska edukacja spier..., to MJowe forum, że tak powiem, WYPROSTUJE. Odeślę na te tutaj wiekopomne łamy moich podopiecznych. Nadrobią braki i błysną w towarzystwie. Wiedzą i umiejętnościami.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

a propos WATW....pomykam sobie dziś autem do centrum, aż tu nagle w radiu.... bam bam bam
There comes a time when we heed a certain call
When the world must come together as one

przed oczami stanęła mi cała dyskusja z forum i wszystkie filmiki z nagrywania i.....wymiękłam.
skończyło się jak zwykle, jak mam od zawsze z tym utworem ....czekam wyłącznie na partie śpiewane przez Michaela pogłaśniając je na maksa nenene

nie mam pojęcia co sądzili kierowcy na sąsiednich pasach, ale sądząc po ich minach w reakcji na moją żywiołową wizualizację oglądali właśnie najlepszy KMF z NO na żywo :smiech:
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

LittleDevil pisze: Zaś w chwili obecnej potrzebuję wsparcia na fb, bo coś sie mnie Xscape niedostatecznie przestraszył....
Diable ! Dopięłaś swego wraz z czortem który Ci w tym pomagał :) Tu już nie chodzi o przestraszenie..Ty mnie najzwyczajniej w świecie brutalnie "zmolestowałaś", a nie myślałem, żeś do tego zdolna :) Dobrze, że święta nie trwają dłużej bo obawiam się, że dalej nie znalazł bym czasu aby stawić się na forum :) No, ale trwają ile trwają, a druga sprawa taka, że i alkohole się pokończyły (nad czym jednak ubolewam najbardziej), więc żem jest :) I denerwuję się, że nic nie mogę zalajkować :)

Odstrzały :

Whatzupwitu - okropności ! :) Dziś jedynie w remizie strażackiej na wsi gdzie psy d..... szczekają odważyłbym się to puścić. Ciężko nazwać to teledyskiem, a jęczenie Eddiego jest nie do zniesienia. No i ta podskakująca stonka też mi się nie podoba :)

You Rock My World - dlatego, że za każdym razem gdy oglądam to dzieło| (a często tego nie robię), czuję zawód :)

ps - czy tylko ja miałem przyjemność dostąpić zaszczytu molestowania na fejsie ?
Awatar użytkownika
@neta

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A ty co dziś zrobiłeś dla NO??!!!
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
MJowitek

Jeszcze nic, ale mam w planach zrobić pranie białych rzeczy :party:
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Bez sensu ta zabawa się zrobiła. Głosowanie miało zakończyć się ponad tydzień temu. Bez sensu jest brać w niej udział skoro prowadząca robi sobie co chce - ludzie czekają ale są granice. Zaletą tej gry było to, że dość płynnie trwała - a tu widzę jakiś X factor się uprawia.

Od wielu miesięcy a nawet paru lat, to forum trzymają tylko ten temat i okresowe nowości związane z Michaelem - niedługo nie będzie tu po co wchodzić.
Obrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Forum trzymają ludzie, nie tematy. Rozejrzyj się i pomyśl, co możesz dodać do których z nich. Czasem trzeba się też do nich dokopać. Okay, Klara nieco znika, ale weź też pod uwagę, że jest okres świąteczny, może forum jej nie po drodze.
To TYLKO Najsłabsze Ogniwo.
Jest jeszcze masa innych tematów.
I nie ma tu żadnego X Factor. Raczej próba rozgrzania tego trupa.
Jak sam piszesz - niedługo nie będzie tu po co wchodzić. A ja uważam, że to forum ma na nowo potencjał, tylko je trzeba resuscytować, a nie patrzeć z boku czy może ktoś inny coś zrobi, żeby było dobrze. Pomożesz? :)
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Na pewno nie odejdę z forum, wzorem starej gwardii, ale widzę, że od śmierci MJ, to już nie to samo.

A jeśli chodzi o NO, to prowadzący powinien pojawiać się na czas choćby się waliło. Oczywiście w przenośni.
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Chłopie koniec roku, święta, sylwester, wszystko na raz. Nie jesteś od dzisiaj.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
@neta

Prowadząca zniknęła między ciastami, pierogami i cekinami na sylwestra....albo ją porwał Zły Mikołaj nenene
Obrazek

A jednak doczekałam się możliwości rebelii :war:
Obrazek

Biorę samozwańczo WŁADZĘ w swoje ręce i ogłaszam, że tej rundzie odpadło na równych zasadach:

Whatzupwitu

-"this video is so gay, that gave me AIDS",

-słodkości, słoniki i serduszka prowadza do :chlosta:

-za kucanie Michela przy Eddiem poza kadrem, :smiech:

- za inne rzeczy dozwolone od lat 18 tu.....
Whatcośtam odpada :ban:

lecąc w dół na łeb na szyję pociagnęło za sobą We are the World

Uzasadnienie zapiszę złotymi zgłoskami.....nie godzi się Panie Jackson epatować bogactwem, kiedy dzieci głodują.Sam film mało zaskakuje, a trzymanie się za rączki wyszło z mody.
Kop jak stąd do Afryki.
Powyższe filmy sponsorowała literka W

w następnej rundzie udział biorą:

FILMY KTÓRE POZOSTAŁY!!! przykro mi, ale nie jestem w stanie wstawić filmów z YT na to forum :wariat:
Wszystkie " gwiezdne dzieci Michaela" wiedzą, że zostało:

Don't Stop 'Til You Get Enough
Bille Jean
Beat It
Say Say Say
Thriller
Come Together
Blood on the dance floor
Ghost
You Rock My World

nenene

Głosowanie do Nowego Roku Obrazek

albo do czasu jak prowadząca wróci z niewoli i mnie wykopie z zastępstwa ;-) na co po cichu liczę...no bo kto tak pięknie pisze o rundach NO ...no kto jak nie Little devil!

Ihre abstimmen!!!!

Powyższy wpis jest roboczy i nie ma wartości artystyczno literackiej
Zablokowany