Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- marcinokor
- kamiledi15
Może czytał naszą rodzimą bajkę?i z psami w garniturach
Jak tak patrzę na ten teledysk, to przypomina mi to współczesne internetowe memy, albo tak zwane Youtube Poop. Więc nawet pod tym względem Michael wyprzedził swoją epokę Swoją drogą, tekst opowiada raczej o jakiejś dziewczynie:
,,There Was A Time I Used To
Say Girl I Need You
But Who Is Sorry Now"
A teledysk zupełnie o czym innym. Jest tam trochę elementów losowych, których ,,symboliki" nijak nie potrafię zrozumieć. Wiadomo, że większość dotyczy plotek z gazet, ale niektóre są chyba wzięte nie wiadomo skąd. Mimo to wolę Leave me Alone od In the Closet, który żadnych innowacji nie miał - w przeciwieństwie do większości teledysków Michaela.
Swoją drogą to dziwne, że dotąd nikt nie zrobił parodii Leave Me Alone.
Ciekawe, czy to dubler, czy sztuczny model?
http://images4.fanpop.com/image/photos/ ... 95-600.jpg
- marcinokor
Miał Naomi, if you know what I mean .kamiledi15 pisze:Mimo to wolę Leave me Alone od In the Closet, który żadnych innowacji nie miał
Żeby trochę bardziej uzasadnić swoją argumentację, dodam, że moim zdaniem LMA jest pełny efektów specjalnych i ciekawych metafor, ale nie posiada tego charakteru jaki mają inne teledyski, nawet tak stateczne jak She's Out of My Life. A właśnie apropos stateczności, to uważam jeszcze że, Leave Me Alone jest zbyt energiczne, żeby w klipie do niego poświęcić na scenę taneczną jedynie kilkanaście sekund.
Za długo fanuję. Nie umiem się zdecydować.
Czy iść śladami emocji z czasów liceum i eliminować Beat It, czy kierować się chęcią tańca, i eliminować Live me Alone, czy też może spojrzeć na nowo by wyrzucać In The Closet, bo teraz to już nawet kopuluja, więc co on z tą Naomi niby chce pokazać?
Dobrze, że do soboty jeszcze daleko...
Czy iść śladami emocji z czasów liceum i eliminować Beat It, czy kierować się chęcią tańca, i eliminować Live me Alone, czy też może spojrzeć na nowo by wyrzucać In The Closet, bo teraz to już nawet kopuluja, więc co on z tą Naomi niby chce pokazać?
Dobrze, że do soboty jeszcze daleko...
MJowitek pisze:więc co on z tą Naomi niby chce pokazać?
Ja już kiedyś gdzieś pisałam...Naomi była top of the TOP Super Model, panowie się ślinili, a to przed Michaelem klękała
taki mały szowinistyczny żarcik :-D
i co wyjeżdżasz z kombatanctwemMJowitek pisze:Za długo fanuję.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
ha, ha………..ha
http://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hpho ... 6478_n.jpg ;)
i nowalijka, też lubię
http://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hpho ... 4162_n.jpg
http://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hpho ... 6478_n.jpg ;)
i nowalijka, też lubię
http://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hpho ... 4162_n.jpg
In the Closet
czego by się tu przyczepić..
Podejrzanie banalna sepia i wszechobecne majtkowe khaki , więc jak poważnie traktować tak wyzuty z prestiżu, pozbawiony symboli królewskości miałki spektakl? Czyżby "Król był nagi" ?
(No tak, teraz już nawet spokojnie tego sloganu nie można wypowiedzieć, . Gdyby piewcy tegoż sloganu łopoczącego na sztandarach zainteresowali się cokolwiek życiem Hansa Christiana Andersena, . Przyssawki opadają. jak żyć?)
a jakby tak … nawiać na tę pustynie tumany złotego pyłu, po horyzont , zapaćkać nim połacie i niech by się w nim nurzali, spętani w paroksyzmach uniesień,? walnąć na niebie tęczę… aaaa
Najbezpieczniej chyba wybrać serduszka, do serduszek jeszcze nikt się nie przyczepił No więc, jak LOVE bez serduszek??? .
Podsumowując - budżet za krótki...
o proszę mamy nawet fajkę w tęczowych kolorach
Tylko, czy Amiga się z czymś nie kojarzy?
czego by się tu przyczepić..
Podejrzanie banalna sepia i wszechobecne majtkowe khaki , więc jak poważnie traktować tak wyzuty z prestiżu, pozbawiony symboli królewskości miałki spektakl? Czyżby "Król był nagi" ?
