Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- kamiledi15
Ja od dawna odrzuciłabym... najsławniejszy teledysk Michaela...
Thiller Nigdy nie przepadałam za nastrojami cmentarnymi, przebraniami za duchy itp. itd. Ta piosenka też właściwie jest słuchana przeze mnie stosunkowo rzadko
Z podobnego powodu drugim teledyskiem, który bym wyeliminowała jest
Ghosts z podobnego powodu. trupy, potem ta "metamorfoza" MJ.
Po prostu taka tematyka to nie mój klimat! ;)
(mam nadzieję, że mnie nikt nie udusi za podważenie autorytetu thillera ;))
Thiller Nigdy nie przepadałam za nastrojami cmentarnymi, przebraniami za duchy itp. itd. Ta piosenka też właściwie jest słuchana przeze mnie stosunkowo rzadko
Z podobnego powodu drugim teledyskiem, który bym wyeliminowała jest
Ghosts z podobnego powodu. trupy, potem ta "metamorfoza" MJ.
Po prostu taka tematyka to nie mój klimat! ;)
(mam nadzieję, że mnie nikt nie udusi za podważenie autorytetu thillera ;))
- Sephiroth820
- Site Admin
Czas na podsumowanie
Jeśli chodzi o mnie, to w dalszym ciągu dobijam Ghosts
Uwaga,uwaga w tej rundzie oddano aż 6 głosów,PARTY HARD !
Większość zdecydowała (aż 2 głosy ), że wylatuje Black Or White
Jeśli jesteśmy przy Black Or White, to czas na małą lekcję przyrody
Głosujemy:
Thriller
Bad
Smooth Criminal
They Don't Care About Us (Olodum version)
Ghosts
Czekam do wtorku
Jeśli chodzi o mnie, to w dalszym ciągu dobijam Ghosts
Uwaga,uwaga w tej rundzie oddano aż 6 głosów,PARTY HARD !
Większość zdecydowała (aż 2 głosy ), że wylatuje Black Or White
Jeśli jesteśmy przy Black Or White, to czas na małą lekcję przyrody
I tak wiem żeZebra – ssak z rodziny koniowatych charakteryzujący się obecnością białych pasów na czarnej sierści. Początkowo wierzono, że zebry mają białą sierść z czarnymi pasami, ponieważ niektóre zebry mają białe podbrzusza. Badania embriologiczne dowiodły jednak, że kolor tła zwierzęcia to czarny, białe paski i brzuchy są dodatkami, powstałymi wskutek różnych czynników. Zebry żyją stadnie na trawiastych terenach Afryki, na południe od Sahary.
Głosujemy:
Thriller
Bad
Smooth Criminal
They Don't Care About Us (Olodum version)
Ghosts
Czekam do wtorku
Ostatnio zmieniony ndz, 23 lut 2014, 15:08 przez Sephiroth820, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie załapałam się na poprzednią rundę Może to i lepiej dla mnie Głosuję na "They Don't Care About Us (Olodum version) " wolę Official Prison Version. Michael przy tworzeniu tego filmu chyba szczególnie się nie napracował, pobiegał sobie po brazylijskich ulicach w towarzystwie ubogich Brazylijczyków, niektórzy nawet wykorzystując sytuacje rzucali się na niego - szczęściarze. Wiem, że teledysk propaguje szczytną ideę, dlatego fajnie, ze mam pretekst do tego by pozostałe teledyski przeszły do rundy następnej
- marcinokor
TDCAU...nie wierze,że to pisze.Nie po tym, co przeczytałam na temat wydźwięku społecznego.SZOOOK.
Lecz sprawiedliwie patrząc, odrzucając te szarpiące rytmy bębnów, kunszt tancerza, bratanie się z ludem,pot, krew i łzy, prawdziwość i szczerość, trzeba przyznać,że Michael jest tylko przekaźnikiem.Tam klimat tworzą ludzie, miejsce, muzyka Olodum i PROBLEM tych ludzi.
Michael jest megafonem, tubą, którego słucha zupełnie z innych powodów kilka miliardów ludzi na świecie, Michael zawstydza, pokazuje palcem.
Władze wciągają papierowy worek na głowę i próbują coś zrobić z gwoździem w bucie, co ich uwiera..bo mogą nie dostać olimpiady, co łączy się z jeszcze większą utratą kasy, bo turyści się wystraszą.
Tego się nie da przełożyć na kunszt kamery i oka.To jest coś więcej, czego nie dadzą wszystkie przeboje i filmy świata.To po prostu kwintesencja wiary Michaela w uleczanie świata, zmiany choć w minimalnym stopniu.I jeśli komukolwiek z tych ludzi się polepszyło to warto było.
I dlatego TDCAU odpada.....bo jest zbyt doskonałe w swej wymowie do zestawu filmowego....gdzie są historyjki, aktorzy i efekty i kostiumy filmowe.
Lecz sprawiedliwie patrząc, odrzucając te szarpiące rytmy bębnów, kunszt tancerza, bratanie się z ludem,pot, krew i łzy, prawdziwość i szczerość, trzeba przyznać,że Michael jest tylko przekaźnikiem.Tam klimat tworzą ludzie, miejsce, muzyka Olodum i PROBLEM tych ludzi.
