Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
fanMJ

Post autor: fanMJ »

Mój głos oddaję na Love never felt so good z J.T.. Bez uzasadnienia.
Po prostu uważam, że za dużo razy jedna piosenka nie powinna występować na jednej płycie. Nawet jeśli wersje różnią się aranżami. Lepiej byłoby, gdyby zamiast tego dueto dali "Hot fun in the sumertime".
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Post autor: TheMajkeL »

@UP: Tylko, że to nie jest uzasadnienie. "bez uzasadnienia" głos się nie liczy

Mój głos pada na

Place With No Name

Aranżacja, która jest nieadekwatna do ducha tej piosenki. Totalne przekombinowanie zaraz za DYKWYCA. Szkoda, że każdy z producentów nie dostał wszystkich piosenek. Można wtedy byłoby wybrać najlepiej "unowocześnione" wersje. ;p
Obrazek
ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

Ech, i zostały już tylko te piosenki, które lubię. Jako że jakościowo dla mnie są na równi, to muszę zacząć wybierać wg mojego gustu, czyli wg częstości odtworzeń. Tak więc, niestety, głosuję na Loving You. Na resztę to nawet miałem fazę, że słuchałem ich w kółko, więc nie ma opcji, żebym teraz ich ruszał. Szkoda mi APWNN, bo widzę, że zaraz odpadnie :/
Awatar użytkownika
kubag02

Post autor: kubag02 »

Znowu mój głos pada na Chicago.

Trochę szkoda, że odpadło STTR. Nie jest świetne, ale wg mnie mimo swoich wad da się lubić (chyba jestem w mniejszości z taką opinią nenene ).
"Billie Jean umarła. Kto teraz potrafi tak zatańczyć i zaśpiewać ten kawałek?"
- użytkownik popularnego serwisu YouTube
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

triniti pisze:
marcinokor pisze:
triniti pisze:
to mamy jakegoś "nowego" Michaela? :surrender:
Tak mamy. Mamy Michaela pośmiertnego, takiego jakiego nam zaserwuje Sony, czy tego chcemy czy nie. Mamy album Xscape, który został przemodelowany na rok 2014 i nic z tym nie zrobimy. Jest bardzo dobry (moim zdaniem) i należy go traktować jako dzieło tego nowego Michaela, wykreowanego przez korporacje, która wydaje jego pośmiertne albumy w celu zarobku.
Obezwładnił mnie Twój komentarz i tak pozostanę obezwładniona w milczeniu, bo nie chce mi się pisać tyrady.
Kiedyś młodzi byli antysystemowo zbuntowani, a teraz sa poprawni. Znak czasów ponoć, pierwsze takie pokolenie. Czytałam na ten temat nawet artykuł.

No co chcesz, tak ich ten system ukształtował przez ostatnie 25 lat.
Inna sprawa, czy musi być tak, że młodsze pokolenie buntuje się przeciwko porządkowi zastanemu przez starsze?
Na pewno wywiązałaby się z tego ciekawa dyskusja.
Mój głos na "Love Never Felt So Good" z Justinem. Z dema o potencjale na świetny numer zrobiono dance-popową wydmuszkę.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Margareta pisze:No co chcesz, tak ich ten system ukształtował przez ostatnie 25 lat.
Wypraszam sobie sugestie, iż wychował mnie lewacki post-komunistyczny system.
Margareta pisze:Inna sprawa, czy musi być tak, że młodsze pokolenie buntuje się przeciwko porządkowi zastanemu przez starsze?
Wreszcie ktoś zrozumiał. Po prostu wkurza mnie, że ludzie narzekają na płytę, bo nie może do nich dotrzeć, że już nigdy nie będę mieli takiej płyty jaką zrobiłby Michael, a wobec tego inni producenci, którzy "mają czelność" tknąć jego dzieła są be itd. BTW żeby sprostować moją wypowiedź. Nie twierdzę, że "nowy" Michael jest lepszy. "Stary" był nie zastąpiony, bo był prawdziwy, żywy i w ogóle. Ale jeżeli ten "nowy", pośmiertny Michael ma wyglądać tak jak na Xscape to nie widzę powodów do narzekania.
Obrazek
Awatar użytkownika
Margareta

marcinokor pisze:
Margareta pisze:No co chcesz, tak ich ten system ukształtował przez ostatnie 25 lat.
Wypraszam sobie sugestie, iż wychował mnie lewacki post-komunistyczny system.
Chłopcze, Ciebie wychował co najwyżej KAPITALIZM i jedynie słuszna DEMOKRACJA. Po co się zatem buntować :smiech: ?
Ale jeżeli ten "nowy", pośmiertny Michael ma wyglądać tak jak na Xscape to nie widzę powodów do narzekania.
Otóż to, to są producenckie wizje nt. "Jakby brzmiał dzisiaj Michael Jackson?"
Obrazek
Awatar użytkownika
lost children

