Nowa strona MJPT

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Maro

Post by Maro »

Ja mam pytanie:Kiedy ruszy cała strona.ja tam do wyglądu nic niemam,może być jaka jest japrosic SPoko że będzie więcej niż 2 stronki ciągle aktualne,Ja tam jeszcze raz apeluje do Panka aby wziął się za swoją strone bo była najlepsza,kapa że nie jest aktualizowana ale cóż Pozdro i brawo za wykonanie stronki MJPT japrosic
Last edited by Maro on Mon, 12 Dec 2005, 21:41, edited 1 time in total.
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

już odpowiadam - stopniowo będę teraz starał się każdego, lub prawie każdego dnia dodawać kolejne działy - jeśli komuś zależy ażeby najpierw dodać jakiś dział przed innymi to proszę o info na PW.
...
Pank

Post by Pank »

Maro18 wrote:Ja tam jeszcze raz apeluje do Panka aby wziął się za swoją strone bo była najlepsza,kapa że nie jest aktualizowana ale cóż.
Dziękuję. Jak doba będzie trwała trzydzieści godzin, a droga do szkoły zajmować mi będzie pięć minut, z wielką przyjemnością zacznę tworzyć kolejne podstrony, pełne przeróżnych ciekawych informacji :] Na razie ślęczę nad Aleksandrem Wielkim i próbuję ustalić, co ciekawego wydarzyło się w 301 r.p.n.e. W tej chwili mam jedynie pewne pomysły, parę ciekawych tekstów, ale od jakichś trzech miesięcy brak czasu na realizację tego wszystkiego. Ale powrót MJPT jakoś mnie mobilizuje, żebym wreszcie coś zrobił...
billie_jean

Post by billie_jean »

Pank wrote: Na razie ślęczę nad Aleksandrem Wielkim i próbuję ustalić, co ciekawego wydarzyło się w 301 r.p.n.e.
już mówię...

dokładnie w 301 r p.n.e.(co jest pojęciem względnym, ale może na razie nie będziemy się w to zagłębiać...) miała miejsce bitwa pod Ipsos, w której to Seleukos i Lizymach pokonali starego jak grzyba Antygona, który był ostatnim przedstwicielem władzy centralnej. powstały wówczas cztery królestwa: Lizymacha w Tracji i Azji Mniejszej, Ptolemeusza w Egipcie, Kassandra w Macedonii i Seleukosa na pozostałych terytoriach dawnego imperium perskiego...to tak w wielkim skrócie.

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
thewiz

Post by thewiz »

W kwestii nowej strony MJPT : Ciesze sie ,ze sie zmienila,ze w koncu poszla do przodu ,ze nareszcie doszlo do zmian.Coz,zmiany maja czesto to do siebie,ze bedac drastycznymi potrafia sie komus nie spodobac. Ja chyba jestem wsrod tych,ktorzy nie do konca sa zachwyceni nowa odslona MJPT,a to ze wzgledow malej przejrzystosci calej witryny co dla ludzikow z kiepskimi oczkami ma duze znaczenie.Kolory czerwony i czarny plus odcienie szarosci mecza mnie bardzo szybciutko. Coz, mimo wszystko mysle ze z czasem spojrze na nowe MJPT przyjazniejszym okiem ,bo to takze kwestia opatrzenia sie. W chwili obecnej jednak jakos tak nie po mojemu ta MJPT wyglada :wariat:
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Dostaliśmy podziękowanie/pochwałę ze znanego serwisu Osiołki.Net
Witaj,

Dziękuję za poprawienie strony. Zgodnie z zapowiedzią strona została
przeniesiona do katalogu ukrytych-poprawionych i nie będzie widoczna w
żadnym miejscu naszej witryny.

--
Z poważaniem,
Tomasz Sokół
Zespół Osiołki.net
http://osiolki.net/oserwisie
do którego to serwisu ktoś zgłosił naszą stronę jako osiołka, czyli stronę, której nie da się przeglądać w innych przegladarkach np. FireFox.

