Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
@UP: Tylko, że to nie jest uzasadnienie. "bez uzasadnienia" głos się nie liczy
Mój głos pada na
Place With No Name
Aranżacja, która jest nieadekwatna do ducha tej piosenki. Totalne przekombinowanie zaraz za DYKWYCA. Szkoda, że każdy z producentów nie dostał wszystkich piosenek. Można wtedy byłoby wybrać najlepiej "unowocześnione" wersje. ;p
Mój głos pada na
Place With No Name
Aranżacja, która jest nieadekwatna do ducha tej piosenki. Totalne przekombinowanie zaraz za DYKWYCA. Szkoda, że każdy z producentów nie dostał wszystkich piosenek. Można wtedy byłoby wybrać najlepiej "unowocześnione" wersje. ;p
-
Ech, i zostały już tylko te piosenki, które lubię. Jako że jakościowo dla mnie są na równi, to muszę zacząć wybierać wg mojego gustu, czyli wg częstości odtworzeń. Tak więc, niestety, głosuję na Loving You. Na resztę to nawet miałem fazę, że słuchałem ich w kółko, więc nie ma opcji, żebym teraz ich ruszał. Szkoda mi APWNN, bo widzę, że zaraz odpadnie :/
triniti pisze:Obezwładnił mnie Twój komentarz i tak pozostanę obezwładniona w milczeniu, bo nie chce mi się pisać tyrady.marcinokor pisze:Tak mamy. Mamy Michaela pośmiertnego, takiego jakiego nam zaserwuje Sony, czy tego chcemy czy nie. Mamy album Xscape, który został przemodelowany na rok 2014 i nic z tym nie zrobimy. Jest bardzo dobry (moim zdaniem) i należy go traktować jako dzieło tego nowego Michaela, wykreowanego przez korporacje, która wydaje jego pośmiertne albumy w celu zarobku.triniti pisze:
to mamy jakegoś "nowego" Michaela?
Kiedyś młodzi byli antysystemowo zbuntowani, a teraz sa poprawni. Znak czasów ponoć, pierwsze takie pokolenie. Czytałam na ten temat nawet artykuł.
No co chcesz, tak ich ten system ukształtował przez ostatnie 25 lat.
Inna sprawa, czy musi być tak, że młodsze pokolenie buntuje się przeciwko porządkowi zastanemu przez starsze?
Na pewno wywiązałaby się z tego ciekawa dyskusja.
Mój głos na "Love Never Felt So Good" z Justinem. Z dema o potencjale na świetny numer zrobiono dance-popową wydmuszkę.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
- marcinokor
Wypraszam sobie sugestie, iż wychował mnie lewacki post-komunistyczny system.Margareta pisze:No co chcesz, tak ich ten system ukształtował przez ostatnie 25 lat.
Wreszcie ktoś zrozumiał. Po prostu wkurza mnie, że ludzie narzekają na płytę, bo nie może do nich dotrzeć, że już nigdy nie będę mieli takiej płyty jaką zrobiłby Michael, a wobec tego inni producenci, którzy "mają czelność" tknąć jego dzieła są be itd. BTW żeby sprostować moją wypowiedź. Nie twierdzę, że "nowy" Michael jest lepszy. "Stary" był nie zastąpiony, bo był prawdziwy, żywy i w ogóle. Ale jeżeli ten "nowy", pośmiertny Michael ma wyglądać tak jak na Xscape to nie widzę powodów do narzekania.Margareta pisze:Inna sprawa, czy musi być tak, że młodsze pokolenie buntuje się przeciwko porządkowi zastanemu przez starsze?
Chłopcze, Ciebie wychował co najwyżej KAPITALIZM i jedynie słuszna DEMOKRACJA. Po co się zatem buntować ?marcinokor pisze:Wypraszam sobie sugestie, iż wychował mnie lewacki post-komunistyczny system.Margareta pisze:No co chcesz, tak ich ten system ukształtował przez ostatnie 25 lat.
Otóż to, to są producenckie wizje nt. "Jakby brzmiał dzisiaj Michael Jackson?"Ale jeżeli ten "nowy", pośmiertny Michael ma wyglądać tak jak na Xscape to nie widzę powodów do narzekania.