Post autor: lost children »

Wszystkie piosenki, które zostały w głosowania są świetne. Mój głos oddaje na Loving You, bo czasami czasami po przeczytani co niektórych postów chce mi się śpiewać "Michael Take me to a place without no name
Take me to a place without no name, NA NA NA NA NA NA NA,
a już w szczególności dzisiaj, kiedy zamiast wspominać MJ w rocznicĘ jego śmierci dyskutuje się jaki kogo system wychował.
Ja się wychowałam na MJ i nie chce żeby odpadło APWNN, NA NA NA NANA NANA
Awatar użytkownika
Margareta

Oj tam, przecież żartem mówię (trinity, jak sądzę, także żartowała).
Obrazek
triniti

Post autor: triniti »

Margareta pisze:Oj tam, przecież żartem mówię (trinity, jak sądzę, także żartowała).
wtedy to był żart, z czasem żarty się dezaktualizują po przeczytaniu czegoś takiego, jak poniżej:
marcinokor pisze:Wypraszam sobie sugestie, iż wychował mnie lewacki post-komunistyczny system.
Nie wiem, co rozumiesz pod pojęciem lewak, ale w potocznym rozumieniu tego słowa Michael był lewakiem.
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

jak to miło poczuć się prawie " jak cesarz" w tej rundzie , który w równej walce pokazuje kciukiem w dół, kto ma zginąć!!

Obrazek
A place with no name

i tym sposobem żegnamy się z utworem nenene

podsumowując:

1. A Place With No Name - 4 głosy
2.Love Never Feel So Good z JT - 3 głosy
3.Loving You - 3 głosy
4. Chicago - 2 głosy

Jeśli, ktoś się czuje niekomfortowo, może Michael go zabierze razem z muzyką w miejsce bez nazwy
A tym czasem...borem ...lasem pozostało do bezwzględnej eliminacji:

1. "Love Never Felt So Good"
autorzy: Michael Jackson, Paul Anka
produkcja: Jackson, John McClain, Giorgio Tuinfort, Anka
długość: 3:54

2."Chicago"
autor:Cory Rooney
produkcja: Timbaland, Jerome "J-Roc" Harmon, Jackson, Rooney
długość: 4:05

3. "Loving You"
autor: Michael Jackson
produkcja:Timbaland, Harmon, Michael Jackson
długość: 3:15

4. "Xscape"
autorzy: Michael Jackson, Rodney Jerkins, Fred Jerkins III, LaShawn Daniels
produkcja: Jerkins, Michael Jackson
długość:4:04

wersja delux
5."Love Never Felt So Good" (duet z Justinem Timberlakiem)
autorzy: Michael Jackson, Anka
produkcja: Timbaland, Harmon, Michael Jackson, Anka
długość:4:05

głosujemy bez lewackich, prawicowych czy stronniczo ludowych zapędów.

Love - Peace and...Rock and Roll!!! :smiech:
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
michael mckellar

Post autor: michael mckellar »

Chicago. Nie rozumiem odgłosów kaczki w piosence, są tak samo niepotrzebne jak jęki Timbalanda w STTR.
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

może kaczka miała wyrażać miłość Michaela do przyrody?? :smiech:
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
michael mckellar

Post autor: michael mckellar »

No nie wiem. Do mnie ten kaczor nie przemawia.
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
lost children

Post autor: lost children »

Ja jeszcze nie zagłosuję, bo jeszcze nie wróciłam z tego miejsca bez nazwy, ale czuję się komfortowo, wręcz wyśmienicie bo przecież weekend się zaczyna i gdy tylko przedrę się przez bory i lasy- dam znać który utwór wybieram w tej rundzie. Póki co: NA NA NA NA NA NA.....
Zablokowany