(No tak, teraz już nawet spokojnie tego sloganu nie można wypowiedzieć, . Gdyby piewcy tegoż sloganu łopoczącego na sztandarach zainteresowali się cokolwiek życiem Hansa Christiana Andersena, . Przyssawki opadają. jak żyć?)
a jakby tak … nawiać na tę pustynie tumany złotego pyłu, po horyzont , zapaćkać nim połacie i niech by się w nim nurzali, spętani w paroksyzmach uniesień,? walnąć na niebie tęczę… aaaa
Najbezpieczniej chyba wybrać serduszka, do serduszek jeszcze nikt się nie przyczepił No więc, jak LOVE bez serduszek??? .
tak,Michael był 100 lat za…i wypikać. Że też nikt nie wymyślił rysunku satyrycznego, żeby wszystko wypikać.MJowitek pisze:In The Closet, bo teraz to już nawet kopuluja
Podsumowując - budżet za krótki...
ptaszkiem nie można, ale nikt nie wspomniał o fajkach?Talitha pisze:Zdań nie kończy się ptaszkiem, ale zaznaczać nim trzeba.
o proszę mamy nawet fajkę w tęczowych kolorach
Tylko, czy Amiga się z czymś nie kojarzy?
- majkelzawszespoko
Bada bing i jestem, powróciłem. Anetka mnie zagoniła poprzez fejbuk, oznajmiając, że tu niby temat zmartwychwstał. Obiecałem co prawda poniedziałek, ale znowu się upiłem. W każdym razie już się możecie uspokoić, błazen powrócił.
Głosuję na Beat It oczywiście, tak samo jak w zeszłym wcieleniu kilka stron wcześniej. Uzasadniałem, podtrzymuję.
Głosuję na Beat It oczywiście, tak samo jak w zeszłym wcieleniu kilka stron wcześniej. Uzasadniałem, podtrzymuję.
- Sephiroth820
- Site Admin
Ehh podsumowania jeszcze nie ma, także pozwolę sobie zagłosować, a więc głos oddaję na:
Ghost
-Za rozpadającą się twarz
In The Closet zostawcie w spokoju , mam sentyment do tego klipu i piosenki, ponieważ otwiera ona mój film ze ślubu i wesela
Następna sobota 30 listopada przypada akurat na ten rok a podsumowania coś nie widać, także zaczynam się niepokoić .
Wyczuwam
Ghost
-Za rozpadającą się twarz
In The Closet zostawcie w spokoju , mam sentyment do tego klipu i piosenki, ponieważ otwiera ona mój film ze ślubu i wesela
Ale chyba nie w 2019 roku ?LittleDevil pisze: Dla jasnosci - mialam na mysli sobote 30.11. Prosze wiec smialo glosowac dalej!
Następna sobota 30 listopada przypada akurat na ten rok a podsumowania coś nie widać, także zaczynam się niepokoić .
Wyczuwam
To jak już sobie tak czekamy do tego 20019 to ja jeszcze o fajkach...
Fajka artysty o pięknym nazwisku Magritte
podpis wyjaśniający - "to nie jest fajka"
Facet uciął wszelkie spekulacje o fajkach i już.
a mnie się jeszcze kojarzy z Prostą Historią Davida Lynch'a.
Jedyny film, na którym zasnęłam w kinie, choć wiem, że był wspaniały, ale reżyser mnie po prostu ululał. 3 bite godziny jazdy kosiarką to dla twardzieli , mnie przeniosły w równoległy wymiar.
Może ktoś ma jeszcze jakies podobne historie niekończące się do opowiedzenia? Zima hula za oknem, klimat w sam raz...
Fajka artysty o pięknym nazwisku Magritte
podpis wyjaśniający - "to nie jest fajka"
Facet uciął wszelkie spekulacje o fajkach i już.
Neverending Story kojarzy się brzmieniowo z Neverlandem, więc ma to niejaki sens.Sephiroth820 pisze:Wyczuwam
a mnie się jeszcze kojarzy z Prostą Historią Davida Lynch'a.
Jedyny film, na którym zasnęłam w kinie, choć wiem, że był wspaniały, ale reżyser mnie po prostu ululał. 3 bite godziny jazdy kosiarką to dla twardzieli , mnie przeniosły w równoległy wymiar.
Może ktoś ma jeszcze jakies podobne historie niekończące się do opowiedzenia? Zima hula za oknem, klimat w sam raz...
Skoro Little Devil nie za bardzo ma czas i możliwość do kontynuowania rozgrywki, to macie ode mnie zielone światło by zrobić to sami. Podobnie z kolejnymi płytami, które jeszcze się ostały. Albo niech temat padnie już na amen.
Pozdro
A sam głosuję na Ghosts. Uzasadnienie jak rok temu ; )
Pozdro
A sam głosuję na Ghosts. Uzasadnienie jak rok temu ; )
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- marcinokor