Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).
no nie jest, ale sorry ja tam nie widziałem żadnych oznak żałoby. Skąd to wnioskuję? Porównywałem kilka stron MJowych. I jedynie na www.michaeljackson.pl szata nagłówka była w żałobnym stylu przez całe 6 miesięcy. Czyli tyle ile wynosi żałoba.
Inne strony raczej się datowały 1958-2009, RIP itp.
to chyba zależy, której skórki się używa na forum, po 25.6 któraś zdaję się faktycznie była jakiś czas żałobna.
To chyba naprawdę nie jest w tym momencie ważne, jak wygląda forum, poza tym jakieś licytacje na śmierci, czy warta jest żałobnego wyglądu - to wszystko jest naprawdę bez znaczenia.
Erwin, Erwin.. Forum miało po śmierci żałobną szatę, do MJowiska, czyli do 29.08. Nieprzypadkowo, to było dyskutowane. To miał być sygnał. Mieliśmy się koncentrować na czymś jeszcze, nie tylko na mnożeniu kolejnych przygnębiających postów. I się udało- to była słuszna decyzja.
Inna sprawa że dyskusja pokazuje, jak często sprowadza się żałobę do zewnętrznych oznak. A nie to się według mnie liczy. Nie uważam, że jak żałobnicy na co dzień nie są ubrani na czarno to oznacza, że nie przeżywają odejścia. I że przeżywają bardziej ci, którzy tę żałobę demonstrują kolorem.
To forum przetrwało odejście Michaela, uruchomiło się wiele akcji i żywo realizowane jest wiele tematów dot. Michaela i jego idei. Mam poczucie, że MJ tu jest żywy, pamiętany, a jego przesłanie utrwalane. TO jest najważniejsze.
Sam czarny pasek, wstążka czy co tam jeszcze tak naprawdę niewiele oznacza.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
777 pisze:
??
przecież piszę że nie mam nic przeciwko a nawet jestem za.
To po co w ogole poruszasz temat??
777 pisze:Ja w stopce mam cały czas.
777 pisze:szczególnie jak się zarejestrowałaś w tym roku.
No i mamy male igrzyska...
Kto dluzej, kto szybciej, kto lepiej, kto bardziej.
Zarejestrowalam sie ponad 4 lata pozniej niz Ty.
Jakaz ze mnie marna fanka. Wlasciwie zadna...
Kaem, bardzo trafnie i delikatnie to ujales. Gratuluje cierpliwosci.
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
moon_song pisze:No i mamy male igrzyska...
Kto dluzej, kto szybciej, kto lepiej, kto bardziej.
Zarejestrowalam sie ponad 4 lata pozniej niz Ty.
Jakaz ze mnie marna fanka. Wlasciwie zadna...
A to już jest zupełnie Twoje zdanie.
Ja się z tym nie zgadzam. Jak tak uważasz to Twój problem.
Znam fanów którzy nigdy nie zarejestrowali się na żadnym forum a o MJPT nigdy nie słyszali.
Ktoś poruszył temat zmiany forum i się oburzali (czytajcie pierwsze posty) to się wtrąciłem. Jak widać pewnie nie potrzebnie bo po co mieć własne zdanie. Jak zaraz dojdzie do licytacji itp.
I racja że
kaem pisze:jak często sprowadza się żałobę do zewnętrznych oznak.
ale jak ktoś coś w końcu robi to z głową. Ponad to oznaka zewnętrzna ma za zadanie m.in przypominać innym o ich zachowaniu na ten czas.
Może i było forum żałobne ale jakoś nie pamiętam, napewno nie tak jak teraz, co wnioskuje pojawieniem się nowego loga albo w ogóle loga MJPT.
Nie chcę zmieniać sobie wyglądu forum na inny,a na ukochanym subsilver dalej żałoba;trochę mnie to już denerwuje.Ja sobie sama mogę to zmienić czy to kwestia ogólnego wyglądu i tylko ty Majkel możesz wywalić żałobę?
Jak jestem na Operze, to w pasku, gdzie wpisuje się stronę web widzę obok adresu mjpt równiez taką miniaturkę (Polska biało-czerwona i cos czarnego na niej). Nie wiem czy tak było od początku, czy to tylko równiez na czas żałoby?
Można byłoby zrobić taka biało-czarną miniaturę z tego:
majkelzawszespoko, skoro masz logo na forum z kirem - klawisz F5, a jak nie pomoże to kombinacja klawiszy Ctrl+F5.
Sybirra, tak favicon jest od niedawna. Nie ma nic wspólnego z żałobą. Przedstaw kontur polski, biało-czerwony i "MJ" w kolorze czarnym, takie jak pojawiło się na HIStory.
Sybirra, to co proponujesz jako nowy favicon - zmniejsz do rozmiaru 16x16 pixeli (rozmiar favikonki) - nic nie będzie widać.