Premiera płyty "Michael" 14 XII 2010r.

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

MJKing Club

Post autor: MJKing Club »

http://www.facebook.com/michaeljackson? ... 1007063052 Sony udostępniło cały album do posłuchania :)
Mandey

Post autor: Mandey »

michaeljackson.com.pl pisze:Drodzy polscy fani Michaela Jacksona. Z przykrością informujemy, iż z powodu panujących w części Europy bardzo złych warunków atmosferycznych, najnowsza płyta Michaela Jacksona "Michael" nie dotrze do wszystkich sklepów na czas. Albumu "Michael" można spodziewać się już po weekendzie w sklepach sieci Media Markt i Saturn oraz w sklepie internetowym Merlin.pl. W sklepach sieci EMPiK płyty będą dostępne od 15 grudnia. Obecnie album "Michael" w ograniczonej ilości dostępny jest w salonie Sony Style w warszawskim C.H. Arkadia. Za zaistniałą, niezależną od nas sytuację wszystkich bardzo przepraszamy.
Źródło

Komentarze tutaj <<<
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
argo

Post autor: argo »

Kalifornijski artysta Kadir Nelson stworzył portret honorujący życie i postawę Michaela. Portret ten zdobi okładkę albumu "Michael". Obraz przedstawia chronologicznie życie Jacksona, od początków kariery z Jackson 5 do nigdy niezrealizowanych koncertów This is it. Obecnie obraz znajduje się w studio nagraniowym w Hollywood.
"Rysowałem Michaela odkąd miałem 8 lat. Kiedy wyszedł Thriller zainspirował mnie, żeby go narysować i rysowałem go przez cały college. Więc możesz sobie wyobrazić, jak byłem podekscytowany, kiedy dostałem telefon od Michaela Jacksona mówiącego, że chce, żebym namalował dla niego obraz"- powiedział Nelson. Przez pewne skandale związane z MJem powstanie obrazu zostało opóźnione. Ale w 2009 roku po śmierci Michaela, z Neslonem skontaktował się McClain, który zlecił mu tą pracę.
"Jest konorowany przez dwa aniołki, a jego ręka umieszczona jest na sercu, ponieważ Michael wkładał serce we wszystko, co zrobił. I czułem, że to rodzaj ujmującego spojrzenia, które dawał sowim fanom, on dawał serce swoim fanom"- mówi Nelson.
Obraz zawiera 50 obrazów Króla Popu. Wśród nich są te dotyczące jego życia- Bubblesa, jego trójki dzieci i różnych ludzi, którzy mieli wpływ na jego życie.
"Michael był blisko paru ludzi w swoim życiu, szczególnie kobiet, więc czułem, że ważne byłoby, aby pokazać niektóre z kobiet, z którymi miał bliskie kontakty, jak jego matkę, siostrę, Janet, Madonnę, księżną Dianę, Elizabeth Taylor".
Obraz pozostanie w studio Marvina Gaye, z planami publicznego wystawienia.
tutaj filmik http://www.skynews.com.au/showbiz/artic ... Id=Showbiz
argo

Post autor: argo »

Premiera płyty Michael w Japonii
3000 fanów zgromadziło się przed słynnym zabytkowym budynkiem o nazwie Kaiga-kan, oglądali ruchome obrazy zapowiadające Michaela i wideo HMH. Fani mieli białe rękawiczki i trzymając się za ręce wznieśli je wysoko. Puścili wszystkie utwory z płyty- nie całe ale po 1-2 minucie każdej piosenki

http://www.barks.jp/news/?id=1000066395

filmik http://www.youtube.com/watch?v=qx3GTSC8 ... re=related

zdjęcia z imprezy
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony pn, 13 gru 2010, 15:44 przez argo, łącznie zmieniany 1 raz.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Obrazek
Awatar użytkownika
Get_On_The_Floor

Post autor: Get_On_The_Floor »

Od dzisiaj każdego dnia będą prezentowane na RMF FM utwory z płyty "Michael". Na stronie podają, że zawsze o 20:15. Dzisiaj leciało "Hollywood Tonight". Nie wiem, jakie były komentarze, bo dopiero teraz zauważyłem tę akcję.

info z http://www.rmf.fm/au/?a=poplista (po prawej jest informacja)
Mandey

Obrazek Mała ciekawostka z last.fm. Tak oto wygląda ranking odsłuchów po pierwszym tygodniu od premiery płyty.
(Odsłuchy utworów, które nie mają poprawnych tagów dodałem do siebie)

01 Hold My Hand - 7431 odsłuchań
02 Hollywood Tonight - 4141 odsłuchań
03 Keep Your Head Up - 3719 odsłuchań
04 Breaking News - 3534 odsłuchań
05 Monster - 3524 odsłuchań
06 (I Like) The Way You Love Me - 3491 odsłuchań
07 (I Can't Make It) Another Day - 3398 odsłuchań
08 Behind The Mask - 3390 odsłuchań
09 Best Of Joy - 3279 odsłuchań
10 Much Too Soon - 3163 odsłuchań

Źródło Obliczeń
Mandey

Kilka dni temu w nowojorskim klubie "Roseland" odbyła się impreza promująca nowy album "Michael". W imprezie uczestniczyło ponad 2500 osób. Uczestnicy bawili się przy utworach Michaela Jacksona, prezentowany był też nowy klip "Hold My Hand". W klubie byli też przedstawiciele MJ Estate i Sony Music.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

ObrazekObrazek
Obrazek

Źródło

Komentarze tutaj <<<
ODPOWIEDZ