TheWiz, style i poprawne wykonanie strony dają duże możliwości, jak np. opracowanie kilku styli graficznych dla 1 serwisu. Wtedy każdy może ustawić taki jak mu odpowiada, tak jak to jest np. tu dobreprogramy.pl (po lewej na górze) albo tutaj kurshtml.boo.pl (po lewej na dole: "Inna wersja strony: Duża czcionka i wysoki kontrast"). Mam to w plnach. Dziękuję za zwrócenie uwagi na ten problem :macha:
...
whoisit1

Post by whoisit1 »

no muszę przyznać ,ze jak narazie szata graficzna jest spoko,ale co bedzie jeszcze...bedą nowe fotki w galerii?tak przy okazji znowu nie moge na czata michaelowego wchodzić...może by tak uruchomić dział np .quizy o mj?
Pank

Post by Pank »

billie_jean wrote:(...)miała miejsce bitwa pod Ipsos(...)
Na poziomie liceum w historycznym profilu rozszerzonym skrót ten jest, jak się okazuje, aż zbyt wielkim skrótem, ale dobrze wiedzieć na ten temat więcej - serdecznie dziękuję! I przepraszam za offtopica. Historyczny wątek zamknięty.
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

whoisit1 wrote:tak przy okazji znowu nie moge na czata michaelowego wchodzić...
działa, właśnie jeszcze specjalnie sprawdziłem, coś nie tak musi być po Twojej stronie
whoisit1 wrote:może by tak uruchomić dział np .quizy o mj?
pomyślę, nie wszystko na raz :>
ale pomysł mi się podoba
na razie i tak robota stanęła w miejscu :\
...
SylwuniA

Post by SylwuniA »

No ja napoczątku nie wiedziałam dlaczego nie działa wszytsko tylko częśc na stronie..
Juz wiem, rozumiem Majkela ma dużo pracy i musimy cierpliwie poczekać..
ImageImageImage
bigboy177

Post by bigboy177 »

Majkel wrote:
bigboy177 wrote:4. W centralnej części strony mam poziome i pionowe rolki... które skutecznie szpecą stronę...
mówisz o paskach przewijania we właściwej części z treścią?
jeśli powiesz mi jak je usunąć to bomba, bo na stan mojej wiedzy to się nie da :\
Spróbuj ręcznie ustawić rozmiary div, i pobawić się parametrem overflow... on służy do redukowania i ustawiania rolek... ustaw overflow na auto, i zobacz czy pomoże...

Wydaje mi się jednak, że prosta modyfikacja szerokości zlikwiduje problem...
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

bigboy177 wrote:ustaw overflow na auto, i zobacz czy pomoże...
bardzo Ci dziękuję, pomogło
zrobiłem na razie tylko u siebie na komputerze - jest dużo lepiej!
dopasuję (wyższe zrobię) tło i wrzucę tutaj

dzięki raz jeszcze
...
bigboy177

Post by bigboy177 »

Majkel wrote:
bigboy177 wrote:ustaw overflow na auto, i zobacz czy pomoże...
bardzo Ci dziękuję, pomogło
zrobiłem na razie tylko u siebie na komputerze - jest dużo lepiej!
dopasuję (wyższe zrobię) tło i wrzucę tutaj

dzięki raz jeszcze
spoko... ;)
wojtek_p-ce

Re: Nowa strona MJPT

Post by wojtek_p-ce »

Majkel mam nadzieje że strona będzie wypaśna tak jak mówisz :mj:
mrpiter

Post by mrpiter »

Mi się strona nie podoba. Sorry, ale skoro mamy być szczerzy to będę. Nie wiem. Strona nie trafia w mój gust w najmniejszym nawet stopniu. I w związku z tym mam pytanie. Czy gdybym przygotował cały projekt to czy byłaby możliwość aby go użyć? Mam na myśli póki co tylko sam layout
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
Post Reply