Teledysk do "Human Nature" mit czy prawda?

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Talitha

Post autor: Talitha »

huczek pisze:To nie jest Atlantyda. Kompletny teledysk do "Human Nature" jeszcze na początku lat 90-tych był emitowany w MTV Europe - słowo!
ioreta odnalazłaś zaginioną Atlantydę ;-)
Wydaje mi się, że to kompletny teledysk, nagrany na potrzeby "Moonwalkera".
Willy pisze:Jeżeli tak się stanie i zobaczę go na własne oczy, to odnajdę ten temat, posypię głowę popiołem i zwrócę honor
Willy czekamy ;-)
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

ioreta pisze:Czy to jest teledysk do "Human Nature", o który tak tutaj się kłóciliście? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=7T1E1aI95Ro

EDIT: Zastanawiam się jeszcze, czy "Dirty Diana" jest na jakiejś oficjalnej DVD?
Dosc dawno juz widziałam ten klip, a czy jest to pelna wersja hmm.
Byc moze. W kazdym razie ten klip byl stworzony tylko na potrzeby filmu Moonwalker.
A DD jest na Number Ones dvd
http://sinya.buddythai.com/files/2009/06/ipmwxu.jpg
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Talitha pisze:Willy czekamy
Nic z tego. :] To wciąż tylko urywek z Moonwalkera, pocięty, zapętlony z dodanymi okładkami starych czasopism czyli ściema. Widziałem to już jakiś czas temu i musze przyznać, serducho szybciej zabiło. ;) Minęły cztery lata, mamy erę Youtube i wzmożone zainteresowanie MJ z wiadomych przyczyn a rzekomego klipu do Human Nature jak nie było tak nie ma. Czyli póki co, moje na wierzchu.
Ostatnio zmieniony czw, 04 mar 2010, 21:32 przez Willy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Talitha pisze:ioreta odnalazłaś zaginioną Atlantydę
a co wygrałam? :party: Wpisałam po prostu na YT MJ Human Nature i to było na 1 miejscu :smiech:

Tylko nie podoba mi się moment 2:53, tak jakby czegoś tam brakowało ;)
Justine pisze:Byc moze. W kazdym razie ten klip byl stworzony tylko na potrzeby filmu Moonwalker.
Willy pisze:Is there a video for "Human Nature"?

There is no actual video for "Human Nature", just a recreation for the "Moonwalker" film. It is animated in very pale colors and shows Michael wandering through the streets.

http://mjinf.co.uk/Thriller/Human%20Nature.htm

The Video
There was no official video made for this song. Some clips of the song on TV have shown Michael walking around in a pastel art type video but this is not a full length video
Piosenka na płycie ma 4:05, ta na YT tylko 3:24.

Willy chyba nie posypie głowy popiołem ;)
Justine pisze:A DD jest na Number Ones dvd
http://sinya.buddythai.com/files/2009/06/ipmwxu.jpg
A no tak, ale nie mam tego. No przecież racja! glupija
Talitha

Willy pisze:To wciąż tylko urywek z Moonwalkera, pocięty, zapętlony z dodanymi okładkami starych czasopism czyli ściema.
Dobrze, oficjalnego teledysku do Human Nature nie było i nie ma, ale te okładeczki i zapętlenia musiał ktoś skomponować. Michael chyba musiał wyrazić zgodę na taki montaż? Przecież obowiązują jakieś prawa autorskie, a sklecone z fragmentu video pokazywano w telewizji. Moim zdaniem film można uznać za nieoficjalny teledysk HN. Tak samo ma się rzecz z koncertowym Another Part Of Me, performance Dangerous czy napisową wersją This Is It.
ioreta pisze:Tylko nie podoba mi się moment 2:53, tak jakby czegoś tam brakowało ;)
Rzeczywiście jest coś nie halo, ale dopiero od tego momentu powtarzają się okładki. Po prostu mieli tylko tyle, a resztę dokleili ;p.

Jeśli chodzi o uznanie tego za oficjalne video, to zwracam honor, jak najbardziej. ;-)
huczek pisze:To nie jest fragment tego, co widziałem jako teledysk HN na MTV. Do dziś pamiętam fragment charakterystyczny "if this town is just an apple" - rysuje się jabłko. Dodam, że kiedyś weekendy tematyczne z Michaelem - to 2 dni bez przerwy, teledysk za teledyskiem piosenki Michaela - w dzień i w nocy.
A tak w ogóle, to musiałam już widzieć tę "pełną" wesję Human Nature, bo też przesiadywałam całe dnie na weekendzie z Michaelem Jacksonem w Mtv... tylko słabo pamiętam, pewnie z niewyspania. :ziew:
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Talitha pisze:Dobrze, oficjalnego teledysku do Human Nature nie było i nie ma, ale te okładeczki i zapętlenia musiał ktoś skomponować. Michael chyba musiał wyrazić zgodę na taki montaż? Przecież obowiązują jakieś prawa autorskie, a sklecone z fragmentu video pokazywano w telewizji. Moim zdaniem film można uznać za nieoficjalny teledysk HN. Tak samo ma się rzecz z koncertowym Another Part Of Me, performance Dangerous czy napisową wersją This Is It.
Chyba nie mówisz serio:> Ktoś to sobie zmontował w taki sposób, by sprawiało wrażenie pełnego i wrzucił na YT. Pewnie po to by siać zamęt.
Talitha pisze:A tak w ogóle, to musiałam już widzieć tę "pełną" wesję Human Nature
No no, podobnie jak koncert na Bemowie. ;-)
Talitha

Willy pisze:Chyba nie mówisz serio:>
Jak najbardziej serio ;) Wierzę huczkowi, że widział (może nawet ten) nieoficjalny teledysk w telewizji.
Przecież było powiedziane, że oficjalu nie ma, także nie wiem o co jeszcze ten "spór" się toczy.
Willy pisze:No no, podobnie jak koncert na Bemowie.
A to jest już off top, szanowny panie moderatorze. ;-)
Awatar użytkownika
Izabela1995

Post autor: Izabela1995 »

Filmik na you tube to ten teledysk chociaz niecaly i posklejany :happy: dobre i to!

Czy ktos moglby go wrzucic na rapid share lub gdziekolwiek? japrosic
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change
ODPOWIEDZ