Mapka z fanami MJ
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
Man in the mirror jest w dziale SPOTKANIA FANÓW ;) oto on http://www.mjpolishteam.pl/mapa/ GOOGLE MAPS byłoby lepsze według mnie bardziej instynktowne i można tam dodać dokładne współrzędne w mieście oraz zdjęcia filmiki itd ;).
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Zajrzyj tu.
Michał napisał o tym po raz pierwszy w temacie na forum, ale pomysł krążył już od dawna. Pomysł zresztą zainspirowany moim ulubionym dziennikarzem Trójki, Piotrem Kaczkowskim i jego stroną, Minimax.
Coś jeszcze chcesz wiedzieć?
Michał napisał o tym po raz pierwszy w temacie na forum, ale pomysł krążył już od dawna. Pomysł zresztą zainspirowany moim ulubionym dziennikarzem Trójki, Piotrem Kaczkowskim i jego stroną, Minimax.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
A pan Piotr Kaczowski napewno sie inspirował innymi tego typu mapami na zagranicznych stronach Chyba nie ma sensu już kontynuować tej dyskusji bo mógłbym się czepiać w nieskończoność a ty odpowiadać w nieskończoność. Więc chyba już starczykaem pisze:Zajrzyj tu.
[@Detox Skoro napisanie tego na Google API to szybkie zadanie, proszę napisz kod JS, ja podam ci klucze Google API i wdrożymy szybko mapę. To wszystko zajmuje czas, którym nie wszyscy dysponują.] Plan mapy został zrealizowany, a to, że ktoś nadaje na punkcie osobne miejsce niżeli jest w rzeczywistości (np. tak jak na screenach), świadczy o konieczności powtórzenia szkoły podstawowej i wiadomości z geografii.
Administrator może usuwać punkty i zrobi to z wielką przyjemnością, jeśli ktoś szuka tylko luk, to proszę bardzo. Mapa przygotowana jest dla ludzi, którzy chcą z niej korzystać, aby zaznaczyć skąd są (fani), nie po to, aby tworzyć nową topografię Polski.
Pozdrawiam
Gregory
Administrator może usuwać punkty i zrobi to z wielką przyjemnością, jeśli ktoś szuka tylko luk, to proszę bardzo. Mapa przygotowana jest dla ludzi, którzy chcą z niej korzystać, aby zaznaczyć skąd są (fani), nie po to, aby tworzyć nową topografię Polski.
Pozdrawiam
Gregory
Nie wiem czy napewno jest sens - ta mapka jest dobra - ja chciałem na swojej stronie zrobić coś odmniennego z wykorzystaniem Google API. Tutaj wystarczy chyba nanieść największe miasta i po sprawie Gdybym miał do wyboru taką mapkę a google maps na moją stronę to pewnie bym się zdecydował na tą ,ale jako ,że wole mieć coś trochę innego możliwe ,że w wolnym czasie (czyli za jakies 0.5 roku minimum) zrobie to pod Google Api.
A jeżeli chcecie tutaj google api to myślę ,że to nie ja powinienem się tym zająć bo napewno w moim skrypcie od 0 będzie sporo błędów a do tego nie mam kompletnie czasu ,żeby wszystko po kolei poprawiać...
Są gotowe ,bezbłędne skrypty do google api ale wtedy mapka niestety nie byłaby ona połączona z bazą danych MJPT.. I każdy mógłby się podszyc pod kogo by chciał..
Pozdrawiam.
A jeżeli chcecie tutaj google api to myślę ,że to nie ja powinienem się tym zająć bo napewno w moim skrypcie od 0 będzie sporo błędów a do tego nie mam kompletnie czasu ,żeby wszystko po kolei poprawiać...
Są gotowe ,bezbłędne skrypty do google api ale wtedy mapka niestety nie byłaby ona połączona z bazą danych MJPT.. I każdy mógłby się podszyc pod kogo by chciał..
Pozdrawiam.
Mówie tu o skrypcie wpinania "pinesek" do google maps ale nie da się tego połączyć z bazą danych MJPT. To zwykły javascript gdzie każdy może sobie wkleic 500 pinsek o różnej nazwie na mape google api. Można zrobić to ale to tylko taka prowizorka.. W ten sposób to jest bez sensu.Gregory pisze:Skoro są gotowe skrypty, proszę o przesłanie mi ich już gotowych, zrobię upload na serwer i wszystko będzie śmigać.
Potrzebne jest połączenie z bazą danych a to w przypadku połączenia z google api jest już bardziej skomplikowane i nie ma do tego gotowego skryptu.
Po pierwsze 'pinezek'. Po drugie, myślę, że wypowiedziałem się w tej kwestii dość wyraźnie. Plan mapy został ustalony, zaimplementowany i uruchomiony dla fanów, spełnia swoje założenia.Detox pisze:Mówie tu o skrypcie wpinania "pinesek" do google maps ale nie da się tego połączyć z bazą danych MJPT. To zwykły javascript gdzie każdy może sobie wkleic 500 pinsek o różnej nazwie na mape google api. Można zrobić to ale to tylko taka prowizorka.. W ten sposób to jest bez sensu.Gregory pisze:Skoro są gotowe skrypty, proszę o przesłanie mi ich już gotowych, zrobię upload na serwer i wszystko będzie śmigać.
Potrzebne jest połączenie z bazą danych a to w przypadku połączenia z google api jest już bardziej skomplikowane i nie ma do tego gotowego skryptu.
Miast nie będzie. Większe już i tak zostały oznaczone przez fanów, nie ma kłopotu więc z lokalizacją. Mapa jest w miarę na bieżąco moderowana.
Jeżeli jednak, jak Gregory napisał, chcesz pomóc w współtworzeniu, zapraszam. Będzie nam miło, jak będziesz naprawdę chciał pomóc.
Jeżeli jednak, jak Gregory napisał, chcesz pomóc w współtworzeniu, zapraszam. Będzie nam miło, jak będziesz naprawdę chciał pomóc.
Bitter you'll be if you don't change your ways
Chętnie bym pomógł tylko chyba nie ma w czym. Wszystko jest na swoim miejscu w aktualnej mapie a z google maps z powodu braku czasu naprawde nie dam rady. Poza tym w tego typu skryptach pisanych odręcznie popełniam jeszcze dużo dużo błędów. Zresztą mapa jest bardzo dobra i nie jak dla mnie nie ma sensu jej zmieniać Google API też ma swoje plusy i swoje minusy. Tak jak napisał Gregory - wszystko spełnia swój cel ,więc nie widzę sensu kombinować.kaem pisze:Miast nie będzie. Większe już i tak zostały oznaczone przez fanów, nie ma kłopotu więc z lokalizacją. Mapa jest w miarę na bieżąco moderowana.