Michael jest megafonem, tubą, którego słucha zupełnie z innych powodów kilka miliardów ludzi na świecie, Michael zawstydza, pokazuje palcem.
Władze wciągają papierowy worek na głowę i próbują coś zrobić z gwoździem w bucie, co ich uwiera..bo mogą nie dostać olimpiady, co łączy się z jeszcze większą utratą kasy, bo turyści się wystraszą.
Tego się nie da przełożyć na kunszt kamery i oka.To jest coś więcej, czego nie dadzą wszystkie przeboje i filmy świata.To po prostu kwintesencja wiary Michaela w uleczanie świata, zmiany choć w minimalnym stopniu.I jeśli komukolwiek z tych ludzi się polepszyło to warto było.
I dlatego TDCAU odpada.....bo jest zbyt doskonałe w swej wymowie do zestawu filmowego....gdzie są historyjki, aktorzy i efekty i kostiumy filmowe.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
- majkelzawszespoko
Sephir came into the window
It was the sound of a crescendo
kaem came into her apartment
He left the bloodstains on the carpet
N.O. ran underneath the table
kamlox could see she was unable
So gra ran into the bedroom
N.O. was struck down, it was her doom
N.O., Are you ok?
So, N.O., are you ok?
Are you ok, N.O.?
Po bliższej i dalszej diagnozie strwierdzam, że Najsłabsze Ogniwo ma się lepiej, niż wygląda, zatem zostaje wytypowane do usunięcia z listy pacjentów ubiegających się o zwrot kosztów leczenia. A przepraszam, nie eliminujemy tu tematów tylko utwory? Najlepszym zbrodniarzom się zdarza pomylić ofiary, a co dopiero Smooth Criminalowi . Do okulisty z nim, a nie do takiego poważnego programu leczenia!
Bad ma się dużo gorzej, Thriller ma dreszcze, TDCAU nie zostało nawet dopuszczone do recepcji, a Ghosts co prawda już dawno zmarł, ale jego termin wizyty się zbliża, a on nadal w kolejce, zatem brawa dla tego pana.
It was the sound of a crescendo
kaem came into her apartment
He left the bloodstains on the carpet
N.O. ran underneath the table
kamlox could see she was unable
So gra ran into the bedroom
N.O. was struck down, it was her doom
N.O., Are you ok?
So, N.O., are you ok?
Are you ok, N.O.?
Po bliższej i dalszej diagnozie strwierdzam, że Najsłabsze Ogniwo ma się lepiej, niż wygląda, zatem zostaje wytypowane do usunięcia z listy pacjentów ubiegających się o zwrot kosztów leczenia. A przepraszam, nie eliminujemy tu tematów tylko utwory? Najlepszym zbrodniarzom się zdarza pomylić ofiary, a co dopiero Smooth Criminalowi . Do okulisty z nim, a nie do takiego poważnego programu leczenia!
Bad ma się dużo gorzej, Thriller ma dreszcze, TDCAU nie zostało nawet dopuszczone do recepcji, a Ghosts co prawda już dawno zmarł, ale jego termin wizyty się zbliża, a on nadal w kolejce, zatem brawa dla tego pana.
- Sephiroth820
- Site Admin
Brawa dla MJowitka za wspaniały występ
PS:Jeśli chodzi o Twoje honorarium to rozliczymy się w późniejszym terminie
UWAGA, PRÓBA MIKROFONU
Ok, część artystyczną mamy już za sobą, czas na podsumowanie
Ponownie dobijam Ghosts, powoli staje się to nużące
Niestety, ale większość z Was postanowiła zutylizować They Don't Care About Us (Olodum version)
Biedny Michael, biegał, skakał, krzyczał jak szalony, pewnie nieźle się napocił, niestety na marne bo ludzie tego nie kupili
Dalej przechodzą:
Thriller
Bad
Smooth Criminal
Ghosts
Na głosy czekam do piątku
PS:Jeśli chodzi o Twoje honorarium to rozliczymy się w późniejszym terminie
UWAGA, PRÓBA MIKROFONU
Ok, część artystyczną mamy już za sobą, czas na podsumowanie
Ponownie dobijam Ghosts, powoli staje się to nużące
Niestety, ale większość z Was postanowiła zutylizować They Don't Care About Us (Olodum version)
Biedny Michael, biegał, skakał, krzyczał jak szalony, pewnie nieźle się napocił, niestety na marne bo ludzie tego nie kupili
Dalej przechodzą:
Thriller
Bad
Smooth Criminal
Ghosts
Na głosy czekam do piątku
Panie Władzo, a może by pan tak po przyjacielsku przeliczył raz jeszcze?Sephiroth820 pisze:Niestety, ale większość z Was postanowiła zutylizować They Don't Care About Us (Olodum version)
Nikogo nie ma, nikt nie zauważy nawet, a co to dla pana.
A jak pan zmęczony, to ja edytuję za pana pańskiego posta, pan wie, że potrafię. N.oooo.?
- Sephiroth820
- Site Admin
- Sephiroth820
- Site Admin