- lost children
Wszystkie piosenki, które zostały w głosowania są świetne. Mój głos oddaje na Loving You, bo czasami czasami po przeczytani co niektórych postów chce mi się śpiewać "Michael Take me to a place without no name
Take me to a place without no name, NA NA NA NA NA NA NA,
a już w szczególności dzisiaj, kiedy zamiast wspominać MJ w rocznicĘ jego śmierci dyskutuje się jaki kogo system wychował.
Ja się wychowałam na MJ i nie chce żeby odpadło APWNN, NA NA NA NANA NANA
Take me to a place without no name, NA NA NA NA NA NA NA,
a już w szczególności dzisiaj, kiedy zamiast wspominać MJ w rocznicĘ jego śmierci dyskutuje się jaki kogo system wychował.
Ja się wychowałam na MJ i nie chce żeby odpadło APWNN, NA NA NA NANA NANA
Oj tam, przecież żartem mówię (trinity, jak sądzę, także żartowała).
wtedy to był żart, z czasem żarty się dezaktualizują po przeczytaniu czegoś takiego, jak poniżej:Margareta pisze:Oj tam, przecież żartem mówię (trinity, jak sądzę, także żartowała).
Nie wiem, co rozumiesz pod pojęciem lewak, ale w potocznym rozumieniu tego słowa Michael był lewakiem.marcinokor pisze:Wypraszam sobie sugestie, iż wychował mnie lewacki post-komunistyczny system.
jak to miło poczuć się prawie " jak cesarz" w tej rundzie , który w równej walce pokazuje kciukiem w dół, kto ma zginąć!!
A place with no name
i tym sposobem żegnamy się z utworem
podsumowując:
1. A Place With No Name - 4 głosy
2.Love Never Feel So Good z JT - 3 głosy
3.Loving You - 3 głosy
4. Chicago - 2 głosy
Jeśli, ktoś się czuje niekomfortowo, może Michael go zabierze razem z muzyką w miejsce bez nazwy
A tym czasem...borem ...lasem pozostało do bezwzględnej eliminacji:
1. "Love Never Felt So Good"
autorzy: Michael Jackson, Paul Anka
produkcja: Jackson, John McClain, Giorgio Tuinfort, Anka
długość: 3:54
2."Chicago"
autor:Cory Rooney
produkcja: Timbaland, Jerome "J-Roc" Harmon, Jackson, Rooney
długość: 4:05
3. "Loving You"
autor: Michael Jackson
produkcja:Timbaland, Harmon, Michael Jackson
długość: 3:15
4. "Xscape"
autorzy: Michael Jackson, Rodney Jerkins, Fred Jerkins III, LaShawn Daniels
produkcja: Jerkins, Michael Jackson
długość:4:04
wersja delux
5."Love Never Felt So Good" (duet z Justinem Timberlakiem)
autorzy: Michael Jackson, Anka
produkcja: Timbaland, Harmon, Michael Jackson, Anka
długość:4:05
głosujemy bez lewackich, prawicowych czy stronniczo ludowych zapędów.
Love - Peace and...Rock and Roll!!!
A place with no name
i tym sposobem żegnamy się z utworem
podsumowując:
1. A Place With No Name - 4 głosy
2.Love Never Feel So Good z JT - 3 głosy
3.Loving You - 3 głosy
4. Chicago - 2 głosy
Jeśli, ktoś się czuje niekomfortowo, może Michael go zabierze razem z muzyką w miejsce bez nazwy
A tym czasem...borem ...lasem pozostało do bezwzględnej eliminacji:
1. "Love Never Felt So Good"
autorzy: Michael Jackson, Paul Anka
produkcja: Jackson, John McClain, Giorgio Tuinfort, Anka
długość: 3:54
2."Chicago"
autor:Cory Rooney
produkcja: Timbaland, Jerome "J-Roc" Harmon, Jackson, Rooney
długość: 4:05
3. "Loving You"
autor: Michael Jackson
produkcja:Timbaland, Harmon, Michael Jackson
długość: 3:15
4. "Xscape"
autorzy: Michael Jackson, Rodney Jerkins, Fred Jerkins III, LaShawn Daniels
produkcja: Jerkins, Michael Jackson
długość:4:04
wersja delux
5."Love Never Felt So Good" (duet z Justinem Timberlakiem)
autorzy: Michael Jackson, Anka
produkcja: Timbaland, Harmon, Michael Jackson, Anka
długość:4:05
głosujemy bez lewackich, prawicowych czy stronniczo ludowych zapędów.
Love - Peace and...Rock and Roll!!!
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
- michael mckellar
- michael mckellar
- lost children